Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: venomer »

egy cd vagy egy dvd is nagyobb zajt csap, mint egy csendes aktiv gep :kiraly:
Ne haragudj meg, de ez baromság. Vagy nagyon hangos asztali lejátszóid voltak eddig. Eleve winyó alaphangja is több, a többiről nem is beszélve. Túlzásokba ne essünk!

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

Leírnád a pontos beltartalmát és a hozzá tartozó árakat?
nincs benne semmi extra, csak hangszigeteltem :kiraly: majd irok a blogra rola.

nagy vonalakban: 780g + 4850e + samsung ecogreen f2 + corsair 400cx

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 543

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Leírnád a pontos beltartalmát és a hozzá tartozó árakat?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 58

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bikabeka »

Akkor én a saját PC -mből indultam ki. Az elég hangos....

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Írtam, hogy most sem kell. Csak egy NAS (hálózati merevlemez). Fogyaszt vagy 30 wattot ha használod, és kevesebb, mint 20-at ha alszik.

Igen, utána is néztem. De míg egy pendrive, vagy egy kisebb külső merevlemezhez nem kell áramforrás és hűtő ventilátor, addig a NAS -nak erre mind szüksége van.
Ja és egy pendrive -ban nincs forgó alkatrész.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

en most epitettem olcso alkatreszekbol htpct, egy duet arabol kijott kb, hangja annyi sincs, mint egy usbs vinyonak, idle fogyasztasa 35w (terhelve is alig tobb). igaz a tv kell hozza, de az nem zavar, egy tavrol iranyitom az egeszet.

meretben nagyobb, de amennyi zenet hallgatok szvsz kibirom az aramfogyasztasat :kiraly: amikor nem vagyunk otthon meg keszenleti aramot se fogyaszt, mert egy programozhato kapcsoloval aramtalanitom. igy a kenyelem is megmarad, es a keszenleti aramunk felet is megsporoljuk.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem jobb lenne ha nem kéne egy számítógépnek mennie. (energiatakarékosság, kényelem...)De biztos a következő SB már USB -s lesz. Csak tuti drágább is lesz... :kiraly:

Írtam, hogy most sem kell. Csak egy NAS (hálózati merevlemez). Fogyaszt vagy 30 wattot ha használod, és kevesebb, mint 20-at ha alszik.

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Szerintem jobb lenne ha nem kéne egy számítógépnek mennie. (energiatakarékosság, kényelem...)
De biztos a következő SB már USB -s lesz. Csak tuti drágább is lesz... :kiraly:

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

wdtv+usbs vinyo
Nincs kijelzője, nehézkes a kezelőfelület, nem játszik minden formátumot...
---
Az SB-ben az igazi poén szerintem épp az, hogy az előre elkészített katalógus alapján gyorsan, könnyen navigálhatsz a zenék között (a saját, vagy a távirányító kijelzőjén). Azon lehet persze vitázni, hogy minek ehhez szerveroldali komponens, miért nincs egy nagy beépített tároló, illetve egy erős proci a lejátszóban, de minek...
1. Ne feldjük, ez egy hatéves konstrukció, akkor még nem ennyi volt se a procik, se a memóriák ára.
2. A rendelkezésre álló hely sosem lesz elég, a gyűjtemény csak nőttön nő...
Szerintem teljesen rendben van, hogy a lakás másik végében egy bővíthető tárolón tartom a zenéim, ott futt a slimserver, a nappaliban meg csend. Vagy zene... :kiraly:

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ez tényleg érdekes lehet.
http://www.ipon.hu/elemzesek/wdtv_olcso ... denes/395/
Ha még lenne rajt koax digit kimenet, már meg is venném...
Illetve még egy egyszerű kijelző, hogy a TV -t ne keljen bekapcsolni ha zenét akarok hallgatni. Mint a nagyobb testvérében. (csak az meg nem játszik flac -et)
Szerintem nemsokára lesznek ilyen lejátszók....

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

wdtv+usbs vinyo

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Catman »

Tud valaki olyan lejátszóról, mint pl. a Squeezebox, csak nem kell hozzá számítógép, csak egy külső adattároló, amit összekötünk USB -vel, és arról játssza a flac fájlokat?Ja és legyen digit kimenete, hogy DAC -ot lehessen rá kötni.

En is erre varok mar miota, de sajnos eddig nem lattam olyat, ami hasonloan egszeruen kezelheto, mint a SB, de kozvetlenul hattertarrol tud lejatszani...
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Tud valaki olyan lejátszóról, mint pl. a Squeezebox, csak nem kell hozzá számítógép, csak egy külső adattároló, amit összekötünk USB -vel, és arról játssza a flac fájlokat?Ja és legyen digit kimenete, hogy DAC -ot lehessen rá kötni.

