Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

DeLorean írta:
2023.12.30., szomb. 20:17
Aszpirin írta:
2023.12.30., szomb. 20:05
lehet, hogy még a főszereplő be sem lépett (konkrétan a Rebel Moon-ban a legértékelhetőbb színészi játékot pont az az arc alakítjam, aki még 15 perc elteltével sincs sehol...
Ne nézd meg újra, de vegyél el 2,5 percet percet az írásomból, ami a bevezető rész - akkor jelenik meg a film címe.

Rebel Moon.

A legelején Anthony Hopkins narrál, ami szerintem egy filmrajongónak azonnal megadja az alaphangot.

10 percnél kezdi el ütni a harangot a főszereplő.
Kezdetben a rendező játszik a fényekkel, tényleg direkt olyan fókusz állítást és élesítést használ, ami csak a középső és fontos szereplőre fókuszál, de azt váltogatja nagyon érdekesen és szokatlanul.
10 perctől kezdve a 20 percig fenntartja az izgalmat, hogy valami lesz és 21 percnél lesz egy lezárás, ami sejteti, hogy itt bizony nem rózsás az élet.
15 percnél már megjelenik a fő gonosz, a hangok és az űrhajók leszállása nagy élmény.
A malmomra hajtod a vizet ezzel :D
Pont azt írtam korábban, hogy az eleje alapján ígéretesnek tűnt.
Aztán számomra egy nagy rakás sz.r lett, kb onnan, hogy átment a hét szamurájba, random "hősök" összegyűjtésébe, akik vagy épp teljesen irreleváns vagdalkozásokban (ld. a póknővel való harcot, az egész alapindoka olyan gyermeteg, a "harc pedig annyira de annyira unalmas és kiszámítható", hogy első alkalommal ítt hagytam abba) vagy éppen a totális semmittevésben tűnnek ki (ld a sárből összeszedett holtrészeg "hőst" - akire valahogy nem is emlékszem, hogy mitől fontos, és mit csinál utána, meg hogy egyáltalán miért is van rá szükség). Színészi alakítások? A "főgonosz" egyszerűen nevetséges, egy paródiában lenne a helye. de legalább a színés szem tudott semmit kihozni ebből az úgynevezett "főgonoszból". A főszereplő legnagyobb színászi teljesítménye a naplementébe révedezés, kb egy fapofa a csaj. A póknőt legyőző csjaszi egy totál pókerarc, a kosztümöse és a kaszkadőrje többet dolgozott, mint ő. A lázadó srác és csaj mintha ott sem lettek volna, annyira nem élték magukat bele a szerepbe. Az "aratásfelügyelő" vagy mi "parasztlegény" minden volt csak hiteles nem. Egyetlen értékelhető alkotás az "árulóé". Ez van, ugyanazt a filmet láttuk, és másképpen éltük meg. Ja, és a végét kb a közepén megjósoltam már, annyira rohadtul kiszámítható volt az egész.
Nekem nincs semmi problémám azzal, hogy Neked tetszett, miért nem bírod elfogadni azt, hogy számomra ez egy értékelhetetlenül pocsék katyvasz lett?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1635

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

fapaci írta:
2023.12.30., szomb. 19:28
Ami később áll össze, az esetleg a történet, bár tudom, hogy sokaknál az maga a film, nálam nem. A filmek (szakmai) minőségét már az első 5-10 perc alapján is meg lehet ítélni a fényképezés, a kompozíció, a hangzás kreatív használata, a színészi játék alapján, nekem legalábbis szokott sikerülni. Ha belekóstolsz egy ételbe és nem ízlik, megeszed az egészet, hogy véleményt alkothass róla? Én nem szoktam. Az élet túl rövid ahhoz, hogy igénytelen dolgokat fogyasszunk.
Ezt a 20 perces szabályt egyébként az is tudja, aki járt egyetemre, vagy főiskolára, vagy aki tart előadásokat.
15-20 percnél el kell sütni egy poént, vagy ki kell kicsit zökkenteni a hallgatóságot egy kicsit.
Ha egy tanár így tett, akkor már nem is volt olyan unalmas az óra - esetleg annak ellenére, hogy nagyon "száraz" anyagot adott elő. 1 óránál már hiába próbálkozik. Lehet a fele társaság alszik. :)

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Aszpirin írta:
2023.12.30., szomb. 20:05
lehet, hogy még a főszereplő be sem lépett (konkrétan a Rebel Moon-ban a legértékelhetőbb színészi játékot pont az az arc alakítjam, aki még 15 perc elteltével sincs sehol...
Ne nézd meg újra, de vegyél el 2,5 percet percet az írásomból, ami a bevezető rész - akkor jelenik meg a film címe.

