Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7698

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Vinkler írta:
2025.08.26., kedd 14:41

Én most pont abban a stádiumban vagyok, ahol nem jó a 12-es hátsó sor kiosztása. Már nem vagyok annyira teszetosza, hogy a csak a tetejét használjam, de még nem vagyok sehol, hogy az alját. Középen az ugrásnál ahol kb váltás van, rendszeresen beleakadok. 11-34-es sor. 21-24-nél a váltás nem esik jól, vagyis kibaszott idegesítő. :rolleyes:
Reményeim szerint 1 év múlva ilyenkor ez már semmilyen gondot nem fog jelenteni. És nem azért mert erősebb (is) leszel, mert akkor csak arrébb tolódik a probléma, hanem mert addigra a hajtás hatékonyságod sokkal szélesebb pedálfordulat tartományban lesz jó és még alatta/felette viszonylag sokáig tolerálható. :napsut:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3583

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Vinkler írta:
2025.08.26., kedd 14:41

Én most pont abban a stádiumban vagyok, ahol nem jó a 12-es hátsó sor kiosztása. Már nem vagyok annyira teszetosza, hogy a csak a tetejét használjam, de még nem vagyok sehol, hogy az alját. Középen az ugrásnál ahol kb váltás van, rendszeresen beleakadok. 11-34-es sor. 21-24-nél a váltás nem esik jól, vagyis kibaszott idegesítő. :rolleyes:
Nálam dettó, csak 11-nél. 17-ig egyesével lèp,majd 2-3-3-3 Marha rossz a 17-19 közötti lépés. Sokszor a domborzat vagy a szél miatt, a 17 "nehéz", de a 19 elforog, 18 meg nincs.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9297

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

revox írta:
2025.08.26., kedd 14:12
Vinkler írta:
2025.08.26., kedd 10:44
Nézegettem az új 1x13-as sram tesztjét. A hátsó váltóba kisebb vázak esetén már egy átlagos lábmérettel rendelkező kerékpáros is beverheti a sarkát alsó fokozatokban. gondolkodik.gif
Nem láttam a tesztet, meg kb el se tudom képzelni, mekkora tányért akarnak rátenni hárul és az meddig ér, de a nagyobb esetén is vélhetően probléma lesz. A láncvilla hossza általában standard, vagy csak picit változik típuson belül a méretek miatt, máshol tologatják a vázat. Így egy nagyobb méreten ülőnek ez ugyanúgy probléma,sőt! A mellett,hogy a lábuk nagyobb, a hajtókar is nagyobb, ami hátsó holtponton nagyobb távolságot mutat.

csak felültek rá, hogy kipróbálják, bízzunk benne :smile29: de engem se fenyeget... néha meg tudom nyomni a váltót fel vagy le és egész jó kiosztások vannak mér 11 esetén is, 12-nél még gazdagabb
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4500
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Vinkler írta:
Nézegettem az új 1x13-as sram tesztjét. A hátsó váltóba kisebb vázak esetén már egy átlagos lábmérettel rendelkező kerékpáros is beverheti a sarkát alsó fokozatokban. gondolkodik.gif
Nem láttam a tesztet, meg kb el se tudom képzelni, mekkora tányért akarnak rátenni hárul és az meddig ér, de a nagyobb esetén is vélhetően probléma lesz. A láncvilla hossza általában standard, vagy csak picit változik típuson belül a méretek miatt, máshol tologatják a vázat. Így egy nagyobb méreten ülőnek ez ugyanúgy probléma,sőt! A mellett,hogy a lábuk nagyobb, a hajtókar is nagyobb, ami hátsó holtponton nagyobb távolságot mutat.

