Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Pointe
- V.I.P.

- Értékelés: 472
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
eddig még valamiért elsiklott a figyelmed a lényeges információk felett. Azért röviden: Nem a formátumon van a hangsúly, sokkal inkább az a lényeg, hogy miből és hogyan készül a tömörítés. Perszehogy az mp3-nak nagyobbak a korlátai, mint egy APE, vagy FLAC formátumnak és ez is számít, de ezek kevésbé fontosak, mint a "miből" és "hogyan".
Nem, nem siklott el a figyelmem a hozzászólás ezen részletei felett.
De ha megengeded, egy cseppet sem értek velük egyet.
A tömörített zenének nyilván megvan a maga létjogosultsága (a konditeremben a futógépen én is a telefonomról hallgatok ezt-azt a fülbedugós fülhallgatón), de azért a zenehallgatás ott kezdődik, ahol a tömörítés véget ér.
A nagy felbontású rendszereken nem szólalnak meg jobban a tömörített fájlok, ezek inkább halálpontosan megmutatják a különbséget a tömörített rettenetek és az eredeti lemez között.
Sztereó erősitők
Valóban. Mint ahogy lehet birkával is nemi életet élni.
(Csak akkor már nagy a baj.)
Valóban, mint ahogy nagy a baj azzal a rendszerrel is, amelyiken az mp3 formátum alapvetően kizárja az élvezetes zenehallgatás lehetőségét. fapaci kiválóan összefoglalta a lényeget, szerintem olvasd el újra, mert eddig még valamiért elsiklott a figyelmed a lényeges információk felett.
Azért röviden: Nem a formátumon van a hangsúly, sokkalinkább az a lényeg, hogy miből és hogyan készül a tömörítés. Perszehogy az mp3-nak nagyobbak a korlátai, mint egy APE, vagy FLAC formátumnak és ez is számít, de ezek kevésbé fontosak, mint a "miből" és "hogyan".
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Sztereó erősitők
Nekem huszonévnyi aktív hifizés és rengeteg elköltött pénz után jött össze, hogy rájöjjek: a hivatalosan kiadott felvételek túlnyomó része abszolút nincs elcseszve, csak egyszerűen annyira kompromisszumosak a rendszereink, hogy nem tudnak különböző koncepcióval készült felvételeket egyformán hitelesen megszólaltatni.
Nyilván nem egyformán jó minden felvétel, de a lemezek 80-90 százaléka igenis képes zenei élvezetet okozni.
A hifis összejövetelekre mindig sokan hoznak Diana Krall és Patricia Barber lemezeket -- ezek művészi erényeiről most ne essen szó, a lényeg az, hogy többnyire minden rendszeren képesek "jól" megszólalni. A rendszerek közötti különbséget azonban inkább az extrémebb felvételek mutatják meg, mint például az Európa Kiadó 1982-ben, nagyjából illegalitásban készült demófelvétele, amit egy pici kozmetikázás után a Bahia adott ki CD-n a kilencvenes évek elején, és amire sokan legyintenek, hogy "hát az egy sz@r felvétel." (Pedig mennyire nem.)
Ezzel így, ahogy van maximálisan egyetértek.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Lehet mp3-ba is jó minőségű felvételt normálisan tömöríteni
Valóban. Mint ahogy lehet birkával is nemi életet élni.
(Csak akkor már nagy a baj.)
Sztereó erősitők
nem a formátum miatt lesz jó, vagy rossz egy felvétel. Amit már a stúdióban elcsesztek, azon nem segít a tömörítetlen 192/24 felbontás sem, amelyik pedig jól sikerült, az tömörített formában is jól fog szólni. Persze törekszünk rá, hogy minél jobb formában szerezzük be a muzsikáinkat, de azt kijelenteni, hogy MP3-ban nem lehet zenét hallgatni, számomra erős túlkapásnak tűnik.
Ott a pont. A lényeg a felvétel és a tömörítés milyenségén/minőségén van. Lehet mp3-ba is jó minőségű felvételt normálisan tömöríteni, mint ahogy FLAC-be is csapnivalót xarul. Inkább egy jó mp3, mint egy elb@x0tt FLAC.
Pakolhat a Béla.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
nem a formátum miatt lesz jó, vagy rossz egy felvétel. Amit már a stúdióban elcsesztek, azon nem segít a tömörítetlen 192/24 felbontás sem, amelyik pedig jól sikerült, az tömörített formában is jól fog szólni.
Nekem huszonévnyi aktív hifizés és rengeteg elköltött pénz után jött össze, hogy rájöjjek: a hivatalosan kiadott felvételek túlnyomó része abszolút nincs elcseszve, csak egyszerűen annyira kompromisszumosak a rendszereink, hogy nem tudnak különböző koncepcióval készült felvételeket egyformán hitelesen megszólaltatni.
