A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
....Viszont az ARC használata után nagyobb hangerő állásra kell tenni a készüléket, mint előtte. Ebbe többen belefutnak, és akkor jön a megállapítás, hogy az ARC leszedi a dinamikát, francokat szedi le, csak picit más hangerőállásra kell tenni, feljebb kell tekerni és kész..
Nálam az Anthem MRX500 mellől már nem egy és nem kettő sztereó vas kopott ki az idők folyamán. Még egyszer se kellett sírva fakadnom, ha valamilyen sztereó után az mrx500-ről kellett zenét hallgassak. Volt nálam hifi kereskedő és még ő is meglepődött, mennyire potens hangja van zenén. Nemrég pedig egy hazai hangfalgyártó vélekedett hasonlóan. Ezzel nem akarok Anthem fanboynak tűnni, mert valószínűleg egy jó fajta Nad vagy Arcam motyóval ugyanúgy el tudnék mozizgatni.
Az utóbbi hónapokban ARC nélkül használtam az Anthemet, mert elég nagy volt a jövés menés. Nem volt kedvem folyamatosan újra méregetni. A szobám a mély tartományt leszámítva szerintem most már akusztikailag nem rossz, és egyáltalán nem éreztem azt, hogy szükség lenne beavatkozásra. De múlt héten miután 7.2-re bővültem végül rászántam és bemértem, és még nálam is hozott pluszba az ARC. A mély tartomány drasztikusan jobb lett, de ezt tudtam hogy így lesz. Viszont meglepett, hogy még rá tudott dobni egy lapáttal a többire is.
Viszont az ARC használata után nagyobb hangerő állásra kell tenni a készüléket, mint előtte. Ebbe többen belefutnak, és akkor jön a megállapítás, hogy az ARC leszedi a dinamikát, francokat szedi le, csak picit más hangerőállásra kell tenni, feljebb kell tekerni és kész..
Egy ismerősöm nemrég vett egy MRX 720-ast. Korábban egy Pio SC LX701-et használt (560 ezres vas), egy 7 csatis végfokkal, és még egy külön 300-400 ezres DA konvertert is használt zenére. Azt mondja a 720 végfokkal pio-val ide vagy oda, de jobb. Miközben a Pio-n érezhetően javított, most úgy néz ki el fogja adni a végfokát is, és a da konvertert is, mert nem érzi azt, hogy az Anthem mellé érdemes lenne megtartania, mert szerinte nem ad semmi pluszt. Szóval egyáltalán nem rosszak ezek a mozi vasak zenére sem.
Ugyanezt éreztem Zozinál az AVM60 és Apollo végfok párossal, de Blondsztyúnál is a Marantz proci Emotiva XPA párossal. Sokan örülnének ha a sztereó motyójuk szólna így...
Nagyjabol ezeket neztem en is, plusz meg a Cambridge CXR200-at. Olyan sok a lehetoseg, jo lenne egy sorrend, ahogyan erdemes elkezdeni.
Tovabba sok helyen azt olvasom, hogy sztereoban nem kivalloak a HM erositok, de azert zenet is lehet veluk hallgatni. Ezert lennek kivancsi, hogy eltekepes e az otletem , hogy 1 eszkozzel oldjam meg a ket feladatot.
A PIO nem rossz zenen sem, de messze elmarad termeszetessegben a CXA80-tol. Amig nem vettem meg a CXA-t, addig nagyon elegedett voltam es csak a kivancsisag hajtott. Most mar nem szeretnem lejjebb adni a minoseget zenen sem.
Jelenleg mozira es zenehallgatasra ket kulon erositot hasznalok (Cambidge Audio CXA80, Pioneer SC-LX79). Mind a ket keszulekkel teljesen elegedett vagyok a maguk szerepeben, de szeretnem kivaltani egy erositovel ami zenen es mozin is jol teljesit. Az atmos nem erdekel. 5.2-ig van most kiepitve a rendszerem az Elac 400-as sorozat es 2070-es mely tarsasagaban.
Milyen HM vasak vannak amik hozzak a CXA80 minoseget sztereoban, vagy jobbak annal es nagyjabol belefernek a ket erosito araba, ha eladom oket?
Mi a különbség ha veszek egy AVR-t + végfokok, illetve ha veszek egy AV-t+végfokokat?
Konkrétan, Marantz SR7012 (600 ezer), míg egy AV7705 (700 ezer). (nem is értem AV miért drágább)
Hangzásban más lesz? Azon kívül, hogy a józan ész azt mondja, vegyek AV-t (csak a pénztárcám mondja az ellenkezőjét ) és végfokokat.
Mi a meglátásotok?
A józan ész azt mondja, hogy vegyél AVR-t. A Processzorok drágábbak mert még kisebb példányszámban készülnek, mint az AVR-ek, ahol a "tömegtermelés" lefele szorítja az árakat. Ezen felül a processzorok ritkábban jönnek ki, sokszor elmaradnak új technológiák szempontjából az AVR-ek mellett. Az Emotiva tulajok tudnának például mesélni az Atmos upgrade-ről.
Amiben jobbak mint az AVR, az a torzítás a kimenő jelszint függvényében:
From pure objective performance, the Marantz AV8805 Processor cannot touch 2-channel dedicated desktop DACs which cost less than its shipping cost! With no published measurements by Marantz, nor that of any reviewer, companies are getting away releasing products that leave good bit of performance on the table. Fortunately there is nothing drastically wrong here, sans the DAC filtering. That aspect needs to be reported to Marantz as hopefully can be fixed with a firmware update.
From subjective point of view, if you wrestle enough with Audyssey Room EQ, you should be able to get better in-room performance than any non-EQ DAC in a real room. Then again, you can get the same in much cheaper AVRs and processors.
I would say buy the Marantz AV8805 because it has the features it has not because you think it will provide reference quality audio performance. It will not.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Mi a különbség ha veszek egy AVR-t + végfokok, illetve ha veszek egy AV-t+végfokokat?
Konkrétan, Marantz SR7012 (600 ezer), míg egy AV7705 (700 ezer). (nem is értem AV miért drágább)
Hangzásban más lesz? Azon kívül, hogy a józan ész azt mondja, vegyek AV-t (csak a pénztárcám mondja az ellenkezőjét ) és végfokokat.
Mi a meglátásotok?
Remelhetoleg legalabb kicsit jobb lesz a hangzasa, a szolgaltatasa, es a hasznalt anyagok is masabbak sokazor ha ez erdekes lehet. Ha az anyagiak engedik, akkor mindenkepp kulon proci + vegfok, mert egy avr nel a legtobben tobbre vagynak, de az utolag latjak be maguknak...
Mi a meglátásotok?
Főként az XLR lehetőség, ami kecsegtető lehet, általában arra hegyezik ki a processzorokat és jobb az előfoka ezeknek.
Az AVR egy mindenes, de a legjobb hangot egy processzor, végfok duó fogja adni, mindig is az volt a felső liga.
Annyi, hogy jó kábelezést is be kell kalkulálni, ami legalább 100.000 Ft
Lenne néhány kérdésem az Emotiva Mc-700 processzorral kapcsolatban.
1. Miért recsennek egy nagyot a hangfalak, ha HTPC-ről elindítok egy filmet és hogyan orvosolható ez?
Eddig egy Rotel processzort használtam filmnézéshez és ilyesmit azzal nem tapasztaltam.
A reccsenés csak a film indításakor hallható, ha szüneteltetem a lejátszást és újra elindítom nincs semmi gond. Akkor sem reccsen, ha előbb indítom a filmet és csak utána kapcsolom be az erősítőt, illetve, ha úgy indítom a filmet, hogy az erősítőt némítom.
Foobarral történő zenehallgatáskor sem reccsennek a hangfalak.
2. Mit takar a hangzásmódok között a direct mód? Foobart elindítva, a direct módot kiválasztva a zene dinamikátlan döglött. Átkapcsolva sztereó módba, már jó a hangzás.
Előre is köszönöm a segítséget.
Kerültek fel új képek az Apollon végfokokról, és ismét van belső fotó A másik, ami szembetűnő, hogy nem kispályáznak, dupla táppal jön a 8 csatornás végfok.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Nekem is zidom van
Nezd meg az audio es hdmi beallitasikat, ott probakd masra allitani hatha megoldhato. Ilyet en meg nem tapasztaltam ezzel a lejatszoval. Igy egyre jobban vagy software gondra fyanakodnek a ketto kozott. Egyaltalan nem biztos, hogy le kellene cserelni az erolkodot. Kb 2 honaoja volt egyfrissites a zidon. Az mar rajta van? Egy dolgot orobalj meg ki, higy a media lejatszot mindig utoljara kaocsolod be, hatha az alap kapcsolat nem jo es az zavar be. Ez csak egy otlet
Köszi a tippet az majd kipróbalom, de nem azonnal jelentkezik a hiba, hanem ha beletekerek, vagy pillanat alljt nyomok, utána kezd sercegni. Hangformatumot cserelek, majd vissza es megint jo amig nem nyomok pause, vagy tekerést. De az Oblivionnal magátol elkezdett egy idő utan sercegni. A firmware Zidoon a legújabb igen. Erositore 2014-ben volt az utolso.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Nekem is zidom van
Nezd meg az audio es hdmi beallitasikat, ott probakd masra allitani hatha megoldhato. Ilyet en meg nem tapasztaltam ezzel a lejatszoval. Igy egyre jobban vagy software gondra fyanakodnek a ketto kozott. Egyaltalan nem biztos, hogy le kellene cserelni az erolkodot. Kb 2 honaoja volt egyfrissites a zidon. Az mar rajta van? Egy dolgot orobalj meg ki, higy a media lejatszot mindig utoljara kaocsolod be, hatha az alap kapcsolat nem jo es az zavar be. Ez csak egy otlet