Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Quetz »

TSanyi írta:
2020.01.18., szomb. 12:00
Az hátul dobogó? Lesz 2. sor ?
Igen, az ott egy dobogó. Ki van tömve gyapottal és a fal szélei mellett 800x100-as légbevezető rácsokat vágtunk bele, majd leszőnyegeztük. Az egész egy nagy basszuscsapda így. A tervek szerint szükség ülések, pl. babzsák fotelek kerülnek majd oda... ha kellenek. 4 emberre van méretezve a szoba, a fullos második sort elvetettem, mert végül is nem a vendégeknek készül, hanem nekünk (Ha lett volna 7m-em, akkor persze más lenne az állás, de sajnos nem volt).
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Quetz írta:
2020.01.18., szomb. 10:02

Kép
Az hátul dobogó? Lesz 2. sor ?

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

phyton71 írta:
2020.01.18., szomb. 10:46
Azt mondom, hogy le a kalappal! :smile32:
Szépen alakulsz, főleg, hogy DIY szinte teljesen az egész mozid, hangra majd kíváncsi lennék. A keret és a fal közé, milyen elnyelő anyagot tettél, nem a keretekbe?
Isover Acustic SSP-2 került az előtétfalra. A gipszkartonozók akik felrakták, azt mondták, hogy legrosszabb cucc volt, amivel eddig dolgoztak. Azért is látszik a képeken a ragasztószalag, amivel a fedéseken átmentem, hogy csökkentsem a kiporzás esélyét.
Lehet, hogy inkább egy group buy-t kellett volna kezdeményezni, és ezt megvenni: Climaver A2 Neto. Ez nem lehet rossz, ha légcsatornát hajtogatnak belőle. Illetve marad a szivacs, amit többen is használtak már.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Azt mondom, hogy le a kalappal! :smile32:
Szépen alakulsz, főleg, hogy DIY szinte teljesen az egész mozid, hangra majd kíváncsi lennék. A keret és a fal közé, milyen elnyelő anyagot tettél, nem a keretekbe?
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Pár kép, arról, hogy alakul a szoba nálam:

Kép

Kép

Kép

Kép

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Lemmy9 írta:
2020.01.17., pén. 11:43
Az 50-100 millás réteg másképp tájékozódik, ha egyáltalán megteszi, de inkább beleül a leadott igényei alapján elkészült végtermékbe. Szvsz.
így van.. :smile32:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Valóban sok olyan mozi szoba, terem is épült magán házakban és kis hazánkban, amik bőven túlmutatnak bármelyikünk install-ján, nem ritka az 50-100mill vagy a feletti bekerülési ár sem! Sajnos ezekről semmi infó nem jut ki ,pláne nem fórumon!

De ettől még azt gondolom, hogy sokunk otthoni cumói is az átlag ember számára az elérhetetlen kategória, illetve nagyon sok ember számára az értelmetlen kategóriát is jelenti! :D
És képviselnek már egy olyan színvonalat,minőséget,amit bárki elfogadna gondolkodás nélkül.. Persze nem magamat próbálom evvel fényezni, de van itt a fórumon nagyon sok szoba,install ,ami páratlan és irigylésre méltó! Pláne azok amik saját kezűleg készültek és nem csak a pénzen múltak! Azt gondolom senkinek sem kell szégyenkeznie,inkább büszkének kell lenni rá!

Lenézni meg pláne nem szabad azokat, akik megosztják infóikat és gondolataikat ,hiszen a fórum lelke,mozgatórugója ez,ez kéne ,hogy legyen, ha csak az jön le embereknek,hogy ez magamutogatás, meg önfényezés ,akkor az egészet megette a fene.. a mostanában történő állandó harcok, nekifeszülések sajnos nem tesznek jót ennek a társulatnak,remélem sikerül ezeket félre rakni..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

darthdick

Hozzászólás Szerző: darthdick »

Ha egy mezei átlag ember számára elérhető, izig vérig pros mozit akarsz látni, hallani, akkor tudtommal, csak Cutler szobája ilyen jelen pillanatban és van prezentálható állapotban, ott minden cucc pros. Ha azt meghallgatod, akkor szerintem ott megtapaszthatod hogy mit tud egy elérhető szintű pros rendszer, számodra , akár jót, akár rosszat.