Hát, ha szó szerint veszem a kérdésed... :kiraly:
Az sb-hez sem feltétlen kell pc, nekem egy hálózati merevlemezről (NAS) megy. Ami gyakorlailag egy ostoba pc. Persze kívülről egy pofás, tenyérnyi doboz, de belül proci, memória, linux, stb...
Sajnos ha sok (több ezerI lemezed van, akkor kell hozzá egy erős nas, a belépőszintűek nem elegek.

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Talán majd a következő verziója már ilyen lesz. Logikus lépés lenne...

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Tud valaki olyan lejátszóról, mint pl. a Squeezebox, csak nem kell hozzá számítógép, csak egy külső adattároló, amit összekötünk USB -vel, és arról játssza a flac fájlokat?
Ja és legyen digit kimenete, hogy DAC -ot lehessen rá kötni.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

En a mai napig imadom a SB-aimat (ugyanis 2 van ) :kiraly:Az egyik legjobb/leghasznosabb cuccnak tartom.

Igen, nagyon szuper! Csak az a baj, hogy sajnos nem lehet 96 meg 192 kHz-es anyagot streamelni rajta, pedig most rengeteg új, nagyfelbontású van pl. a HD Tracks oldalon. A Transporter viszont tudja kezelni a 96 kHz-et.

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: YikeSS »

En a mai napig imadom a SB-aimat (ugyanis 2 van ) :kiraly:
Az egyik legjobb/leghasznosabb cuccnak tartom.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

vlaca:
Az SB analóg kimenetét nem próbáltam, már régóta külső DAC-ról megy.
Amit kipróbáltam: SB+DacMagic <-> PC+DacMagic
Ebben az összegasonlításban partiban volt a kettő. A pc-ről egy picit jobban kijött a dacmagic karaktere(több részlet, szárazabb hang) Nekem most ez tetszik jobban.
Viszont a pc zörög mint a fene ki kellett rakni a szobából mindenféle toldókkal....
---
Cd futóműnek kiváló. Minden háztartásban akad egy computer azt lehet hozzá használni szervernek. Adok hozzá 5m ethernet kábelt, nem kell a zene hallgató szobában lennie a computernek. Tud wifi-t is akkor még kábel sem kell. Net-re is tud kapcsolódni lehet onnan is zenéket, rádiókat hallgatni.

Digitaru_Ohdio:
Ne is próbáld! Nem éri meg. Én az elejétől fogva külső DAC-ról hallgatom. Egyszer kíváncsiságból hozzákötöttem az erősítőhöz az analóg kimeneteken keresztül és nagyot csalódtam a hangjában (ahhoz képest, amit áradoztak róla pl. az egyik magyar tesztoldalon). Nem is kell sokat várni tőle, mert nem high-end.
Rádión azonban elfogadható, mert úgyis MP3-ban streamelik a zenéket. Az meg tudjuk, hogy milyen...

mgy:
Nekem Hivox Lupus van utánakötve, nyilván jobb azzal a hangja, de nem vágnám fel az ereim, ha csak a saját DAC-át lenne "szabad" használnom!
Szerintem jól megépített kis masina, nagyon kényelmes a kezelése, jó a hangja. Keveset ment a CD, mióta megvan, per pill be sincs kötve!

Digitaru_Ohdio:
Bocsánat!!!!!!!! isteni.gif Nem mondtam, hogy rossz, csak hogy nem olyan jó mint a Mark Levinson DAC-om.
Ugye érzed a szintbeli különbséget?
Audiofil és hifi rendszerben meg fogja állni a helyét. Én pl. nem adom el a sajátomat, mert annyira sokoldalú. A transzportomnál pl. jobban szól.
Nincs itt semmi "fikázási" szándék.

mgy:
Viccelsz ugye, mikor a kétmilliós DAC-cal veted össze az ötvenezres vacak hangját???

vlaca:
Oks, ez így tök rendben van! Ezzel egyet is értek.
Szóval továbbra is eladó egy "hifi/audiophile rendszerben megállja ahelyét" squeezebox classic

Digitaru_Ohdio:
Nem viccelek! Nekem a DAC-ra van kötve egy Sony CD transzport, a SB classic, egy Sony DVD transzport és analóg kábellel a SB az erősítőhöz. A legjobb hangot a SB produkálja, utána következik a CD transzport, a DVD, majd az analóg kimenet. Egyébként a SB is Burr Brown konverterekkel van felszerelve, mint a Levinson DAC.
Bit-transzparens módban, szerverről nagyon kellemes a hangja. A CD-transzportról is jó, de nem olyan praktikusan választhatók ki a zenék.

mgy:
Megdöbbentő, amit írsz!!! De jó olvasni... :-D
Viszont akkor ezek után mi értelme van a félmilliós Logitech Transporternek? Semmi...