Rebel Moon.

A legelején Anthony Hopkins narrál, ami szerintem egy filmrajongónak azonnal megadja az alaphangot.

10 percnél kezdi el ütni a harangot a főszereplő.
Kezdetben a rendező játszik a fényekkel, tényleg direkt olyan fókusz állítást és élesítést használ, ami csak a középső és fontos szereplőre fókuszál, de azt váltogatja nagyon érdekesen és szokatlanul.
10 perctől kezdve a 20 percig fenntartja az izgalmat, hogy valami lesz és 21 percnél lesz egy lezárás, ami sejteti, hogy itt bizony nem rózsás az élet.
15 percnél már megjelenik a fő gonosz, a hangok és az űrhajók leszállása nagy élmény.

Ezután belassít, behozza az újabb szereplőket szépen sorban bemutat mindent, majd amikor a csapat összeállt.

Valóban utalásokat tesz a Star Wars-ra - egész jókat. Később valóban a pókos dolog kicsit sok.

Hoz egy nem várt fordulatot, amin a rajongók is kiakadtak.
A végén pedig teljes gáz és mind mondjuk az Aquaman vége 20 percig csak bámul az ember. Látványos, érdekes.

A lassításokkal egyáltalán nem okoz galibát. Amikor fontos, belassít és még jobban beleéli magát az ember.

A színészi munka szerintem teljesen szuper minden esetben.
Az összes főszereplő jó és illik a szerepre. De még a mellék szereplők is rendben vannak - nekem az elején is hatalmas meglepetés volt látni az általam a Billions sorozatban megkedvelt Corey Stoll-t ilyen szerepben.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

fapaci írta:
2023.12.30., szomb. 19:28
Ami később áll össze, az esetleg a történet, bár tudom, hogy sokaknál az maga a film, nálam nem. A filmek (szakmai) minőségét már az első 5-10 perc alapján is meg lehet ítélni a fényképezés, a kompozíció, a hangzás kreatív használata, a színészi játék alapján, nekem legalábbis szokott sikerülni.
Na ez így rendkívül izzadtságszagú érvelés.
Komolyan, arányaiban szerinted hány ember ül le úgy filmet nézni, hogy a "szakmai minőségre", avagy kompozícióra meg a "hangzás kreatív használatára" stb. figyel kritikusi szemekkel/fülekkel?
A színészi játékot pedig rengeteg esetben NEM lehet megítélni az első 5-10 perc alapján, amikor ad1. lehet hogy a karakterfejlődés a forgatókönyv még olyan szakaszában áll, ami nem hozza ki a színészi játék teljes spektrumát a már meglelent színészekből sem ad2. lehet, hogy még a főszereplő be sem lépett (konkrétan a Rebel Moon-ban a legértékelhetőbb színészi játékot pont az az arc alakítjam, aki még 15 perc elteltével sincs sehol...
De pl. Az asszony illatában, ahol Al Pacino élete egyik legnagyobb színészi teljesítményét nyújtja, mit látsz a színészi teljesítményből az első 10 perc alatt, amalatt még meg sem jelenik (emlékeim szerint) Al Pacino? Vagy az Ébredésekben mit látsz az első 10 percben a két zseniális főszereplő egészen elképesztő színészi teljesítményéből? Vagy a Számkivetettben, vagy A velencei kalmárban, stb... kb vég nélkül sorolhatnám...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10965
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston írta:
2023.12.30., szomb. 18:14
Szerintem egy filmet nem lehet 15 perc alatt megítélni. Persze van az a kategória, amik tényleg nézhetetlenek, de sok esetben később áll össze a kép.
Ami később áll össze, az esetleg a történet, bár tudom, hogy sokaknál az maga a film, nálam nem. A filmek (szakmai) minőségét már az első 5-10 perc alapján is meg lehet ítélni a fényképezés, a kompozíció, a hangzás kreatív használata, a színészi játék alapján, nekem legalábbis szokott sikerülni. Ha belekóstolsz egy ételbe és nem ízlik, megeszed az egészet, hogy véleményt alkothass róla? Én nem szoktam. Az élet túl rövid ahhoz, hogy igénytelen dolgokat fogyasszunk.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Alex_Aston írta:
2023.12.30., szomb. 18:14
Szerintem egy filmet nem lehet 15 perc alatt megítélni.
Persze van az a kategória, amik tényleg nézhetetlenek, de sok esetben később áll össze a kép.
De itt arról a kategóriáról volt szó - az utóbbi évek LEGROSSZABB!!! filmjéről.
És az általam kukázott filmekről. Ami nem olyan ott már azért valami megfog annyi idő alatt is.