Peace leborulok.gif
[/quote]
Ha tudnád mennyi moziszoba van itt Magyarországon amit nem mutatnak be... Pro is.
Az itt lévő hobbiszobák ipari tanulók azokhoz képest. Cutler pro moziháza így itt a forumon az egyetlen... talán, de az sem biztos.
Aki itt forumozik az a takaró réteg a valós tartalmakhoz képest...

Farkinca71
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Farkinca71 »

nemtomm írta:
2020.01.16., csüt. 19:38
Nem félek oda írni de többen leírták, hogy oda csak az írjon aki szereti a pro Cinema vonalat. Mivel még nem hallottam csak egy pro mozit azt is a DC-ben ami sztem kevés a vélemény íráshoz és nem igazán szeretnék tapasztalat nélkül írni , úgyhogy ide írtam inkább :D :D
Rosszat nem is írtam vagy irjak leborulok.gif
Szia , szeretnék félreoszlatni egy félreértést. :D
@Nem félek oda írni de többen leírták, hogy oda csak az írjon aki szereti a pro Cinema vonalat
Én voltam az, aki töbször írt ilyen dolgokat a vita hevében a saját topikomban. Mégegyszer, :D , olyan emberekre céloztam, hogy ne írjanak, akik úgy irkálnak a topikomba, vagy akár a pros mozis topikba, hogy meg sem hallgatják az adott pros eszközt, csak a trollkodás vagy egyéb érdekek miatt teszik azt, vagy csupán pusztán személyes inditatásból gerjesztik a feszültéget.
Mivel te vetted a fáradságot, amiért minden tiszteletem a tiéd :smile32: , és elmentél meghallgatni ezt a mozit, s benne a pros szubot, szerintem, és azt hiszem beszélhetek minden pros fórumtársam nevéven, igenis a kommented és a leírásod odatartozna a pros mozi topikba, függetlenül a véleményedtől. Amiről csak annyit, hogy most kínosan ügyeltél arra, hogy semelyik tábort se sérts meg. SZVSZ :D :smile32: Csak annyit kérünk, és ez szerintem minden mozilátogatásra igaz lehetne akár mindenki számára, hogy részletesebben írd le a tapasztalásaidat, akár a rosszakat, mert lehet hogy pont rámutatsz egy hibára amit a mozi tulajdonosa nem vett észre és tudná orvosolni. Lehet ez akár akusztikai, hardware beállítási probléma, vagy egy egyszerű rossz eszköz elhelyezés.

@Mivel még nem hallottam csak egy pro mozit azt is a DC-ben ami sztem kevés a vélemény íráshoz
Hát igen, mondjuk a DC pros moziszoba, bár én még sajnos nem hallottam csak olvastam róla, a benne lévő eszközpark miatt sajnos legtöbbünk számára elérhetetlen és marad pros referencia mozinak. :D :smile32:
Ha egy mezei átlag ember számára elérhető, izig vérig pros mozit akarsz látni, hallani, akkor tudtommal, csak Cutler szobája ilyen jelen pillanatban és van prezentálható állapotban, ott minden cucc pros. Ha azt meghallgatod, akkor szerintem ott megtapaszthatod hogy mit tud egy elérhető szintű pros rendszer, számodra , akár jót, akár rosszat.

Peace leborulok.gif
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

-KP- írta:
2020.01.16., csüt. 20:10
Jajj ne már...
Hol a humorérzéked?

Amúgy a D osztályról teljesen korrekten ment a párbeszéd.Le a kalappal előtted és Cutler előtt is.Ilyenekre lenne szükség és akkor sokkal jobb hely lenne ez. :tutiok:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Jajj ne már...

