Rosszat nem is írtam vagy irjak

Kivételesen egyett értek Lemmy9 fórumtárssal
Igen tiszteletemet tettem DeLorean forumtársnál mert igencsak kiváncsi voltam már egy Godzilla produkciójára!DeLorean írta: ↑2020.01.12., vas. 18:46Hozzám a múltkor eljött nemtomm (nem nemtomm ki, hanem nemtomm) és leült meghallgatni a rendszert.
Ráordítottam, hogy azonnal üljön két centivel arrébb, mert nem a mértani középen ül.
Arrébb ült, de mivel más a magasságunk, gyorsan mértem kettőt a REW-el előtte, hogy biztosan jó lesz-e.
Majd beszámol róla, ha gondolja.
Tegnap a tökéletes görbével álmodtam....
![]()
Köszönöm a tanácsot!DeLorean írta: ↑2020.01.12., vas. 20:03Még egy dolog.
Szerintem nyugodtan használhatsz 20Hz high pass szűrőt. A 30Hz jól látszik a grafikonon és biztosan engedik a hangszórók.
A Linkwitz Riley helyett meg használhatsz Butterworth beállítást, az szerintem a legjobb.
A Crown beállításainál JBL pro cinema szubra azt használja.
Egy próbát megér, ha lesz időd kísérlezetni.
![]()
Egyetlen görbe alapján butaság okoskodni, de nálad gyakorlatilag egy teljes oktávnyi beszakadás van, ami nem varrható teljesen az akusztika nyakába. Nem kevés az a 40-50 liter? A gyártó 70 litert javasol zárt doboznál ehhez a motorhoz. Jó lenne látni közeltéri méréseket is, azok többet árulnak el a dobozok képességéről.
Mondtam én, hogy ennyire rossz az akusztika.
Bárki mondhatja, hogy nem foglalkozik görbékkel és ezzel nem is mond valótlant, egy mezei felhasználónak nyilván nem kell mérni, számolni, tervezni. De a görbék azokat a fizikai hatásokat mutatják meg, amik meghatározzák a hangélményt, tehát közvetve mindenki "foglalkozik" a görbékkel, az is, aki soha egyet sem nézett. Nem a görbe a lényeg, hanem ami mögötte van és az bizony mindenkire hat. Még a tábornok úrra is.
Nem szokunk hozzá, hanem az agyunk figyelmét elvonják a hangosabb hangok, a többire nem tud figyelni. Valahogy úgy képzeld el, hogy egy szép fotót akarsz élvezni, de közben folyamatosan a szemedbe világítanak néhány erős lámpával, ezért a kép nagy részét nem is látod.
Ez így ellentmondásos. Azt mondod te le se szarod a görbéket, de:Fish írta: ↑2020.01.12., vas. 17:19Én pont, le sem szarom a görbéketakkor hova vagyok sorolandó?
nem kell válaszolni csak szellemeskedek!
Persze addig érdekelt, míg fapaci mért és azt mondta nem jó, tegyek ezt azt oda és jó lesz, megtörtént, kijött utána mért és azt mondta most már jó.. nekem ennyi elég is volt..
Ami érdekel,hogy jól szóljon az én izlésem szerint,és szép legyen az én izlésem szerint, a többi viszont nem érdekel,ez most akkor eretnekség?![]()
Ezt produkálja a két szubsugárzód? Bocs, hogy rákérdezek, de kissé hihetetlennek tűnik ilyen átvitel potens mélynyomóktól. Mifélék?
Pont ugyanígy vagyok a te és feherlaci hozzászólásaival. Szarni mindenre, minden jó lesz úgy ahogy van. Nem számít semmi. A fórum zárható.
Biztosan nem, időm nincs ilyesmire, alig használjuk, és ha erre fecsérelném az időmet akkor még ennyit sem használnánk!
De, ez pont így van. Aki magára veszi sértődjön meg nyugodtan, mert itt válnak szét a szintek felhasználóra (akik csak ledobálják valahova a bármekkora méretű és mennyiségű hangsugárzóikat és úgy nézik a filmeket), hobbira (akik valamennyire adnak az esztétikára, az elhelyezésre, de nem minden áron és a viszonylag jó minőségre) és hóbortra (akik éjjel nappal mérnek-mérnek-mérnek még az előszobában is, folyamatosan elégedetlenkednek, egymást hajtva költenek-költenek-költenek). A fórum elhiteti veled (könnyen bekebelezi azt, aki hinni akar benne), hogy másképp nem lehet filmet nézni csak úgy, ha a görbék egyenesek, a hangsugárzóid-erősítőid, erősek minőségiek és sok van belőlük, te pedig mértanilag a kiszámított helyen ülsz.
Ezt fapaci tudnà elmagyarázni jobban.A felharmonikusokról van szó.DeLorean írta: ↑2020.01.12., vas. 14:32Milyen hatással van a felsőbb tartományokra?Hifilala írta: ↑2020.01.12., vas. 13:02Sajnos a sub tartomány kezelése a nagy falat.Megtalálni a megfelelő poziciót lehet az elsődleges és olcsó megoldás.A második a megfelelő akusztikai kezelés,de az nem olcsó móka és végül az EQ.Sajnos az utóbbi hatással van a felsőbb tartományokra is.Szép is lenne,ha mindent ki lehetne korrigálni EQ-val,de sajnos ez pillanatnyilag nem járható út.![]()