- [OFF - katt ide ha látni akarod]
Milyen hatalmi pozícióról írsz itt? Kimoderáltam bármit is bármikor a vitáinkból? Ha igen konkrétumot kérek.kammerer írta: ↑2024.05.02., csüt. 15:01Alkalmanként magad is megfogalmazgattad már bizonyos események lecsengése UTÁN, hogy hát bizony, a fórumozási "modorod" enyhén szólva is szokott kívánnivalót hagyni maga után. Szólok, nem a modor a gond. A trollkodás a gond. Különösen moderátori hatalmi pozícióból.
Pont azért nem moderálom tartalmilag (szándékosan) azokat a threadeket, amikben én magam is részt veszek, hogy ne lehesen a fejemhez vágni a "hatalmi pozíciót". Többször leírtuk már: a moderátorok NEM pénzért végzik itt a munkát, és mint olyan, ők is fürumtagok, akiknek joguk van vitába szállni, és saját véleménnyel rendelkezni. Ha ne így lenne, elkerülném ezt a fórumot.
Ami az általad rámakasztott trollkodás-vádat illeti: jó lenne, ha észrevennéd a különbséget az egyszeri szarkazmus és a trollkodás között. Ami a stílusomat illeti: nem hiszem, hogy én lennék itt a legkeményebben fogalmazó arc... de mindeg is, mert egy fórumban vagyunk, ennyi szarkazmust el kellene viselned, főleg ha - most részemről nagyon finoman fogalmazva - igencsak vitatható téziseket közölsz ex-cathedra.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Off
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Re: Általában a hifiről
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- kammerer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 117
Re: Általában a hifiről
Bármely fórumon mereven elzárkózom, és másokat is igyekszem eltántorítani trollok etetésétől - kivéve, ha moderátor (ergo hatalmi) státusban van a troll az adott fórumon. Olyankor néha szólok.
Alkalmanként magad is megfogalmazgattad már bizonyos események lecsengése UTÁN, hogy hát bizony, a fórumozási "modorod" enyhén szólva is szokott kívánnivalót hagyni maga után. Szólok, nem a modor a gond. A trollkodás a gond. Különösen moderátori hatalmi pozícióból.
És akkor gyengébbek kedvéért. Amit te megint előadtál a mondandómról, az sokadszor is köszönő viszonyban sincs a mondandómmal (félreértés ne essék, másokkal is rendszeresen ezt teszed - és persze mások is teszik ezt veled is, másokkal is, van egy mag, jó hosszú veszekedésekhez).
Elméletről nem is volt szó, pusztán bizonyos tényre felhívtam a ludditázó kolléga - és hasonszőrűek - figyelmét. Semminek a nevéről vagy nevének a jelentéséről se volt szó. Jelenségekről volt szó. Te pedig passzionátus troll módjára gyártottál belőle egy puszta pleonazmust, ami ráadásul annyira értelmetlen, hogy még tautológiának se válik be, pedig az is csak egy alja szint.
A trollkodás érvényes persze a következő velem kapcsolatos "hozzá"szólásodra is (és persze az előzőre is, de az most mindegy), hiszen abban a következőben is szokásodhoz híven a te mondandódhoz igyekeztél igazítani a másik ember mondandóját, gondolatát - megint nem sikerült, hogy is sikerülhetett volna.
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet
Re: Audio Research (ARC) DAC9
Amikor ezeket a termékeket is minimum 40% kedvezménnyel szórja Magyar importőr akkor kérdés mi a jó ár. Egyébként Audio Research is már egy Olasz befektetői cég terméke.Reserved írta: ↑2024.04.25., csüt. 07:37Elnézést de ki mire vár?
Ez hogy a fenébe lehet hogy még mindig itt van?
Az egyik legjobb dac fél ár alatti áron ajándék gyerekek.Ráadásul audijó ricsörsz...
Szóval nem valami Kinai himi humi.
Elnézést hogy belekontárkodom de ez igy ilyen állapotban egy pazar vétel.
Irigykedem arra aki majd megveszi.
Jó zenehallgatást mindenkinek.
Reméljük a következő tulaj elégedett lesz vele mert a jó termék mindenhol jó.

