Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11178
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Márpedig aki alapvetően tömörített formátumokat hallgat, annak teljes pénzkidobás minden "komoly" hifire fordított forint.

Ebben semmilyen negatív üzenet nincs. Hogy a saját példámat mondjam: mivel én a tévében csak ilyen stúdióbeszélgetés-jellegű műsorokat nézek, azt is egy vacak antennával, pontosan tudom, hogy nincs szükségem a legmodernebb kivetítő-rendszerre, hanem a célra tök megfelel a lassan 20 éves, kisképernyős tévém.

Hogy kinek mi a pénzkidobás, azt én nem tudom meghatározni. A példád teljesen jogos és logikus, ellenben szerintem sokan hallgatunk tömörített hangformátumokat (jelzem, a FLAC és az APE is az) és komoly rendszereket, melyeken ezek az anyagok is sokkal jobban szólalnak meg. Sokszor lerágtuk már a témát, de talán nem árt ismét: nem a formátum miatt lesz jó, vagy rossz egy felvétel. Amit már a stúdióban elcsesztek, azon nem segít a tömörítetlen 192/24 felbontás sem, amelyik pedig jól sikerült, az tömörített formában is jól fog szólni. Persze törekszünk rá, hogy minél jobb formában szerezzük be a muzsikáinkat, de azt kijelenteni, hogy MP3-ban nem lehet zenét hallgatni, számomra erős túlkapásnak tűnik.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 469
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Ez itt off, de persze egyik kijelentés sem állja meg a helyét.

Márpedig aki alapvetően tömörített formátumokat hallgat, annak teljes pénzkidobás minden "komoly" hifire fordított forint.

Ebben semmilyen negatív üzenet nincs. Hogy a saját példámat mondjam: mivel én a tévében csak ilyen stúdióbeszélgetés-jellegű műsorokat nézek, azt is egy vacak antennával, pontosan tudom, hogy nincs szükségem a legmodernebb kivetítő-rendszerre, hanem a célra tök megfelel a lassan 20 éves, kisképernyős tévém.

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Épp erre próbáltam felhívni a figyelmet.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hja, és ezzel az erővel az is tökmind1, hogy mi van a forrás után kötve.

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Az MP3 pont az a formátum, hogy teljesentökmindegy, mivel játszod le.

Hja, és ezzel az erővel az is tökmind1, hogy mi van a forrás után kötve.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 626

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Morph »

Szerintem először azt tisztázzuk, mit nevezel te biampolásnak.

Mert a "biampolás" és a "sztereó erősítő" elég nehezen férnek meg egy mondatban :-)

Az interkonnekt kábelt kettéosztom és úgy kötöm a végfokba h ugyanazt a jelet kapja a jobb és bal,majd fogom és a ballal a HF-et hajtom a jobbal meg mondjuk az LF-t.A hangszóró gyárilag 8 omhmos.Az erősítő most h így kell meghajtsa mennyinek fogja látni??4,8,16??
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Ha biampolok egy hangsugárzót (8ohm) ,a sztereo erősítő ami 100w -ot tud csatornánként 8 ohmon,hány ohmosnak fogja úgy érzékelni?? 4 vagy továbbra is 8 esetleg 16???

Szerintem először azt tisztázzuk, mit nevezel te biampolásnak.

Mert a "biampolás" és a "sztereó erősítő" elég nehezen férnek meg egy mondatban :-)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Ha biampolok egy hangsugárzót (8ohm) ,a sztereo erősítő ami 100w -ot tud csatornánként 8 ohmon,hány ohmosnak fogja úgy érzékelni?? 4 vagy továbbra is 8 esetleg 16???
Válaszotok előre is köszi leborulunk.gif

Ha az erősítő két csatornáját használod biampra és a jelutakban lévő hangszórók 8 ohmosak, akkor a csatornánkénti névleges terhelés marad 8 ohm.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 626

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Morph »

Ide is beposztolom hátha valaki válaszol :
Üdv mindenkinek!!Olyan kérdésem lenne (nem tudom h kapok -e választ):
Válaszotok előre is köszi leborulunk.gif
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

stiny
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 14

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: stiny »

Urak!
Ismeri valaki a Phase Linear Model 3000 Series Two előfokot? Több, mint 30 éves készülék, érdemes tenni vele egy próbát, komoly végfokhoz?
(A neten nem sok infó van róla.)

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: karbantartó »

Lehetne kérni olyan linket,oldalt,ahol musical fidelity erősítőkről
írnak.Olyasmi musical fidelity történelem,összegzés,stb..

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: gyml »

Ez mondjuk igaz. Elég szörnyen tud szólni még a legjobb is. Vagy a laptopról játszom le, vagy egy alap dvd lejátszóról.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Viszont az nem egyértelmű számomra, hogy az 500-as is tud-e mp3-at lejátszani, vagy csak az 510/520 széria.

Teljesen mindegy. Ha vannak MP3 fájljaid, azokat most is nyilván lejátszod valami célszerszámmal. Nos, annyit kell tenned, hogy ezt a célszerszámot csatlakoztatod az erősítőre.

Az MP3 pont az a formátum, hogy teljesentökmindegy, mivel játszod le.

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: goodman »

Az biztos, hogy Denonból nagyobb a választék. Az 500-as még nem játssza az mp3-at.

