Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4162

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

DJ Ahmet

https://www.imdb.com/title/tt34964187/?ref_=mv_close

Török film, kis eldugott hegyi faluban játszódik, ahol egy tinédzser fiú első szerelembe esése, és felnövés történetét láthatjuk, egy teljesen más világot megismerve, ahol a lányokat még elígérik.
Nagyon szép képek, jó színészek, és életszerű történet.

Itt érzem magam otthon

https://www.imdb.com/title/tt35303515/

Kegyetlen jó film! Nézi az ember, hogy most ez mi, és mire fog kifutni, de a végére nagyon összeáll minden, és parádés a befejezése is. Közben pedig élvezhetjük a kissé old school hangulatot, a remek színészi játékokat, és egyre jobban érzi az ember, hogy egyfajta rendszer kritikaként is készült ez a film. Már az elején belecsap a lecsóba, egy percig sem unalmas. A bő két óra úgy elröppen, hogy az ember szinte azt hiszi, valami 60 perces TV film volt.

Michael

https://www.imdb.com/title/tt11378946/?ref_=mv_desc

Egy újabb énekes életének feldolgozása.... és milyen jó! Ráadásul talán a valaha volt legnagyobb popsztárról. Szerencsére nem rontották el. A Jackson 5 megalakulásától kezdve a Bad albumig meséli el Jacko történetét. Hogy mennyi belőle az igaz? Remélhetőleg nem rugaszkodik el nagyon a valóságtól, talán az, hogy a család egy része benne volt a producerek között, azt talán nem csak a pénz miatt volt. Pl. amit lehetett hallani, az apja egy p*csfej volt, na az itt is megáll.
Mindenesetre a főszereplő jól játssza el a Michaelt, a zenék jók, a hangulat is megfelelő. Van olyan jó, mint a Bohemian Rhapsody volt anno Rami Malekkal.

Spider-Noir

https://www.imdb.com/title/tt30460310/

Egy újabb Pókember film, amiben Nicolas Cage a megvénült főszereplő, ráadásul nem is Peter Parker a neve?
Jobb nem is történhetett volna a karakterrel! Kiváló detektív történet, mindezt egy a 30-as évek szesztilalma idejében játszódó, alternatív univerzumban. Ezt a szerepet ráöntötték Cage-re. Jól ááll neki a cinikus magánnyomozó szerep, aki azért közben nagyon is eszes, és cseles. Remekül oldották meg a korábbi filmekből, képregényekből megismert Homokember, és egyéb karakterek beágyazását, egyáltalán nem túlzóak.
Csak a Marantz! :-D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2259

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Akinek bejött a walking dead,ez is bejöhet.Éghasadás,netflix.
5 évad.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

bibababa írta:
2026.05.12., kedd 14:53

Hail Mary küldetés

https://www.imdb.com/title/tt12042730/

Nagy elvárásokkal indultam neki, mert szeretem a főszereplőt, jók voltak a kritikák, kiemelkedő imdb pontszám, stb.
És bizony tényleg remek film. Szépen épül fel, hogy miért, és hogyan kerül oda főhösünk, ahol ébred, egyszemélyes drámaként egy percig sem unalmas, főleg, hogy ha nem is ember személyében, de ketten vannak a kietlen űrben (meg némi előzmény sztori, ami a Földön játszódik). Ugyanaz az eredeti regény írója, aki a Mentőexpedíciót is jegyzi, az is hasonlóan egyszemélyes probláéma megoldásról szólt, de ennyi a hasonlóság, szerencsáre nem egy új bőrt húzott le a témáról. Nincsen elrugaszkodva a realitás taláajától, bár nyilván szét lehetne cincálni ezéert-vagy azért a filmet, de igyekszik mindenre magyarázatot adni. Az alien pedig kiváló ötlettel lett megvalósítva, és remek pofa :D
Az a két és fél óra csak úgy elrepül, én néztem volna még akár tovább is. Igazi nagybetűs mozi.
[/quote]

"Az alien pedig kiváló ötlettel lett megvalósítva, és remek pofa :D "

Igen, de kb. ez az egyetlen egy valamire való pozitívuma, Ő viszont valóban aranyos, szerethető, cuki. :smile53:
Nálam a jelenléte elvitte a hátán a filmet, ha nincs benne, egy lapos, unalmas, sablonos szkáj-fáj(dalom) lett volna, a többi szereplő kb. csak körítés volt...nekem :rolleyes:

bibababa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 54

Hozzászólás Szerző: bibababa »

Ha a könyvet nem olvastad, érdemes elolvasni. Filmen is nagyon jó de akad egy kis hiányérzetem. Igaz akkor a filmnek még kellett volna + 30-40 perc.

