Frissítés: mire bepötyögtem #BoRRoNeo megelőzött, de, ha már bepötyögtem, nem törlöm ki.
tamagaba írta: ↑2025.12.22., hétf. 02:26
Mi az hogy eredeti szinkron? Csak tudjam mit kell keresni, angolt vagy magyart
A magyart.
Bocsánat, nekem a szinkron mindig a magyar szinkront jelenti
Alex_Aston írta: ↑2025.12.22., hétf. 08:30
...
Természetesen a magyar szinkron a lényeg, a Rudolf Péter és Rajhona Ádám féle zseniális verzió volt az eredeti.
...
Ez kevés.
Mindegyik magyar szinkron esetében Rudolf Péter adja Michael J. Fox (Marty) és Rajhona Ádám Christopher Lloyd (Doki) hangját.
(Kivéve azt a bizonyos telefonos jelenetet, ahol a 2. szinkron esetében lemaradt egy magyar hangsáv, ott, abban a jelenetben a streaming-re javított szinkronban Borbiczki Ferenc Doki hangja.)
Volt egy eredeti, moziba készült szinkron.
(Azt nem tudom, hogy volt-e vhs kiadás egyáltalán és ha igen, arra milyen szinkron került.)
A dvd/bd kiadásokra új szinkron készült, állítólag az eredeti (max 2.0) mozi szinkron technikai szempontból nem felelt meg az amerikainak és ezért kellett újra szinkronizálni.
A főszereplők hangjai - értelemszerűen - idősebbek, mellékszereplők többsége új magyar hangot kapott, mintha a szöveg sem lenne teljesen ugyanaz, sokkal gyengébb, mint az eredeti volt.
Ráadásul, mint írtam egy jelenetnél az elején lemaradt a magyar hangsáv.
Ezt utóbb a SkyShowtime pótolta.
Szóval, AZ AZ EREDETI MOZI SZINKRON, ahol az elején a telefonos jelenetben Dokinak is van magyar hangsávja (nemcsak Marty hallatszik) ÉS Doki hangját Rajhona Ádám adja.
Lásd:
https://iszdb.hu/?audio=36338
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek