Pedig milyen jók is voltak ezek. És bármikor újra lehet nézni őket. Így Szilveszter napján jól is esik

- Foglaljuk össze mit is tudunk Vágó úr
- A fiúk a bányában dolgoznak

youtu.be/juiFHJcUnrA
youtu.be/-GLRmiccjpY
youtu.be/gejYw7O_Zrk
Pont most néztük meg mi is a Barbie (Barbie) filmet.
Perdöntő lenne bárkinek a személyes véleményére nézve, hogy kisebbségben van vele? A többségre hivatkozni szakmai és minőségi kérdésekben? Itt valóban érződik némi hónaljszag.
Ez csak ott hibádzik, hogy semmi ilyent nem írtam
A malmomra hajtod a vizet ezzelDeLorean írta: ↑2023.12.30., szomb. 20:17Ne nézd meg újra, de vegyél el 2,5 percet percet az írásomból, ami a bevezető rész - akkor jelenik meg a film címe.
Rebel Moon.
A legelején Anthony Hopkins narrál, ami szerintem egy filmrajongónak azonnal megadja az alaphangot.
10 percnél kezdi el ütni a harangot a főszereplő.
Kezdetben a rendező játszik a fényekkel, tényleg direkt olyan fókusz állítást és élesítést használ, ami csak a középső és fontos szereplőre fókuszál, de azt váltogatja nagyon érdekesen és szokatlanul.
10 perctől kezdve a 20 percig fenntartja az izgalmat, hogy valami lesz és 21 percnél lesz egy lezárás, ami sejteti, hogy itt bizony nem rózsás az élet.
15 percnél már megjelenik a fő gonosz, a hangok és az űrhajók leszállása nagy élmény.
Na ez így rendkívül izzadtságszagú érvelés.fapaci írta: ↑2023.12.30., szomb. 19:28Ami később áll össze, az esetleg a történet, bár tudom, hogy sokaknál az maga a film, nálam nem. A filmek (szakmai) minőségét már az első 5-10 perc alapján is meg lehet ítélni a fényképezés, a kompozíció, a hangzás kreatív használata, a színészi játék alapján, nekem legalábbis szokott sikerülni.
Ami később áll össze, az esetleg a történet, bár tudom, hogy sokaknál az maga a film, nálam nem. A filmek (szakmai) minőségét már az első 5-10 perc alapján is meg lehet ítélni a fényképezés, a kompozíció, a hangzás kreatív használata, a színészi játék alapján, nekem legalábbis szokott sikerülni. Ha belekóstolsz egy ételbe és nem ízlik, megeszed az egészet, hogy véleményt alkothass róla? Én nem szoktam. Az élet túl rövid ahhoz, hogy igénytelen dolgokat fogyasszunk.Alex_Aston írta: ↑2023.12.30., szomb. 18:14Szerintem egy filmet nem lehet 15 perc alatt megítélni. Persze van az a kategória, amik tényleg nézhetetlenek, de sok esetben később áll össze a kép.
Amíg nem nézek meg valamit, honnan tudom, hogy rossz, vagy jó? Ahogy Aszpirin is írta, a leginkább kifogásolt részek nem a film elejéről vannak.DeLorean írta: ↑2023.12.30., szomb. 17:07Áááá, annyi film van - én nem fárasztom magam, hogy végig szenvedjek és leírjam ez volt a legrosszabb film, amit láttam.Aszpirin írta: ↑2023.12.30., szomb. 16:46Szerintem egy filmet nem lehet megítélni az első 15 perce alapján, a Te logikáddal akkor csak olyan filmekről kellene írnunk, amelyek vagy tetszettek valamennyire, vagy az első 15 percük rossz, függetlenül attól, hogy milyen lesz a hátralévő másfél-két órában. Nem. Szerintem a negytív vélemény is hitelesebb, ha az ember végignézte, amit kritizál. (bár ez nekem nem mindig sikerül, az idei Oscar-győztes filmet egyszerűen nem voltam képes végignézni, ha így nézzük, a Rebel Moon sokkal jobb annál).
Na, ezzel én is pont így vagyok. Nem tudom rávenni magam, hogy megnézzem.
Igen, láthatóna nagyon megosztó.DeLorean írta: ↑2023.12.30., szomb. 14:30Ami érdekes, az értékelések totál hasonlóak mondjuk a RT oldalán.
