Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Szóval árában nem rossz a cat és a tűzálló sem, elég részlet előjön belőlük, de mégis kissé lapos az egész, és nem ál össze zenévé.
Érdekes dolog ez Tigris, mert én is hasonlókat véltem felfedezni a tűzállóval kapcs., amikor kábelt cserélgettem. Most már új kábel vásárlásán töröm a fejem.
Külön-külön minden rendben van, részletez, jó a tér, tonálisan rendben van, de valahogy nem áll össze zenévé, élettelen.
Én is hangsúlyozom, hogy ez az én rendszeremben van így, más komponensekkel, más rendszerben akár jó is lehet. Az ár/érték aránya ettől függetlenül szvsz nagyon jó.
- zsocc
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 4
Kábelezzünk
Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni hogy kölcsön kipróbálásra (letét ellenében akár) hozzájussak minimum 2*2 méter Naim NACA5 vagy LiNN K20 hangfalkábelhez.
Ha valakinek esetleg van ilyene és tudná nélkülözni egy kis időre akkor azt nagyon megköszönném...
Üdv:
Zsocc
ProAc Studio 110 -Zu Audio Mission mkI - Pioneer X-HM76
-
Vendég
Kábelezzünk
A QED kábelekről szeretnék egy kis információt kérni. Elsősorban az Original érdekelne, de más is jöhet. Ilyesmi érdekelne, hogy milyen az ár/érték arányuk, illetve van-e esetleg valamilyen jellegzetes hangkarakterük (lágy/fémes/magasba húz stb.)?Köszönöm előre is.
nekem silver anniversary xt biwire van. kétszer annyiba kerül mint az original, és lehet hogy teljesen máshogy szólnak, de ezzel van tapasztalatom.
nem mondanám hogy "magasba húz", de tény, hogy nem fogja megszelidíteni a felső hangtartományt.
ha kiegyenlített a rendszer, nem lesz vele baj.
a másik, hogy az airlock csatlakozás szerintem a legjobb a világon, bár az originalhoz talán túl drága.
szerintem a qed-ek jó árban vannak. próbáltam már néhány kábelt mióta megvettem az enyéimet, de csak sokkal drágábbra cserélném le.
az átjátszóim qed silver spiral reference-ek, szerintem azok is erősen alulárazottak.
amúgy meg, próbáld ki, ha van rá lehetőséged.
még annyit, hogy az enyéimet sokáig kellett járatni.
üdv
Kábelezzünk
A QED kábelekről szeretnék egy kis információt kérni. Elsősorban az Original érdekelne, de más is jöhet. Ilyesmi érdekelne, hogy milyen az ár/érték arányuk, illetve van-e esetleg valamilyen jellegzetes hangkarakterük (lágy/fémes/magasba húz stb.)?
Köszönöm előre is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Sziasztok!Érdemes lenne ezeket a kábeleket beszereznem?
interconnect: Neotech KHS-441 kábel + 94GT-8 rca
dig. koax: Neotech KHS-2124 kábel + RP-412Gt rca
Más javaslatok esetleg?
Ment privat üzenet.
Kábelezzünk
Más javaslatok esetleg?
Ment privat üzenet.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Kábelezzünk
Hali
Valaki ismeri az Audioquest és a Van den Hul vezetékeit?
Pontosabban a kb 1500 2000 ft / méteres fajták érdekellnek .Melyik lehet a jobb?
+ Bikábelezés érdekel,hogy hogyan kell, sajnos nem csináltam még soha.
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass
-
Vendég
Kábelezzünk
Más javaslatok esetleg?
én 441-et használok sub jelkábelnek 4 méter hosszban nagy megelégedettséggel... alapból a mélyeket támogatja, izmos karakteres hanggal...
a digitkábelt nem ismerem... de a neotechről saját árában jókat hallani...
Kábelezzünk
Más javaslatok esetleg?
Szia!
Bocsi, hogy így lerohanlak, de nekem van egy ilyen kábelem, ilyen dugókkal, 80 cm hosszban, ami eladó. (3000 Ft, vagy ha postázni kellene, akkor +posta)
Ha esetleg érdekel, a többit privátban!
A másikat nem ismerem. A színe elég csajos...
Üdv
UPSakku.hu
Kábelezzünk
Sziasztok!
Érdemes lenne ezeket a kábeleket beszereznem?
Más javaslatok esetleg?
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
Kábelezzünk
sopi66:
Van itt a fórum egy excalibur38 nevű srác aki gyárt hangfal meg összekötő kábeleket, én rendeltem tőle hangfalkábelt és nagyon meg vagyok vele elégedve, nagyon egyenletes a drót átvitele, nincsenek bántó élek meg "karcok" a hangzásban még nagy hangerőnél sem, abszolút zenei a hangja, beszélj vele ha jól tudom akár demó példányt is ad.
