Vinkler írta: ↑2024.03.06., szer. 09:36
….
Azért, ahogy írod is, az Uniti Atom-tól bőven van feljebb ebben a kategóriában a Naim kínálatában is a belépő szint. Sajnos ahogy más témában is megbeszéltük már, a hazai közép esetleg felső szint külföldön csak a belépő, ha az árakat nézzük. Sajnálatos, de ez van. Nekem megvan a véleményem a Naim termékekről, maradjunk annyiban, hogy nem a szívem csücske, ez vonatkozik a hangjukra is. Ellenben én pont egy ALL-IN-ONE cucc besszezésén gondolkodom. Mindig is a kompakt megoldások felé húztam, hiszem, hogy van előnye, persze hátránya is. Most úgy gondolom, hogy számomra több az előnye, mint a hátránya. Nem kell sok doboz, sok távirányító, sok összekötő és tápkábel, rövid jelutak, kompakt rendszer, és számomra van elfogadható streaming minőség is, ok, sajnos az árcédulán több millió van. Jópár éve hallgatok egy LINN all-in-one cuccot a hálószobában (Ott használom az erősítő részét is, az hajtja a hangsugárzókat), volt, hogy néha kiraktam a fő rendszerbe (csak, mint streamer) a nappaliba és úgy voltam vele, hogy évekig el tudnám hallgatni, pedig a cég belépő és koros terméke. A nappaliban aktív hangsugárzókat használok. A Front end egy macmini és van egy integrált dac-al egybeépített előfok jelenleg. Most fejlesztek egyet dac vonalon, de a következő lépésként egy erősítő nélküli streamer/előfok kombót tervezek. Később illesztenék hozzá egy lemezjátszót és kész.
Nem cunami ez, teljesen releváns a téma, nem kell szabadkoznod.
Nem tudom melyik Niagarát vetted, de gratula hozzá! Jó cucc nagyon!
Amik all-in- one vonalon tetszettek:
Hallottam a Parasound előfok-dac- fejhallgató erősítő egybekütyüjét, ami neked is van, szerintem aktív hangfallal nagyon jól szól, a fejes erősítő része gyengébb,
A Didit 212 SE is kiváló hangú, dac- fejes erősítő- előerősítő, csak szinte beszerezhetetlen, lemaradtam arról, amit árult a fórumtárs, jó az ára is, a benne levő dac meg kiváló.
Ezekben mondjuk nincs streamer.
A streamerek hangja, ami tetszett is, azok sajnos elég drágák, messze jobbak, mint a beépített all-in- one kütyükben találhatók, ez igaz az auralic vonalon is, ha van egy egybekütyü, meg ugyanannyiért egy streamer, akkor a külön streamer hangja jobb.
A Silent angel streamer hangja nagyon tetszett, az Audiome- nél hallottam, de kell mellé egy switch meg egy külső táp, és akkor teljesen rendben van a forrás oldal hangja, csak messze van az egybekütyütől, szóval akkor ott köti az ember a kompromisszumot.