Csak opció. Arra jó, hogy jelezd a kissé off, de a témához azért áttételesen kötődő hozzászólásrészt (pl. mert a kérdésedre váalasz), és aki akarja megnézi, aki nem, nem. Egyszóval, arra jó, hogy kattints rá, ha látni akarod :)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6381
Re: Hálózati audio lejátszók
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Ez a " Kat ide, ha látni akarod " ezentúl így fognak megjelenni az idézésre jött válaszok, vagy ez csak egy opció ? Mi a jó benne ?
Érdekesség : Az eredeti hozzászólásodban az utolsó mondatod vége a ..." és gondolom hiperszuper."
Amikor idézem a hozzászólásod, megjelenik még két mondat.
De, hogy ne legyek offf...
Akkor, ha jól értem, vannak ingyenesen letölthető és előfizetős lejátszó programok. Van amelyikhez elég egy laptop, van amelyikhez hálózati audio lejátszó kell.
Hiperszuper...Jó dac, nem a világ teteje, de nagyon jó hangja van az áráért. Metrum NOS II.
Gyanítom, nincsen rajta USB, még nem is néztem...
Rögtön gy kérdéssel kezdeném.
Ez a " Kat ide, ha látni akarod " ezentúl így fognak megjelenni az idézésre jött válaszok, vagy ez csak egy opció ? Mi a jó benne ?
Érdekesség : Az eredeti hozzászólásodban az utolsó mondatod vége a ..." és gondolom hiperszuper."
Amikor idézem a hozzászólásod, megjelenik még két mondat.
De, hogy ne legyek offf...
Akkor, ha jól értem, vannak ingyenesen letölthető és előfizetős lejátszó programok. Van amelyikhez elég egy laptop, van amelyikhez hálózati audio lejátszó kell.
Hiperszuper...Jó dac, nem a világ teteje, de nagyon jó hangja van az áráért. Metrum NOS II.
Gyanítom, nincsen rajta USB, még nem is néztem...
Pont a nagy választék miatt vagyok elveszve, mert nem tudom, hogy melyik termék miben, jobb, rosszabb.
Szolgáltatások, hangminőség, stb, milyen különbségekről érdemes tudni.
Kicsit elmélyülök a kérdésben, igyekszem kiismerni ezt a számomra tök idegen világot.
Nem elírás volt az On- In - On
Ha belevágok, csak lejátszóra lenne szükségünk.
Ok, kösz, látom én is, hogy van pörgés...
Pont a nagy választék miatt vagyok elveszve, mert nem tudom, hogy melyik termék miben, jobb, rosszabb.
Szolgáltatások, hangminőség, stb, milyen különbségekről érdemes tudni.
Kicsit elmélyülök a kérdésben, igyekszem kiismerni ezt a számomra tök idegen világot.
Nem elírás volt az On- In - On
- Aszpirin
- V.I.P.

