Gőzöm sincs hogyan működik a próbaidő,de nem vágna földhöz a sky 2000ft-os havidija,csak legyenek rajta nézhető filmek,sorozatok.A disney már a duplája,de gondolom bővebb a műsorkínálat is,és ezek szerint ott akkor a regisztráció után van próbaidő is.Köszi,valamelyiket elkezdem akkor.Aszpirin írta: ↑2023.12.25., hétf. 13:03A Disney Plus-ot is kimaxoltad már? Mért az nekünk eléggé bejött. Es szinkronnal is jól állnak (kb a Netflix szintjén megítélésem szerint)
Amúgy meg áltlában van próbaidő ezeknél a streaming szolgáltatóknál, a Skyshowtime-nál nincs? (Előfizetsz,de csak két hét vagy egy hónap múlva kell fizetni, azelőtt ingyenesen lemondhatod.)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5964
A Disney Plus-ot is kimaxoltad már? Mért az nekünk eléggé bejött. Es szinkronnal is jól állnak (kb a Netflix szintjén megítélésem szerint)
Amúgy meg áltlában van próbaidő ezeknél a streaming szolgáltatóknál, a Skyshowtime-nál nincs? (Előfizetsz,de csak két hét vagy egy hónap múlva kell fizetni, azelőtt ingyenesen lemondhatod.)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Szerintem van bőven film és jó sorozat is. Sokat nézzük, viszont minőségben főleg hang terén a leggyengébb az általam használt streaming-ek közül. Elvétve van 1-2 DD hang a többi sztereó!
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Szinkront nem tudom mert csak felirattal nézek filmet de kb. minden szinkronos is. Felirat mindenhol ok.
Szerintem van bőven film és jó sorozat is. Sokat nézzük, viszont minőségben főleg hang terén a leggyengébb az általam használt streaming-ek közül. Elvétve van 1-2 DD hang a többi sztereó!

Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3256
Valaki írta, hogy az imdb 5,8 az átlagos filmet takar.
Lehet én vagyok fordítva összerakva, de nálam a 7 pont alatti filmek már eléggé határesetek, hogy leüljek eléjük. Szóval ami 6,x, az már nálam határeset, ha közel van a héthez, akkor lehet leülök megnézni, de csak, ha nincs más jobbnak tűnő dolog, vagy nagyon érdekel a téma, a rendező, vagy egy korábban tetsző film újabb része, stb. Ezek nálam a közepes filmek.
7-től jönnek a jó filmek, 8-tól a nagyon jók, 9 felett meg csak amúgy is mutatóban van pár mű.
De 6-hoz közel, vagy 6 alatt nálam a süllyesztő van. Nem tudok elképzelni olyat, ami miatt le kéne ülni ezeket megnézni, hisz annyi jó film van még, amire régóta nincs időm amúgy sem leülni.
Persze ez totál szubjektív, saját vélemény.
Lehet én vagyok fordítva összerakva, de nálam a 7 pont alatti filmek már eléggé határesetek, hogy leüljek eléjük. Szóval ami 6,x, az már nálam határeset, ha közel van a héthez, akkor lehet leülök megnézni, de csak, ha nincs más jobbnak tűnő dolog, vagy nagyon érdekel a téma, a rendező, vagy egy korábban tetsző film újabb része, stb. Ezek nálam a közepes filmek.
7-től jönnek a jó filmek, 8-tól a nagyon jók, 9 felett meg csak amúgy is mutatóban van pár mű.
De 6-hoz közel, vagy 6 alatt nálam a süllyesztő van. Nem tudok elképzelni olyat, ami miatt le kéne ülni ezeket megnézni, hisz annyi jó film van még, amire régóta nincs időm amúgy sem leülni.
Persze ez totál szubjektív, saját vélemény.
Csak a Marantz! :-D
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Közben megjelent az Index kritikája is a filmről, "El kéne tiltani Zack Snydert a rendezéstől, olyan rossz az új filmje a Netflixen" címmel, és megdöbbentem,mert ritkán szoktam egyetérteni az indexes kritikákkal, de ennek minden szavával egyetértek.
A két (pontosabban három) legtalálóbb mondatát idézném is:
A két (pontosabban három) legtalálóbb mondatát idézném is:
Papírmasé karakterek lőnek és verekednek főleg szép, de néha ronda „vászonfestmények” előtt, nagyjából így lehetne összefoglalni a Rebel Moont, ami a Netflix részéről az év átverése.
[...]
Snyder mintha már maga is érezné, hogy gáz, amit csinál, és direkt túltolná a rá jellemző motívumokat. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a Rebel Moonban minden egyes csatajelenetet teletömött időlassításokkal, és a karakterek is egy kicsit túl sokat bámulnak sokatmondó tekintettel a semmibe.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
A Skyshowtime hogyan áll magyar szinkronnal,felirattal,és milyen a műsorkínálat?A hbo maxot már kimaxoltam,kéne valami új.
Nem értem hogy miért nem lehet ezt megtudni az előfizetés elött,
de lehet csak én vagyok béna hogy nem találom ezeket az infókat.
Nem értem hogy miért nem lehet ezt megtudni az előfizetés elött,

- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 729
Első körben? Bármi amit nem ilyen fosch(tm) módon fényképeznek: A mélységélesség jó ha van 20cm, és ezt akkor is alkalmazza a rendező, amikor két szereplő párbeszédet folytat. Van, hogy nem sikerül belőni a fókuszt és mindkét figura elkenődött. Na ettől kifolyik az ember szeme.Den írta: ↑2023.12.24., vas. 17:01A körülményeket tekintve és a minőségi, fanatikus, életvitelszerű házimozizást és máshogyan láttam a filmet!
Többször is visszatekertem jeleneteket, annyira látványos volt, azonnal mégegyszer meg akartam nézni, ezek a momentumok elvesznek máshol??? Mi kell ahhoz, hogy látványosnak minősüljön egy film, mert itt volt bőven látványvilág!!!!!!!!![]()
A másik a hang: nagyon meg voltam elégedve vele, mert mind a lövéshangok, űrhajók dinamikája stb a legjobb volt, amit elvárhattam. Az első mészárlás pedig a maximum volt a köbön minden téren: amikor meg akarják erőszakolni a vizes lányt és kinyírja a férfiakat egyedül.![]()
Plusz pozitívum: nem 45 perces volt, hanem 2 óra 15 perc. Egy ilyen filmen elaludni hogyan lehet? Ha ez a rossz film neked, akkor mi a jó? Miért nézel hullafáradtan filmet?![]()
![]()
Akinek nem tetszett az nézze a legújabb Liam Neeson filmet, na annak minden szereplőjétől gyomoridegem lett és magától a filmtől is.![]()
Hogy mi az ami ennél jobb? Hát ez szubjektív, de szerencsére nem túl magas kerítést kell megugrani.
- Világépítés és hangulat: Watchmen, Jupiter's ascending, Chronicles of Riddick, Event Horizon, Pandorum, Aliens.
- Izgalmas űrcsaták: Rogue One, Battlestar Galactica, The Expanse.
- Hatalmas űrhajók: Space Balls

- Filmek lassítással: Matrix, Inception, Dredd, X-Men: Days Of Future Past
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Den
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 108
A körülményeket tekintve és a minőségi, fanatikus, életvitelszerű házimozizást és máshogyan láttam a filmet!
Többször is visszatekertem jeleneteket, annyira látványos volt, azonnal mégegyszer meg akartam nézni, ezek a momentumok elvesznek máshol??? Mi kell ahhoz, hogy látványosnak minősüljön egy film, mert itt volt bőven látványvilág!!!!!!!!
A másik a hang: nagyon meg voltam elégedve vele, mert mind a lövéshangok, űrhajók dinamikája stb a legjobb volt, amit elvárhattam. Az első mészárlás pedig a maximum volt a köbön minden téren: amikor meg akarják erőszakolni a vizes lányt és kinyírja a férfiakat egyedül.
Plusz pozitívum: nem 45 perces volt, hanem 2 óra 15 perc. Egy ilyen filmen elaludni hogyan lehet? Ha ez a rossz film neked, akkor mi a jó? Miért nézel hullafáradtan filmet?
Akinek nem tetszett az nézze a legújabb Liam Neeson filmet, na annak minden szereplőjétől gyomoridegem lett és magától a filmtől is.
Többször is visszatekertem jeleneteket, annyira látványos volt, azonnal mégegyszer meg akartam nézni, ezek a momentumok elvesznek máshol??? Mi kell ahhoz, hogy látványosnak minősüljön egy film, mert itt volt bőven látványvilág!!!!!!!!

A másik a hang: nagyon meg voltam elégedve vele, mert mind a lövéshangok, űrhajók dinamikája stb a legjobb volt, amit elvárhattam. Az első mészárlás pedig a maximum volt a köbön minden téren: amikor meg akarják erőszakolni a vizes lányt és kinyírja a férfiakat egyedül.

Plusz pozitívum: nem 45 perces volt, hanem 2 óra 15 perc. Egy ilyen filmen elaludni hogyan lehet? Ha ez a rossz film neked, akkor mi a jó? Miért nézel hullafáradtan filmet?

Akinek nem tetszett az nézze a legújabb Liam Neeson filmet, na annak minden szereplőjétől gyomoridegem lett és magától a filmtől is.

Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Hazfelujitunk, igy valamelyik nem pihenteto nap este doltem le a notebookom ele es ott neztem. Bevallom ferfiasan nem adtam meg a kello mozis tiszteletet, es csak bamultam a 16” kijelzot.Quetz írta: ↑2023.12.24., vas. 10:00Szerintem unalmas volt, a fényképezéstől meg kifolyt a szemem. A töketlenség netovábja, amikor két egymás mellett álló ember beszélget és az egyik már el van kenve, mert annyira szűk a depth of field-je az objektívnek. Az előző filmjében is tolta már ezt a fajta kamerázást, ott még azt hittem, tönkrement a rendszerem.wittao írta: ↑2023.12.24., vas. 09:41Azt sem tudtam, hogy lesz ez a film, csak leultem ele. Vegigneztem, es nekem teljesen ok volt.
Foleg az utobbi 5-8 ev SW produkcioi annyira kokany silanysagba merulnek, hogy mar szinte keresem a nem SW-szeru scifiket.
Termeszetesen a Dune folytatast jobban varom, de ez a Rebel Moon szamomra kellemes kikapcsolodast adott.
Kár a filmért, mert ütős színészgárdát szedett ösze hozzá.
Majd rakukkantok az unnepek alatt oleden is :)
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
- Quetz
- Törzsvendég
Izlések és pofonok. Jelenleg ez az Amazon Prime legsikeresebb sorozata. És tényleg jó is, a főszereplő végre hű a könyvekhez.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Quetz
- Törzsvendég
Szerintem unalmas volt, a fényképezéstől meg kifolyt a szemem. A töketlenség netovábja, amikor két egymás mellett álló ember beszélget és az egyik már el van kenve, mert annyira szűk a depth of field-je az objektívnek. Az előző filmjében is tolta már ezt a fajta kamerázást, ott még azt hittem, tönkrement a rendszerem.wittao írta: ↑2023.12.24., vas. 09:41Azt sem tudtam, hogy lesz ez a film, csak leultem ele. Vegigneztem, es nekem teljesen ok volt.
Foleg az utobbi 5-8 ev SW produkcioi annyira kokany silanysagba merulnek, hogy mar szinte keresem a nem SW-szeru scifiket.
Termeszetesen a Dune folytatast jobban varom, de ez a Rebel Moon szamomra kellemes kikapcsolodast adott.
Kár a filmért, mert ütős színészgárdát szedett ösze hozzá.
Azt sem tudtam, hogy lesz ez a film, csak leultem ele. Vegigneztem, es nekem teljesen ok volt.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1678
Áprilisban jön a második rész. Majd utána jön a bővített és korhatáros rendezői változat. Én megvárom azt. Tipikus Snyder leforgat csillió órát, forgalmazó levágatja a felét a végeredmény pedig nem kielégítő.Aszpirin írta: ↑2023.12.23., szomb. 19:01zx07 írta: ↑2023.12.23., szomb. 09:36Rebel Moon / 1.rész
Végy egy kis StarWars-t (különösen Mos Eisley, Tatooine féle részeket - 4.részből, pld. kocsmás jelenet), egy kis Avatart, a hét szamurájt és íme, ez a Rebel Moon. Néhol vontatott, különösen az elején, aztán jól begyorsul a történet. Ez hektikusan váltakozik. A hangok elég jók, látványra se lehet panasz (különösen az elején, amikor egy szántóvető mondjuk a Szaturnusz Titán nevű holdján aratna és az égboltot beteríti a Szaturnusz. A történet kvázi StarWars-spinoffnak is felfogható, bár más univerzumot építettek köré. Nem mondom, hogy évente megnézném újra, de azért egyszer bőven nézhető. Első részről van szó, várjuk a másodikat.
rebelmoon.jpg
Egész véletlenül az imént néztem meg… kb a feléig, mert nem bírtam tovább nézni. Felnőtteknek túl gyerekes, gyerekeknek túl durva, egy sz@r Star Wars imitáció modern brutális köntösbe bújtatva, a PC jegyében. Szerintm kb nézhetetlen, de láthatóan van, aki nem ért velem egyet.
Nincs ezzel semmi gond, gondold meg, hogy ha mindenkinek ugyanaz tetszene, milyen furcsa lenne. Most az IMDB-n 5.9-en áll, ami kb. átlagos. Ezzel a ponttal kb. egyet is értek...Aszpirin írta: ↑2023.12.23., szomb. 19:01zx07 írta: ↑2023.12.23., szomb. 09:36Rebel Moon / 1.rész
Végy egy kis StarWars-t (különösen Mos Eisley, Tatooine féle részeket - 4.részből, pld. kocsmás jelenet), egy kis Avatart, a hét szamurájt és íme, ez a Rebel Moon. Néhol vontatott, különösen az elején, aztán jól begyorsul a történet. Ez hektikusan váltakozik. A hangok elég jók, látványra se lehet panasz (különösen az elején, amikor egy szántóvető mondjuk a Szaturnusz Titán nevű holdján aratna és az égboltot beteríti a Szaturnusz. A történet kvázi StarWars-spinoffnak is felfogható, bár más univerzumot építettek köré. Nem mondom, hogy évente megnézném újra, de azért egyszer bőven nézhető. Első részről van szó, várjuk a másodikat.
rebelmoon.jpg
Egész véletlenül az imént néztem meg… kb a feléig, mert nem bírtam tovább nézni. Felnőtteknek túl gyerekes, gyerekeknek túl durva, egy sz@r Star Wars imitáció modern brutális köntösbe bújtatva, a PC jegyében. Szerintm kb nézhetetlen, de láthatóan van, aki nem ért velem egyet.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
zx07 írta: ↑2023.12.23., szomb. 09:36Rebel Moon / 1.rész
rebelmoon.jpg
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Gáz ez a kép AlexAlex_Aston írta: ↑2023.12.22., pén. 23:56Reacher második évad
https://m.imdb.com/title/tt9288030/
Hozzá az első évad színvonalát, megint valami kavarás van a háttérben, és elég jó állt is, amit elöhoztak.
Elso két rész alapján azt mondhatom, hogy akinek tetszett az első sorozat, annak ez is fog, nem csalódás, nem esett a nívó, sőt.
Reacher-on-prime-front.jpg

