Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Egyebkent elhataroztam, hogy beszerzek valami lejatszot, ami kepes az osszes zenemet kezelni, mert nagyon maceras dvd-rol hallgatni... Hajlok az SB fele, egyedul amiatt nem tetszik nekem, hogy nincs beepitett hattertar, igy mindig be kell hozza kapcsolni a szamitogepet is (kulon NAS mar tul draga lenne). Esetleg meg a WD TV jonne szamitasba, de ahhoz meg a TV-t kell mindig kapcsolgatni, es gondolom a DAC-ja sem olyan jo, mint az SB beepitett DAC-ja (kulso DAC egyelore nem lesz). Valaki esetleg hallotta mar mind a kettot? Milyen a hangjuk?
Hetvegen azt hiszem, ezen fogok ragodni, de valoszinuleg SB lesz a vege...
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A
Pc alapú audio lejátszás
A Squeezeboxról be és ki is tudod kapcsolni a számítógépet. Én is így használom.
Ezt tudnad egy kicsit reszletezni? Wifizel vagy kabelezel? Erdekelne, hogy vajon wifi halozatal meg lehet-e ezt csinalni? Tulajdonkeppen csak a bekapcsolas lenne a lenyeg.
Pc alapú audio lejátszás
Ennek a tápnak szinte semmi hangja nincs .Szemmel meg kellett néznem ,hogy forog -e a ventilátora mert ,tök közel hajolva (10cm)sem hallottam,hogy pörög.
A vezetékei (mind) árnyékoltak!
Pc alapú audio lejátszás
Hallgatva Néhai kollégára (mivel nála is bejött a nagyobb táp a hangkártyához) vettem én is egy halk NorthQ 4100 / 500W tápot.Használtan 15 ezer volt.
Nagyon bejött .Az egyik cél az volt,hogy csöndes legyen a gép ,a másik ,hogy a hangkártya hangja még jobb legyen.
Mindkettő sikerült.
Iszonyat mélyek vannak még egy polcsugárzóval is.A hang még tisztább dinamikusabb lett.
Sokat jelent a táp minősége ez most is bebizonyosodott.Ezt a tápot ajánlom az E-MU 1212 használóknak.
Pc alapú audio lejátszás
De van számítógépem. Nekem ezzel (SB) csak az a gondom, hogy sokszor hallgatok este elalvás előtt zenét, és nem akarnék már olyankor felkelni kikapcsolni a számítógépet. És mivel egy kicsit környezettudatos vagyok, ezért idegesítene a tudat, hogy a másik helyiségben megy a gép. Ennyivel lenne jobb egy olyan vinyós megoldás ami az USB ről kapná az energiát és a lejátszó kikapcsolásával az is kikapcsolna. Vagy egy HDD -s SB.
A Squeezeboxról be és ki is tudod kapcsolni a számítógépet. Én is így használom.
Sőt! Mivel nekem a tetőtérben van a gép, ha tudom, hogy dolgom lesz vele, akkor előtte már a SB-ról be is kapcsolom jártamban keltemben, így mire felérek már nem kell várnom a gépre.
Pc alapú audio lejátszás
egy cd vagy egy dvd is nagyobb zajt csap, mint egy csendes aktiv gep
Ne haragudj meg, de ez baromság. Vagy nagyon hangos asztali lejátszóid voltak eddig. Eleve winyó alaphangja is több, a többiről nem is beszélve. Túlzásokba ne essünk!
HTPC építés: legyen olcsó, hatékony, halk
Pc alapú audio lejátszás
De van számítógépem. :kiraly: Nekem ezzel (SB) csak az a gondom, hogy sokszor hallgatok este elalvás előtt zenét, és nem akarnék már olyankor felkelni kikapcsolni a számítógépet. És mivel egy kicsit környezettudatos vagyok, ezért idegesítene a tudat, hogy a másik helyiségben megy a gép. Ennyivel lenne jobb egy olyan vinyós megoldás ami az USB ről kapná az energiát és a lejátszó kikapcsolásával az is kikapcsolna. Vagy egy HDD -s SB.
de hangosabb es +koltseg. a penzbol jo ideig ellathatnad arammal a gepedet gepet meg lehet kerni, hogy mikor aludjon el.
szvsz a wdt probald ki. ha elinditottad a zenet, utana ugyse kell tv.