Én előtte egy Inakustik Monitor Joker -t használtam ( 600Ft/m volt 2001 -ben) azt helyből bekötött szemmel hátrafelé átugorja.
-
Vendég
Kábelezzünk
egy cd tap osvenyenek lecserelesen gondolkodom. mit ajanlanatok erre a celra, belso kabelezesre. sodrott, tomor, rez, ezust, esetleg konkret tipus?
-
Vendég
Kábelezzünk
Sentinel szia...Igen így van ezt írtam, de akkor még nem erről a DVD-ről ment az anyag...Nem tudom akkor mi lehetett az oka a más, jobb hangnak.Lehet nem volt jobb, csak az akkori rendszerem hangjában a rosszat elrejtette.Tudod jó pap is holtig tanul.A VDH sem tökéletes, mert volt itt más kábel kicsit ugyan drágább gyári amiről sokkal szebben szólt minden.De a VDH most érdekes módon ebben az összeállításban lényegesen jobb.
Kábelezzünk
Én is kipróbáltam a tűzállót a CAT5 és CAT7 1200 mhz kábeleket is...A CAT 7 1200-as valóban jobb mindnél egy kicsit, főleg a magasak terén....De nekem túl teknicista hangja van, vagy hogy írjam le magyarul...Valahogy nem áll ösze zenévé a hang és túl nyers a hangzás.A jelenlegi rendszerembe vissza kellett tegyem a VDH-t mert azzal jobban dolgozik.A részletek annyira nem vesztek el egyáltalán, sőt, de a hang hosszabb távon sem fárasztó, a lecsengések sokkal jobbak, finomabb az egész hangkarakter.Szóval árában nem rossz a cat és a tűzálló sem, elég részlet előjön belőlük, de mégis kissé lapos az egész, és nem ál össze zenévé.Ez persze a jelenlegi rendszeremben van így, de már másik rendszerben is hasonlókat véltem felfedezni.
December közepén még ezt írtad:
"A VHD kábelem 5000 ft métere és a tűzálló az én rendszeremben sokkal jobb hangot ad.Most ne akarjuk azt mondani mint mindig ilyen esetekben , h ez kivétel mert a VDH az épp egy szar kábel.Nem szar ha az lett volna akkor nem lett volna annyira népszerű, annó mindenki nagy megelégedéssel beszélt róla aki használta, nem csak a szaksajtó hanem a felhasználok is.Lehet gondolkodni, és magunkba nézni kicsit. "
Illetve amikor kifejtettem, hogy hiányzik belőle a zene, akkor értetlenségedet fejezted ki
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
-
Vendég
Kábelezzünk
Ezek fényében ezek után kijelenthetem a cat és tűzálló nem egy megváltás, csak egy olcsó pénzből elviselhető hang,
-
Vendég
Kábelezzünk
Én is kipróbáltam a tűzállót a CAT5 és CAT7 1200 mhz kábeleket is...A CAT 7 1200-as valóban jobb mindnél egy kicsit, főleg a magasak terén....De nekem túl teknicista hangja van, vagy hogy írjam le magyarul...Valahogy nem áll ösze zenévé a hang és túl nyers a hangzás.A jelenlegi rendszerembe vissza kellett tegyem a VDH-t mert azzal jobban dolgozik.A részletek annyira nem vesztek el egyáltalán, sőt, de a hang hosszabb távon sem fárasztó, a lecsengések sokkal jobbak, finomabb az egész hangkarakter.Szóval árában nem rossz a cat és a tűzálló sem, elég részlet előjön belőlük, de mégis kissé lapos az egész, és nem ál össze zenévé.Ez persze a jelenlegi rendszeremben van így, de már másik rendszerben is hasonlókat véltem felfedezni.
-
Vendég
Kábelezzünk
" f és sz betűk kiéneklésénél zsírpapír effektust, magashiányt, elfojtást érzek"
Nem semmi megfogalmazás.
-
Vendég
Kábelezzünk
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A rendszerem az aláírásomban, az összekötő kábel Kácsa Expert Line a hangfalkábel az M1-hez adott swans kábel. Számomra elég kellemesnek tünt a zenehallgatás így. A haver hozott magával VDH kábeleket bekötöttük és mintha nem is az a rendszer szólt volna. Több mély és magas, tisztább hang nagyobb tér. Le is görbült a szám. Úgy látszik ebből a rendszerből még többet is kilehet hozni. Olvasgatva a topicot sokan esküsznek a Cat 7-es hangjára, de nem mindenki ért egyet vele. Mivel sokat nem tudok kábelre költeni azt szeretném megkérdezni hogy érdemes-e ilyen kábelre beruházni és lesz-e hallható különbség. Ha márt olyan lenne amit halottam maximálisan meglennék elégedve. Kösz a segítséget.