Ahogy írtam, 15-20 perc az a filmes szakmában, amikor egy filmnél be kell tenni valamit, ami a nézőt arra készteti, hogy nézze tovább. Persze ettől sok esetben eltérnek, azonnal belevágnak a lecsóba, de ahol 1 óra kínlódás van és a végén egy nagy csattanó - az azért ritka SZVSZ.

20 perces szabálynak hívják egyébként. Ha valakit érdekel, rákereshet.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3247

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Szerintem egy filmet nem lehet 15 perc alatt megítélni.
Persze van az a kategória, amik tényleg nézhetetlenek, de sok esetben később áll össze a kép.

Pl egyik nagy kedvencem, az Ink
https://m.imdb.com/title/tt1071804/

Alacsony költségvetés (ami látszik is rajta), 250e dollár volt ez egész film, de úgy összeáll a kép a film végére, hogy mindenki, akinek van gyereke, az teljesen át tudja érezni, hogy mi is volt a cél ezzel a művel. Aztán csak pislogva ül a végén az ember, és hagyja lefutni a stáb listát.
A zenéje is nagyon jó. Azt azóta is hallgatom időnként.

.
_Ink-(2009)_-Poster-Print.jpg
_Ink-(2009)_-Poster-Print.jpg (62.55 KiB) Megtekintve 1195 alkalommal

És egy viszonylag friss film. Egy tölgyfát mutat be, hogy mennyi életnek ad otthont.
A tölgy - Az erdő szíve
https://m.imdb.com/title/tt10368758/

Egy erdőben lévő hatalmas, és gyönyörű tölgyfát mutat be magasból, közelről, szuper közelről, sőt, belülről is, hogy mennyi gyönyörűség élet és halál lakozik benne.
Nincs narráció, csak a gyönyörű képek, és a remek természeti hangok, meg némi zene, amikor megkívánja. Gyereknek és felnőttnek is kiváló szórakozás, és persze némi főhajtás a természet előtt.

.
A_tolgy_b1-1-scaled.jpg
Csak a Marantz! :-D

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

-KP- írta:
2023.12.30., szomb. 17:23
Amíg nem nézek meg valamit, honnan tudom, hogy rossz, vagy jó? Ahogy Aszpirin is írta, a leginkább kifogásolt részek nem a film elejéről vannak.
Komolyan képes voltál totál végig szenvedni a film alatt és az utóbbi évek legrosszabb filmjét végig is nézted?
Egészségedre!
Én vigyázok a magaméra, de mások vagyunk.
:smile32:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1677