Pc alapú audio lejátszás
De van számítógépem. :kiraly:
Nekem ezzel (SB) csak az a gondom, hogy sokszor hallgatok este elalvás előtt zenét, és nem akarnék már olyankor felkelni kikapcsolni a számítógépet. És mivel egy kicsit környezettudatos vagyok, ezért idegesítene a tudat, hogy a másik helyiségben megy a gép. Ennyivel lenne jobb egy olyan vinyós megoldás ami az USB ről kapná az energiát és a lejátszó kikapcsolásával az is kikapcsolna. Vagy egy HDD -s SB.
Pc alapú audio lejátszás
Ezért írtam, hogy ha a SB működne USB ről, már vettem volna.De végül is ráérek...
nincs otthon szamitogep? :kiraly: a halozathoz kepest a vinyos megoldas szuksegmegoldasnak tunik.
Pc alapú audio lejátszás
Ezért írtam, hogy ha a SB működne USB ről, már vettem volna.
De végül is ráérek... :kiraly:
Pc alapú audio lejátszás
ezeknek a halozati lejatszoknak a legkritikusabb resze a swes tamogatottsag. ha az nem jo, akkor a legszuperebb hw sem er semmit. a squeezebox ezert (is) egy jo lejatszo.
egy ilyen videora gyurt lejatszonal mennyire megoldott a bitperfect zenelejatszas (hogy ne legyen benne 48khz stb konverzio)?
Pc alapú audio lejátszás
A gond ezeknél is a TV szükséglete. Persze gondoltam olyanra is, hogy egyik video kimenetére hozzákötni egy digitális képkeretet, és az lenne a kijelzője. :kiraly:
Pc alapú audio lejátszás
Ez is hasonló mint a Popcorn, csak alumíniumból...
Ha Béla ráharapna valami hasonlóra, (ismerve az ő árképzését illetve akcióit) egész jó áron lehetne venni...
http://www.kaiboerhd.com/views.asp?hw_id=398
Pc alapú audio lejátszás
Ne haragudj meg, de ez baromság. Vagy nagyon hangos asztali lejátszóid voltak eddig. Eleve winyó alaphangja is több, a többiről nem is beszélve. Túlzásokba ne essünk!
a dvd konnyen meglehet... viszont a gepemet is csak akkor hallom, ha kozelhajolok hozza. a leghangosabb resze a seasonic belu tap - akinek van ilyenje tudja milyen "hangos". valahol ki kell jonnie a meleg levegonek.
amugy hangszigetelt felfuggesztett vinyorol beszelunk ugye? nem egy szimpla hazba fogadott 7200esrol - ha nem vmi green vinyorol van szo, egy atlagosan csendes hazban is az egyik leghangosabb alkatresz. felfuggesztve is.
Pc alapú audio lejátszás
Van egy pár olyan, ami USB-s háttértárról le tud játszani FLAC-ot, de ezek nagy része nemcsak zenelejátszó, hanem video anyagokat is lejátszik. Pl:
Netgear EVA8000
http://www.netgear.com/Products/Enterta ... A8000.aspx
Ziova CS505 vagy CS615
http://www.venturaes.com/index_new.asp? ... index.html
Helios X5000 (már nem fejlesztik)
Popcorn Hour A-110
http://www.popcornhour.com/onlinestore/
De azért csekkold le biztosan, ha ilyenbe vágsz, mert én nem ellenőriztem, hogy tényleg lejátszanak-1 FLAC-ot közvetlen USB vinyóról, de emlékeim szerint igen.
Ezekkel is az a baj, hogy be kell hozzajuk kapcsolni a TV-t...