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Lemmy9 írta:
2020.01.16., csüt. 14:49
-KP- írta:
2020.01.16., csüt. 13:36
Én csak azt nem értem miért ide írtátok, és nem a pro cinemás topikba?
Mert azt írta "nem volt rossz".
Oda csak az mehet hogy, kibeb..ottdurvanagyonszuperjó. :smile29: :D
Ott a pont! :tutiok:

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 976

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Nem félek oda írni de többen leírták, hogy oda csak az írjon aki szereti a pro Cinema vonalat. Mivel még nem hallottam csak egy pro mozit azt is a DC-ben ami sztem kevés a vélemény íráshoz és nem igazán szeretnék tapasztalat nélkül írni , úgyhogy ide írtam inkább :D :D
Rosszat nem is írtam vagy irjak leborulok.gif
"Az igazi barát szemből támad."

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

-KP- írta:
2020.01.16., csüt. 13:36
Kivételesen egyett értek Lemmy9 fórumtárssal 36_1_11.gif

Amennyiben ott írtam volna meg a véleményemet akkor már régen keresztre lennék feszítve mert nincs jobb a pro
mozinál és egy kicsi rosszat sem lehet ott irní róla mert rőgtön megszólják az embert. Ebben a rendszerben csak a sub pro a többi hsz az Klipsch és úgy gondoltam itt a helye. :D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DeLorean írta:
2020.01.12., vas. 18:46
-KP- írta:
2020.01.12., vas. 18:38
Pont ugyanígy vagyok a te és feherlaci hozzászólásaival. Szarni mindenre, minden jó lesz úgy ahogy van. Nem számít semmi. A fórum zárható.
Hozzám a múltkor eljött nemtomm (nem nemtomm ki, hanem nemtomm) és leült meghallgatni a rendszert.
Ráordítottam, hogy azonnal üljön két centivel arrébb, mert nem a mértani középen ül.
Arrébb ült, de mivel más a magasságunk, gyorsan mértem kettőt a REW-el előtte, hogy biztosan jó lesz-e.

Majd beszámol róla, ha gondolja.

Tegnap a tökéletes görbével álmodtam....
:ohnoohnoohno:
Igen tiszteletemet tettem DeLorean forumtársnál mert igencsak kiváncsi voltam már egy Godzilla produkciójára!
Először is megdöbbentett a sub nagysága mintha egy kisebb fajta hegy lenne a nappaliban. Többször megnéztem és megcsodáltam a nagyságát hát nem semmi. Utána belecsaptunk rendesen a lecsóba és nem igazán pihent a kicsike.
Ahhoz képest, hogy igazi pro-sub a produkciója nem volt rossz, de ahogy elnéztem a hm felállást egy egész erőmű kell hozzá. A jelenléte állandóan hallható de nem viszi túlzásba, igazi pro cucc a javából de hozzátenném nem sokat halottam idáig.

Akinek tetszik a pro hangzásvilág az vágjon bele de csak külön házimoziszobába ajánlanám mert a nappaliba nem igazán való egy ilyen pro 'szett". Az áráról annyit írnék, hogy azért nem annyira olcsó a pro cucc mint gondolná az ember főleg ha az új árát nézzük mert azért használtan nagyon keveset lehet kapni.

Mindenesetre tanulságos volt a meghallgatás egy jó élménnyel lettem gazdagabb :D

Köszönöm a vendéglátást :smile32:

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 296

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Az elektronika sem tűnik gyengének :rolleyes:
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Arendal-ból épít egy holland csóka moziszobát, nem szokványos frontoldallal.

https://www.avsforum.com/forum/19-dedic ... ild-2.html

Kép

Kép

A szoba építése folyamatban, és kissé lassan halad, de akit érdekel, az követheti...

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Nem idézgetnék, többen mar írtak olyat amivel egyetértek en is vagy teljes egészben vagy részben.

Fehérlaci kategóriáját ki lehet egészíteni eggyel ami talán az ideális állapot és szerencsére egyre többen tartoznak ebbe a kategóriába vagy legalábbis ezt célozzák meg.

Ez pedig aki tudatosan tervez mozit, majd élvez azt!

Fishnek már KP válaszolt. Aki nem ért hozzá vagy nem érdekli az ne is maga mérjen, kérjen meg egy szakembert, és az ő instrukciói alapján cselekedjen, ettől többet és jobbat nem is tehet meg nem is kell az ügy érdekében.