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Írtam neki 1-2 napja, de nem valami aktív a srác. Pedig az elég jó áron van. Egyébként a HK 970-es, amit ajánlottál, nagyon tetszik, szép a háza és gondolom nem is szól rosszul, csak most éppen nem látok sehol eladó darabot. Az az 50 ezer még beleférne, max a hozzá passzoló cd-játszót később kutatnám fel.
A denonnal kapcsolatban még az lenne a kérdésem, hogy néztem a neten a hozzá passzoló DCD-500 AE -t is. Viszonylag jó áron (20-30ezerért) már lehet kapni.Viszont az nem egyértelmű számomra, hogy az 500-as is tud-e mp3-at lejátszani, vagy csak az 510/520 széria.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

A HK 3390-es az rádiós erősítő.

A használtak közül a HK 970-es szerintem maximálisan megfelelne számodra. Természetesen a Pioneer és a Marantz modelljei között is találhatsz megfelelőt.
Ha már a Denon került képbe kezdésnek akkor ajánlanám ezt: Eladó Denon PMA-500AE Sztereó erősítő - AVX Fórumok - Oldal 3
A fennmaradó összeget pedig elkölthetnéd akár cd lejátszó akár kábelek vásárlására. Akárhogy is döntesz törekedj arra, hogy a kiszemelt készüléket meg tudd hallgatni a saját zenéiddel. A legideálisabb az lenne ha ezt a hangfalaiddal együtt tudnád megtenni, de gondolom a méretei miatt nem egyszerű a szállíthatósága. Az eladóval ha tudsz egyez meg abban, hogy letét ellenében kipróbálod a készüléket, így otthon saját körülményeid között tudnád a próbát megejteni.

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Mi a különbség a kettő között, amit az újak közül ajánlottál?

Ha ezek közül kéne választanom, akkor azt venném meg, amit először ajánlottál a használtak közül, mert kb azt az összeget szánnám rá. Esetleg más Pioneert, vagy Marantz-ot is ajánlanál? Vagy azok nem passzolnának a hangfalaimhoz? Gondolom túl magas kategóriásat nem érdemes, mert a hangfalak úgyis "visszafognák".

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Újban ezeket ajánlanám:

Bolt - ExtremeAudio

Bolt - ExtremeAudio

Használtban ezeket:

harman/kardon HK 970 Black - AVX Fórumok

Harman Kardon HK620 - AVX Fórumok

Harman/Kardon HK 630 - AVX Fórumok

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Melyik típust javasolnád Harman Kardonból? Új, vagy nem túl régi használt érdekelne ebben az árkategóriában. Persze minél olcsóbb annál jobb.

Mennyit szeretnél rászánni?

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Melyik típust javasolnád Harman Kardonból? Új, vagy nem túl régi használt érdekelne ebben az árkategóriában. Persze minél olcsóbb annál jobb.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ebben az esetben talán jobb választás lenne egy Harman-Kardon, mert az elektronikus zenékhez jobban passzolna. Persze ez nem azt jelenti, hogy a Denon ne lenne jó. A vásárlás előtt ha van lehetőséged akkor más erősítőket is hallgass meg.

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Elektronikus zenéket hallgatok főként egy kb 18 nm-es szobában. Azért gondoltam a Denonra, mert mikor a hangfalakat vettem, akkor is azon hallgattam meg és egész kellemes volt.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Kezdő hifis vagyok és egy ősrégi Technics SU-X102-es erősítőm,Technics SL-PJ28 cd lejátszóm van, amihez vettem egy új Heco Victa 501 -es hangfalpárt. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e az erősítőt, cd lejátszót lecserélni? Amikor a hangfalakat megvettem a MM-ben, ott egy Denon erősítőről szólt. Érdemes lenne hozzá venni egy Denon PMA- 500/510/520 AE -t venni? Esetleg később a hozzá passzoló cd-lejátszóra is beruháznék. Hozna ez a csere valamiféle javulást? Ami még zavar a Technics-ben (bár ez sokadrangú), hogy nincs távirányítóm hozzá.

Szia!

Szerintem mindenképp érdemes lenne belevágnod a cserébe. Egyértelmű javulást tudnál elérni ezáltal. Bár nem tudjuk, hogy milyen zenéket hallgatsz véleményem szerint a Denon erősítővel nem foghatsz mellé, jól kompenzálná a Heco harsányságát. Az általad említett típusok bármelyikét nyugodtan megveheted, majd a későbbiekben találhatsz a sorozatukhoz megfelelő cd lejátszót is. Persze a Denonon kívül más márkában /NAD, Marantz, Harman-Kardon/ is gondolkozhatsz.

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Kezdő hifis vagyok és egy ősrégi Technics SU-X102-es erősítőm,Technics SL-PJ28 cd lejátszóm van, amihez vettem egy új Heco Victa 501 -es hangfalpárt. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e az erősítőt, cd lejátszót lecserélni? Amikor a hangfalakat megvettem a MM-ben, ott egy Denon erősítőről szólt. Érdemes lenne hozzá venni egy Denon PMA- 500/510/520 AE -t venni? Esetleg később a hozzá passzoló cd-lejátszóra is beruháznék. Hozna ez a csere valamiféle javulást? Ami még zavar a Technics-ben (bár ez sokadrangú), hogy nincs távirányítóm hozzá.

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: thomyyyyy »

Sziasztok!

Jelentem végül vásároltam egy Pioneer a-209r típusú erősítőt, nagyon tetszik, a házimozi erősítőmet magasan veri zenében, persze ez egyértelmű, az nem zenehallgatásra van kitalálva!
Most állt módomban az álló hangfalaimat kipróbálni egy sztereo erősítőn és óriási különbségeket véltem felfedezni. A későbbiekben lehet beszerzek majd zenére egy új sztereo erősítőt is!

Szóval köszönöm a segítő válaszokat!

Tamás
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”