Üdv: sopi66
Hát én annyira nem borultam hasra a CAT-7től,de a kácsa kábelénél tuti jobb lesz.Hogy miben és mennyire a fene se tudja látatlanban.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A rendszerem az aláírásomban, az összekötő kábel Kácsa Expert Line a hangfalkábel az M1-hez adott swans kábel. Számomra elég kellemesnek tünt a zenehallgatás így. A haver hozott magával VDH kábeleket bekötöttük és mintha nem is az a rendszer szólt volna. Több mély és magas, tisztább hang nagyobb tér. Le is görbült a szám. Úgy látszik ebből a rendszerből még többet is kilehet hozni. Olvasgatva a topicot sokan esküsznek a Cat 7-es hangjára, de nem mindenki ért egyet vele. Mivel sokat nem tudok kábelre költeni azt szeretném megkérdezni hogy érdemes-e ilyen kábelre beruházni és lesz-e hallható különbség. Ha márt olyan lenne amit halottam maximálisan meglennék elégedve. Kösz a segítséget.
Üdv: sopi66
HIFI: ERŐSÍTŐ-Cambridge Audio azur 640A V2 , CD-Cambridge Audio azur 640C V2, HANGFAL-Hivi M1, KÁBELEK-Gotham
Hozzám most került a HEED által is preferált Neotech KHS - 441 SM ic. kábel, mely tömör 0.8 mm-es vezetőkből áll.Az első benyomások nagyon jók a rendszerbe.
Igaz, a tuner és kábele ára így egyenlő.
Te tudom ajánlani kezdetnek a Monitor kábeleit is, az szerintem Neotech KHS - 441,
SM jelzés nélkül.
Hmm, én nagyon úgy emlékszem, hogy pár éve azt mondta nekem hogy a sima a jó az sm meg nem.
Nekem a Kácsában is ezt mondták, anno.
Ezért vettem IC-nek a simát, sub-hoz az SM-et. :lol!:
Ráadásul, pont a basszus lett megfogottabb, dallam követőbb. :lol!:
Kábelezzünk
Hozzám most került a HEED által is preferált Neotech KHS - 441 SM ic. kábel, mely tömör 0.8 mm-es vezetőkből áll.Az első benyomások nagyon jók a rendszerbe.
Te tudom ajánlani kezdetnek a Monitor kábeleit is, az szerintem Neotech KHS - 441,
SM jelzés nélkül.
Hmm, én nagyon úgy emlékszem, hogy pár éve azt mondta nekem hogy a sima a jó az sm meg nem.
Ráadásul, pont a basszus lett megfogottabb, dallam követőbb. :lol!:
SM jelzés nélkül.
Változnak az idők?
De a sima az olyan mint a Monitor Sztereó magazinban győztes kábele. :lol!:
Persze, mindegy ez előrelépés auditív vonalon.
Pénzügyileg meg - természetesen - nem.
Kábelezzünk
SM jelzés nélkül.
Változnak az idők?
De a sima az olyan mint a Monitor Sztereó magazinban győztes kábele. :lol!:
Persze, mindegy ez előrelépés auditív vonalon.
Pénzügyileg meg - természetesen - nem.
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
Kábelezzünk
Milyen hangfalkábelt ajánlanátok egy olyan rendszerben, ahol a mélyet elégnek érzem, viszont kb. a felvételek felénél, a cinek hangjánál, a f és sz betűk kiéneklésénél zsírpapír effektust, magashiányt, elfojtást érzek.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Kábelezzünk
SM jelzés nélkül.
UPSakku.hu
Kábelezzünk
SM jelzés nélkül.
Hozzám most került a HEED által is preferált Neotech KHS - 441 SM ic. kábel, mely tömör 0.8 mm-es vezetőkből áll.
Az első benyomások nagyon jók a rendszerbe.
SM jelzés nélkül.
Kábelezzünk
Hozzám most került a HEED által is preferált Neotech KHS - 441 SM ic. kábel, mely tömör 0.8 mm-es vezetőkből áll.
Az első benyomások nagyon jók a rendszerbe.
SM jelzés nélkül.
-
Vendég
Kábelezzünk
Egy csiptetős hangfalaljzathoz hogyan lehet ideiglenesen hozzácsatlakoztatni a banándugós hangfalkábelt? Van valamilyen átalakító? Megoldás szeretnék, amíg a hangfalam aljzatát megjavítják.
Nincs átalakító erre, addig vedd le a banándugót a kábel végéről...