csak felültek rá, hogy kipróbálják, bízzunk benne :smile29: de engem se fenyeget... néha meg tudom nyomni a váltót fel vagy le és egész jó kiosztások vannak mér 11 esetén is, 12-nél még gazdagabb
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Azért a Sram eléggé a toppon van, sok tekintetben meghaladja a Shimanot is. Nem nagyon értek az mtb-hez, de nekem ez az 1x nem túl szimpi és már a graveleken is azt erőltetik. A kis első lanctányér miatt teljesen béna hátsó sor és nagy átfogású váltókanál kell. Ez adja ugye a problémát. Amatőröknek szerintem nem is jó. Felfele még lehet, de lefelében meg síkon egyszerűen nem jó az áttétel. A profi mezőny teljesen más. Ott outon sem ritka elöl az egyszeres lánctányér elöl, igaz, még hegyi szakaszokon is 54 körüli mérettel. :nonononono:
Nem csodálkoznék, ha outon is elterjednének az egyes szettek, bár a súly már nem szempont, a minimum határ így is bőven megvan. Nekünk meg simán kell a kettes elöl, én már a kompaktot is megkedveltem, pedig régen nem gondoltam volna. Szóval érdekes, hogy merre indul el ez a történet is. gondolkodik.gif

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
:o egyre rosszabb fejlesztések vannak. Mintha nem törődnének azzal,hogy van negatív hatása is a fejkesztéseiknek. Kihozunk egy újítást, de nem tájékoztatunk arról,hogy ez mivel jár (hiszen nem vagyunk korrektek). Majd alkalmazkodnak hozzá a user-ek. Majd eldönti a rövidebb talpú,hogy kell-e neki, akinek meg 44-es a lába,az így járt. De az utóbbi időben szaporodnak az agyatlan fejlesztések. Tényleg olyan,mintha csak az számítana,hogy jöjjünk ki valami újjal,mert ettől leszünk elsők.
Nekem a fősulin azt tanították marketing órán,ha nem tudsz valamiben első lenni, akkor csinálj egy új kategóriát,amiben az lehetsz. De nem hiszem,hogy ezt így kellene.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2025.08.25., hétf. 09:21
Vinkler írta:
2025.08.25., hétf. 08:46
Revi?

:smile29:
IMG_3234.jpeg
Tárcsafékes vázzal riogatod szegény Revit? Ráadásul 5000-es, tehát csak CF3-as váz. :smile29:
az jó. már a CF3. nem vagyok róla megggyőződve,hogy nekem a cf5 jobban tetszene. Pinarelloból is maradtam a toray alsónál, ami már nem tudom mennyi, de a Gan maradt meg. kicsit kényelmetlenebb,de nekem valahogy nem volt baj az a kis plusz anyag. De a Reacto Team is csak dísz az utóbbi időben. Valahogy a pinarellot jobban érzem. Nehezebb jóval a váz, de nekem jobban fekszik.

de kivágnának,mint macskát x...ni... szerintem az utolsó csepp a legutóbbi hangfalam volt,ami "ááá,nem lesz nagy, kb,mint az előző, amit eladtam"... hááát,kicsit nagyobb lett, majdnem Avantgarde méret... nekem ennyi volt. egy kulcstartót nem vihetek haza :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Vinkler írta:
Revi?

IMG_3234.jpeg
szerintem már haza se kellene vinnem :D a híd alatt jól mutatna :D
de lehet nagy is :kapdelm: emlékeim szerint a jelenlegi sorból az XXS a méretem. Eltolták a számozást pár éve és ami eddig XS volt, az most XXS
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2025.08.25., hétf. 09:24

Ráadásul ez a szín nagyon tetszetős szerintem.
Szerintem is. Nem vagyok az a csapatmez vásárlós típus,de annak idején vettem egy ilyen Bahrein mezt,mert annyira szép :rolleyes:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 600

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Kék hírek : a Vueltán elloptak 18 bicót a Vismától ma virradóra. sad.gif
Az anyagi kár jelentős. (Kb. 250.000 euró)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

tonee73 írta:
2025.08.25., hétf. 11:09
Vinkler írta:
Gyűjteménybe elfér, nem? :rolleyes:
Izgasd csak Revit, a végén még kirakja az asszony. :kiss:
Revit már 1 ideje csak az ezüst drótok tudják felizgatni. :D

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6329

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Vinkler írta:
Gyűjteménybe elfér, nem? :rolleyes:
Izgasd csak Revit, a végén még kirakja az asszony. :kiss:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

asebestyen írta:
2025.08.25., hétf. 09:21
Vinkler írta:
Revi?