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2023.12.30., szomb. 17:07
Aszpirin írta:
2023.12.30., szomb. 16:46
Szerintem egy filmet nem lehet megítélni az első 15 perce alapján, a Te logikáddal akkor csak olyan filmekről kellene írnunk, amelyek vagy tetszettek valamennyire, vagy az első 15 percük rossz, függetlenül attól, hogy milyen lesz a hátralévő másfél-két órában. Nem. Szerintem a negytív vélemény is hitelesebb, ha az ember végignézte, amit kritizál. (bár ez nekem nem mindig sikerül, az idei Oscar-győztes filmet egyszerűen nem voltam képes végignézni, ha így nézzük, a Rebel Moon sokkal jobb annál :D ).
Áááá, annyi film van - én nem fárasztom magam, hogy végig szenvedjek és leírjam ez volt a legrosszabb film, amit láttam.
Amíg nem nézek meg valamit, honnan tudom, hogy rossz, vagy jó? Ahogy Aszpirin is írta, a leginkább kifogásolt részek nem a film elejéről vannak.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Aszpirin írta:
2023.12.30., szomb. 16:46
Szerintem egy filmet nem lehet megítélni az első 15 perce alapján, a Te logikáddal akkor csak olyan filmekről kellene írnunk, amelyek vagy tetszettek valamennyire, vagy az első 15 percük rossz, függetlenül attól, hogy milyen lesz a hátralévő másfél-két órában. Nem. Szerintem a negytív vélemény is hitelesebb, ha az ember végignézte, amit kritizál. (bár ez nekem nem mindig sikerül, az idei Oscar-győztes filmet egyszerűen nem voltam képes végignézni, ha így nézzük, a Rebel Moon sokkal jobb annál :D ).
Áááá, annyi film van - én nem fárasztom magam, hogy végig szenvedjek és leírjam ez volt a legrosszabb film, amit láttam.
Egyébként talán 15-20 perc, amikor egy filmben valaminek történnie kell, akkor próbálják meg a nézőt "felébreszteni" "tudományosan". Így nekem annyi elég.

De ahogy írod. Ez egyébként nem volt így, mivel nem lehetett kb 100-ból választani. Most akkora a választék és olyan kevés az erre szánt időm, hogy szelektálni kell. Ha mindenhol azt írják na ez volt az év filmje, akkor később azért lehet folytatom!

Nem jó példa, mert valóban egy fos, de mivel Kevin nélkül nincs Karácsony elindítottam a családnak a legújabb Kevin-t.
Na az valóban az egyik legrosszabb, amibe belenéztem. Ott 10 perc volt.

De inkább mérgelődés helyett indítok egy jó sorozatot. Van rengeteg.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

DeLorean írta:
2023.12.30., szomb. 16:42
Nem tudom rávenni magam, hogy megnézzem.
Pont azt érzem, amit írtál.
Lerombolná azt, amit régen nyújtott.
Na, ezzel én is pont így vagyok. Nem tudom rávenni magam, hogy megnézzem.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

DeLorean írta:
2023.12.30., szomb. 14:30
-KP- írta:
2023.12.30., szomb. 12:52
Szerintem a Rebel Moon az idei év, sőt az utóbbi évek egyik legrosszabb filmje.
Ami érdekes, az értékelések totál hasonlóak mondjuk a RT oldalán.

Great movie! Love it!
This was painful to watch
Movie was good, looking forward to part 2
Honestly one of the worst movies i ever watched

Vagy öt csillag, vagy nulla.

De egyébként végig nézted.
Ilyenkor mit csinálsz? Már az első perc szar - kicsit morgolódsz.
Jön egyre több színész, aki ripacskodik - még jobban morgolódsz.
Jön a pók-kentaur - akkor már oda sem nézel.
A végén pedig minden szar volt és az utóbbi évek legrosszabb filmjét nézted meg.
De miért? Nem vagy kritikus, neked nem kötelező. :D

Én 15 perc után a számomra legrosszabb filmeknek esélyt sem adok.
Igen, láthatóna nagyon megosztó.
De inkább fogadjuk el egymás ízlését/értékítéletét, akkor is, ha nagyon nem értünk vele egyet.
Én pl. azért néztem elég sokáig (kb feléig), mert szerintem elég jól indult (kb első 10-15 perc élvezhetően Star Wars-os volt), és vártam, hogy hátha lesz belőle (ismét) valami. Ott hagytam abba, amikor a póknővel harcolt az n-edik szamuráj-jelölt.
Aztán végül 2 napra rá, látván, hogy egyeseknek mennyire tetszik, végignéztem. Nos, a második fele még rosszabb volt számomra, mint az első.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

scaurus írta:
2023.12.30., szomb. 16:32
2.) Indiana Jones és a sors tárcsája
(Indiana Jones and the Dial of Destiny)

