Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2731
Lemezjátszó
@felder:lehet hogy kihasználható még az eredeti kardeszka is ..Grace 707 pivot to spindle 222mm,az SME pivot to spindle 215,7-213,25mm..le kéne ezt sablonozni 1:1 ben a 126-son..a szerelőtalp nagy az SME-n,lefedhetné esetleg az eltéréseket amelyek adódhatnak...egy misét megérhet ez is...
Nem akarom szétfaragni a Grace deszkát hátha még jól jöhet.Ha lefedné a Grace kar kivágását még a karbak furata mindig ott tátongana
étöm..pici mü.a zárodugó esetleg jó lehet a karbak sminkeléshez (autósbolt/szerszámbolt/zárbolt)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Lemezjátszó
@felder:lehet hogy kihasználható még az eredeti kardeszka is ..Grace 707 pivot to spindle 222mm,az SME pivot to spindle 215,7-213,25mm..le kéne ezt sablonozni 1:1 ben a 126-son..a szerelőtalp nagy az SME-n,lefedhetné esetleg az eltéréseket amelyek adódhatnak...egy misét megérhet ez is...
Nem akarom szétfaragni a Grace deszkát hátha még jól jöhet.Ha lefedné a Grace kar kivágását még a karbak furata mindig ott tátongana
Lemezjátszó
Még mindig nem tudom milyen hangszedőt volna érdemes választanom ehhez a Thorens TD-126 Mk3/SME 3009 S2 összeállitáshoz.Az erősítőm egy integrált Yamaha A-S2000 tud MC-t és MM-t is.
a Benz hangszedőkkel Nekem nincs tapasztalatom, de elég impresszívek ...
egy költségtakarékos MM megoldás a 3009 improved-hez, amely passzol hozzá -és SZVSZ érdemes a figyelemre:
orig. Shure M97xE + JICO SAS N97HE stylus (csere)
http://www.lpgear.com/Merchant2/merchan ... HN097HESAS
... a többi pedig már a Yamaha MM-fokozatán (is) múlik, (amelyet szintén nem ismerek) ...
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2731
Lemezjátszó
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Lemezjátszó
Kábelsarúkat mivel érdemes megtisztittani az oxidációtol és szennyeződésektöl?Ilyen van a közeli üzletbe.
http://www.wolf.hu/index.php?id=tk460
Szerintetek ezek a WOLF'S cuccok használhatóak erre a célra?
A lötyöket hagyjuk,inkább fémgyapottal kellene megtisztítani.AZ OBI-ban lehet kapni különböző finomságúakat.
Oké de a kis hüvelybe,hogy fér be a gyapot? Az az a gyapot amit a csöszerelök is használnak a rézcsövet azzal szokták megtisztittani forrasztás elött?Félix nagy baj ha tömörfából csinálom a kardeszkát a 126-ra?Nem találok most ilyen rétegeltet.
Igen az a gyapot.Egy kis darabot rátekerve egy csipeszre beférsz kis helyekre is.
Itt vehetsz rétegelt lemezt a maradék darabos árukészletből.
http://www.zatik.hu/hu/catlist/falap_es ... gelt_lemez
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
Még mindig nem tudom milyen hangszedőt volna érdemes választanom ehhez a Thorens TD-126 Mk3/SME 3009 S2 összeállitáshoz.Az erősítőm egy integrált Yamaha A-S2000 tud MC-t és MM-t is.Van egy Ortofon 2M RED amit máshova nem nagyon tudok elsütni szerintem de ez a lemezjátszó valószinű jobbat érdemelne.
Amit ajánlottak eddig az Benz Micro MC Silver és ACE H-S
A TD126-os/SME3009-es megérdemel már egy jó hangszedőt.
Erősítő:Input Sensitivity/Impedance CD, etc. 150 mV/47 k-ohms
Phono MM 2.5 mV/47 k-ohms
Phono MC 100 μV/50 ohms
Main In 1 V/47 k-ohms
Ebből egyértelműen kiderül, hogy MC állásban 50 Ohm-os a bemenete és 100 uV-os. Ez nem illeszkedik a Benz alacsony kimenetű MC-ihez és gyakorlatilag semelyik mai modern alacsony kimenetű MC-hez sem.
