Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
A Lumin streamerek JPLAY Certified minősítést kaptak, így már JPLAY-ből is vezérelhetőek! https://www.bartimexaudio.hu/termekek/m ... urer/lumin
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 118
Ez a mostani lecsurgott és települt.robi20064 írta: ↑Ma, 11:27A frissites HTTP-rol jon, a regebbi tipusoknal kb 35-40MB, az ujabbaknal (P1*, U2*, X2, T3*) azt hiszem 150MB korul van. Egy probat talan meger hogy kikapcsolod a Cloudflare-t es megnezed ugy is egy Lumin restart utan.Mézga Aladár írta: ↑Ma, 08:18Nekem volt hasonlo, erdemes egyszer teljesen aramtalanitani a Lumin-t es utana megprobalni. A masik meg amit Andras is irt, nezd meg a Lumin app-ban a beallitasoknal hogy mi van megadva DNS-nek.
Nekem Cloudflare van beállítva de ez rendszerszinten. Ez egyébként biztos nem ddns probléma, mert a kapcsolat meg van csak roppant lassú az adatátvitel jellemzően max. 10 KB/s
A következő frissítésnél megnézem.
Mindig, mindennél van jobb!
Ezt nem fejtették ki, azért kérdeztem. Majd megnézem ha oda jutok. A kérdés innentől fog működni rendesen a frissités appon keresztül ahogy eddig? ..Bodnapet írta: ↑Ma, 11:56Ha bemásolod az angol szöveget, talán könnyebb lesz segíteni. Szerintem bedugva az USB-t kell bekapcsolni, csak arra figyelj, hogy más USB ne legyen bedugva. Nekem anno komolyabb gondom volt egy D2-vel, ott resetelni is kellett.Zewaa írta: ↑Ma, 11:38Már válaszoltak is elküldték a legújabb fw és azt írták fat32 partícióval frissítsem le. ezt úgy kell hogy bekapcsolom a Lumint és úgy dugom be valamelyik USB portba a pendriveot vagy először dugjam be USB be és utána kapcsoljam be hátul a főkapcsolón? Elvileg magától elindul a frissítés.
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 112
Ha bemásolod az angol szöveget, talán könnyebb lesz segíteni. Szerintem bedugva az USB-t kell bekapcsolni, csak arra figyelj, hogy más USB ne legyen bedugva. Nekem anno komolyabb gondom volt egy D2-vel, ott resetelni is kellett.Zewaa írta: ↑Ma, 11:38Már válaszoltak is elküldték a legújabb fw és azt írták fat32 partícióval frissítsem le. ezt úgy kell hogy bekapcsolom a Lumint és úgy dugom be valamelyik USB portba a pendriveot vagy először dugjam be USB be és utána kapcsoljam be hátul a főkapcsolón? Elvileg magától elindul a frissítés.Bodnapet írta: ↑Tegnap, 22:12Nagyon jó a Lumin support. Írni kell nekik a problémáról és gyorsan válaszolnak is. Van lehetőség USB stickről is frissíteni, valószínűleg itt is az lesz majd a megoldás, amit kínálnak, ha nem valamilyen ismert hálózati beállítási gondról van szó.Zewaa írta: ↑Tegnap, 21:18
Hello. U2 régóta ezt csinálja nekem is... 19. valamennyin van az fw, közben 21-nél tart most. nem frissit.. lefagy 6%-nál mindig és kurva lassú... google dns volt beállitva, most azt kikapcsoltam de ugyan úgy lefagyott 6%-nál. amúgy kikapcsolás után is a 8.8.8.8 at használja, szóval a dns kapcsolgatása nem csinált semmit.
Már válaszoltak is elküldték a legújabb fw és azt írták fat32 partícióval frissítsem le. ezt úgy kell hogy bekapcsolom a Lumint és úgy dugom be valamelyik USB portba a pendriveot vagy először dugjam be USB be és utána kapcsoljam be hátul a főkapcsolón? Elvileg magától elindul a frissítés.Bodnapet írta: ↑Tegnap, 22:12Nagyon jó a Lumin support. Írni kell nekik a problémáról és gyorsan válaszolnak is. Van lehetőség USB stickről is frissíteni, valószínűleg itt is az lesz majd a megoldás, amit kínálnak, ha nem valamilyen ismert hálózati beállítási gondról van szó.Zewaa írta: ↑Tegnap, 21:18Hello. U2 régóta ezt csinálja nekem is... 19. valamennyin van az fw, közben 21-nél tart most. nem frissit.. lefagy 6%-nál mindig és kurva lassú... google dns volt beállitva, most azt kikapcsoltam de ugyan úgy lefagyott 6%-nál. amúgy kikapcsolás után is a 8.8.8.8 at használja, szóval a dns kapcsolgatása nem csinált semmit.
