Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Bitconned - egy szelet az elképesztően botrányos amerikai idézőjeles igazságszolgáltatásból. Elhangzik: a bírónő imádta a vádlottat. Gratulálok.
A Kiút jó volt, kár, hogy ami jó, azt darálom. Minden részt ülepíteni kell.
A Kiút jó volt, kár, hogy ami jó, azt darálom. Minden részt ülepíteni kell.
Hát, igen.
Párkapcsolat miatt csodákra képes az ember.

Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
From / Kiút 1. és 2. évad
Stephen King-nek tetszett, ijesztőnek találta és lát benne potenciált. A RottenTomato-n 90% felett van, IMDG 7.7. Belekezdtünk…
Misztikusnak misztikus, horrorosnak kevésbé mondanám, bár van benne néhány csúnyább jelenet. Nem spoilerezni akarok, csak amit a leírásból is lehet tudni: egy isten háta mögötti porfészekről szól, ahol az ember még rosszabb esetben is csak áthalad, de ha már ott van nem lehet kimenni a faluból. (Konkréten az út mindig ugyanoda visz vissza). Misztikus, fantasztikus elemek keverednek a brutalitással. Próbálnak túlélni, több-kevesebb sikerrel. A film nagy része az emberek érzelmi és fizikai reakcióit mutatja a megváltozott helyzethez igazodva, amerikai mentalitással. Minden résszel egy kicsit többet tudunk, de még a második évad utolsó részének végéig is összességében csak édeskeveset.
Ettől függetlenül napi hármasával néztük a részeket…
Állítólag berendelték a harmadik évadot.
Stephen King-nek tetszett, ijesztőnek találta és lát benne potenciált. A RottenTomato-n 90% felett van, IMDG 7.7. Belekezdtünk…
Misztikusnak misztikus, horrorosnak kevésbé mondanám, bár van benne néhány csúnyább jelenet. Nem spoilerezni akarok, csak amit a leírásból is lehet tudni: egy isten háta mögötti porfészekről szól, ahol az ember még rosszabb esetben is csak áthalad, de ha már ott van nem lehet kimenni a faluból. (Konkréten az út mindig ugyanoda visz vissza). Misztikus, fantasztikus elemek keverednek a brutalitással. Próbálnak túlélni, több-kevesebb sikerrel. A film nagy része az emberek érzelmi és fizikai reakcióit mutatja a megváltozott helyzethez igazodva, amerikai mentalitással. Minden résszel egy kicsit többet tudunk, de még a második évad utolsó részének végéig is összességében csak édeskeveset.
Ettől függetlenül napi hármasával néztük a részeket…
Állítólag berendelték a harmadik évadot.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Avatar: A víz útja (Avatar: The Way of Water)
Egy 3+ órás techdemo.
Látványos, elképesztően jól kidolgozott környezet és élővilág - mint az 1. részben.
Kb. 2x hosszabb a kelleténél - mint az 1. rész.
Cselekmény és dialógusok értékelhetetlenek - mint az 1. részben.
Színészi játék értelmezhetetlen - mint az 1. rész esetében.
2+ milliárd USD bevétel - mint az 1. rész esetében.
(Csak tudnám miért - ahogy az 1. rész esetében sem értettem...)
Egy 3+ órás techdemo.
Látványos, elképesztően jól kidolgozott környezet és élővilág - mint az 1. részben.
Kb. 2x hosszabb a kelleténél - mint az 1. rész.
Cselekmény és dialógusok értékelhetetlenek - mint az 1. részben.
Színészi játék értelmezhetetlen - mint az 1. rész esetében.
2+ milliárd USD bevétel - mint az 1. rész esetében.
(Csak tudnám miért - ahogy az 1. rész esetében sem értettem...)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6182
Most néztük, gyakorlatilag az idei év első filmje volt nálunk.
Luc Besson rendezés, semmi kiugró hatalmas sztárparádé, és az IMDb-n is csak 6.8 (mert valakinek ez fontos, én sosem foglalkozom ezzel).Nincsenek akció hegyek és nyilván nem fogja a hangrendszert sem szétfeszíteni.