Azok nagyobb lezáró impedanciát kérnek és jóval nagyobb jelet adnak le.
A hangszedők esetleg túl is vezérlik a bemenetet a 400-600 uV-os kimenetükkel. Az illesztés manapság meg 200 Ohm és 1 kOhm közé szokott esni. A régebbi Koetsuk, Supexek, Ortofonok illenek ehhez a bemenethez. A Benz alacsony kimenetű MC-i nem. De sok más gyártó hangszedője sem.
Ami viszont illik az MM bemenethez, a magas kimenetű MC. Azt 47 kOhm-mal kell lezárni, az meg stimmel. A Benz hangszedők meg pont 2.5 mV körül adnak le, így ideálisak az MM bemenethez. A hangminőségük független a kimeneti szintjüktől, így nem kompromisszum egy magas kimenetű Benz hangszedő.
Tapasztalat szerint az integrált készülékek MM bemenete jobb minőségű is, mint az MC.
Úgyhogy én mindenképpen magas kimenetű MC-t ajánlanék. Ha egy mód van rá, az ACE H S-t. Hosszútávon nagyon megéri a befektetés. De az MC Silver is kitűnő hangszedő.
Lemezjátszó
... nagy baj ha tömörfából csinálom a kardeszkát a 126-ra? Nem találok most ilyen rétegeltet.
alapjában véve semmi sem baj, bár ha jól akarod csinálni, akkor Ez nem kívánságműsor. Mondjuk láttam & hallottam pont Thorenset trepni-lemez rétegelt kar'deszkával' ... és nem is szólt (annyira) rosszul, igaz ... (elég nagybetűvel) a függesztett alváz és tányér alapos módosításával ...
a Thorensed ugye csillapított a külsőleg generált mechanikus rezgésektől (persze nem mindegyiktől, de ez itt & most lényegtelen) saját felfüggesztésével, az Új kardeszka platform pedig egyelőre Nem, és majd be kell illeszteni ebbe a rendszerbe;
< általánosan fogalmazva nem jó ötlet izolálni a hangkart a függesztett alváztól. >
ahol a hangszedő tűje érinti a barázdát, ott a két 'rendszer' találkozik. Ekkor elkerülendő, hogy a hangkar és a tányér/alap két különálló rezonancia-frekvencián dolgozzon. Így ugyanis fizikailag mindig van egy viszonylagos mozgás a hangkar alapja (kardeszka) és a tányér között, és röviden & tömören az Nem jó. Az a Jó, amely kombinációval ez leginkább elkerülhető ...
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
Lemezjátszó
Kábelsarúkat mivel érdemes megtisztittani az oxidációtol és szennyeződésektöl?Ilyen van a közeli üzletbe.
A lötyöket hagyjuk,inkább fémgyapottal kellene megtisztítani.AZ OBI-ban lehet kapni különböző finomságúakat.
Oké de a kis hüvelybe,hogy fér be a gyapot? Az az a gyapot amit a csöszerelök is használnak a rézcsövet azzal szokták megtisztittani forrasztás elött?Félix nagy baj ha tömörfából csinálom a kardeszkát a 126-ra?Nem találok most ilyen rétegeltet.
- arzachel
- V.I.P.
Lemezjátszó
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
Kábelsarúkat mivel érdemes megtisztittani az oxidációtol és szennyeződésektöl?
Ilyen van a közeli üzletbe.
Lemezjátszó
kezdőként amikor 100 rugó kb a felső határ egy lejátszóban akkor nem feltétlen úgy tervezek hogy ebbe 140 ezerért veszek tűt...
Ha ennyi a kereted, akkor a korábban belinkelt
PRO-JECT 1Xpression III lemezjátszó + Ortofon 510MK II MM hangszedő
75 ezerért jó választásnak látszik. Remélhetőleg a magyar változaton is akril tányér és karbon kar van. A rendszer gyenge pontja szerintem az Ortofon 510-es hangszedő, ez a lemezjátszó azért ennél jobbat érdemel, mondjuk egy Grado Prestige Blue-t, Ortofon VinylMaster Red-et, Ortofon 2M Blue-t vagy ha telik rá, egy Goldring G1012-t.