A frissites HTTP-rol jon, a regebbi tipusoknal kb 35-40MB, az ujabbaknal (P1*, U2*, X2, T3*) azt hiszem 150MB korul van. Egy probat talan meger hogy kikapcsolod a Cloudflare-t es megnezed ugy is egy Lumin restart utan.Mézga Aladár írta: ↑Ma, 08:18Nekem volt hasonlo, erdemes egyszer teljesen aramtalanitani a Lumin-t es utana megprobalni. A masik meg amit Andras is irt, nezd meg a Lumin app-ban a beallitasoknal hogy mi van megadva DNS-nek.
Nekem Cloudflare van beállítva de ez rendszerszinten. Ez egyébként biztos nem ddns probléma, mert a kapcsolat meg van csak roppant lassú az adatátvitel jellemzően max. 10 KB/s
Ha már Lumin…
Gondolkodom egy D2 vásárlásán. Ez még mindíg támogatott szoftveresen és jönnek rá frissítések?
Gondolkodom egy D2 vásárlásán. Ez még mindíg támogatott szoftveresen és jönnek rá frissítések?
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

Nekem volt hasonlo, erdemes egyszer teljesen aramtalanitani a Lumin-t es utana megprobalni. A masik meg amit Andras is irt, nezd meg a Lumin app-ban a beallitasoknal hogy mi van megadva DNS-nek.
irtam nekik, majd kiderül..Bodnapet írta: ↑Tegnap, 22:12Nagyon jó a Lumin support. Írni kell nekik a problémáról és gyorsan válaszolnak is. Van lehetőség USB stickről is frissíteni, valószínűleg itt is az lesz majd a megoldás, amit kínálnak, ha nem valamilyen ismert hálózati beállítási gondról van szó.Zewaa írta: ↑Tegnap, 21:18Hello. U2 régóta ezt csinálja nekem is... 19. valamennyin van az fw, közben 21-nél tart most. nem frissit.. lefagy 6%-nál mindig és kurva lassú... google dns volt beállitva, most azt kikapcsoltam de ugyan úgy lefagyott 6%-nál. amúgy kikapcsolás után is a 8.8.8.8 at használja, szóval a dns kapcsolgatása nem csinált semmit.
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 112
Nagyon jó a Lumin support. Írni kell nekik a problémáról és gyorsan válaszolnak is. Van lehetőség USB stickről is frissíteni, valószínűleg itt is az lesz majd a megoldás, amit kínálnak, ha nem valamilyen ismert hálózati beállítási gondról van szó.Zewaa írta: ↑Tegnap, 21:18Hello. U2 régóta ezt csinálja nekem is... 19. valamennyin van az fw, közben 21-nél tart most. nem frissit.. lefagy 6%-nál mindig és kurva lassú... google dns volt beállitva, most azt kikapcsoltam de ugyan úgy lefagyott 6%-nál. amúgy kikapcsolás után is a 8.8.8.8 at használja, szóval a dns kapcsolgatása nem csinált semmit.Mézga Aladár írta: ↑Tegnap, 17:1230 perc alatt 18%-ig jutott a letöltés.Mézga Aladár írta: ↑Tegnap, 12:54Köszönöm a válaszokat.
Nincs semmi rádugva, hálózat hibátlan.
Tegnap ránéztem és van egy frissebb szoftververzió az ipad-ra.
Ezt feltelepítettem, ma kiderül, hogy ez volt-e a gond?
Leállítottam.