Ha a film is ilyen akkor gatya
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Rebel Moon / 1.rész
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Azért nem esett a nívó, mert ami nincs az nem tud esni!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3256
Reacher második évad
Hozzá az első évad színvonalát, megint valami kavarás van a háttérben, és elég jó állt is, amit elöhoztak.
Elso két rész alapján azt mondhatom, hogy akinek tetszett az első sorozat, annak ez is fog, nem csalódás, nem esett a nívó, sőt.
Csak a Marantz! :-D
- Quetz
- Törzsvendég
Hát ennek ubergagyi volt a CGI része. Ránézésre TV film költségvetésből csinálták.
Expendables/Feláldozhatók 4.
Hát megnéztük ezt is. Minden újabb résszel erodálódik az élményfaktor, ez a rész se kivétel. A hangok, CGI persze egyre tökéletesebbek. A történetek, színészi munkák, eredeti jelenetek valahogy egyre haloványabbak. Kicsit megfáradt ez a franchise. Belerakták Megan Fox-ot is, de abszolút nem volt meggyőző a szerepe, a színészi munka. A látványa akinek bejön, bejön, de már nem az a natúr latin szépség, mint aki az első Transformers-ben volt. Stallone, J Statham, szokásos stáb hozták az átlagost. Vérben nincs hiány. Tetszett a jelenet, amikor Dolph Lundgren már csak homályosan látta az ellenséget a távcsöves puskával és szemüveget kellett felvenni hozzá. Lassan le kéne tenni a fegyvert…
Hát megnéztük ezt is. Minden újabb résszel erodálódik az élményfaktor, ez a rész se kivétel. A hangok, CGI persze egyre tökéletesebbek. A történetek, színészi munkák, eredeti jelenetek valahogy egyre haloványabbak. Kicsit megfáradt ez a franchise. Belerakták Megan Fox-ot is, de abszolút nem volt meggyőző a szerepe, a színészi munka. A látványa akinek bejön, bejön, de már nem az a natúr latin szépség, mint aki az első Transformers-ben volt. Stallone, J Statham, szokásos stáb hozták az átlagost. Vérben nincs hiány. Tetszett a jelenet, amikor Dolph Lundgren már csak homályosan látta az ellenséget a távcsöves puskával és szemüveget kellett felvenni hozzá. Lassan le kéne tenni a fegyvert…
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2701
Csak mert épp belebotlottam és ugyanúgy tetszik sokadszorra is mint elsőre a kedvenc rajzfilmem ( vagy animációs filmem
) : Madagaszkár (1,2,3) Talán a 3. a legjobb. Imádom
Szerintem ha valamit ezt, minden korosztály meg tudja nézni. Egyszerűen zseniális, nem tudom túl lehet-e ezt szárnyalni még valaha. Julien király, nyámnyilák, Rico Kowalski, Közlegény stb.... Nukuláris!!

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
A Hold földjéről - üveggömb tekintetű néni keresi a boldogságot, nem csak virágos ruhában. Szanatóriumi atmoszférából is kapunk. Lassú folyás, csöcsrobbanás nincs, érték van, nem instant módon tölti nézőjét. Mese a szubjektivizmus nyomorúságáról.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Na, máris belebotlottam egy kitűnő svéd psziho-horror-fantasy-be
Így kijőve a konzum mozizás egyhangúságából
Border 2018
Akár egy Trier film is lehetne, annyira beteg - vagy mégse
Így kijőve a konzum mozizás egyhangúságából
Border 2018
Akár egy Trier film is lehetne, annyira beteg - vagy mégse

... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...