Pc alapú audio lejátszás
Tud valaki olyan lejátszóról, mint pl. a Squeezebox, csak nem kell hozzá számítógép, csak egy külső adattároló, amit összekötünk USB -vel, és arról játssza a flac fájlokat?Ja és legyen digit kimenete, hogy DAC -ot lehessen rá kötni.
Van egy pár olyan, ami USB-s háttértárról le tud játszani FLAC-ot, de ezek nagy része nemcsak zenelejátszó, hanem video anyagokat is lejátszik. Pl:
Netgear EVA8000
http://www.netgear.com/Products/Enterta ... A8000.aspx
Ziova CS505 vagy CS615
http://www.venturaes.com/index_new.asp? ... index.html
Helios X5000 (már nem fejlesztik)
Popcorn Hour A-110
http://www.popcornhour.com/onlinestore/
De azért csekkold le biztosan, ha ilyenbe vágsz, mert én nem ellenőriztem, hogy tényleg lejátszanak-1 FLAC-ot közvetlen USB vinyóról, de emlékeim szerint igen.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Pc alapú audio lejátszás
Az én popim 2,7 méterre van.
Benne a samu winyó és és nem veszem észre higy megy és ráadásul nem is eco greenes wincsi :kiraly:
Pc alapú audio lejátszás
Igen, utána is néztem. De míg egy pendrive, vagy egy kisebb külső merevlemezhez nem kell áramforrás és hűtő ventilátor, addig a NAS -nak erre mind szüksége van.Ja és egy pendrive -ban nincs forgó alkatrész.
Igazad van, ez teljesen más nagyságrend. Nem csak gondban meg zajban, hanem árban is... Az a gáz, hogy ha sok zenéd van, nem elég egy belépőszintű NAS (~30e), hanem kell egy erősebb, ami simán 100e és környéke. Plusz a lemezek... :kiraly:
Nekem 6-700 előadó, 3000 lemez, majd 40e dal van, ha előadó-album-dal irányból keresek azonnali a válasz, ha az albumok felől, akkor kell várni egy keveset, míg feljön a lista. Aztán persze a dalokhoz már repül... :kiraly:
Jöttem itt, mint egy hittérítő...
Pc alapú audio lejátszás
egy cd vagy egy dvd is nagyobb zajt csap, mint egy csendes aktiv gep :kiraly:
Pc alapú audio lejátszás
Leírnád a pontos beltartalmát és a hozzá tartozó árakat?
nincs benne semmi extra, csak hangszigeteltem :kiraly: majd irok a blogra rola.
nagy vonalakban: 780g + 4850e + samsung ecogreen f2 + corsair 400cx
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 543
Pc alapú audio lejátszás
Leírnád a pontos beltartalmát és a hozzá tartozó árakat?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Pc alapú audio lejátszás
Akkor én a saját PC -mből indultam ki. Az elég hangos....
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Írtam, hogy most sem kell. Csak egy NAS (hálózati merevlemez). Fogyaszt vagy 30 wattot ha használod, és kevesebb, mint 20-at ha alszik.
Igen, utána is néztem. De míg egy pendrive, vagy egy kisebb külső merevlemezhez nem kell áramforrás és hűtő ventilátor, addig a NAS -nak erre mind szüksége van.
Ja és egy pendrive -ban nincs forgó alkatrész.
Pc alapú audio lejátszás
en most epitettem olcso alkatreszekbol htpct, egy duet arabol kijott kb, hangja annyi sincs, mint egy usbs vinyonak, idle fogyasztasa 35w (terhelve is alig tobb). igaz a tv kell hozza, de az nem zavar, egy tavrol iranyitom az egeszet.
meretben nagyobb, de amennyi zenet hallgatok szvsz kibirom az aramfogyasztasat :kiraly: amikor nem vagyunk otthon meg keszenleti aramot se fogyaszt, mert egy programozhato kapcsoloval aramtalanitom. igy a kenyelem is megmarad, es a keszenleti aramunk felet is megsporoljuk.