Szerintem jó.
https://www.imdb.com/title/tt17009348/
https://online-filmek.me/film/36711-dogman-a-kutyak-ura
Luc Besson rendezés, semmi kiugró hatalmas sztárparádé, és az IMDb-n is csak 6.8 (mert valakinek ez fontos, én sosem foglalkozom ezzel).Nincsenek akció hegyek és nyilván nem fogja a hangrendszert sem szétfeszíteni.
Szerintem jó.
https://www.imdb.com/title/tt17009348/
https://online-filmek.me/film/36711-dogman-a-kutyak-ura
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 616
Csatlakozom, de én megfejelném egy nézhetetlen, értékelhetetlen jelzőpárossal.scaurus írta: ↑2023.12.31., vas. 10:13Pont most néztük meg mi is a Barbie (Barbie) filmet.
Azt hiszem, öregszem és egyre kevésbé értem a világot, benne a filmeket.
Minden negatív előítélet nélkül álltam neki.
DE
Komolyan nem értem (én sem), hogy mi (volt) ez a nagy felhajtás, "Barbenheimer"-ezés.
Egy, helyenként szájbarágósan didaktikus, felejthető film.
Sem a cselekménye, sem a mondanivalója, sem a humora, sem a színészi játék nem emlékezetes.
Nincs benne semmi - Margot Robbie-n kívül.
Érthetetlen (számomra is).
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Rebel Moon part 1
No, megtekintettem.
Ahogy a Barbie esetében nem értem a hájpot, ennél meg nem értem a durván negatív kritikákat.
Igaz, nem volt különösebben jó, de nézhetetlenül rossz sem.
Olyan 12 egy tucat, bár, kapásból nem tudnék összesen 12 űroperát felsorolni...
Aki szereti ezt a műfajt, egyszer nyugodtan megnézheti.
(Mindenki látott már ennél sokkal rosszabb filmet.)
No, megtekintettem.
Ahogy a Barbie esetében nem értem a hájpot, ennél meg nem értem a durván negatív kritikákat.
Igaz, nem volt különösebben jó, de nézhetetlenül rossz sem.
Olyan 12 egy tucat, bár, kapásból nem tudnék összesen 12 űroperát felsorolni...

Aki szereti ezt a műfajt, egyszer nyugodtan megnézheti.
(Mindenki látott már ennél sokkal rosszabb filmet.)
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Ha lehetne választani, akkor inkább a Fűrész muhhahahhaha

... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
1x visszanéztem, hátha sikerül elkapnom a fonalat - ja nem, 2x - jó, az ágyból filmezek és néha besusuzok
Van olyan film, amikor kimászok az ágyból és odaülök a TV-hez, hogy aztakva
Ilyenkor mindig arra gondolok, de jó lett volna, ha azt a pénzt nekem adják
Semmivel sem lett volna szegényebb a film ipar, én meg tele lennék suskával

- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3274
Hol vannak már az ilyen szösszenetek manapság.
Pedig milyen jók is voltak ezek. És bármikor újra lehet nézni őket. Így Szilveszter napján jól is esik
- Foglaljuk össze mit is tudunk Vágó úr
- A fiúk a bányában dolgoznak
youtu.be/juiFHJcUnrA
youtu.be/-GLRmiccjpY
youtu.be/gejYw7O_Zrk
Pedig milyen jók is voltak ezek. És bármikor újra lehet nézni őket. Így Szilveszter napján jól is esik

- Foglaljuk össze mit is tudunk Vágó úr
- A fiúk a bányában dolgoznak

youtu.be/juiFHJcUnrA
youtu.be/-GLRmiccjpY
youtu.be/gejYw7O_Zrk
Csak a Marantz! :-D
Pont most néztük meg mi is a Barbie (Barbie) filmet.
Azt hiszem, öregszem és egyre kevésbé értem a világot, benne a filmeket.
Minden negatív előítélet nélkül álltam neki.
DE
Komolyan nem értem (én sem), hogy mi (volt) ez a nagy felhajtás, "Barbenheimer"-ezés.
Egy, helyenként szájbarágósan didaktikus, felejthető film.
Sem a cselekménye, sem a mondanivalója, sem a humora, sem a színészi játék nem emlékezetes.
Nincs benne semmi - Margot Robbie-n kívül.
Érthetetlen (számomra is).
Egy új filmműfajt teremtenék.
Lakodalmas/mulatós film.
Lakodalmas/mulatós film.

Szerintem!
