Sztereo hifire irányítom át, ami szerintem itt még ront a dolgokon, mert a TV hangszóró inkább emberi hangot emel ki. Az 5.1 sztereóra keverés problémát ismerem, a középső sáv elég halkan van keverve általában, ez tovább ront a dolgon, de sztereó dolgok esetén is találkoztam ilyennel. (Leginkább Netflixen jellemző, többi szolgáltató szerintem sokkal jobb ebben.)BoRRoNeo írta: ↑2025.12.23., kedd 12:05Ez egy régi vita. A mozifilmek hangját mozira keverik. Nekem házimozin tőkéletes, a magyar dialóg túl hangos, nem életszerű. Próbálj meg beszélgeti egy csatatéren például.De kétségtelen, hogy tévén pont ezért túl hall, ezért is van dialóg kiemelés opció rajtuk.
Csatateret még érteném, de a háttérben szóló zene nem hiszem, hogy el kéne nyomja a beszédet. (Egyébként szerintem ez javult, egy-két éve több film volt amit eredeti nyelvre váltottam, idén nem emlékszem, hogy lett volna. Igaz most arányaiban is több sorozatot néztem aminek magyar felirata se volt, nemhogy szinkronja.)
Sajnos LG TV-men már nem megy a kodi, amin nagyon szépen lehetett az 5.1-ről lekeverést állítani, megnövelve a "középső hangszóró" hangerejét.