Hello. U2 régóta ezt csinálja nekem is... 19. valamennyin van az fw, közben 21-nél tart most. nem frissit.. lefagy 6%-nál mindig és kurva lassú... google dns volt beállitva, most azt kikapcsoltam de ugyan úgy lefagyott 6%-nál. amúgy kikapcsolás után is a 8.8.8.8 at használja, szóval a dns kapcsolgatása nem csinált semmit.Mézga Aladár írta: ↑Tegnap, 17:1230 perc alatt 18%-ig jutott a letöltés.Mézga Aladár írta: ↑Tegnap, 12:54Köszönöm a válaszokat.
Leállítottam.
Nekem volt hasonlo, erdemes egyszer teljesen aramtalanitani a Lumin-t es utana megprobalni. A masik meg amit Andras is irt, nezd meg a Lumin app-ban a beallitasoknal hogy mi van megadva DNS-nek.Mézga Aladár írta: ↑Tegnap, 18:01Lenyeltem, de ez nagyon lekezelő volt.alto írta: ↑Tegnap, 17:41Én ma délután frissítettem a 21.1b-re, 2 perc alatt megvolt. Szinte biztos, hogy valami hálózati gebasz van nálad, ehhez elég például egy sérült ethernet kábel, ami ugyan nem szakítja meg teljesen a hálózati kapcsolatot, de a rengeteg hibás csomag miatti csomagismétlések magas száma miatt a letöltés előbb-utóbb megszakad. De okozhat ilyesmit például egy haldokló router vagy switch is, még működik ugyan, de rengeteget hibázik. Ha nem értesz hozzá, kérj meg egy networkinges informatikust, hogy nézze át a hálózatodat. Elsőként megpróbálhatnád kicserélni a Lumin lan kábelét egy másikra.![]()
Hálózat tökéletesen rendben van. Optikán megy az U2.
Amikor a frissítéssel próbálkozott akkor 2/3 KB/s sebességgel ment az adatforgalom.
Most a Spoty 110/600 KB/s mutat.
A nasról hibátlanul megy az összes nagy felbontású anyag, most éppen a szám indításakor 42/45 MB/s sebességgel.
A hálózat többi végpontjáról pedig mindenhol elérhető a 1000/1000 sebesség.
Szóval nem itt van a hiba.![]()
Több ötletem nincs igazán, illetve esetleg még ha az internetszolgáltatód alapértelmezett saját DNS szervere van beállítva, állítsd át a google DNS szervereire, néha ez csodákat tesz.
Bocs, nem tudhatom, mennyire értesz hozzá, azért írtam hogy "ha nem értesz hozzá".Mézga Aladár írta: ↑Tegnap, 18:01Lenyeltem, de ez nagyon lekezelő volt.alto írta: ↑Tegnap, 17:41Én ma délután frissítettem a 21.1b-re, 2 perc alatt megvolt. Szinte biztos, hogy valami hálózati gebasz van nálad, ehhez elég például egy sérült ethernet kábel, ami ugyan nem szakítja meg teljesen a hálózati kapcsolatot, de a rengeteg hibás csomag miatti csomagismétlések magas száma miatt a letöltés előbb-utóbb megszakad. De okozhat ilyesmit például egy haldokló router vagy switch is, még működik ugyan, de rengeteget hibázik. Ha nem értesz hozzá, kérj meg egy networkinges informatikust, hogy nézze át a hálózatodat. Elsőként megpróbálhatnád kicserélni a Lumin lan kábelét egy másikra.![]()
Amikor a frissítéssel próbálkozott akkor 2/3 KB/s sebességgel ment az adatforgalom.
A nasról hibátlanul megy az összes nagy felbontású anyag, most éppen a szám indításakor 42/45 MB/s sebességgel.
Szóval nem itt van a hiba.![]()
Több ötletem nincs igazán, illetve esetleg még ha az internetszolgáltatód alapértelmezett saját DNS szervere van beállítva, állítsd át a google DNS szervereire, néha ez csodákat tesz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

Lenyeltem, de ez nagyon lekezelő volt.alto írta: ↑Tegnap, 17:41Én ma délután frissítettem a 21.1b-re, 2 perc alatt megvolt. Szinte biztos, hogy valami hálózati gebasz van nálad, ehhez elég például egy sérült ethernet kábel, ami ugyan nem szakítja meg teljesen a hálózati kapcsolatot, de a rengeteg hibás csomag miatti csomagismétlések magas száma miatt a letöltés előbb-utóbb megszakad. De okozhat ilyesmit például egy haldokló router vagy switch is, még működik ugyan, de rengeteget hibázik. Ha nem értesz hozzá, kérj meg egy networkinges informatikust, hogy nézze át a hálózatodat. Elsőként megpróbálhatnád kicserélni a Lumin lan kábelét egy másikra.Mézga Aladár írta: ↑Tegnap, 17:1230 perc alatt 18%-ig jutott a letöltés.Mézga Aladár írta: ↑Tegnap, 12:54Köszönöm a válaszokat.
Leállítottam.
Szóval nem itt van a hiba.
Én ma délután frissítettem a 21.1b-re, 2 perc alatt megvolt. Szinte biztos, hogy valami hálózati gebasz van nálad, ehhez elég például egy sérült ethernet kábel, ami ugyan nem szakítja meg teljesen a hálózati kapcsolatot, de a rengeteg hibás csomag miatti csomagismétlések magas száma miatt a letöltés előbb-utóbb megszakad. De okozhat ilyesmit például egy haldokló router vagy switch is, még működik ugyan, de rengeteget hibázik. Ha nem értesz hozzá, kérj meg egy networkinges informatikust, hogy nézze át a hálózatodat. Elsőként megpróbálhatnád kicserélni a Lumin lan kábelét egy másikra.Mézga Aladár írta: ↑Tegnap, 17:1230 perc alatt 18%-ig jutott a letöltés.Mézga Aladár írta: ↑Tegnap, 12:54Köszönöm a válaszokat.
Leállítottam.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

30 perc alatt 18%-ig jutott a letöltés.Mézga Aladár írta: ↑Tegnap, 12:54Köszönöm a válaszokat.
Leállítottam.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

Köszönöm a válaszokat.
Előfordul néha, hogy túlterhelt a szerverük. Várj pár órát, és próbáld újra.Mézga Aladár írta: ↑2025.11.24., hétf. 17:40Sziasztok!
A Lumin lejátszómnak feldobja az app, hogy van egy új szoft a 21.1b.
Rákattintok, hogy frissítés és a letöltés 0% áll?
Találkozott ilyennel valaki?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Nálam akkor vacakolt a frissítéssel néhány éve, mikor egy usb hdd rá volt dugva. Úgy emlékszem, a frissítéskor hasalt el akkor. A support nekem hamar válaszolni szokott.Mézga Aladár írta: ↑2025.11.24., hétf. 17:40Sziasztok!
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 170
juliush
Mind jobban piszkálja a fantáziámat, hogy egy kis Intel N100 vagy N150 procira épülő miniPC-re https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... e-home.0.0 épülve létesítek egy otthoni Roon szervert.
Mind jobban piszkálja a fantáziámat, hogy egy kis Intel N100 vagy N150 procira épülő miniPC-re https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... e-home.0.0 épülve létesítek egy otthoni Roon szervert.
Ha jól látom, tud DLNA-t, én biztos , hogy jRiver-t használnék! A Roon előtt az volt nálam is.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6403
Re: eversolo dmp a6 master edition gen 1
Ez átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Shelby
- Törzsvendég

- Értékelés: 130
Re: eversolo dmp a6 master edition gen 1
Az érdeklődőnek üzenném , ha a Lumin D2 lenne a kiszemelt , ez a Master Edition sokkal jobb , sőt a T2 -vel is pariban van ! 
"Én úgy tanultam, hogy a világ az olyan, hogy az ember Fradi-drukker. A rendes magyar ember az Fradi-drukker. Vagy még egyszerűbb dolog ez: az ember fradista, ahogy a nap süt vagy a fű nő. " ESTERHÁZY PÉTER
Köszönöm válaszod. A hifisón az egyik szobában demóztak vele és a látszódtak a számok. De nem tudom, hogy Source I vagy II volt a lejátszó (nekem az I. van) Ha már van egy szép oled kijelzője, akkor akár használni is lehetne...Alex_Aston írta: ↑2025.11.18., kedd 22:42Én úgy tudom, és tapasztaltam, hogy a kijelző csak a forrást mutatja, meg a hangerőt, illetve pár beállítás megjelenítése a szerepe még.
Én speciel örülök is neki, hogy nem került rá egérmozi.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable