Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Én is Asust használok processzornak,nálam az eddigi pálmát az viszi,most kicsit bővÍtettem Fish jóvoltából egy asus hdav 1.3-as segédkártyával.STX II kifejezetten zenére van hegyezve jobban,tehát forrásnak,processzornak biztosan tetszeni fog a hangja.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

balage30
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: balage30 »

nadtom írta:
2019.09.15., vas. 12:39
balage30 írta:
2019.09.15., vas. 09:57
Nagyjabol ezeket neztem en is, plusz meg a Cambridge CXR200-at. Olyan sok a lehetoseg, jo lenne egy sorrend, ahogyan erdemes elkezdeni.

Tovabba sok helyen azt olvasom, hogy sztereoban nem kivalloak a HM erositok, de azert zenet is lehet veluk hallgatni. Ezert lennek kivancsi, hogy eltekepes e az otletem , hogy 1 eszkozzel oldjam meg a ket feladatot.
A PIO nem rossz zenen sem, de messze elmarad termeszetessegben a CXA80-tol. Amig nem vettem meg a CXA-t, addig nagyon elegedett voltam es csak a kivancsisag hajtott. Most mar nem szeretnem lejjebb adni a minoseget zenen sem.
A HM erősítők (amik nem kerülek egy vagyonba) nem fognak a sztereo erősítők közelébe érni hangban.

Ha jó zenét és mozit szeretnél (jó áron) akkor vegyél egy Asus STX II hangkártyát a 7.1-es kiegészítő kártyával együtt, és tedd bele egy lineárisan tápolt PC-be, illetve szerezz be még egy jó 7 csatornás végfokot, ami jó lesz mindkét rendszerhez. Nálam majdnem ez van, de mozihangot egy Yamaha 5100 proci adja a 7ch-ás végfoknak.
Gondolkodtam ezen a felallason is, az STX eleg sztereohoz is? Jelenleg egy EVGA NU Audio van a gepemben, az parades produkciora kepes.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2107

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Cutler írta:
2019.09.15., vas. 13:12
szepi0808 írta:
2019.09.15., vas. 12:22
Cutler írta:
2019.09.15., vas. 11:50

Így igaz.
Remélem ezt szepi is olvassa ;)
Én tudom miről beszélek, más találgatása meg legyen a saját véleménye.
Érdekes nézet. Ezek szerint más véleménye csak találgatás, bezzeg te tudod a tutit :smile51:
Pedig KP jól látja ezt.
Az ARC nélküli mód azért hat dinamikusabbnak és ezzel együtt hangosabbnak is, mert úgy hallod, a szoba akusztikájából adódó kiemeléseket is.
ARC ezeket javarészt megszünteti, ezért halkabb.
Viszont 4-6dB plusz hangerőt ráadva, ugyanott vagy hangosságban és dinamikában is.
Csupan annyi a különbseg, hogy utóbbi esetében mindezt tisztábban hallod. Ezek tények, amikkel felesleges vitatkozni.
Akkor még egyszer. Tudom miről beszélek, ha nem teszteltem volna, akkor nem állítanám. Nem a hangerő különbségről van szó hanem, hogy kihagyunk olyan áramköröket, amik arc-hoz kellenek, ezáltal kis dinamikát nyerünk. Ha valaki nem így látja, akkor hajrá, én így tapasztalom.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Hozzászólás Szerző: Cutler »

szepi0808 írta:
2019.09.15., vas. 12:22
Cutler írta:
-KP- írta:
2019.09.15., vas. 11:32
....Viszont az ARC használata után nagyobb hangerő állásra kell tenni a készüléket, mint előtte. Ebbe többen belefutnak, és akkor jön a megállapítás, hogy az ARC leszedi a dinamikát, francokat szedi le, csak picit más hangerőállásra kell tenni, feljebb kell tekerni és kész..
Így igaz.
Érdekes nézet. Ezek szerint más véleménye csak találgatás, bezzeg te tudod a tutit :smile51:
Pedig KP jól látja ezt.
Az ARC nélküli mód azért hat dinamikusabbnak és ezzel együtt hangosabbnak is, mert úgy hallod, a szoba akusztikájából adódó kiemeléseket is.
ARC ezeket javarészt megszünteti, ezért halkabb.
Viszont 4-6dB plusz hangerőt ráadva, ugyanott vagy hangosságban és dinamikában is.
Csupan annyi a különbseg, hogy utóbbi esetében mindezt tisztábban hallod. Ezek tények, amikkel felesleges vitatkozni.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Hozzászólás Szerző: -KP- »