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Jól mutatja az aktuális igényt a Barbi film nézettsége
Ekkora sz@rt rég láttam. 2x aludtam el rajta (HBO Max), nem bírtam nem bele tekerni
Asszony kérdezte - miután ő is bele aludt - hogy mi lett Ken babával - nem tudtam megmondani, mert lehet, hogy pont ott tekertem át.
Nem fogom visszanézni
Ekkora sz@rt rég láttam. 2x aludtam el rajta (HBO Max), nem bírtam nem bele tekerni
Asszony kérdezte - miután ő is bele aludt - hogy mi lett Ken babával - nem tudtam megmondani, mert lehet, hogy pont ott tekertem át.
Nem fogom visszanézni
Egy anya elvesztett utódja, a gyógyszeripar megkerülhetetlen? korrupciója, beépülős-maffiás. E 3 szálon fut a Válság (2021) című film, ami egy igazi békebeli akció, ajánlom. Kanadaiáságát csak a szerintem feleslegesen gagyi erőszakbetétek adják, ezen kívül üdítően jó. Akiknek tönkre b@szta életét (egészségét) egy engedélyezett gyógyszer, külön, plusz felhanggal képesek tekinteni.
Egyetértek a 15 perccel.
Ha nincs semmi (hang, zene, látvány, miliő, történet, karakter, színészi játék, akármi), ami az elején/elejétől leköt, nyugodtan kinyomható.
Valahogy szelektálni kell, s akármilyen módszerrel szelektálunk, biztos lesz olyan film, ami kimarad, de lesz helyette más.
Ha nincs semmi (hang, zene, látvány, miliő, történet, karakter, színészi játék, akármi), ami az elején/elejétől leköt, nyugodtan kinyomható.
Valahogy szelektálni kell, s akármilyen módszerrel szelektálunk, biztos lesz olyan film, ami kimarad, de lesz helyette más.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10982
- Kapcsolat:
Perdöntő lenne bárkinek a személyes véleményére nézve, hogy kisebbségben van vele? A többségre hivatkozni szakmai és minőségi kérdésekben? Itt valóban érződik némi hónaljszag.
Annyit állítottam, hogy egy film szakmai minősége már az első percekben is érzékelhető. Erre nem cáfolat az, hogy sokan nem képesek rá. Ha néha tévedtem és leállítottam egy gagyinak ítélt mozit, aminek a 88. percében lett volna egy hatalmas művészeti villanás, hát így jártam, de ez szerintem és reményeim szerint meglehetősen ritka. Eszemben sincs mindennek esélyt adni és nem akarok minden filmet végignézni, hogy hátha...
Az inkriminált Rebel Moon nálam kb 4 percig ment. Már az első képek és jelenetek is bosszantóak voltak sok szempontból, aztán - mert kedvelem a műfajt - beletekertem, hátha kiforrja magát, de beleestem egy csatajelenetbe, ami még kínosabb volt, mint az eleje, főleg a vágás, a párbeszédek és a színészek sutasága miatt (amiért ugye nem feltétlenül őket kell hibáztatni). Hiába volt néhány sztár a szereplők között, szerintem ők is kínosan érezték magukat (arccal a pénztár felé). Innen kezdve adta magát a Stop gomb megnyomása, mert egyértelművé vált, hogy ez a film nem nekem készült és teljesen mindegy, mekkora siker lesz, vagy ki mit mond róla. Én sem nyilatkoztam eddig róla, most is csak példaként említem arra, hogy ha egy film eleje gagyi, akkor az bizonyára végig az is marad.
A többséget - akikre hivatkozol - jellemzően nem érdekli a - nyilván hiányosan - felsorolt szakmai szempontok (bár tudat alatt hatnak rájuk), a filmet egy sztorinak tekintik és ha az érdekes, vagy ha kellően látványos a kép és dögös a hang, akkor a film szerintük jó és kész. Nagyjából olyasmi ez, mint a hifizés és a zenehallgatás közötti különbség, amik látszólag ugyanarról szólnak, de mégsem, az egyik hangokról, a másik pedig a műről és az előadásról szól. Nem baj, csak tény.
Mindegy, hosszú és megosztó téma, no és nyilván nem itt van a helye.