IMG_3234.jpeg
Tárcsafékes vázzal riogatod szegény Revit? Ráadásul 5000-es, tehát csak CF3-as váz. :smile29:
A tárcsafék jó!
ACF3 jó! Az enyém is az, és még a bálna testem alatt sem reccsent meg eddig ezeken a finom kis utakon sem!

Ráadásul ez a szín nagyon tetszetős szerintem. Gyűjteménybe elfér, nem? :rolleyes:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
Revi?

IMG_3234.jpeg

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6329

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Vinkler írta:
Revi?

Dunára vizet? :D :
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Revi?

IMG_3234.jpeg

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 461

Hozzászólás Szerző: geza123 »

trane írta:
2025.08.24., vas. 09:21

én csak annyit írtam, amit látsz: ovális tányér - semmi koncepció vagy konkrét kialakítás... gondolkodik.gif
Nem is kötekedésként írtam, csak hozzáadott információként. leborulok.gif
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2892

Hozzászólás Szerző: trane »

geza123 írta:
2025.08.24., vas. 08:55
trane írta:
2025.08.24., vas. 08:19

az absoluteBLACK és a Rotor ovális tányérait ma is használják (pl.) a WT mezőnyben (évekkel ezelőtt és először Froome kezdte) leborulok.gif
Ezek más koncepció szerint készülnek. A Biopace fordítva ült a lovon...
https://bikepro.hu/10_megbukott_kerekpa ... av0_FoPMpa
én csak annyit írtam, amit látsz: ovális tányér - semmi koncepció vagy konkrét kialakítás... gondolkodik.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 461

Hozzászólás Szerző: geza123 »

trane írta:

az absoluteBLACK és a Rotor ovális tányérait ma is használják (pl.) a WT mezőnyben (évekkel ezelőtt és először Froome kezdte) leborulok.gif
Ezek más koncepció szerint készülnek. A Biopace fordítva ült a lovon...
https://bikepro.hu/10_megbukott_kerekpa ... av0_FoPMpa
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

trane írta:
Vinkler írta:
2025.08.24., vas. 07:52
Anno volt a Shimanonak egy Biopace névre keresztelt ovál lánctányéros hajtókara. Azt mondták, h átlendít a holtponton. 2 év használat után legalább 4 kellett, hogy visszaszokjak a rendes körkörös tekeréshez.
Tudom, az az Ő bajuk.

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2892

Hozzászólás Szerző: trane »

Vinkler írta:
2025.08.24., vas. 07:52
Anno volt a Shimanonak egy Biopace névre keresztelt ovál lánctányéros hajtókara. Azt mondták, h átlendít a holtponton. 2 év használat után legalább 4 kellett, hogy visszaszokjak a rendes körkörös tekeréshez.

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1191

Hozzászólás Szerző: violin »

pärt írta:
2025.08.23., szomb. 23:13
Viszont ezt a xart teljesen komolyan gondolták, sőt, több más fizikatagadó cég is....
Lehet, valami ilyesmire gondoltak...
athlete-atletico-biceps-back.jpg
athlete-atletico-biceps-back.jpg (31.55 KiB) Megtekintve 518 alkalommal
:rolleyes:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5105

Hozzászólás Szerző: pärt »

Végül is az egy teszteszköz. Viszont ezt a xart teljesen komolyan gondolták, sőt, több más fizikatagadó cég is rácuppant az ötletre:
pmp-cranks-2.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”