phyton71 írta:
2019.09.15., vas. 11:49
Pont most néztem 2 Anthem avrt processzor szerepére,500-700-as a két vas között mi lehet a különbség?Jo lenne ha csak a teljesÍtmény.
Amennyire én tudom, csak a teljesítmény. Viszont ha megnézed, a 700-as gépek jócskán többe kerülnek. Már gondoltam rá párszor, hogy váltok 500-ról 700-ra, de annyival több lenne, hogy nem léptem meg. Akkor inkább nézek valami végfokot mellé. Most aprón 140-160 körül megy az 500-as, szerintem annyiért best buy.

https://www.anthemav.com/downloads/MRX% ... 071212.pdf

Ha megnézed a datasheetet, annyit találtam hogy HD Radio yes illetve no. Teljesítményt leszámítva, tök egyformának tűnik.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

balage30 írta:
2019.09.15., vas. 09:57
Nagyjabol ezeket neztem en is, plusz meg a Cambridge CXR200-at. Olyan sok a lehetoseg, jo lenne egy sorrend, ahogyan erdemes elkezdeni.

Tovabba sok helyen azt olvasom, hogy sztereoban nem kivalloak a HM erositok, de azert zenet is lehet veluk hallgatni. Ezert lennek kivancsi, hogy eltekepes e az otletem , hogy 1 eszkozzel oldjam meg a ket feladatot.
A PIO nem rossz zenen sem, de messze elmarad termeszetessegben a CXA80-tol. Amig nem vettem meg a CXA-t, addig nagyon elegedett voltam es csak a kivancsisag hajtott. Most mar nem szeretnem lejjebb adni a minoseget zenen sem.
A HM erősítők (amik nem kerülek egy vagyonba) nem fognak a sztereo erősítők közelébe érni hangban.

Ha jó zenét és mozit szeretnél (jó áron) akkor vegyél egy Asus STX II hangkártyát a 7.1-es kiegészítő kártyával együtt, és tedd bele egy lineárisan tápolt PC-be, illetve szerezz be még egy jó 7 csatornás végfokot, ami jó lesz mindkét rendszerhez. Nálam majdnem ez van, de mozihangot egy Yamaha 5100 proci adja a 7ch-ás végfoknak.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Egyébként ha EQ-zik egy készülék,alapból veszÍt a dinamikából,ez minden készülékre igaz gyártótól,kategóriától függetlenül.Megoldás,tekerd feljebb a hangerőt,ha van elég szufla a vasban.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2107

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Cutler írta:
-KP- írta:
....Viszont az ARC használata után nagyobb hangerő állásra kell tenni a készüléket, mint előtte. Ebbe többen belefutnak, és akkor jön a megállapítás, hogy az ARC leszedi a dinamikát, francokat szedi le, csak picit más hangerőállásra kell tenni, feljebb kell tekerni és kész..
Így igaz.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Hozzászólás Szerző: Cutler »

-KP- írta:
Így igaz.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Pont most néztem 2 Anthem avrt processzor szerepére,500-700-as a két vas között mi lehet a különbség?Jo lenne ha csak a teljesÍtmény.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Nálam az Anthem MRX500 mellől már nem egy és nem kettő sztereó vas kopott ki az idők folyamán. Még egyszer se kellett sírva fakadnom, ha valamilyen sztereó után az mrx500-ről kellett zenét hallgassak. Volt nálam hifi kereskedő és még ő is meglepődött, mennyire potens hangja van zenén. Nemrég pedig egy hazai hangfalgyártó vélekedett hasonlóan. Ezzel nem akarok Anthem fanboynak tűnni, mert valószínűleg egy jó fajta Nad vagy Arcam motyóval ugyanúgy el tudnék mozizgatni.