Azt írtam, hogy az egyetlen értékelhető színészi teljesítményt nyújtó arc még sehol sincs az első 15 perc elteltével - és nem a főgonoszra gondoltam, mert annak pont hogy értékelhetetlen a "teljesítménye". Hanem az "árulóra" (Charlie Hunnam).
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Ez csak ott hibádzik, hogy semmi ilyent nem írtam

Azt írtam, hogy az egyetlen értékelhető színészi teljesítményt nyújtó arc még sehol sincs az első 15 perc elteltével - és nem a főgonoszra gondoltam, mert annak pont hogy értékelhetetlen a "teljesítménye". Hanem az "árulóra" (Charlie Hunnam).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Pont azt írtam korábban, hogy az eleje alapján ígéretesnek tűnt.
Aztán számomra egy nagy rakás sz.r lett, kb onnan, hogy átment a hét szamurájba, random "hősök" összegyűjtésébe, akik vagy épp teljesen irreleváns vagdalkozásokban (ld. a póknővel való harcot, az egész alapindoka olyan gyermeteg, a "harc pedig annyira de annyira unalmas és kiszámítható", hogy első alkalommal ítt hagytam abba) vagy éppen a totális semmittevésben tűnnek ki (ld a sárből összeszedett holtrészeg "hőst" - akire valahogy nem is emlékszem, hogy mitől fontos, és mit csinál utána, meg hogy egyáltalán miért is van rá szükség). Színészi alakítások? A "főgonosz" egyszerűen nevetséges, egy paródiában lenne a helye. de legalább a színés szem tudott semmit kihozni ebből az úgynevezett "főgonoszból". A főszereplő legnagyobb színászi teljesítménye a naplementébe révedezés, kb egy fapofa a csaj. A póknőt legyőző csjaszi egy totál pókerarc, a kosztümöse és a kaszkadőrje többet dolgozott, mint ő. A lázadó srác és csaj mintha ott sem lettek volna, annyira nem élték magukat bele a szerepbe. Az "aratásfelügyelő" vagy mi "parasztlegény" minden volt csak hiteles nem. Egyetlen értékelhető alkotás az "árulóé". Ez van, ugyanazt a filmet láttuk, és másképpen éltük meg. Ja, és a végét kb a közepén megjósoltam már, annyira rohadtul kiszámítható volt az egész.
Nekem nincs semmi problémám azzal, hogy Neked tetszett, miért nem bírod elfogadni azt, hogy számomra ez egy értékelhetetlenül pocsék katyvasz lett?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
A malmomra hajtod a vizet ezzelDeLorean írta: ↑2023.12.30., szomb. 20:17Ne nézd meg újra, de vegyél el 2,5 percet percet az írásomból, ami a bevezető rész - akkor jelenik meg a film címe.
Rebel Moon.
A legelején Anthony Hopkins narrál, ami szerintem egy filmrajongónak azonnal megadja az alaphangot.
10 percnél kezdi el ütni a harangot a főszereplő.
Kezdetben a rendező játszik a fényekkel, tényleg direkt olyan fókusz állítást és élesítést használ, ami csak a középső és fontos szereplőre fókuszál, de azt váltogatja nagyon érdekesen és szokatlanul.
10 perctől kezdve a 20 percig fenntartja az izgalmat, hogy valami lesz és 21 percnél lesz egy lezárás, ami sejteti, hogy itt bizony nem rózsás az élet.
15 percnél már megjelenik a fő gonosz, a hangok és az űrhajók leszállása nagy élmény.

Pont azt írtam korábban, hogy az eleje alapján ígéretesnek tűnt.
Aztán számomra egy nagy rakás sz.r lett, kb onnan, hogy átment a hét szamurájba, random "hősök" összegyűjtésébe, akik vagy épp teljesen irreleváns vagdalkozásokban (ld. a póknővel való harcot, az egész alapindoka olyan gyermeteg, a "harc pedig annyira de annyira unalmas és kiszámítható", hogy első alkalommal ítt hagytam abba) vagy éppen a totális semmittevésben tűnnek ki (ld a sárből összeszedett holtrészeg "hőst" - akire valahogy nem is emlékszem, hogy mitől fontos, és mit csinál utána, meg hogy egyáltalán miért is van rá szükség). Színészi alakítások? A "főgonosz" egyszerűen nevetséges, egy paródiában lenne a helye. de legalább a színés szem tudott semmit kihozni ebből az úgynevezett "főgonoszból". A főszereplő legnagyobb színászi teljesítménye a naplementébe révedezés, kb egy fapofa a csaj. A póknőt legyőző csjaszi egy totál pókerarc, a kosztümöse és a kaszkadőrje többet dolgozott, mint ő. A lázadó srác és csaj mintha ott sem lettek volna, annyira nem élték magukat bele a szerepbe. Az "aratásfelügyelő" vagy mi "parasztlegény" minden volt csak hiteles nem. Egyetlen értékelhető alkotás az "árulóé". Ez van, ugyanazt a filmet láttuk, és másképpen éltük meg. Ja, és a végét kb a közepén megjósoltam már, annyira rohadtul kiszámítható volt az egész.