Hail Mary küldetés

Nagy elvárásokkal indultam neki, mert szeretem a főszereplőt, jók voltak a kritikák, kiemelkedő imdb pontszám, stb.
És bizony tényleg remek film. Szépen épül fel, hogy miért, és hogyan kerül oda főhösünk, ahol ébred, egyszemélyes drámaként egy percig sem unalmas, főleg, hogy ha nem is ember személyében, de ketten vannak a kietlen űrben (meg némi előzmény sztori, ami a Földön játszódik). Ugyanaz az eredeti regény írója, aki a Mentőexpedíciót is jegyzi, az is hasonlóan egyszemélyes probláéma megoldásról szólt, de ennyi a hasonlóság, szerencsáre nem egy új bőrt húzott le a témáról. Nincsen elrugaszkodva a realitás taláajától, bár nyilván szét lehetne cincálni ezéert-vagy azért a filmet, de igyekszik mindenre magyarázatot adni. Az alien pedig kiváló ötlettel lett megvalósítva, és remek pofa :D
Az a két és fél óra csak úgy elrepül, én néztem volna még akár tovább is. Igazi nagybetűs mozi.
[/quote]

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Bácsi

https://www.imdb.com/title/tt1527788/

Nem egy mai film, de most jutottem el hozzá, hogy megnézzem, ott volt a listán, mint pontenciális jó film. És tényleg az. Igazi koreai "bosszú" történet, kicsit lassan indulva, de megvan ennek az oka, így lesz érthető, és érzelmes a végkifejlett.
Minden benne van, amiért az ilyeneket szeretni lehet, eléggé véres, ahogy kell, jók az akció jelenetek, és nem olyan bugyután koreai, mint sok esetben. Nem akkora klasszikus, mint az Oldboy, de bőven a nagyon jó filmek közé orolnám.

Hail Mary küldetés

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 877

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

BoRRoNeo írta:
2026.05.07., csüt. 09:11
...
Ha akciófilm-sorozat, akkor még mindig etalon a Punisher első évada (még a második is nézhető), illetve ha nagyon muszáj, akkor a Reacher első évada (a többi hulladék), ezt meg tessék gyorsan elfelejteni.
Pl a 24 eredeti évadjai is alapok szerintem.
Szerintem!

EndiX
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: EndiX »

Lemmy9.1 írta:
2026.05.02., szomb. 18:41
Elvittük a gyermeket egy nagymoziba, hogy lásson ilyet is. Az itthoni miatt eddig nem eröltettük, nem is fogjuk. ;)
Bálnadal.
Mindig leellenőrzöm az LMBTQ... veszélyt, és azt írta az AI, hogy nincs.
Na van! :smile51:
Úgyhogy óvatosan. Nemtelen (ki is mondják!), szivárványlány-fiú tengericsikó borzolta a kedélyemet. Európai gyártás, gondolhattam volna... na mindegy.
Rohadjanak meg, hogy nem bírták ki e nélkül. Ami kárpótolt, a sok jó csaj a Camponában. :D
Amúgy a mese kliséhalmaz, virnyogós, ZS++ kategória, nem ajánlom mint felnőtt. :D
Az a legszomorúbb, hogy már a gyerek filmekben is egyre gyakrabban láthatók homo szerepek. Már én is csak úgy nézek filmeket sorozatokat, hogy fogom a távot és azonnal kipörgetem a hányinger jeleneteket.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 347