Az utóbbi hónapokban ARC nélkül használtam az Anthemet, mert elég nagy volt a jövés menés. Nem volt kedvem folyamatosan újra méregetni. A szobám a mély tartományt leszámítva szerintem most már akusztikailag nem rossz, és egyáltalán nem éreztem azt, hogy szükség lenne beavatkozásra. De múlt héten miután 7.2-re bővültem végül rászántam és bemértem, és még nálam is hozott pluszba az ARC. A mély tartomány drasztikusan jobb lett, de ezt tudtam hogy így lesz. Viszont meglepett, hogy még rá tudott dobni egy lapáttal a többire is.
Viszont az ARC használata után nagyobb hangerő állásra kell tenni a készüléket, mint előtte. Ebbe többen belefutnak, és akkor jön a megállapítás, hogy az ARC leszedi a dinamikát, francokat szedi le, csak picit más hangerőállásra kell tenni, feljebb kell tekerni és kész..

Egy ismerősöm nemrég vett egy MRX 720-ast. Korábban egy Pio SC LX701-et használt (560 ezres vas), egy 7 csatis végfokkal, és még egy külön 300-400 ezres DA konvertert is használt zenére. Azt mondja a 720 végfokkal pio-val ide vagy oda, de jobb. Miközben a Pio-n érezhetően javított, most úgy néz ki el fogja adni a végfokát is, és a da konvertert is, mert nem érzi azt, hogy az Anthem mellé érdemes lenne megtartania, mert szerinte nem ad semmi pluszt. Szóval egyáltalán nem rosszak ezek a mozi vasak zenére sem.

Ugyanezt éreztem Zozinál az AVM60 és Apollo végfok párossal, de Blondsztyúnál is a Marantz proci Emotiva XPA párossal. Sokan örülnének ha a sztereó motyójuk szólna így...

balage30
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

balage30
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jelenleg mozira es zenehallgatasra ket kulon erositot hasznalok (Cambidge Audio CXA80, Pioneer SC-LX79). Mind a ket keszulekkel teljesen elegedett vagyok a maguk szerepeben, de szeretnem kivaltani egy erositovel ami zenen es mozin is jol teljesit. Az atmos nem erdekel. 5.2-ig van most kiepitve a rendszerem az Elac 400-as sorozat es 2070-es mely tarsasagaban.

Milyen HM vasak vannak amik hozzak a CXA80 minoseget sztereoban, vagy jobbak annal es nagyjabol belefernek a ket erosito araba, ha eladom oket?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2019.09.13., pén. 17:09
Ez is egy nagy etetés - semmi sem érkezik és nem is olvastam, hogy lenne valami IMAX Enhanced film a láthatáron.
Van vagy három demo és kész.
gondolkodik.gif
Következő erősítő/proci vásárlásnál nem ez lesz a vízválasztó nekem sem.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Hozzászólás Szerző: thxfan »

DeLorean írta:
2019.09.13., pén. 17:09
Ez is egy nagy etetés - semmi sem érkezik és nem is olvastam, hogy lenne valami IMAX Enhanced film a láthatáron.
Van vagy három demo és kész.
gondolkodik.gif
Nemsokára lesz egy pár, de kell hozzá venni egy Sony TV-t is és streamelheted :D : https://www.areadvd.de/news/sony-plant- ... d-blu-ray/
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

SSDWOB írta:
2019.08.30., pén. 14:09
Hi All,

Mi a különbség ha veszek egy AVR-t + végfokok, illetve ha veszek egy AV-t+végfokokat?
Konkrétan, Marantz SR7012 (600 ezer), míg egy AV7705 (700 ezer). (nem is értem AV miért drágább)
Hangzásban más lesz? Azon kívül, hogy a józan ész azt mondja, vegyek AV-t (csak a pénztárcám mondja az ellenkezőjét :D) és végfokokat.