Re: Acoustic Research AR3a hangfal
Tudom,hogy gyárilag így nézki az előlap mivel én is ar3a dobozokat hallgatok.a külső dobozra értettem a rendbetételt és az előlapot gyári vászonnal pótolni.lehet kapni hozzá és akkor azt a függönydarabot fel kell rakni az ablakra ami most a kereten van.nem mindjárt besértődni kell.ha külső doboza és az előlap is rendben akkor 1000euró meg itthon is.ráadásul mivel ezek 60éves dobozok,nem tudjuk mi van a belsejében.nem bántó szándékkal írtam a hozzászólást.
Az mit jelent, hogy rendbe kéne rakni? Ez ilyen. A hangszórókészlet eredeti, a szigszalag is a "pálya tartozéka". Érdemes talán utánanézni, ahogy egy korábbi fórumtárs is tette utólag, miután hozzászólt. A dobozok szépek, és súlyosak (24 kg/db), az előlapot én csináltam (nem vagyok szakember, de próbálkoztam), de megvan az eredeti is. De azon már látszik a kor, ezért vettem új hangfalselymet. Mert mégiscsak a nappaliban áll. Ha vásárlási szándék lenne, kérlek privát formában tedd fel a kérdéseid, ha nem, akkor is! Köszönöm! Jó tanácsot szivesen fogadok, ha hasznos. Addig is teszek fel még képeket.
Ez ha rendben van cirka 1200euró.rendbekéne hozni és a gyári előlapot megszerezni hozzá.kint ellehet adni.itthon senkinek nem kell,nem tudják,hogy a hang 3 szor is ennyit ér.írd rá hogy dynaudió akkor talán elviszik
- poto
- Újonc fórumos
- Értékelés: 2
Re: Neotech 1001 rca 70 cm
Üdvözlöm!
Nem szokásom a nyilvános megjegyzés..., de a szubjektív véleményem ezáltal meglehet, némi objektív mozzanathoz jut.
Érdekelne a kábel, de messze nem ennyiért.
pi
Nem szokásom a nyilvános megjegyzés..., de a szubjektív véleményem ezáltal meglehet, némi objektív mozzanathoz jut.
Érdekelne a kábel, de messze nem ennyiért.
pi
Re: Audio Research (ARC) DAC9
Elnézést de ki mire vár?
Az egyik legjobb dac fél ár alatti áron ajándék gyerekek.Ráadásul audijó ricsörsz...
Project Xtension 12-evo ca premium tonearm-EMT HSD006 pick up-Audio Research ph9-Melco N1Z-H60ex mkII-Ayon stratos dac-Ayon auris2 signature pre.-Canary CA-100 tube amp--Spendor C100 speakers-Shunyata-Cammino cables-Solidsteel-Pillartech racks,AM-SR fuse
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7546
Re: YBA YA-201 integrált erősítő
Akkor ne vedd meg, de főleg ne gondolkozz hangosan/találgass hirdetési topicban, ahol minden érdemi infot nélkülöző hozzászólás tilos.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
köszi az építő hozzászólást

a kijelző pedig nem halványabb, mint bármely másik 201-esé

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
jónéhány gazdát megjárt már ez az erőlködő.. valamiért mindenki megvált tőle
az a halvány kijelző se egy vevőcsalogató valami..
az a halvány kijelző se egy vevőcsalogató valami..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Virgil 2024.04.21., vas. 21:15-kor.
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6183
Re: Sony VPL-790ES lézer projektor, valódi 4K élmény
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ezt írtad. Én erre reagáltam, hogy korábban szó sem volt a 790-ről. És amiről másik topikban posztoltál az egy 870-es Sony volt. Ne láss már mindenkiben ellenséget...
- Zozi
- Törzsvendég
- Értékelés: 974
Gondolom a posztod első részét nekem címezted...
Ezt írtad. Én erre reagáltam, hogy korábban szó sem volt a 790-ről. És amiről másik topikban posztoltál az egy 870-es Sony volt. Ne láss már mindenkiben ellenséget...
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
- Zozi
- Törzsvendég
- Értékelés: 974
Az a 870-es volt szerintem.
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
December végén, miután itt lezártad a hirdetést, írtad itt a fórumon egy másik topikban, hogy a gépet elvitték, de garanciális problémája akadt.
Ez a probléma megoldódott?
Ez a probléma megoldódott?
Re: Kábelezzünk
Húúú... Ezt én evidenciák, közhelyek és értelmetlen lózungok újból és újból való pocsolyába ba....ának hívom...SoundMania írta: ↑2024.03.28., csüt. 08:44Mantra, mantra, mantra.....zoli73 írta: ↑2024.03.28., csüt. 08:32A másik, hogy minden rendszer, és annak a megszólalása, a gazdája ízléset tükrőzi, de ez térmészetesen így van rendjén.zoli73 írta: ↑2024.03.28., csüt. 07:19
De értem én a logikádat, neked addig jó, míg Mi minél kevesebbet tudunk a rendszeredről, annál kisebb a támadási felület.
Tudod, ez a "legjobb" ez nagyon szubjektív, ez olyan, mint minden anyukának a saját gyereke a világ legszebbje. Jól hangzik, de abszolút értelemben nem igaz. Nagyon nem vagyunk egyformák, teljesen eltérő ízlésekkel rendelkezünk...
Nyitott vagyok egy ilyen meghallgatásra, semmilyen ellenérzésem nincs, de azt ne feledd, hogy 1-1 rendszer elsősorban a gazdája ízlését tükrözi, így ezért nem biztos, hogy mindenki ugyanolyan jónak hallja.
Nincs itt semmi nézeteltérés, itt mindenki egy hajóban evez, itt minden a közös hobbinkról szól.
Abból adódhatnak véleménykülönbségek, hogy más az ízlésünk, mások a preferenciáink, de ettől a másik fél még nem ellenség, akit le kell degradálni, meg kell karaktergyilkolni.

- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7546
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Kivettem. És adtam egy warningot is. És nem (csak) ezért, hanem az előző 50 alkalomért egyben, amikor szépen kértem, hogy ezt NE.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Ebben a hozzászólásban így ilyen formában mi a személyeskedés? Vagy szerkesztve/törölve lett egy része?Cseneles írta: ↑2024.03.26., kedd 10:11szepi0808 írta: ↑2024.03.26., kedd 08:29A Sony VPL-HW55 legalább 10 éves projektor. 600 üzemóra 10 évre elosztva, évi 60 óra, ami szerintem nem egy egészséges használat, főleg úgy, hogy nem tudjuk, milyen klímában, páratartalomban állt a projektor.
http://www.cine4home.de/knowhow/sony_hw ... ittest.htm
Epson ugyan ez.
"HW55-öt 1400 órán keresztül. Mennyire „tartottak ki” ezek az eszközök az elmúlt 12 hónapban? Nem akarjuk elhallgatni az eredményeket Öntől:
Nemcsak az új állapottól való eltérések nagyon kicsik, de 500 és 1400 óra között úgy tűnik, nem történik további változás.
színhőmérséklet enyhe változásán kívül (újrakalibrálás előtt) nincs különbség a kiterjesztett színterekben 0h (bal) és 1400h (jobbra) között.
A gamma-görbében is voltak különbségek a projektorok között. Mindenekelőtt a leghosszabb üzemidővel (1400 óra) működő készülék szinte semmi változást nem mutatott a gyári beállításhoz képest.
1400 órás időtartam A kalibrált új állapothoz képest olyan mérsékeltek lehetnek a változások, hogy egy új készülékhez képest valós képromlásról nem lehet beszélni. Ami különösen megdöbbentő, az az 500 és 1400 óra üzemidő közötti kis különbség."
Teljesen mind1 mennyi uzemidos egy Sony projektor, ha degradalodott akkor degradalodot! Ezt egyetlen masik marka termeke nem csinalja, csak a Sony! Legyen szo az uj xw7000 vagy egyeb nativ 4k projektorrol! Sajnos ezek eleg eros tenyek es abszolut nem ellened szol! Ez a Sony projektoros termekcsaladjarol.
Ott van Zozi alltalam rendbetett es igaz lezer blokk cseres nativ 4k Jvc Z1 projektora. 6000 uzemora utan is pontra hozza a gyari kontraszterteket, mindenfele anomalia nelkul. Teljesen mind1 hogy a regi X3 vagy x30,70,90 akar az ujabb x7900-at emlitem. A kontraszt allando marad!
Beszelhetunk akar Epson termekcsaladrol is, azok is rendben vannak hosszu uzemido utan is.
... személyeskedés OFF. asebestyen
Re: Anthem AVM 70 eladó
Jó ár, megbízható, gondos tulajdonos. Hajrá!
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
- VargaZ74
- Újonc fórumos
- Értékelés: 15
Re: Arcam AVR750 házimozi erősítő
Úgy tűnink nincs pénz az embereknél... cserék lettek volna, de semmi értelmes... :(
Bővel érték alatt van már az ára (ennyiért nem hiszem, hogy hibátlan készülék teljes tartozékokkal lett volna)...
Ennél lejjeb már hova vigyem az árát!? :/
Hátha lesz valaki aki a hangot értékeli nem a gombok mennyiségét!
Bővel érték alatt van már az ára (ennyiért nem hiszem, hogy hibátlan készülék teljes tartozékokkal lett volna)...
Ennél lejjeb már hova vigyem az árát!? :/
Hátha lesz valaki aki a hangot értékeli nem a gombok mennyiségét!

-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Re: Kábelezzünk
Szerintem a Floriol étolaj.... Én még próbáltam....fülelek írta: ↑2024.03.21., csüt. 20:18Deoxit Gold a legjobb, de bármelyik jobb, mint a retkes csatlakozó...
https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... D8QAvD_BwE

A gondolkodás nem megerőltető...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6183
Re: DAC-olás
Hagyd, felesleges.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2873
- Kapcsolat:
Retro én? Milyen magyar elemeket?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
ezek az emberek nem birjak elviselni ha valaki okosabbnak tunik mint ok!!ezert hat tortenik az ami tortenik, nagyon sajnalom,pedig lehetne ez kulturaltabb is!!!
Scan-Speak Illuminator D3004/664000 , Scan-Speak Illuminator 18WU 8741,Lite P100 Power regenerator,Audio Gd Monoblocks,R2R Dac modules,Supermicro music server, 70 pcs MP audio Lt3045 regulators,quadro wire low resistance transformers...............