Great movie! Love it!
This was painful to watch
Movie was good, looking forward to part 2
Honestly one of the worst movies i ever watched
Vagy öt csillag, vagy nulla.
De egyébként végig nézted.
Ilyenkor mit csinálsz? Már az első perc szar - kicsit morgolódsz.
Jön egyre több színész, aki ripacskodik - még jobban morgolódsz.
Jön a pók-kentaur - akkor már oda sem nézel.
A végén pedig minden szar volt és az utóbbi évek legrosszabb filmjét nézted meg.
De miért? Nem vagy kritikus, neked nem kötelező.![]()
Én 15 perc után a számomra legrosszabb filmeknek esélyt sem adok.
Végre valamiben 100%-osan egyetértünk!-KP- írta: ↑2023.12.30., szomb. 12:52Szerintem a Rebel Moon az idei év, sőt az utóbbi évek egyik legrosszabb filmje. Legalábbis azok közül, amiket láttam. Zack Snyder alkotásai közül is az egyik legrosszabb, pedig neki is van azért néhány nem túl jól sikerült alkotása. Még a The Creator is köröket ver rá, pedig az sem egy nagy szám. Mondom ezt úgy, hogy több Zack Snyder film a kedvenceim között van, és általában kedvelem az alkotásait. Van itt minden, egyik jelenetben fantasy, mintha egy gagyi Witchert néznék, az óriás sólyommal, meg az abszolút gagyi és nevetséges pók-kentaurral, másik pillanatban meg SW utánzat a hülyébbnél hülyébben kinéző lényeivel, amik még egy SW filmben is röhejesek lennének. Mintha ez egyébként kötelező kellék lenne, és enélkül nem lehet egy SW filmet(utánzatot) elkészíteni. Megkapjuk a Tatoine bár Rebel Moon verzióját is. Elhiszem, hogy közel 50 éve ez menő volt, meg újdonság, de most?? Az egész történet gagyi, a folyamatos lassítások idegesítőek, a Quetz által kifogásolt dolgok, mint amikor a fél kép homályos, szerintem már nem oszt-nem szoroz. A történet abszolút sablonos,ahogy a karakterek is, a színészi játék nagy része egy ripacskodás. A film végi "cliffhangert" már előre látta szerintem mindenki. Az egyetlen pozitívum az Sofia Boutella, aki itt is elragadó. A Disney kivételesen jól döntött, hogy nem engedte SW filmként elkészíteni ezt a katyvaszt.
Ez inkább egy sorozat "túl hosszú" kezdő epizódjára emlékeztet, nem egy "egész estés" filmre: se eleje, se vége. Elhiszem, hogy vannak ennek a műfajnak is kedvelői, de nem hinném, hogy a közönség erre lenne kiéhezve 2023 végén.
Huhh, akkor most hirtelen valamit nagyon benéztem...
Nekem eddig bejött ez a nézet, ezért is írtam.Aszpirin írta: ↑2023.12.27., szer. 19:49
Én nagyon vigyázok ezzel, nem véletlen, hogy nem idézgetem az IMDB-pontszámokat az ajánlóimban.
Az ugyanis egyfajta medián-ízlést tükröz, igen sajátságos súlyozási algoritmussal.
Mostanában már nem is nézem, annyiszor belefutottam, hogy valami, ami nagyon tetszett, az az IMDB-n 6-os alatt van, amit pedig nézhetetlennek találtam, az az IMDB-n 7,5 fölött volt. Ráadásul - főleg az új filmek - idővel igen komolyan "átárazódnak" az IMDB-n, pl. tisztán emlékszem, hogy még márciusban az idén a legnyjobb filmnek járó Oscar-t elnyerő Everything Everywhere All at Once bőven 7,5 fölött (sőt emlékeim szerint 8-asnál járt) volt az Oscar megszerzését követően, most pedig épp 5,3-nál tart, és lefelé mutat a trendje - én aműgy nem bírtam végignézni.
Az imdb pont, hogy nem szakma.zx07 írta: ↑2023.12.27., szer. 19:19
https://www.pcguru.hu/hirek/a-rebel-moo ... gtol/83645
Megjöttek a nézettségi adatok, karácsonyi időszakban Nr.1... egy dolog a szakma, másik dolog a néző...