Mi a meglátásotok?
A józan ész azt mondja, hogy vegyél AVR-t. A Processzorok drágábbak mert még kisebb példányszámban készülnek, mint az AVR-ek, ahol a "tömegtermelés" lefele szorítja az árakat. Ezen felül a processzorok ritkábban jönnek ki, sokszor elmaradnak új technológiák szempontjából az AVR-ek mellett. Az Emotiva tulajok tudnának például mesélni az Atmos upgrade-ről.

Amiben jobbak mint az AVR, az a torzítás a kimenő jelszint függvényében:

Denon X3300 - https://www.audioholics.com/av-receiver ... asurements
Kép

Marantz AV8805 - https://www.audiosciencereview.com/foru ... ssor.6926/
Kép

ASR Conclusions
From pure objective performance, the Marantz AV8805 Processor cannot touch 2-channel dedicated desktop DACs which cost less than its shipping cost! With no published measurements by Marantz, nor that of any reviewer, companies are getting away releasing products that leave good bit of performance on the table. Fortunately there is nothing drastically wrong here, sans the DAC filtering. That aspect needs to be reported to Marantz as hopefully can be fixed with a firmware update.

From subjective point of view, if you wrestle enough with Audyssey Room EQ, you should be able to get better in-room performance than any non-EQ DAC in a real room. Then again, you can get the same in much cheaper AVRs and processors.

I would say buy the Marantz AV8805 because it has the features it has not because you think it will provide reference quality audio performance. It will not.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 291

Hozzászólás Szerző: R.G. »

SSDWOB írta:
Hi All,

Mi a különbség ha veszek egy AVR-t + végfokok, illetve ha veszek egy AV-t+végfokokat?
Konkrétan, Marantz SR7012 (600 ezer), míg egy AV7705 (700 ezer). (nem is értem AV miért drágább)
Hangzásban más lesz? Azon kívül, hogy a józan ész azt mondja, vegyek AV-t (csak a pénztárcám mondja az ellenkezőjét :D) és végfokokat.

Mi a meglátásotok?
Remelhetoleg legalabb kicsit jobb lesz a hangzasa, a szolgaltatasa, es a hasznalt anyagok is masabbak sokazor ha ez erdekes lehet. Ha az anyagiak engedik, akkor mindenkepp kulon proci + vegfok, mert egy avr nel a legtobben tobbre vagynak, de az utolag latjak be maguknak...
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Speter
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 268

Hozzászólás Szerző: Speter »

SSDWOB írta:
Hi All,

Mi a meglátásotok?
Főként az XLR lehetőség, ami kecsegtető lehet, általában arra hegyezik ki a processzorokat és jobb az előfoka ezeknek.
Az AVR egy mindenes, de a legjobb hangot egy processzor, végfok duó fogja adni, mindig is az volt a felső liga.
Annyi, hogy jó kábelezést is be kell kalkulálni, ami legalább 100.000 Ft gondolkodik.gif
Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; NAD C272; Nobsound előfok; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA kábelezés; AudioQuest; Isotek Aquarius, Polaris; Hivox Alces; Synergistic Research; Isoacoustic;

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: SSDWOB »

Hi All,

Mi a meglátásotok?

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

tigris írta:
2019.08.29., csüt. 23:39
lajos001 írta:
2019.08.29., csüt. 23:26
tigris írta:
2019.08.29., csüt. 21:03
Hmmm nalam nem reccsen. Nem valami kodek problema lesz?
Nem tudom. Csak alapfokon művelem a HTPC-t. :rolleyes:
Milyen szoftvert használsz filmezéshez?
Kodi 17.6 verzió.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: tigris »

lajos001 írta:
2019.08.29., csüt. 23:26
tigris írta:
Milyen szoftvert használsz filmezéshez?
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

tigris írta:
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: tigris »

Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”