Rock60 írta: ↑2024.03.07., csüt. 09:36Lenne egy 101 % - ban ide vágó kérdésem.
A fiamban némi kíváncsíság ébredt a hálózati rendszerek felé.
Nem tudom, hogy csak hirtelen felbuzdulás, vagy tényleg tudna rá időt szakítani, ez majd kiderül...![]()
Használtan kb. 100 - 200 körül milyen gépet tudtok ajánlani, amit csak rádugok a cuccra, és jön rajta a millió zene minél jobb minőségben ?
Erősítő, dac, van, CD játszóm nincsen, de az sem kell bele.
Egy On-In-On készülékre gondolnék.
Köszi.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Ráadásul nagy valószínűséggel ezek közül bármelyik elérhető itt az adás/vétel részlegben. (Ha valamelyik most nem, akkor a jövő héten biztosan.)
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
"Erősítő, dac van" - akkor csak streamer kell, vagy all-in-one?
Egyébként ennyiért streamer + erősítő = Wiim Amp és Bluesound Powernode. Ezeknek a szolgáltatásai is elég modernek. Hálózati lejátszóból, amiben nincs erősítő, bővebb a választék. Ismerkedésnek a Wiim Mini (digitális kimenetből csak optika van rajta) bőven megteszi, de a kereten belül marad a Wiim Pro, Auralic Aries Mini, Aries LE, Bluesound Node, vagy a Lindemann Limetree vonal is. (Utóbbi állapottól, kiviteltől, eladótól függően kilóghat a keretből.)
On-in-on? Nem all-in-one-t akartál írni? Tegnap óta inkább ide vág: viewtopic.php?f=4&t=201512Rock60 írta: ↑2024.03.07., csüt. 09:36Lenne egy 101 % - ban ide vágó kérdésem.
Nem tudom, hogy csak hirtelen felbuzdulás, vagy tényleg tudna rá időt szakítani, ez majd kiderül...![]()
Használtan kb. 100 - 200 körül milyen gépet tudtok ajánlani, amit csak rádugok a cuccra, és jön rajta a millió zene minél jobb minőségben ?
Köszi.
"Erősítő, dac van" - akkor csak streamer kell, vagy all-in-one?
Egyébként ennyiért streamer + erősítő = Wiim Amp és Bluesound Powernode. Ezeknek a szolgáltatásai is elég modernek. Hálózati lejátszóból, amiben nincs erősítő, bővebb a választék. Ismerkedésnek a Wiim Mini (digitális kimenetből csak optika van rajta) bőven megteszi, de a kereten belül marad a Wiim Pro, Auralic Aries Mini, Aries LE, Bluesound Node, vagy a Lindemann Limetree vonal is. (Utóbbi állapottól, kiviteltől, eladótól függően kilóghat a keretből.)
Lenne egy 101 % - ban ide vágó kérdésem.
Nem tudom, hogy csak hirtelen felbuzdulás, vagy tényleg tudna rá időt szakítani, ez majd kiderül...
Köszi.
Nem tudom, hogy csak hirtelen felbuzdulás, vagy tényleg tudna rá időt szakítani, ez majd kiderül...
Köszi.
De, ha gumiszoba, akkor kösz, annyira nem érdekes.
Kíváncsi voltam rá - ha már írtad kedvesen - a linkre kattintva találtam oda.
De, ha gumiszoba, akkor kösz, annyira nem érdekes.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9825
mishow írta: ↑2024.03.07., csüt. 08:52Vinkler írta: ↑2024.03.07., csüt. 08:40mishow írta: ↑2024.03.07., csüt. 08:12
Mivel az all-in kérdést (igényt) elsődlegesen a streaming előretörése hozta be a képbe, így szerintem itt jó helye van.
Inkább az analóg vs. digitális hitvita OFFolást kell szigorúbban moderálni, amúgy is rettenetesen unalmas, mivel sehova nem visz - mindegy, hogy hálózati lejátszó, LP-s, CD-s vagy általános topic![]()
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8024
Pedig tegnap már írtál is bele. :)
.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Hol/hogy lehet megtalálni a Témák között ? / A két oldalt átböngészve nem találtam./
Köszönjük !asebestyen írta: ↑2024.03.06., szer. 20:46Ha valaki sehogy sem tudja/akarja magában tartani a gumicsont szilánkokat, itt lehet rajta rágódni még, kiköpni, újra rágcsálni, stb: viewtopic.php?f=209&t=201491
Hol/hogy lehet megtalálni a Témák között ? / A két oldalt átböngészve nem találtam./
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2638
Vinkler írta: ↑2024.03.07., csüt. 08:40mishow írta: ↑2024.03.07., csüt. 08:12Mivel az all-in kérdést (igényt) elsődlegesen a streaming előretörése hozta be a képbe, így szerintem itt jó helye van.
Inkább az analóg vs. digitális hitvita OFFolást kell szigorúbban moderálni, amúgy is rettenetesen unalmas, mivel sehova nem visz - mindegy, hogy hálózati lejátszó, LP-s, CD-s vagy általános topic![]()
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2024.03.07., csüt. 08:56-kor.
- Vinkler
- Adminisztrátor

mishow írta: ↑2024.03.07., csüt. 08:12Mivel az all-in kérdést (igényt) elsődlegesen a streaming előretörése hozta be a képbe, így szerintem itt jó helye van.
- mishow
- V.I.P.

Ha a cd nem lényeg, viszont a kínai kizárva, akkor miért nem veszel mégis egy Lindemann Musicbookot, és hozzá egy Parasound Zamp-ot? Ez utóbbi olyan kicsi, mint egy autórádió, a legnagyobb helyszűke mellett is el tudod dugni bárhová, a hangja szerintem egész komoly rendszereket kiszolgálni képes (csináltam róla egy elég nagy tesztet, amikor megjelent, tapasztalatból merem ajánlani). Bár ha a teljes rack szélesség elfér, akkor az Alex féle felállás, vagyis MB + Heed végfok már magas léc, árban pedig még mindig belül vagy a kereteden (és cm-ben is
Vagy .... all-in elektronika a forrás oldalon és az erősítő átköltözik az aktív HF-ba - bár ha meglévő dobozaidat szereted, akkor ez jelenleg neked nem opció
Kieg: Esteleg KÉT Zamp V3 (vagy más kisebb végfok) dual monoban a HF közelében elrejtve, szem előtt a polcon pedig csak a forráskészülék?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2024.03.07., csüt. 08:42-kor.
- mishow
- V.I.P.

Mivel az all-in kérdést (igényt) elsődlegesen a streaming előretörése hozta be a képbe, így szerintem itt jó helye van.
Inkább az analóg vs. digitális hitvita OFFolást kell szigorúbban moderálni, amúgy is rettenetesen unalmas, mivel sehova nem visz - mindegy, hogy hálózati lejátszó, LP-s, CD-s vagy általános topic
Moon Ace. Több elektronikájuk is volt nálam. Igényes megépítés, jó tapasztalat a forgalmazóval (AV-Land).Aszpirin írta: ↑2024.03.06., szer. 21:22Én bizony komolyan gondoltam, mert rippeltem már ennél olcsóbb drive-val is (szgépen), és nem volt gond, szóval mi az érv ellene a 30 eurós ártól eltekintve?
Tényleg komolyan kérdem, könyörgöm beszéljetek róla le, ha hülyeséget készülök csinálni!
De főleg: alternatívát szeretnék ebben az árkategóriában (4ezer euró környékén). Távolkeleti, számomra noname vagy chifi-csodák nem játszanak, bocs, mert van okom kételkedni a tartósságukban, és ezt elég drágán tanultam meg, úgyhogy fogadjátok el: ebben - jogosan vagy sem - előítéletes vagyok. Bármilyen vonzó mondjuk egy Rose vagy a Zidoo aktuális üdvöskéje.
Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Acos Lustre, Denon DL103
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III
De csináltam egy topic-ot is.
viewtopic.php?f=4&t=201512
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nekem Sneaky Ds-em van. Azt használom a hálóba. Bármikor kölcsönadom, hogy meghallgasd.Aszpirin írta: ↑2024.03.06., szer. 22:20Ez naggyon szimpi, köszi! Nem kell feltétlenül CD belé. Az csak ilyen "nice to have" plusz jóságként tűnt fel nekem a Naim Uniti Star-ba. Rippelést másként is meg tudom oldani :)andarson írta: ↑2024.03.06., szer. 22:08Nem olvastam az összes korábbi hozzászólást, Linn Majik DSM?... ha jól értem Vinklernek is van ilyen készüléke, kérd kölcsön tőle![]()
A tartóssággal garantáltan nem lehet gond, nekem is 2008-as Majik DS van, firmware frissítés is jön még rá évente 2-3, és semmi hibát nem produkált még. Nyilván a hang az szubjektív, nekem megfelel.
Vagy CD lejátszó is kell bele?
Ráadásul van egy öreg Linn-em, ami fantasztikusan szól szerintem (Unidisk 1.1, sajnos a mechanikája épp ismét döglött), ha egy ilyen mindent-bele kis cucc csak picit megközelíteni is tudná azt a hangot, akkor nonpluszultra...
De csináltam egy topic-ot is.
viewtopic.php?f=4&t=201512
- Aszpirin
- V.I.P.