Azt hiszem, a legjobb jelzők rá a semmilyen és az érdektelen.
Nem volt (nagyon vagy nézhetetlenül) rossz, de jó sem, amolyan semmilyen.
Volt benne patikamérlegen adagolt Indy, nácik, vicces(nek szánt) kísérők, némi természetfeletti.
Ami nem volt benne: szív és és lélek, valamint humor.
Az jött át rajta, hogy ezt a filmet az alkotók/színészek közül senki sem szerette, pusztán megcsinálták, csak mert (pénzért) muszáj.
Nem egy dicsőséges búcsú...
Nem tudom rávenni magam, hogy megnézzem.
Pont azt érzem, amit írtál.
Lerombolná azt, amit régen nyújtott.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

1.) Rebel Moon/Snyder

Csak tudnám, hogy ez miért kelt ekkora figyelmet.
Ennél jobb és rosszabb filmek is tűntek el visszhang nélkül.

2.) Indiana Jones és a sors tárcsája
(Indiana Jones and the Dial of Destiny)

Azt hiszem, a legjobb jelzők rá a semmilyen és az érdektelen.
Nem volt (nagyon vagy nézhetetlenül) rossz, de jó sem, amolyan semmilyen.
Volt benne patikamérlegen adagolt Indy, nácik, vicces(nek szánt) kísérők, némi természetfeletti.
Ami nem volt benne: szív és és lélek, valamint humor.
Az jött át rajta, hogy ezt a filmet az alkotók/színészek közül senki sem szerette, pusztán megcsinálták, csak mert (pénzért) muszáj.
Nem egy dicsőséges búcsú...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

-KP- írta:
Szerintem a Rebel Moon az idei év, sőt az utóbbi évek egyik legrosszabb filmje.
Ami érdekes, az értékelések totál hasonlóak mondjuk a RT oldalán.

Great movie! Love it!
This was painful to watch
Movie was good, looking forward to part 2
Honestly one of the worst movies i ever watched

Vagy öt csillag, vagy nulla.

De egyébként végig nézted.
Ilyenkor mit csinálsz? Már az első perc szar - kicsit morgolódsz.
Jön egyre több színész, aki ripacskodik - még jobban morgolódsz.
Jön a pók-kentaur - akkor már oda sem nézel.
A végén pedig minden szar volt és az utóbbi évek legrosszabb filmjét nézted meg.
De miért? Nem vagy kritikus, neked nem kötelező. :D

Én 15 perc után a számomra legrosszabb filmeknek esélyt sem adok.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

-KP- írta:
Szerintem a Rebel Moon az idei év, sőt az utóbbi évek egyik legrosszabb filmje. Legalábbis azok közül, amiket láttam. Zack Snyder alkotásai közül is az egyik legrosszabb, pedig neki is van azért néhány nem túl jól sikerült alkotása. Még a The Creator is köröket ver rá, pedig az sem egy nagy szám. Mondom ezt úgy, hogy több Zack Snyder film a kedvenceim között van, és általában kedvelem az alkotásait. Van itt minden, egyik jelenetben fantasy, mintha egy gagyi Witchert néznék, az óriás sólyommal, meg az abszolút gagyi és nevetséges pók-kentaurral, másik pillanatban meg SW utánzat a hülyébbnél hülyébben kinéző lényeivel, amik még egy SW filmben is röhejesek lennének. Mintha ez egyébként kötelező kellék lenne, és enélkül nem lehet egy SW filmet(utánzatot) elkészíteni. Megkapjuk a Tatoine bár Rebel Moon verzióját is. Elhiszem, hogy közel 50 éve ez menő volt, meg újdonság, de most?? Az egész történet gagyi, a folyamatos lassítások idegesítőek, a Quetz által kifogásolt dolgok, mint amikor a fél kép homályos, szerintem már nem oszt-nem szoroz. A történet abszolút sablonos,ahogy a karakterek is, a színészi játék nagy része egy ripacskodás. A film végi "cliffhangert" már előre látta szerintem mindenki. Az egyetlen pozitívum az Sofia Boutella, aki itt is elragadó. A Disney kivételesen jól döntött, hogy nem engedte SW filmként elkészíteni ezt a katyvaszt.
Végre valamiben 100%-osan egyetértünk! :tutiok:

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

Den írta:
2023.12.30., szomb. 11:10
Szombat- vasárnap-hétfő, aki még nem látta, kötelező megtekintések:

Leave the world behind: Julia Roberts
Ez inkább egy sorozat "túl hosszú" kezdő epizódjára emlékeztet, nem egy "egész estés" filmre: se eleje, se vége. Elhiszem, hogy vannak ennek a műfajnak is kedvelői, de nem hinném, hogy a közönség erre lenne kiéhezve 2023 végén.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1677

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Szerintem a Rebel Moon az idei év, sőt az utóbbi évek egyik legrosszabb filmje. Legalábbis azok közül, amiket láttam. Zack Snyder alkotásai közül is az egyik legrosszabb, pedig neki is van azért néhány nem túl jól sikerült alkotása. Még a The Creator is köröket ver rá, pedig az sem egy nagy szám. Mondom ezt úgy, hogy több Zack Snyder film a kedvenceim között van, és általában kedvelem az alkotásait. Van itt minden, egyik jelenetben fantasy, mintha egy gagyi Witchert néznék, az óriás sólyommal, meg az abszolút gagyi és nevetséges pók-kentaurral, másik pillanatban meg SW utánzat a hülyébbnél hülyébben kinéző lényeivel, amik még egy SW filmben is röhejesek lennének. Mintha ez egyébként kötelező kellék lenne, és enélkül nem lehet egy SW filmet(utánzatot) elkészíteni. Megkapjuk a Tatoine bár Rebel Moon verzióját is. Elhiszem, hogy közel 50 éve ez menő volt, meg újdonság, de most?? Az egész történet gagyi, a folyamatos lassítások idegesítőek, a Quetz által kifogásolt dolgok, mint amikor a fél kép homályos, szerintem már nem oszt-nem szoroz. A történet abszolút sablonos,ahogy a karakterek is, a színészi játék nagy része egy ripacskodás. A film végi "cliffhangert" már előre látta szerintem mindenki. Az egyetlen pozitívum az Sofia Boutella, aki itt is elragadó. A Disney kivételesen jól döntött, hogy nem engedte SW filmként elkészíteni ezt a katyvaszt.

Sajna 2023 sem a jól sikerült scifi-k éve volt :(

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Szombat- vasárnap-hétfő, aki még nem látta, kötelező megtekintések:

Leave the world behind: Julia Roberts
The family plan: Mark Whalberg
Obliterated S01- sorozat
A murder---Gyilkosság a világ végén sorozat.

BUÉK mindenkinek!
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Den írta:
2023.12.24., vas. 17:01
A körülményeket tekintve és a minőségi, fanatikus, életvitelszerű házimozizást és máshogyan láttam a filmet!

Többször is visszatekertem jeleneteket, annyira látványos volt, azonnal mégegyszer meg akartam nézni, ezek a momentumok elvesznek máshol??? Mi kell ahhoz, hogy látványosnak minősüljön egy film, mert itt volt bőven látványvilág!!!!!!!! leborulok.gif

A másik a hang: nagyon meg voltam elégedve vele, mert mind a lövéshangok, űrhajók dinamikája stb a legjobb volt, amit elvárhattam. Az első mészárlás pedig a maximum volt a köbön minden téren: amikor meg akarják erőszakolni a vizes lányt és kinyírja a férfiakat egyedül. :smile52:

Plusz pozitívum: nem 45 perces volt, hanem 2 óra 15 perc. Egy ilyen filmen elaludni hogyan lehet? Ha ez a rossz film neked, akkor mi a jó? Miért nézel hullafáradtan filmet? :smile51: :goodmorning:

Akinek nem tetszett az nézze a legújabb Liam Neeson filmet, na annak minden szereplőjétől gyomoridegem lett és magától a filmtől is. :smile33:
A hozzászólók közül veled értek egyet.
Nem azt mondom az a legjobb sci-fi, amit valaha láttam, de teljesen lekötött.
Előtte elolvastam a sok-sok negatív kritikát. Itthon volt, aki egyenes a rendezőt elküldte a sunyiba és "erősen korlátolt képességűnek" nevezte. Hát, nem tudom Buga Jakab Csajágaröcsögéről hogy merészel ilyet írni, de valószínűleg ő jobb rendező. Nem tudom kicsoda, de majd megnézem a filmjeit.

Mindenesetre a film igen megosztó lesz. Nekem az elején Star Wars feeling-em volt, de az elmúlt a közepére. Ott volt pár érthetetlen jelenet. A végére megint tetszett és várom y folytatást, valamint várom, hogy jobb kép- és hangminőségben is elérhető legyen.
Én 8 pontot adok rá, ami semmit sem jelent csak annyit - én jól szórakoztam.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
2023.12.27., szer. 19:55
Milyen 5,3?
Ez most is vastagon 7,8, ahogy látom.
Huhh, akkor most hirtelen valamit nagyon benéztem...
Mindegy, mert pont ez a lényeg: én azt a filmet képtelen voltam végignézni, és nem voltam egyedül ezzel (kíváncsi lennék a Te véleményedre is, tényleg olyan jó szerinted, mint az IMDB-pontszáma?)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2023.12.27., szer. 19:49

Én nagyon vigyázok ezzel, nem véletlen, hogy nem idézgetem az IMDB-pontszámokat az ajánlóimban.
Az ugyanis egyfajta medián-ízlést tükröz, igen sajátságos súlyozási algoritmussal.
Mostanában már nem is nézem, annyiszor belefutottam, hogy valami, ami nagyon tetszett, az az IMDB-n 6-os alatt van, amit pedig nézhetetlennek találtam, az az IMDB-n 7,5 fölött volt. Ráadásul - főleg az új filmek - idővel igen komolyan "átárazódnak" az IMDB-n, pl. tisztán emlékszem, hogy még márciusban az idén a legnyjobb filmnek járó Oscar-t elnyerő Everything Everywhere All at Once bőven 7,5 fölött (sőt emlékeim szerint 8-asnál járt) volt az Oscar megszerzését követően, most pedig épp 5,3-nál tart, és lefelé mutat a trendje - én aműgy nem bírtam végignézni.
Nekem eddig bejött ez a nézet, ezért is írtam.
Persze némi kivétel mindig akad.

Milyen 5,3?
Ez most is vastagon 7,8, ahogy látom.

https://m.imdb.com/title/tt6710474/

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

zx07 írta:
2023.12.27., szer. 19:19

https://www.pcguru.hu/hirek/a-rebel-moo ... gtol/83645

Megjöttek a nézettségi adatok, karácsonyi időszakban Nr.1... egy dolog a szakma, másik dolog a néző...
Az imdb pont, hogy nem szakma. ;)

De ez a magas nézőszám pont nem mond semmit. Attól, hogy megnézi a nép, nem azt jelenti, hogy jó is. Mert utólag pontozák elvileg a filmeket, én legalább is úgy szoktam...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
2023.12.25., hétf. 12:45
De 6-hoz közel, vagy 6 alatt nálam a süllyesztő van. Nem tudok elképzelni olyat, ami miatt le kéne ülni ezeket megnézni, hisz annyi jó film van még, amire régóta nincs időm amúgy sem leülni.
Én nagyon vigyázok ezzel, nem véletlen, hogy nem idézgetem az IMDB-pontszámokat az ajánlóimban.
Az ugyanis egyfajta medián-ízlést tükröz, igen sajátságos súlyozási algoritmussal.
Mostanában már nem is nézem, annyiszor belefutottam, hogy valami, ami nagyon tetszett, az az IMDB-n 6-os alatt van, amit pedig nézhetetlennek találtam, az az IMDB-n 7,5 fölött volt. Ráadásul - főleg az új filmek - idővel igen komolyan "átárazódnak" az IMDB-n, pl. tisztán emlékszem, hogy még márciusban az idén a legnyjobb filmnek járó Oscar-t elnyerő Everything Everywhere All at Once bőven 7,5 fölött volt (sőt emlékeim szerint 8-asnál járt) az Oscar megszerzését követően, most pedig épp 5,3-nál tart, és lefelé mutat a trendje - én aműgy nem bírtam végignézni.

De egy másik példám, és egyúttal friss Sci-fi élményem: Landscape with Invisible Hand (Tájkép láthatatlan kézzel)
Tegnap néztem meg, és egyetlen percét sem untam. Egészen különleges sci-fi, gyakorlatilag klisémentes: a tulajdonképpen nem megszálló, hanem hosszú megfigyelésünk után velünk a kapcsolatot felvevő, technológiailag sokkal fejlettebb idegenek egyáltalán nem emberszerű anatómiájúak, nem ellenségesek, sőt, kifejezetten érdekes fajnak tartanak minket és be akarnak illeszkedni a maguk módján a gazdasági rendszerünkbe, bekapcsolódnak a szociális hálóinkba, oktatásunkba, stb, és maguk sem tudják, hogy a jószándékuk nyomort és boldogtalanságot okoz, mert ezeket a fogalmakat nem ismerik, vagyis van mit tanulniuk tőlünk is. A történet is nagyon különleges, gyakorlatilag ksizámíthatatlan (minispoiler: simán azt hiszed, egy tini szerelmi történet lesz egy apokaliptikus világban, gonosz idegenekkel, de gyorsan fordulatot vesz nagyon másfelé....), és az egészet áthatja egy, sci-fikben ritkán tapasztalt hangulat. A CGI is nagyon rendben van, látunk nagy űrhajót is, fura idegeneket, akik nagon furán kommunikálnak, de készek mindent megtanítani nekünk, és mindent megtanulni tőlünk és rólunk. A filmzene egészen földöntúli, pedig egy nagyonis emberi hangszer, az elektromos hangszerek őse, a theremin hangja köré épül és zseniális.
Nem tökéletes a film, mert nagyon gyenge a casting, a főszereplő srác a bamba pofák vágásán kívül semmi színészi teljesítményre nem képes, és ez nagyjából minden színészre igaz az anyukát játszó fekete hölgy kivételével, mégis annyira újszerű, különleges és élvezhető volt a film számomra, hogy most megnéztem az IMDB-pontszámát, minimum 7,2-re saccoltam, erre mit látok: 5,9. Na bumm. Pedig istenbizony nagyon jó szórakozás volt, Neked is ajánlom. Ez egy gyöngyszem (szerintem!), és ha az IMDB-pontszáma alapján döntöttem volna, simán kihagyok egy gyöngyszemet.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Alex_Aston írta:
2023.12.25., hétf. 12:45
Valaki írta, hogy az imdb 5,8 az átlagos filmet takar.
Lehet én vagyok fordítva összerakva, de nálam a 7 pont alatti filmek már eléggé határesetek, hogy leüljek eléjük. Szóval ami 6,x, az már nálam határeset, ha közel van a héthez, akkor lehet leülök megnézni, de csak, ha nincs más jobbnak tűnő dolog, vagy nagyon érdekel a téma, a rendező, vagy egy korábban tetsző film újabb része, stb. Ezek nálam a közepes filmek.
7-től jönnek a jó filmek, 8-tól a nagyon jók, 9 felett meg csak amúgy is mutatóban van pár mű.
De 6-hoz közel, vagy 6 alatt nálam a süllyesztő van. Nem tudok elképzelni olyat, ami miatt le kéne ülni ezeket megnézni, hisz annyi jó film van még, amire régóta nincs időm amúgy sem leülni.

Persze ez totál szubjektív, saját vélemény.
https://www.pcguru.hu/hirek/a-rebel-moo ... gtol/83645

Megjöttek a nézettségi adatok, karácsonyi időszakban Nr.1... egy dolog a szakma, másik dolog a néző...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”