Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1285

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: pali923 »

s4tch írta:
2024.03.07., csüt. 11:27
Wiim Pro, Auralic Aries Mini, Aries LE, Bluesound Node, vagy a Lindemann Limetree vonal is.
Ráadásul nagy valószínűséggel ezek közül bármelyik elérhető itt az adás/vétel részlegben. (Ha valamelyik most nem, akkor a jövő héten biztosan.) :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Rock60 írta:
2024.03.07., csüt. 09:36
Lenne egy 101 % - ban ide vágó kérdésem.

A fiamban némi kíváncsíság ébredt a hálózati rendszerek felé.
Nem tudom, hogy csak hirtelen felbuzdulás, vagy tényleg tudna rá időt szakítani, ez majd kiderül... gondolkodik.gif
Használtan kb. 100 - 200 körül milyen gépet tudtok ajánlani, amit csak rádugok a cuccra, és jön rajta a millió zene minél jobb minőségben ?
Erősítő, dac, van, CD játszóm nincsen, de az sem kell bele.
Egy On-In-On készülékre gondolnék.

Köszi.
On-in-on? Nem all-in-one-t akartál írni? Tegnap óta inkább ide vág: viewtopic.php?f=4&t=201512 ;peace;

"Erősítő, dac van" - akkor csak streamer kell, vagy all-in-one?

Egyébként ennyiért streamer + erősítő = Wiim Amp és Bluesound Powernode. Ezeknek a szolgáltatásai is elég modernek. Hálózati lejátszóból, amiben nincs erősítő, bővebb a választék. Ismerkedésnek a Wiim Mini (digitális kimenetből csak optika van rajta) bőven megteszi, de a kereten belül marad a Wiim Pro, Auralic Aries Mini, Aries LE, Bluesound Node, vagy a Lindemann Limetree vonal is. (Utóbbi állapottól, kiviteltől, eladótól függően kilóghat a keretből.)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1514

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Lenne egy 101 % - ban ide vágó kérdésem.

A fiamban némi kíváncsíság ébredt a hálózati rendszerek felé.
Nem tudom, hogy csak hirtelen felbuzdulás, vagy tényleg tudna rá időt szakítani, ez majd kiderül... gondolkodik.gif
Használtan kb. 100 - 200 körül milyen gépet tudtok ajánlani, amit csak rádugok a cuccra, és jön rajta a millió zene minél jobb minőségben ?
Erősítő, dac, van, CD játszóm nincsen, de az sem kell bele.
Egy On-In-On készülékre gondolnék.

Köszi.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

asebestyen írta:
2024.03.07., csüt. 08:55
Rock60 írta:
2024.03.07., csüt. 08:52

Köszönjük ! :napsut:
Hol/hogy lehet megtalálni a Témák között ? / A két oldalt átböngészve nem találtam./
Pedig tegnap már írtál is bele. :)
.
Csevegő.png
Kíváncsi voltam rá - ha már írtad kedvesen - a linkre kattintva találtam oda.
De, ha gumiszoba, akkor kösz, annyira nem érdekes. :ohnoohnoohno:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9825

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

[OFF - katt ide ha látni akarod]
mishow írta:
Vinkler írta:
2024.03.07., csüt. 08:40
mishow írta:
2024.03.07., csüt. 08:12

Mivel az all-in kérdést (igényt) elsődlegesen a streaming előretörése hozta be a képbe, így szerintem itt jó helye van.
Inkább az analóg vs. digitális hitvita OFFolást kell szigorúbban moderálni, amúgy is rettenetesen unalmas, mivel sehova nem visz - mindegy, hogy hálózati lejátszó, LP-s, CD-s vagy általános topic :smile51:
A napokban több kritikát is kaptunk, hogy nem engedjük a beszélgetéseket és lazábban kellene kezelni az OFF-olást is. Meg amúgy is szigorúan moderálunk. :D
OK ezt vágom. A baj csak az, hogy pl az általános topic számomra olvashatatlan, a kábeles detto, a hálózatos topicban pedig most vernek szét "tudjukkik" egy valóban izgalmas beszélgetést :smile51:
Miközben nem tudom, jut-e a folyton offolók eszébe, hogy néha jobbra fent a fórum támogatás feliratra rákattintsanak?
Ígérem, ma kipucolom.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8024