Nekem nincs semmi problémám azzal, hogy Neked tetszett, miért nem bírod elfogadni azt, hogy számomra ez egy értékelhetetlenül pocsék katyvasz lett?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Komolyan, arányaiban szerinted hány ember ül le úgy filmet nézni, hogy a "szakmai minőségre", avagy kompozícióra meg a "hangzás kreatív használatára" stb. figyel kritikusi szemekkel/fülekkel?
A színészi játékot pedig rengeteg esetben NEM lehet megítélni az első 5-10 perc alapján, amikor ad1. lehet hogy a karakterfejlődés a forgatókönyv még olyan szakaszában áll, ami nem hozza ki a színészi játék teljes spektrumát a már meglelent színészekből sem ad2. lehet, hogy még a főszereplő be sem lépett (konkrétan a Rebel Moon-ban a legértékelhetőbb színészi játékot pont az az arc alakítjam, aki még 15 perc elteltével sincs sehol...
De pl. Az asszony illatában, ahol Al Pacino élete egyik legnagyobb színészi teljesítményét nyújtja, mit látsz a színészi teljesítményből az első 10 perc alatt, amalatt még meg sem jelenik (emlékeim szerint) Al Pacino? Vagy az Ébredésekben mit látsz az első 10 percben a két zseniális főszereplő egészen elképesztő színészi teljesítményéből? Vagy a Számkivetettben, vagy A velencei kalmárban, stb... kb vég nélkül sorolhatnám...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Na ez így rendkívül izzadtságszagú érvelés.fapaci írta: ↑2023.12.30., szomb. 19:28Ami később áll össze, az esetleg a történet, bár tudom, hogy sokaknál az maga a film, nálam nem. A filmek (szakmai) minőségét már az első 5-10 perc alapján is meg lehet ítélni a fényképezés, a kompozíció, a hangzás kreatív használata, a színészi játék alapján, nekem legalábbis szokott sikerülni.
Komolyan, arányaiban szerinted hány ember ül le úgy filmet nézni, hogy a "szakmai minőségre", avagy kompozícióra meg a "hangzás kreatív használatára" stb. figyel kritikusi szemekkel/fülekkel?
A színészi játékot pedig rengeteg esetben NEM lehet megítélni az első 5-10 perc alapján, amikor ad1. lehet hogy a karakterfejlődés a forgatókönyv még olyan szakaszában áll, ami nem hozza ki a színészi játék teljes spektrumát a már meglelent színészekből sem ad2. lehet, hogy még a főszereplő be sem lépett (konkrétan a Rebel Moon-ban a legértékelhetőbb színészi játékot pont az az arc alakítjam, aki még 15 perc elteltével sincs sehol...
De pl. Az asszony illatában, ahol Al Pacino élete egyik legnagyobb színészi teljesítményét nyújtja, mit látsz a színészi teljesítményből az első 10 perc alatt, amalatt még meg sem jelenik (emlékeim szerint) Al Pacino? Vagy az Ébredésekben mit látsz az első 10 percben a két zseniális főszereplő egészen elképesztő színészi teljesítményéből? Vagy a Számkivetettben, vagy A velencei kalmárban, stb... kb vég nélkül sorolhatnám...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10982
- Kapcsolat:
Ami később áll össze, az esetleg a történet, bár tudom, hogy sokaknál az maga a film, nálam nem. A filmek (szakmai) minőségét már az első 5-10 perc alapján is meg lehet ítélni a fényképezés, a kompozíció, a hangzás kreatív használata, a színészi játék alapján, nekem legalábbis szokott sikerülni. Ha belekóstolsz egy ételbe és nem ízlik, megeszed az egészet, hogy véleményt alkothass róla? Én nem szoktam. Az élet túl rövid ahhoz, hogy igénytelen dolgokat fogyasszunk.Alex_Aston írta: ↑2023.12.30., szomb. 18:14Szerintem egy filmet nem lehet 15 perc alatt megítélni. Persze van az a kategória, amik tényleg nézhetetlenek, de sok esetben később áll össze a kép.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3274
Szerintem egy filmet nem lehet 15 perc alatt megítélni.