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

-KP- írta:
2026.05.04., hétf. 12:09
Shimano írta:
2026.05.03., vas. 22:00
A tűzben edzett férfi.Netflix
Elég rövid sorozat is ahhoz hogy tartsa végig az érdeklődést.Két három estét megér.
A sok sz@r akciófilm,sorozat mellett egy üdítő kivétel.
Teljes mértékben egyetértek. Tegnap belekezdtem. Le is csúszott 4 rész. Ma este befejezem. Eddig nagyon bejön.
Én leszek a károgó. :) Ilyen szar sorozatot régen láttam. Borzalmas casting, a teljesen tehetségtelen Abdul-Mateen-nel az élen. Szerencsétlen mindig nagy elődök szerepeit kapja, de Morpheus után Creasy szerepéhez sem tudott felnőni. A sztori valami elképesztően gagyi, olyan “fordulatok” vannak részeken belül, hogy én már a második résztől a rosszfiúknak szurkoltam. Bárgyú dialógok, tájidegen történések, iszonyatosan idegesítő az egész.
Technikailag sem tudok jókat mondani, a kép 4K HDR-ben maximum átlagos, a hang még annyi sem.

Ha akciófilm-sorozat, akkor még mindig etalon a Punisher első évada (még a második is nézhető), illetve ha nagyon muszáj, akkor a Reacher első évada (a többi hulladék), ezt meg tessék gyorsan elfelejteni.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1729

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Shimano írta:
2026.05.06., szer. 12:48
Láthatatlan veszély.Netflix
Az első két rész után azt mondom nézhető.
Hasonló ehhez. Szintén netflixen néztem a The Days című japán sorozatot. Ez a fukushimai atomerőmű katasztrófáját dolgozta fel. https://www.imdb.com/title/tt22074484/

Kép

Mondanám, hogy hasonló a Csernobilhoz, de ez nem olyan mesterkélt. Ott jócskán rájátszottak dolgokra a történethűség rovására, csak hogy drámaibb legyen(ettől persze még abszolút top kategóriás sorozat lett a végeredmény), itt kevésbé. Valamint japán film. Szóval a szereplők úgy viselkednek, ahogy a japán kultúrában szokás. Akit ez zavar, az ne nézze meg. Próbálja semlegesen bemutatni az eseményeket és nem tolja az arcunkba a felelősöket. Mondjuk aki nézi a filmet, annak így is egyértelmű milyen tényezők okozták a tragédiát. Bár van ami a sorozatból sem derül ki, hogy voltak dolgok, amit elhallgattak. Nekem személy szerint nagyon tetszett. Lehet nézni sztereó magyar hanggal, vagy 5.1-es japán hanggal felirattal.

Van egy játékfilm is Ken Watanabe szereplésével, ami kb. 2 órában próbálja bemutatni azt, amit a sorozat 8 részben. Fukushima 50 címmel. Szerintem közel sem lett olyan jó, mint a sorozat és a sorozathoz képest elég sok minden ki is marad belőle. Viszont a sorozathoz képest sokkal nyíltabban emeli ki és nevezi meg a felelősöket.

https://www.imdb.com/title/tt9318772/?r ... 1_cdt_t_12

Kép

Emellett van egy 2026-os dokumentumfilm is Fukushima: A Nuclear Nightmare címen. Ezt is ajánlom. Megszólal benne az erőmű vezetője és elmondja hogy látta, élte meg a dolgokat az ott levő személyzet.

https://www.imdb.com/title/tt35919514/

Kép

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Láthatatlan veszély.Netflix
Az első két rész után azt mondom nézhető.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
2026.05.04., hétf. 23:13
-KP- írta:
Shimano írta:
Elég rövid sorozat is ahhoz hogy tartsa végig az érdeklődést.Két három estét megér.
Teljes mértékben egyetértek. Tegnap belekezdtem. Le is csúszott 4 rész. Ma este befejezem. Eddig nagyon bejön.
Sajnos az utolsó 2 részért viszont kár :(
Hát ja,minden jóban van valami sz@r,túltolás,stb,viszont az egész sorozat gyönyörűen lett felvéve, plusz egy pont az operatőri munkáért,szinte kedvet is kaptam oda elutazni. :D
Nem tudom milyen lehetett a könyv amiből született a produkció,de azok mindig is jobbak szoktak lenni.
Én azért a vége ide vagy oda,egy soha rosszabb címet adnék neki. ;)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
Shimano írta:
Sajnos az utolsó 2 részért viszont kár :(