Nyilván nem egyformán jó minden felvétel, de a lemezek 80-90 százaléka igenis képes zenei élvezetet okozni.
A hifis összejövetelekre mindig sokan hoznak Diana Krall és Patricia Barber lemezeket -- ezek művészi erényeiről most ne essen szó, a lényeg az, hogy többnyire minden rendszeren képesek "jól" megszólalni. A rendszerek közötti különbséget azonban inkább az extrémebb felvételek mutatják meg, mint például az Európa Kiadó 1982-ben, nagyjából illegalitásban készült demófelvétele, amit egy pici kozmetikázás után a Bahia adott ki CD-n a kilencvenes évek elején, és amire sokan legyintenek, hogy "hát az egy sz@r felvétel." (Pedig mennyire nem.)
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Sztereó erősitők
Persze törekszünk rá, hogy minél jobb formában szerezzük be a muzsikáinkat, de azt kijelenteni, hogy MP3-ban nem lehet zenét hallgatni, számomra erős túlkapásnak tűnik.
Lehetni lehet, csak felesleges. Ugyanaz a felvétel flac-ben abszolut hallgatható, de mondjuk 320-as mp3-ba benyomva (próbálkoztam többfajta kódolással is) bántó, mosott. Én nem kérek belőle, köszönöm.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11288
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Márpedig aki alapvetően tömörített formátumokat hallgat, annak teljes pénzkidobás minden "komoly" hifire fordított forint.
Ebben semmilyen negatív üzenet nincs. Hogy a saját példámat mondjam: mivel én a tévében csak ilyen stúdióbeszélgetés-jellegű műsorokat nézek, azt is egy vacak antennával, pontosan tudom, hogy nincs szükségem a legmodernebb kivetítő-rendszerre, hanem a célra tök megfelel a lassan 20 éves, kisképernyős tévém.
Hogy kinek mi a pénzkidobás, azt én nem tudom meghatározni. A példád teljesen jogos és logikus, ellenben szerintem sokan hallgatunk tömörített hangformátumokat (jelzem, a FLAC és az APE is az) és komoly rendszereket, melyeken ezek az anyagok is sokkal jobban szólalnak meg. Sokszor lerágtuk már a témát, de talán nem árt ismét: nem a formátum miatt lesz jó, vagy rossz egy felvétel. Amit már a stúdióban elcsesztek, azon nem segít a tömörítetlen 192/24 felbontás sem, amelyik pedig jól sikerült, az tömörített formában is jól fog szólni. Persze törekszünk rá, hogy minél jobb formában szerezzük be a muzsikáinkat, de azt kijelenteni, hogy MP3-ban nem lehet zenét hallgatni, számomra erős túlkapásnak tűnik.
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ez itt off, de persze egyik kijelentés sem állja meg a helyét.
Márpedig aki alapvetően tömörített formátumokat hallgat, annak teljes pénzkidobás minden "komoly" hifire fordított forint.
Ebben semmilyen negatív üzenet nincs. Hogy a saját példámat mondjam: mivel én a tévében csak ilyen stúdióbeszélgetés-jellegű műsorokat nézek, azt is egy vacak antennával, pontosan tudom, hogy nincs szükségem a legmodernebb kivetítő-rendszerre, hanem a célra tök megfelel a lassan 20 éves, kisképernyős tévém.
Sztereó erősitők
Épp erre próbáltam felhívni a figyelmet.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Hja, és ezzel az erővel az is tökmind1, hogy mi van a forrás után kötve.
Sztereó erősitők
Az MP3 pont az a formátum, hogy teljesentökmindegy, mivel játszod le.
Hja, és ezzel az erővel az is tökmind1, hogy mi van a forrás után kötve.
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 629
Sztereó erősitők
Szerintem először azt tisztázzuk, mit nevezel te biampolásnak.
Mert a "biampolás" és a "sztereó erősítő" elég nehezen férnek meg egy mondatban :-)
Az interkonnekt kábelt kettéosztom és úgy kötöm a végfokba h ugyanazt a jelet kapja a jobb és bal,majd fogom és a ballal a HF-et hajtom a jobbal meg mondjuk az LF-t.A hangszóró gyárilag 8 omhmos.Az erősítő most h így kell meghajtsa mennyinek fogja látni??4,8,16??
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ha biampolok egy hangsugárzót (8ohm) ,a sztereo erősítő ami 100w -ot tud csatornánként 8 ohmon,hány ohmosnak fogja úgy érzékelni?? 4 vagy továbbra is 8 esetleg 16???
Szerintem először azt tisztázzuk, mit nevezel te biampolásnak.
Mert a "biampolás" és a "sztereó erősítő" elég nehezen férnek meg egy mondatban :-)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ha biampolok egy hangsugárzót (8ohm) ,a sztereo erősítő ami 100w -ot tud csatornánként 8 ohmon,hány ohmosnak fogja úgy érzékelni?? 4 vagy továbbra is 8 esetleg 16???
Válaszotok előre is köszi leborulunk.gif
Ha az erősítő két csatornáját használod biampra és a jelutakban lévő hangszórók 8 ohmosak, akkor a csatornánkénti névleges terhelés marad 8 ohm.
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 629
Sztereó erősitők
Ide is beposztolom hátha valaki válaszol :
Üdv mindenkinek!!Olyan kérdésem lenne (nem tudom h kapok -e választ):
Válaszotok előre is köszi leborulunk.gif
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
Sztereó erősitők
Urak!
Ismeri valaki a Phase Linear Model 3000 Series Two előfokot? Több, mint 30 éves készülék, érdemes tenni vele egy próbát, komoly végfokhoz?
(A neten nem sok infó van róla.)
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 17
Sztereó erősitők
Lehetne kérni olyan linket,oldalt,ahol musical fidelity erősítőkről
írnak.Olyasmi musical fidelity történelem,összegzés,stb..
Sztereó erősitők
Ez mondjuk igaz. Elég szörnyen tud szólni még a legjobb is. Vagy a laptopról játszom le, vagy egy alap dvd lejátszóról.
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Viszont az nem egyértelmű számomra, hogy az 500-as is tud-e mp3-at lejátszani, vagy csak az 510/520 széria.
Teljesen mindegy. Ha vannak MP3 fájljaid, azokat most is nyilván lejátszod valami célszerszámmal. Nos, annyit kell tenned, hogy ezt a célszerszámot csatlakoztatod az erősítőre.
Az MP3 pont az a formátum, hogy teljesentökmindegy, mivel játszod le.
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 504
Sztereó erősitők
Az biztos, hogy Denonból nagyobb a választék. Az 500-as még nem játssza az mp3-at.
Sztereó erősitők
Írtam neki 1-2 napja, de nem valami aktív a srác. Pedig az elég jó áron van. Egyébként a HK 970-es, amit ajánlottál, nagyon tetszik, szép a háza és gondolom nem is szól rosszul, csak most éppen nem látok sehol eladó darabot. Az az 50 ezer még beleférne, max a hozzá passzoló cd-játszót később kutatnám fel.
A denonnal kapcsolatban még az lenne a kérdésem, hogy néztem a neten a hozzá passzoló DCD-500 AE -t is. Viszonylag jó áron (20-30ezerért) már lehet kapni.Viszont az nem egyértelmű számomra, hogy az 500-as is tud-e mp3-at lejátszani, vagy csak az 510/520 széria.
- goodman
- V.I.P.

Sztereó erősitők
A HK 3390-es az rádiós erősítő.
A használtak közül a HK 970-es szerintem maximálisan megfelelne számodra. Természetesen a Pioneer és a Marantz modelljei között is találhatsz megfelelőt.
Ha már a Denon került képbe kezdésnek akkor ajánlanám ezt: Eladó Denon PMA-500AE Sztereó erősítő - AVX Fórumok - Oldal 3
A fennmaradó összeget pedig elkölthetnéd akár cd lejátszó akár kábelek vásárlására. Akárhogy is döntesz törekedj arra, hogy a kiszemelt készüléket meg tudd hallgatni a saját zenéiddel. A legideálisabb az lenne ha ezt a hangfalaiddal együtt tudnád megtenni, de gondolom a méretei miatt nem egyszerű a szállíthatósága. Az eladóval ha tudsz egyez meg abban, hogy letét ellenében kipróbálod a készüléket, így otthon saját körülményeid között tudnád a próbát megejteni.
Sztereó erősitők
Mi a különbség a kettő között, amit az újak közül ajánlottál?
Ha ezek közül kéne választanom, akkor azt venném meg, amit először ajánlottál a használtak közül, mert kb azt az összeget szánnám rá. Esetleg más Pioneert, vagy Marantz-ot is ajánlanál? Vagy azok nem passzolnának a hangfalaimhoz? Gondolom túl magas kategóriásat nem érdemes, mert a hangfalak úgyis "visszafognák".
- goodman
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Újban ezeket ajánlanám:
Bolt - ExtremeAudio
Bolt - ExtremeAudio
Használtban ezeket:
harman/kardon HK 970 Black - AVX Fórumok
Harman Kardon HK620 - AVX Fórumok
Harman/Kardon HK 630 - AVX Fórumok