Persze van az a kategória, amik tényleg nézhetetlenek, de sok esetben később áll össze a kép.
Pl egyik nagy kedvencem, az Ink
https://m.imdb.com/title/tt1071804/
Alacsony költségvetés (ami látszik is rajta), 250e dollár volt ez egész film, de úgy összeáll a kép a film végére, hogy mindenki, akinek van gyereke, az teljesen át tudja érezni, hogy mi is volt a cél ezzel a művel. Aztán csak pislogva ül a végén az ember, és hagyja lefutni a stáb listát.
A zenéje is nagyon jó. Azt azóta is hallgatom időnként.
.
És egy viszonylag friss film. Egy tölgyfát mutat be, hogy mennyi életnek ad otthont.
A tölgy - Az erdő szíve
https://m.imdb.com/title/tt10368758/
Egy erdőben lévő hatalmas, és gyönyörű tölgyfát mutat be magasból, közelről, szuper közelről, sőt, belülről is, hogy mennyi gyönyörűség élet és halál lakozik benne.
Nincs narráció, csak a gyönyörű képek, és a remek természeti hangok, meg némi zene, amikor megkívánja. Gyereknek és felnőttnek is kiváló szórakozás, és persze némi főhajtás a természet előtt.
.
Persze van az a kategória, amik tényleg nézhetetlenek, de sok esetben később áll össze a kép.
Pl egyik nagy kedvencem, az Ink
https://m.imdb.com/title/tt1071804/
Alacsony költségvetés (ami látszik is rajta), 250e dollár volt ez egész film, de úgy összeáll a kép a film végére, hogy mindenki, akinek van gyereke, az teljesen át tudja érezni, hogy mi is volt a cél ezzel a művel. Aztán csak pislogva ül a végén az ember, és hagyja lefutni a stáb listát.
A zenéje is nagyon jó. Azt azóta is hallgatom időnként.
.
És egy viszonylag friss film. Egy tölgyfát mutat be, hogy mennyi életnek ad otthont.
A tölgy - Az erdő szíve
https://m.imdb.com/title/tt10368758/
Egy erdőben lévő hatalmas, és gyönyörű tölgyfát mutat be magasból, közelről, szuper közelről, sőt, belülről is, hogy mennyi gyönyörűség élet és halál lakozik benne.
Nincs narráció, csak a gyönyörű képek, és a remek természeti hangok, meg némi zene, amikor megkívánja. Gyereknek és felnőttnek is kiváló szórakozás, és persze némi főhajtás a természet előtt.
.
Csak a Marantz! :-D
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Amíg nem nézek meg valamit, honnan tudom, hogy rossz, vagy jó? Ahogy Aszpirin is írta, a leginkább kifogásolt részek nem a film elejéről vannak.DeLorean írta: ↑2023.12.30., szomb. 17:07Áááá, annyi film van - én nem fárasztom magam, hogy végig szenvedjek és leírjam ez volt a legrosszabb film, amit láttam.Aszpirin írta: ↑2023.12.30., szomb. 16:46Szerintem egy filmet nem lehet megítélni az első 15 perce alapján, a Te logikáddal akkor csak olyan filmekről kellene írnunk, amelyek vagy tetszettek valamennyire, vagy az első 15 percük rossz, függetlenül attól, hogy milyen lesz a hátralévő másfél-két órában. Nem. Szerintem a negytív vélemény is hitelesebb, ha az ember végignézte, amit kritizál. (bár ez nekem nem mindig sikerül, az idei Oscar-győztes filmet egyszerűen nem voltam képes végignézni, ha így nézzük, a Rebel Moon sokkal jobb annál).
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Na, ezzel én is pont így vagyok. Nem tudom rávenni magam, hogy megnézzem.