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Elvittük a gyermeket egy nagymoziba, hogy lásson ilyet is. Az itthoni miatt eddig nem eröltettük, nem is fogjuk. ;)
Bálnadal.
Mindig leellenőrzöm az LMBTQ... veszélyt, és azt írta az AI, hogy nincs.
Na van! :smile51:
Úgyhogy óvatosan. Nemtelen (ki is mondják!), szivárványlány-fiú tengericsikó borzolta a kedélyemet. Európai gyártás, gondolhattam volna... na mindegy.
Rohadjanak meg, hogy nem bírták ki e nélkül. Ami kárpótolt, a sok jó csaj a Camponában. :D
Amúgy a mese kliséhalmaz, virnyogós, ZS++ kategória, nem ajánlom mint felnőtt. :D
Szerintem!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Nürnberg (2025)

Russel Crowe, és Rami Malek főszereplésével készült ez a film, az első nürnbergi perről. Nekem tetszett a film, elgondolkodtató a mondanivalója is, ahogy azt dr. Kelly (Rami Malek) is kifejtette miután rengeteget beszélt a 22 náci elitélttel, és sok tesztet csináltatott velük, hogy a nácik nem elmebetegek, szörnytegek, csak nárcisztikus oppurtunista vezetők, akik ha hatalmat kapnak (és a felelőséget másra lehet terelni) ilyenekre képesek, mint bármelyik másik nemzet vezetői!
Persze nem dokumentum film, így vannak fiktív részek benne.

Ajánlom Mindenkinek.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6501

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Sajnálatos fejlemények miatt úgy hozt a sors, hogy ismét van időm filmet nézni, zenét hallgatni...
Szóval neki is álltam, illetve ültem :)

Két minisorozatról írnék.

True Detective - Season 4 - Night Country (HBO Max)
Mindössze 6 epizód, van egy különleges hangulata, mert Alaszka északi részében játszódik, a teljesen sötét napokban, de szerintem nagyon bárgyú (vagy erőltetett) a történet, és iszonyat vontatott az egész. Jodie Foster jól alakít benne, de nem kiemelkedőt. Részemről 7/10. Egészen nézhető, de jó szívvel nem tudom ajánlani. Biztosan lesz akinek tetszik.

Barry - Seasons 1, 2 (HBO Max)
Még csak a 2. évad elejénél tartok, de eddig parádés. Már az alapötlet is, a depressziós bérgyilkos, aki beáll egy színjátszókörbe, és színész akar lenni, de egyrészt csapnivaló színész, másrészt meg ugye nem tud szabadulni a hivatásától, pedig nagyon akarja. Az egész sorozat át van szőve fekete és intelligens humorral, nagyon nézhető, nagyon szórakoztató, és jókora pofonokat ad a hollywoodi sztereotípiáknak meg a polkorrektségnek. A főszereplőt egyáltalán nem ismertem, de bakker akkorát alakít, remek az egész. Hank, a csecsen maffia "oszlopos" tagja is óriási arc, egy szerethetően balfék wannabe maffiózó karakter, aki azért jókorákat csavar a történeten egy-egy határozottabb megmozdulásával - szintén számomra ismeretlen színész által eszméletlen szórakoztatóan megformálva. Az elmúlt években általam látott egyik legjobb sorozat számomra, 10/10.
Ajánlom, szigorúan csak felnőtteknek (esetleg nagykamaszoknak), mert van benne gyilkolászás dögivel, naturalista módon ábrázolva. És ha csak lehet, eredeti hanggal - akik ismerik az angol nyelvet, jól fognak szórakozni az akcentusokon is, de különben: is állítólag pocsék a magyar szinkronja, elronthja a film hangulatát.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Den
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 120

Hozzászólás Szerző: Den »

Thrash- Netflix MF van hozzá.

Óriási árvíz, mely elönt egy várost és egyre csak nő a víz szintje. Egy ideig el lehetett időben hagyni a várost, de van, akik nem tudták, mások pedig nem akarták...
Lehetetlen élethelyzetek, az élni akarás, az önzés és a segítség nyújtás határainak végleteit láthatjuk...
De ez még semmi vészhelyzet, mert az óceánból beúsztak az emberevő cápák tucatjai.

A sorozatok hozták a nívót:

Daredevil
Boys
a Monarch utolsó 2 része is erősen nézhető lett végre, nem a beszélgetős változat.
A Marshals- hoz nem volt felirat, de már van.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
2026.04.13., hétf. 18:01
De! Az első három kerek sztori.
Amúgy egész sorozat egy szál nem?
Én nem néztem tovább a harmadiknál, mert a 4. elején nekem sok volt a nő bipoláris szenvedése.
Az csak pár rész, utána megint nagyon jó lesz.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

De! Az első három kerek sztori.
Amúgy egész sorozat egy szál nem?
Én nem néztem tovább a harmadiknál, mert a 4. elején nekem sok volt a nő bipoláris szenvedése.
Szerintem!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Shimano írta:
2026.04.07., kedd 14:03
Mellé írhatnátok hogy hol is,pl így. ;)
Homeland (netflix)
8 évad,évadonként más sztori.
Az első 3 évad nem egy sztori véletlenül? Nekem ez rémlik... :rolleyes:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Mellé írhatnátok hogy hol is,pl így. ;)
Homeland (netflix)
8 évad,évadonként más sztori.Kémsorozat,de mintha ma játszódna,mert ugyanez van most is a világban.Kemény.
Én már unom,mert egy egy évad időnként bőven elég lenne belőle,de a párom úgy döntött hogy lenyomja mind a 96 részt,én meg nézem is,meg alszom is mellette. :D

Den
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 120

Hozzászólás Szerző: Den »

Alex- el egyetértve az Avatart és Daredevilt ajánlom én is és még 1 filmet és 2 sorozatot kihagyhatatlan színten nézzétek meg:

Marshals sorozat,
The Copenhagen test 8 rész: kém- bűnügyi- akció,
Crime 101: 4 ismert amerikai színésszel és 1 erősen feltörekvővel mozgalmas bűnügyi film 2 óra.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Az ifjú Sherlock (Young Sherlock)
[Amazon]

Befejeztem az 1. évadot.
Ahogy korábban írtam, jól indul(t).
A végére maradt azért hiányérzet.

PEDIG
A sztori elfogadható.
A színészek jók, oké, Moriarty-t alakító Dónal Finn időnként lejátssza főhősünket.
A miliő, a látványvilág, a fényképezés rendben.
A zene kifejezetten jó.
MÉGIS
A feszültség, az izgalom teljesen eltűnik, úgy a közepétől az egész valahogy tét nélkülivé, érdektelenné válik.

Ami biztos probléma, hogy főhősünk egyáltalán nem olyan, mint Sherlock Holmes, a sorozatnak semmilyen "Holmes hangulata" nincsen.
Valószínűleg a történet/sorozat szempontjából semmi nem változna, ha hőseink vezezekneve nem Holmes lenne.

Kár érte.
A jól induló, de összességében a jellegtelen, színtelen-szagtalan, különösebb nyomot nem hagyó iparosmunkák sorát szaporítja.

u.i.: valószínűleg jobb lett volna Andrew Lane regényeit valóban adaptálni és nem csak a széria címét megtartva kiagyalni a végeredményt
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Song Song Blue

https://www.imdb.com/title/tt30343021/

Semmit sem tudtam, viszont jókat írtak róla. És bizony tényleg jó! Igaz történet alapján, egy hatni párosról, akik mernek nagyot álmodni. Csak hát az élet közbeszól.
Kiváló alakítások, Hugh Jackman ismét bizonyítja, hogy nagyon jo színész, nem csak Rózsomák. Kate Hudsont ki nem állhatom, de itt mégis elviselhető volt. Jó zenék, nagyon jó mellékszereplők, emberi történet.

https://www.imdb.com/title/tt1757678/?r ... 0_q_avatar

Látványos, hangos, ahogy kell, csak minek. Persze tudom, bevételnek. Az volt is, ahogy látom, nem is kevés. Demónak is jó lehet, de igazából az első részt ismételték meg szinte, csak sokkal gyengébben. A megjelenés is inkább már-már animációs, mint sem filmszerű. Egynek elmegy, semmi több.

Daredevil, born again 2. évad

https://m.imdb.com/title/tt18923754/epi ... &ref_=ttep

Hú, de belecsapott a lecsóba, már az elején!
Az ember türelmetlenül várja, mi lesz a folytatás így az első három rész után. Nem csökkent a színvonal, pedig már ugye volt pár évad. Ezeket kéne tolni a Marvelnek, nem a bugyuta erőltetett mozikat.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”