Digitaru_Ohdio:
Hát...elgondolkodtató. A Transporter tulajdonképpen ugyanaz, csak integráltan, vmint jobb részegységekkel, mint a Classic (csöves kimeneti tuning-lehetőséggel is!) meg beépített merevlemezzel. Kisebb helyen elfér.
Úgy tudom annak AKM konverterei vannak, amelyek jelenleg a legjobbak a világon.

Nemgéza:
Beépített merevlemeze van? Ezt nem is tudtam?

Digitaru_Ohdio:
Bocsánat, nincs merevlemeze! Ebben tévedtem. Utánanéztem a Logitech honlapján.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Nohát, ezt a topikot meg jól meg se találtam eddig. Írogattam a Squeezeboxosba, de nem gondoltam, hogy ennyi sorstárs bújkál máshol... :kiraly:

Volt egy érdekes párbeszéd egy adásvétel topikba, idemásolom a lényeget. Tartalmi módosítást nem végzek, esetleg kihagyom a rizst.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

seasonic, enermax... csak nekem tunik brutalisan soknak egy tapert 30ezer? engem erdekelne valami olcsobb halk tap.
Nem tudom, most mennyibe kerülnek, én még feleennyiért vettem a 385 W-os Enermax-ot.
Ennél egy picit olcsóbb, és picit hangosabb a Corsair VX450 (kb 20k most sajnos), valamint az FSP PNF is jó lehet, a 350 W-os most kb 8k, és ez sem hangos. Persze elmarad az előző kettőtől.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: venomer »

Nekem amióta ilyen van, azóta már HDD-k a leghangosabbak a gépemben.
seasonic, enermax... csak nekem tunik brutalisan soknak egy tapert 30ezer? engem erdekelne valami olcsobb halk tap.

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: silwus »

Üdv. Meglepődtem, hogy valakinek hasonló gondjai vannak – és hasonló hw-je.Nekem is egy E-mu 1212m-em van, és egyéb tapasztalataim alapján jutottam oda egy ideje, hogy a tápomat kicserélném.
Moduláris táppal próbálkoznék. Igaz ugyan, hogy ezek még drágábbak az ugyanolyan nem leválasztható kábeleseknél, de lehetőséget adnának a kábel-mániám kiélésére, feljavítanám, kicserélném némileg a kábeleit…nyilván fogalmam sincs egyelőre, mit adna hangminőségben a táp, ezt meg kell még tapasztalni. Eddigi tapasztalatom alapján azonban ÓRIÁSI tartalék van a PC audió minőségében. Mivel viszont ebből a legolcsóbb is 30 eft kb, gondolkodom még.
Itt tartok, de közben az történt tegnap, hogy a PC-t tápáló (230 V) kábeldzsungelben a legelső kábelt - más szándékkal - némileg házilagosan feljavítottam, s most elképedve hallom, hogy mennyivel nagyobb és szebb lett a hang. Az eddig hallgathatatlan mp3 file-ok - mondjuk úgy -, most CD minőségben szólnak, a vaw file-ok meg lp-ben.

Szia! Ha nem titok, elarulnad hogyan sikerult feljavitanod a PC kabelt?
Nalam is mar egy kisebb dzsungel alakult ki a PC korul, rendet kene raknom...

Koszi

NAD C545BEE --> NAD C352 --> Epos M12.2
PC --> Musical Fidelity V-DAC --> BVaudio Headamp --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER
Ipad Air (TIDAL) --> Oppo HA-2 --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER

hoffmann
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hoffmann »

Üdv. Meglepődtem, hogy valakinek hasonló gondjai vannak – és hasonló hw-je.
Nekem is egy E-mu 1212m-em van, és egyéb tapasztalataim alapján jutottam oda egy ideje, hogy a tápomat kicserélném.
Moduláris táppal próbálkoznék. Igaz ugyan, hogy ezek még drágábbak az ugyanolyan nem leválasztható kábeleseknél, de lehetőséget adnának a kábel-mániám kiélésére, feljavítanám, kicserélném némileg a kábeleit…nyilván fogalmam sincs egyelőre, mit adna hangminőségben a táp, ezt meg kell még tapasztalni. Eddigi tapasztalatom alapján azonban ÓRIÁSI tartalék van a PC audió minőségében. Mivel viszont ebből a legolcsóbb is 30 eft kb, gondolkodom még.
Itt tartok, de közben az történt tegnap, hogy a PC-t tápáló (230 V) kábeldzsungelben a legelső kábelt - más szándékkal - némileg házilagosan feljavítottam, s most elképedve hallom, hogy mennyivel nagyobb és szebb lett a hang. Az eddig hallgathatatlan mp3 file-ok - mondjuk úgy -, most CD minőségben szólnak, a vaw file-ok meg lp-ben.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: nehai »

A LORD Comp. jó hely, pláne garanciális ügyekben voltak velük pozitív tapasztalataim, ami bizony sok üzletről nem mondható el.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”