Szerintem a szobaakusztika a legjobb befektetés a legkevesebb vagy inkább ár/érték arányban a legjobb befektetés. Ha az ember megteheti az előre, komplexen megtervezett moziszoba meg a leg költséghatékonyabb (elkerült felesleges vásárlások, kényszer félmegoldások helyett) legjobb eredményt adó lehetőség.

Aki így tesz pont azért trszi hogy a jövőben ne kelljen tologatni, cserélni, méregetni, bosszankodni, elégedetlenkedi a komponensekkel, csak nézni-nézni, élvezni a MOZIT!!!!

Szogorúan SZVSZ!!!!

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2020.01.12., vas. 20:03
phyton71 írta:
2020.01.12., vas. 19:30
Kezdő vagyok na.Ja,és 60l-es a doboz.
Még egy dolog.

Szerintem nyugodtan használhatsz 20Hz high pass szűrőt. A 30Hz jól látszik a grafikonon és biztosan engedik a hangszórók.
A Linkwitz Riley helyett meg használhatsz Butterworth beállítást, az szerintem a legjobb.
A Crown beállításainál JBL pro cinema szubra azt használja.
Egy próbát megér, ha lesz időd kísérlezetni.

:smile32:
Köszönöm a tanácsot! :smile53:
Ki is próbálom holnap, minden tanácsnak örülök.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Találtam egy másik mérést pár nappal későbbről,lehet ezek a jó mérések?
sub cal.jpg
sub cal.jpg (78.07 KiB) Megtekintve 1630 alkalommal
Egyébként készítek majd holnap még méréseket, de most odafigyelek, hogy mit mérek. :smile51:
Kezdő vagyok na.Ja,és 60l-es a doboz.
Most már biztos, hogy ezek a jó mérések, mert készítettem egy rakással, némelyik mérések a frontokat is tartalmazza, 80Hz-s vágással nem direktben, processzor beállítása mellett.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11312
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

phyton71 írta:
2020.01.12., vas. 19:03
Mondtam én, hogy ennyire rossz az akusztika.
Egyetlen görbe alapján butaság okoskodni, de nálad gyakorlatilag egy teljes oktávnyi beszakadás van, ami nem varrható teljesen az akusztika nyakába. Nem kevés az a 40-50 liter? A gyártó 70 litert javasol zárt doboznál ehhez a motorhoz. Jó lenne látni közeltéri méréseket is, azok többet árulnak el a dobozok képességéről.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

fapaci írta:
2020.01.12., vas. 18:48
phyton71 írta:
2020.01.12., vas. 10:58
Subok grafikonjai, frontoldalon a jobb-ball sarkokban (ideiglenes megoldás),korrigálás nélkül.
Ezt produkálja a két szubsugárzód? Bocs, hogy rákérdezek, de kissé hihetetlennek tűnik ilyen átvitel potens mélynyomóktól. Mifélék?
Mondtam én, hogy ennyire rossz az akusztika.
Egyébként DIY zárt szubok aktív váltással 30-150Hz-ig a benne lévő hangszórók https://loudspeakerfreaks.com/datasheet ... 830669.pdf

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11312
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

-KP- írta:
2020.01.12., vas. 18:49
Ez így ellentmondásos. Azt mondod te le se szarod a görbéket...
Bárki mondhatja, hogy nem foglalkozik görbékkel és ezzel nem is mond valótlant, egy mezei felhasználónak nyilván nem kell mérni, számolni, tervezni. De a görbék azokat a fizikai hatásokat mutatják meg, amik meghatározzák a hangélményt, tehát közvetve mindenki "foglalkozik" a görbékkel, az is, aki soha egyet sem nézett. Nem a görbe a lényeg, hanem ami mögötte van és az bizony mindenkire hat. Még a tábornok úrra is.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2020.01.12., vas. 18:48
phyton71 írta:
2020.01.12., vas. 10:58
Subok grafikonjai, frontoldalon a jobb-ball sarkokban (ideiglenes megoldás),korrigálás nélkül.
Ezt produkálja a két szubsugárzód? Bocs, hogy rákérdezek, de kissé hihetetlennek tűnik ilyen átvitel potens mélynyomóktól. Mifélék?
Peerless 830669 diy 40-50liter körüli zárt dobozban, eq nélkül. Majd kijavít, ha tévedek.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”