A másik értelmes megoldás a Cambridge TT50 lenne, ugyanezekkel a hangszedőkkel. A baj csak az, hogy a TT50 + AT95E jóval többe kerül, mint az akciós Pro-Ject Xpression III.
Nemrég kaptam a hírt egy topictársunktól, hogy a TT 50-es CA lemezjátszó gyár(ta)tása megszűnt.
RIP.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Szervusztok!
Tudtok valahol Budapesten olyan helyet, ahol hangszedő tűjét meg tudják vizsgálni mikroszóppal?
Köszönöm!
Nekem van tűvizsgáló mikroszkópom.Nálam megnézheted Zuglóban.
Rendben, köszönöm!
Majd küldök privát üzenetet!
- arzachel
- V.I.P.
Lemezjátszó
Szervusztok!
Tudtok valahol Budapesten olyan helyet, ahol hangszedő tűjét meg tudják vizsgálni mikroszóppal?
Köszönöm!
Nekem van tűvizsgáló mikroszkópom.Nálam megnézheted Zuglóban.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
Godoltam rá, de az szinte kifoghatatlan használtan.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
Lemezjátszó
CA Azur 640P Phono pre-amplifier az én - olcsó - ajánlatom.
Köszönöm , megfontolom (már megfordult nekem is a fejemben).
A Musical Fidelity X LPS-ről mi a véleményetek (azon kívül, hogy jól néz ki), lehet, hogy tudnék egyet?
Primare-het nem gondolkodtál egyébként Primare-ban?
Igaz használtam - szerintem - ritkán van.
Lemezjátszó
Szervusztok!
Köszönöm!
Lemezjátszó
Köszönöm , megfontolom (már megfordult nekem is a fejemben).
A Musical Fidelity X LPS-ről mi a véleményetek (azon kívül, hogy jól néz ki), lehet, hogy tudnék egyet?
zene:
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
Lemezjátszó
Lenne egy kérdésem (bár sejtem a választ):Normális áron be tudnék szerzni egy Ortofon T10-es trafót, ez kiszolgálná az Eroica LX-t, vagy illesztési problémák lennének?
(Jelenleg egy ProJect Phono Box-al megy, és az gyenge.)
Lemezjátszó
Köszönöm a hozzászólásokat, valahogy én is erre a megállapításra jutattottam, hogy sem minőségben, sem impedanciában nem illeszkedne, de jó a külső megerősítés . A Hiragát ha lehet kihagynám, sajnos HEED most nincs eladó.
zene:
Lemezjátszó
Lenne egy kérdésem (bár sejtem a választ):Normális áron be tudnék szerzni egy Ortofon T10-es trafót, ez kiszolgálná az Eroica LX-t, vagy illesztési problémák lennének?
Az Ortofon trafók közül csak a T5 illeszkedne, csak az minőségben a Goldinghez kevés. Persze, mihez képest... a Project box mellett minden bizonnyal abszolút nyerő lenne. A komolyabb illesztőtrafók vagy "headamp"-ok egyre drágábbak, ezért a láncod szintéjén jobb MC bemenetes phonóban érdemes gondolkodni (ezen a fronton szokott csatát nyerni például a Heed). Esetleg, ha kifogsz egy jól sikerült, igényes alkatrészekből épitett DIY Hiragát... bár az az áramkör nem egy életbiztosítás a hangszedők számára.
Gyenge pont még a Thorensed gyári karja, amit az Eroica (és a legtöbb mozgótekercses!) nem kedvel. Még egy alap RB250 is jelentős előrelépés lenne.
Lemezjátszó
Nem illeszkedne, neked 100ohm körüli lezárás kell.
Lemezjátszó
A T10-es is igen gyenge hangilag.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Lenne egy kérdésem (bár sejtem a választ):
Normális áron be tudnék szerzni egy Ortofon T10-es trafót, ez kiszolgálná az Eroica LX-t, vagy illesztési problémák lennének?
zene:
Lemezjátszó
Szóval létezik olyan kar amelyik letesteli a zöld kábelt?
Thorens TD-146-nál létezik.A zöld kábelen van egy plusz sarú ami a Shellre van rádugva.