Ez naggyon szimpi, köszi! Nem kell feltétlenül CD belé. Az csak ilyen "nice to have" plusz jóságként tűnt fel nekem a Naim Uniti Star-ba. Rippelést másként is meg tudom oldani :)andarson írta: ↑2024.03.06., szer. 22:08Nem olvastam az összes korábbi hozzászólást, Linn Majik DSM?... ha jól értem Vinklernek is van ilyen készüléke, kérd kölcsön tőle![]()
A tartóssággal garantáltan nem lehet gond, nekem is 2008-as Majik DS van, firmware frissítés is jön még rá évente 2-3, és semmi hibát nem produkált még. Nyilván a hang az szubjektív, nekem megfelel.
Ráadásul van egy öreg Linn-em, ami fantasztikusan szól szerintem (Unidisk 1.1, sajnos a mechanikája épp ismét döglött), ha egy ilyen mindent-bele kis cucc csak picit megközelíteni is tudná azt a hangot, akkor nonpluszultra...
- zbiro32
- Törzsvendég

- Értékelés: 159
Egy régi vicc jut eszembe-"Igény lenne rá"
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ne csináljunk egy külön All-In-One topic-ot?
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 628
Nem olvastam az összes korábbi hozzászólást, Linn Majik DSM?... ha jól értem Vinklernek is van ilyen készüléke, kérd kölcsön tőle
Linn Majik DS
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
AVM CS 30.3 ....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Aszpirin
- V.I.P.

Oké, akkor nem tudsz hasznos tanácsot adni sajnos, mert nálam három blokkoló szempont is van a kínai termékekkel kapcsolatban, bár ebből csak egy minősíthető valamelyest objektívnek (keserű tapasztalat tartóssággal kapcsolatban) és kettő nagyon szubjektív, nem érezném jól magam a társaságukban, és ez elég, hogy mindenféle zenei élményt elrontson
Sajnos.
Az A8 mellesleg már csak azért sem lenne megfelelő, mert nincs benne erősítő (végerősítő), nekem így nem "all-in-one". Olyanra van szükségem, amire már csak hangsugárzót kell kötni.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 694
- Kapcsolat:
Én ebben a témában kínát részesítem előnyben.Aszpirin írta: ↑2024.03.06., szer. 21:39Értem. Ha te arra kényszerülnél, hogy egybekészüléket kellene vegyél, mit vennél most? Elég sokat felsoroltak itt, plusz én a Lindemann Musicbook Combo-val indítottam, ami szintén úgy tűnik, mintha megfelelne... Próbálom mindegyiket végignézni, ami itt összejött, a Zidoo-t és a Rose-t előítéletből és egyéb okokból már ejtettem.tamagaba írta: ↑2024.03.06., szer. 21:34vagy egy Teac VRDS férjen már bele ebbe az árba, mert a többi cucc benne nem tudom miért kerül annyiba.
Középszerü hw-t prémium áron adnak. Más high-end készítő is evvel a recepttel főz.
De csöndben maradok, mivel még nem hallgattam élőben. Májusban lehet, hogy változni fog a véleményem.
Alex-hoz nem akartam átvinni az A8-asomat essen le a gatyám, de a talira ha lenne rá igény szívesen kiviszem egy one v one dog fight-ra valamelyik kihívóval egy komolyabb rendszerben
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- Aszpirin
- V.I.P.