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Rock60 írta:

Hol/hogy lehet megtalálni a Témák között ? / A két oldalt átböngészve nem találtam./
Pedig tegnap már írtál is bele. :)
.
Csevegő.png
Csevegő.png (9.56 KiB) Megtekintve 1936 alkalommal
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

asebestyen írta:
2024.03.06., szer. 20:46
Ha valaki sehogy sem tudja/akarja magában tartani a gumicsont szilánkokat, itt lehet rajta rágódni még, kiköpni, újra rágcsálni, stb: viewtopic.php?f=209&t=201491

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: mishow »

Vinkler írta:
2024.03.07., csüt. 08:40
mishow írta:
Vinkler írta:
2024.03.06., szer. 22:11
Ne csináljunk egy külön All-In-One topic-ot? gondolkodik.gif
Mivel az all-in kérdést (igényt) elsődlegesen a streaming előretörése hozta be a képbe, így szerintem itt jó helye van.
Inkább az analóg vs. digitális hitvita OFFolást kell szigorúbban moderálni, amúgy is rettenetesen unalmas, mivel sehova nem visz - mindegy, hogy hálózati lejátszó, LP-s, CD-s vagy általános topic :smile51:
A napokban több kritikát is kaptunk, hogy nem engedjük a beszélgetéseket és lazábban kellene kezelni az OFF-olást is. Meg amúgy is szigorúan moderálunk. :D
OK ezt vágom. A baj csak az, hogy pl az általános topic mostanra - számomra - olvashatatlan lett, a kábeles detto, a hálózatos topicban pedig most vernek szét egy valóban izgalmas beszélgetést :smile51:
Azt is tudjuk, hogy többnyire sajnos mindig ugyanazok csinálják, majd ugyanők duzzognak a moderálás miatt is.
Miközben nem tudom, jut-e néha eszükbe, hogy egyszer-egyszer jobbra fent a fórum támogatás feliratra is illene rákattintani?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2024.03.07., csüt. 08:56-kor.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

mishow írta:
Vinkler írta:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2024.03.06., szer. 22:20
Ez naggyon szimpi, köszi! Nem kell feltétlenül CD belé. Az csak ilyen "nice to have" plusz jóságként tűnt fel nekem ....
Ha a cd nem lényeg, viszont a kínai kizárva, akkor miért nem veszel mégis egy Lindemann Musicbookot, és hozzá egy Parasound Zamp-ot? Ez utóbbi olyan kicsi, mint egy autórádió, a legnagyobb helyszűke mellett is el tudod dugni bárhová, a hangja szerintem egész komoly rendszereket kiszolgálni képes (csináltam róla egy elég nagy tesztet, amikor megjelent, tapasztalatból merem ajánlani). Bár ha a teljes rack szélesség elfér, akkor az Alex féle felállás, vagyis MB + Heed végfok már magas léc, árban pedig még mindig belül vagy a kereteden (és cm-ben is :D ).
Vagy .... all-in elektronika a forrás oldalon és az erősítő átköltözik az aktív HF-ba - bár ha meglévő dobozaidat szereted, akkor ez jelenleg neked nem opció gondolkodik.gif

Kieg: Esteleg KÉT Zamp V3 (vagy más kisebb végfok) dual monoban a HF közelében elrejtve, szem előtt a polcon pedig csak a forráskészülék? gondolkodik.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2024.03.07., csüt. 08:42-kor.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: Linner »

Aszpirin írta:
2024.03.06., szer. 21:22
tamagaba írta:
2024.03.06., szer. 21:10
A CD rip-et avval a 30 eurós slim Teac drive-al senki sem gondolja komolyan ezen a fórumon ugye?
Én bizony komolyan gondoltam, mert rippeltem már ennél olcsóbb drive-val is (szgépen), és nem volt gond, szóval mi az érv ellene a 30 eurós ártól eltekintve?
Tényleg komolyan kérdem, könyörgöm beszéljetek róla le, ha hülyeséget készülök csinálni!
De főleg: alternatívát szeretnék ebben az árkategóriában (4ezer euró környékén). Távolkeleti, számomra noname vagy chifi-csodák nem játszanak, bocs, mert van okom kételkedni a tartósságukban, és ezt elég drágán tanultam meg, úgyhogy fogadjátok el: ebben - jogosan vagy sem - előítéletes vagyok. Bármilyen vonzó mondjuk egy Rose vagy a Zidoo aktuális üdvöskéje.
Moon Ace. Több elektronikájuk is volt nálam. Igényes megépítés, jó tapasztalat a forgalmazóval (AV-Land).
Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Acos Lustre, Denon DL103
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
2024.03.06., szer. 22:20
andarson írta:
2024.03.06., szer. 22:08
Aszpirin írta:
2024.03.06., szer. 21:43

Igen.
Nem olvastam az összes korábbi hozzászólást, Linn Majik DSM?... ha jól értem Vinklernek is van ilyen készüléke, kérd kölcsön tőle :rolleyes:
A tartóssággal garantáltan nem lehet gond, nekem is 2008-as Majik DS van, firmware frissítés is jön még rá évente 2-3, és semmi hibát nem produkált még. Nyilván a hang az szubjektív, nekem megfelel.
Vagy CD lejátszó is kell bele?
Ez naggyon szimpi, köszi! Nem kell feltétlenül CD belé. Az csak ilyen "nice to have" plusz jóságként tűnt fel nekem a Naim Uniti Star-ba. Rippelést másként is meg tudom oldani :)
Ráadásul van egy öreg Linn-em, ami fantasztikusan szól szerintem (Unidisk 1.1, sajnos a mechanikája épp ismét döglött), ha egy ilyen mindent-bele kis cucc csak picit megközelíteni is tudná azt a hangot, akkor nonpluszultra...
Nekem Sneaky Ds-em van. Azt használom a hálóba. Bármikor kölcsönadom, hogy meghallgasd.
De csináltam egy topic-ot is.
viewtopic.php?f=4&t=201512

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6381

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

andarson írta:
2024.03.06., szer. 22:08
Aszpirin írta:
Vinkler írta:
2024.03.06., szer. 21:40
Erősítő is kell bele?
Igen.
Nem olvastam az összes korábbi hozzászólást, Linn Majik DSM?... ha jól értem Vinklernek is van ilyen készüléke, kérd kölcsön tőle :rolleyes:
A tartóssággal garantáltan nem lehet gond, nekem is 2008-as Majik DS van, firmware frissítés is jön még rá évente 2-3, és semmi hibát nem produkált még. Nyilván a hang az szubjektív, nekem megfelel.
Ez naggyon szimpi, köszi! Nem kell feltétlenül CD belé. Az csak ilyen "nice to have" plusz jóságként tűnt fel nekem a Naim Uniti Star-ba. Rippelést másként is meg tudom oldani :)
Ráadásul van egy öreg Linn-em, ami fantasztikusan szól szerintem (Unidisk 1.1, sajnos a mechanikája épp ismét döglött), ha egy ilyen mindent-bele kis cucc csak picit megközelíteni is tudná azt a hangot, akkor nonpluszultra...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 159

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

Vinkler írta:
Aszpirin írta:
Vinkler írta:
Erősítő is kell bele?
Igen.
Egy régi vicc jut eszembe-"Igény lenne rá" :D
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
Vinkler írta:
Erősítő is kell bele?
Igen.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 628

Hozzászólás Szerző: andarson »

Aszpirin írta:
Vinkler írta:
Erősítő is kell bele?
Igen.
Linn Majik DS
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1275

Hozzászólás Szerző: violin »

Aszpirin írta:
Vinkler írta:
Erősítő is kell bele?
Igen.
AVM CS 30.3 .... :rolleyes:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
2024.03.06., szer. 21:48
Én ebben a témában kínát részesítem előnyben.
Oké, akkor nem tudsz hasznos tanácsot adni sajnos, mert nálam három blokkoló szempont is van a kínai termékekkel kapcsolatban, bár ebből csak egy minősíthető valamelyest objektívnek (keserű tapasztalat tartóssággal kapcsolatban) és kettő nagyon szubjektív, nem érezném jól magam a társaságukban, és ez elég, hogy mindenféle zenei élményt elrontson :D
Sajnos.

Az A8 mellesleg már csak azért sem lenne megfelelő, mert nincs benne erősítő (végerősítő), nekem így nem "all-in-one". Olyanra van szükségem, amire már csak hangsugárzót kell kötni.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 694
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Aszpirin írta:
2024.03.06., szer. 21:39
tamagaba írta:
2024.03.06., szer. 21:34
vagy egy Teac VRDS férjen már bele ebbe az árba, mert a többi cucc benne nem tudom miért kerül annyiba.
Középszerü hw-t prémium áron adnak. Más high-end készítő is evvel a recepttel főz.
De csöndben maradok, mivel még nem hallgattam élőben. Májusban lehet, hogy változni fog a véleményem.
Értem. Ha te arra kényszerülnél, hogy egybekészüléket kellene vegyél, mit vennél most? Elég sokat felsoroltak itt, plusz én a Lindemann Musicbook Combo-val indítottam, ami szintén úgy tűnik, mintha megfelelne... Próbálom mindegyiket végignézni, ami itt összejött, a Zidoo-t és a Rose-t előítéletből és egyéb okokból már ejtettem.
Én ebben a témában kínát részesítem előnyben.
Alex-hoz nem akartam átvinni az A8-asomat essen le a gatyám, de a talira ha lenne rá igény szívesen kiviszem egy one v one dog fight-ra valamelyik kihívóval egy komolyabb rendszerben
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
Erősítő is kell bele?
Igen.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
2024.03.06., szer. 21:39
tamagaba írta:
vagy egy Teac VRDS férjen már bele ebbe az árba, mert a többi cucc benne nem tudom miért kerül annyiba.
Középszerü hw-t prémium áron adnak. Más high-end készítő is evvel a recepttel főz.
De csöndben maradok, mivel még nem hallgattam élőben. Májusban lehet, hogy változni fog a véleményem.
Értem. Ha te arra kényszerülnél, hogy egybekészüléket kellene vegyél, mit vennél most? Elég sokat felsoroltak itt, plusz én a Lindemann Musicbook Combo-val indítottam, ami szintén úgy tűnik, mintha megfelelne... Próbálom mindegyiket végignézni, ami itt összejött, a Zidoo-t és a Rose-t előítéletből és egyéb okokból már ejtettem.
Erősítő is kell bele?

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4197

Hozzászólás Szerző: juliush »

tamagaba írta:
Egy CDM12ind vagy egy Teac VRDS férjen már bele ebbe az árba...
Rippelésre??? gondolkodik.gif
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
2024.03.06., szer. 21:25
Vinkler írta:
2024.03.06., szer. 21:16
Nekem egyszerűen nem jön be a hangjuk, de az a jó hírem van, hogy a magyarországi forgalmazónál lesz a fórum találkozó, ahol szemügyre tudod venni, meg is tudod hallgatni és ha szépen megkérsz, szerintem el tudom intézni, hogy otthoni környezetben is meg tudd hallgatni a kiszemelt Naim terméket! ;)
A többit megbeszéljük két málnaszörp és sonkás szendvics társaságában! :smile29:
Wow, naná, hogy szépen megkérlek :D
De tuti, hogy Star lehet az? Mert a Nova kevésbé érdekel, és ha jól érzékelem, a Star kifutott...
Egyáltalán nem követem a Naim termékeket, de a forgalmazó szerintem minden kérdésedre válaszol.
[SPOILER] ez még nem publikus
de úgy néz ki, hogy a fórumtalálkozó egyik előadója a Naim/Focal egyik mérnöke lesz, akit bármiről faggathatsz és szerintem hitelesebb forrást nem is találsz! :smile29:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”