Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 118

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

alto írta:
2025.11.25., kedd 17:41
Mézga Aladár írta:
2025.11.25., kedd 17:12
Mézga Aladár írta:
2025.11.25., kedd 12:54
Köszönöm a válaszokat.
Nincs semmi rádugva, hálózat hibátlan.
Tegnap ránéztem és van egy frissebb szoftververzió az ipad-ra.
Ezt feltelepítettem, ma kiderül, hogy ez volt-e a gond?
30 perc alatt 18%-ig jutott a letöltés.
Leállítottam.
Én ma délután frissítettem a 21.1b-re, 2 perc alatt megvolt. Szinte biztos, hogy valami hálózati gebasz van nálad, ehhez elég például egy sérült ethernet kábel, ami ugyan nem szakítja meg teljesen a hálózati kapcsolatot, de a rengeteg hibás csomag miatti csomagismétlések magas száma miatt a letöltés előbb-utóbb megszakad. De okozhat ilyesmit például egy haldokló router vagy switch is, még működik ugyan, de rengeteget hibázik. Ha nem értesz hozzá, kérj meg egy networkinges informatikust, hogy nézze át a hálózatodat. Elsőként megpróbálhatnád kicserélni a Lumin lan kábelét egy másikra.
Lenyeltem, de ez nagyon lekezelő volt. :smile30:
Hálózat tökéletesen rendben van. Optikán megy az U2.
Amikor a frissítéssel próbálkozott akkor 2/3 KB/s sebességgel ment az adatforgalom.
Most a Spoty 110/600 KB/s mutat.
A nasról hibátlanul megy az összes nagy felbontású anyag, most éppen a szám indításakor 42/45 MB/s sebességgel.
A hálózat többi végpontjáról pedig mindenhol elérhető a 1000/1000 sebesség.
Szóval nem itt van a hiba. gondolkodik.gif
Mindig, mindennél van jobb!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3314
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Mézga Aladár írta:
2025.11.25., kedd 17:12
Mézga Aladár írta:
Köszönöm a válaszokat.
Leállítottam.
Én ma délután frissítettem a 21.1b-re, 2 perc alatt megvolt. Szinte biztos, hogy valami hálózati gebasz van nálad, ehhez elég például egy sérült ethernet kábel, ami ugyan nem szakítja meg teljesen a hálózati kapcsolatot, de a rengeteg hibás csomag miatti csomagismétlések magas száma miatt a letöltés előbb-utóbb megszakad. De okozhat ilyesmit például egy haldokló router vagy switch is, még működik ugyan, de rengeteget hibázik. Ha nem értesz hozzá, kérj meg egy networkinges informatikust, hogy nézze át a hálózatodat. Elsőként megpróbálhatnád kicserélni a Lumin lan kábelét egy másikra.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mézga Aladár írta:
Köszönöm a válaszokat.
Leállítottam.

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszönöm a válaszokat.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3314
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Mézga Aladár írta:
2025.11.24., hétf. 17:40
Sziasztok!

A Lumin lejátszómnak feldobja az app, hogy van egy új szoft a 21.1b.
Rákattintok, hogy frissítés és a letöltés 0% áll?
Találkozott ilyennel valaki?
Előfordul néha, hogy túlterhelt a szerverük. Várj pár órát, és próbáld újra.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: Lazac »

Mézga Aladár írta:
2025.11.24., hétf. 17:40
Sziasztok!

Nálam akkor vacakolt a frissítéssel néhány éve, mikor egy usb hdd rá volt dugva. Úgy emlékszem, a frissítéskor hasalt el akkor. A support nekem hamar válaszolni szokott.

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 170

Hozzászólás Szerző: robi-k »

juliush

Mind jobban piszkálja a fantáziámat, hogy egy kis Intel N100 vagy N150 procira épülő miniPC-re https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... e-home.0.0 épülve létesítek egy otthoni Roon szervert.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4177

Hozzászólás Szerző: juliush »

robi-k írta:
2025.11.19., szer. 10:10
...milyen 3 feles app-ot lehet még használni az Oppo Sonica streamer kezelésére és a lokális hálózaton tárolt zenei anyagok elérésére?
Ha jól látom, tud DLNA-t, én biztos , hogy jRiver-t használnék! A Roon előtt az volt nálam is.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6413

Re: eversolo dmp a6 master edition gen 1

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Shelby írta:
2025.11.21., pén. 20:12
Az érdeklődőnek üzenném , ha a Lumin D2 lenne a kiszemelt , ez a Master Edition sokkal jobb , sőt a T2 -vel is pariban van ! 😎
Ez átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Shelby
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 130

Re: eversolo dmp a6 master edition gen 1

Hozzászólás Szerző: Shelby »

Az érdeklődőnek üzenném , ha a Lumin D2 lenne a kiszemelt , ez a Master Edition sokkal jobb , sőt a T2 -vel is pariban van ! 😎
 "Én úgy tanultam, hogy a világ az olyan, hogy az ember Fradi-drukker. A rendes magyar ember az Fradi-drukker. Vagy még egyszerűbb dolog ez: az ember fradista, ahogy a nap süt vagy a fű nő. "  ESTERHÁZY PÉTER

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: st81 »

Alex_Aston írta:
2025.11.18., kedd 22:42
st81 írta:
2025.11.18., kedd 20:22
Technikai kérdésem lenne: a Lindemann musicbook source kijelzőjén....
Én úgy tudom, és tapasztaltam, hogy a kijelző csak a forrást mutatja, meg a hangerőt, illetve pár beállítás megjelenítése a szerepe még.
Én speciel örülök is neki, hogy nem került rá egérmozi.
Köszönöm válaszod. A hifisón az egyik szobában demóztak vele és a látszódtak a számok. De nem tudom, hogy Source I vagy II volt a lejátszó (nekem az I. van) Ha már van egy szép oled kijelzője, akkor akár használni is lehetne...
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 170

Hozzászólás Szerző: robi-k »

Sziasztok,

szeptemberben, az iOS 26 megjelenésével, az Apple törölte az App Store-ból mind az OPPO MediaControll, mind az Oppo Sonica hálózati streamer és DAC Sonica app-kat, így azok már nem elérhetők (pl. telefoncsere vagy rendszerfrissítés után nem telepíthetők fel a készülékre).

Kérdésem lenne hozzátok: milyen 3 feles app-ot lehet még használni az Oppo Sonica streamer kezelésére és a lokális hálózaton tárolt zenei anyagok elérésére?
Az mconnect Lite nem rossz, de nem olyan kényelmes, mint az Oppo Sonica app-ja volt.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3684

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

st81 írta:
2025.11.18., kedd 20:22
Technikai kérdésem lenne: a Lindemann musicbook source kijelzőjén....
Én úgy tudom, és tapasztaltam, hogy a kijelző csak a forrást mutatja, meg a hangerőt, illetve pár beállítás megjelenítése a szerepe még.
Én speciel örülök is neki, hogy nem került rá egérmozi.
Csak a Marantz! :-D

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: st81 »

Technikai kérdésem lenne: a Lindemann musicbook source kijelzőjén meg lehet jeleníteni az aktuális zeneszámot (előadó- dal) streaming esetében (pl. Tidal)? A 13 és 27 gombos távirányító is meg van hozzá azonban az info gomb nyomogatásával csak a hálózati adatokat, pcm adatokat vagy a Tidal feliratot tudtam csak előcsalni...
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: Linner »

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

0

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Linner írta:
2025.11.15., szomb. 13:31
Üdv! (Beteszem ide is, mert most vettem észre, hogy a NAS topic már 7 éve halott)
Synology 416Play nas-t ki szeretnék próbálni egy Microsoft tuning táppal, amin 5,5x2,5 dc csati van. Tudja valaki, hogy a synology táp 4 pines csatlakozóját hogy hívják pontosan, és létezik-e olyan átalakító, ami az egyikből a másikat csinálja?
Kösz előre is!
Kép
Din 4 pin
https://www.audiophonics.fr/en/din-plug ... 12954.html

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Üdv,
Nekiálltam variálni a switchekkel a streamer és a TV smartbox előtt.
Ahogy az Asus CT8-ból átcsatlakozattam a TP Link TL-SG105-be a cuccokat, a tv képe jelentősen javult (mintha nőtt volna a felbontás, jobbak, teltebb színek), viszont a streamer hangja Tidalről egyértelműen romlott. A felbontás és tér nem is annyira, de textúra és testesség elveszett.
Próbáltam egymás után kötni őket, ha a TP Linket kötöm az Asus után, a TV képén nem látok javulást, kb olyan, mint csak az Asus-val. Ha fordítva kötöm, akkor a streamert nem is találta az appja.
Most azon gondolkodom, hogy kipróbálom a többek által is ajánlott filléres Merqsys MS105-t.
Azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg van-e itt valakinek tapasztalata az MS105G típussal? Ez ha jól értem az azonos család Gbites verziója.
Előre is kösz!

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 289

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Luxor Audio írta:
2025.11.15., szomb. 18:51
feket663 írta:
2025.11.15., szomb. 17:13
Ami hátrányát látom, hogy sokszor szoktam számítógéppel a hasamon pihengetve zenét hallgatni, és PC-s kliens sajnos nincs rá...
Ha Windows rendszert használsz, a Microsoft Android emulátora segítségével fel lehet rá telepíteni az Eversolo applikációt.
Köszönöm a segítségedet! Próbáltam, de ott elakadtam, hogy nem találta meg a hálózaton a lejátszót, vagy pedig be kellett volna olvasni egy QR kódot, itt egyelőre feladtam a dolgot. A hozzáértő kollégám már dolgozik az ügyön, sajnos én csak alap felhasználói szinten művelem a számítástechnikát.
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11154
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

feket663 írta:
2025.11.15., szomb. 17:13
Ami hátrányát látom, hogy sokszor szoktam számítógéppel a hasamon pihengetve zenét hallgatni, és PC-s kliens sajnos nincs rá...
Ha Windows rendszert használsz, a Microsoft Android emulátora segítségével fel lehet rá telepíteni az Eversolo applikációt.

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 289

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Nekem ugyan csak egy első generációs Eversolo A6 Master Edition van, teljesen gyári állapotában, kb 1 hete, de eddig tökéletesen meg vagyok elégedve vele, iszonyatosan részletező a hangja basszustól a magas tartományig, de mégsem fárasztó több óra után sem, emellett csodálatos atmoszférát tud teremteni, eddig nem volt a kedvencem a Dead Can Dance, de most szájtátva hallgatom. Ami hátrányát látom, hogy sokszor szoktam számítógéppel a hasamon pihengetve zenét hallgatni, és PC-s kliens sajnos nincs rá, ezt pedig eléggé megszoktam a Volumionál, de az a jó, hogy egy sima dal léptetéshez, hangerő állításhoz elég a bluetoothos távirányítót a kézbe venni, és azzal is meg lehet oldani ezeket. Ha másik albumra vágyaom, akkor meg mehet a telefonról.
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 885

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Bodnapet írta:
2025.11.15., szomb. 12:58
Alex_Aston írta:
2025.11.15., szomb. 10:29
Tudom, fizetett teszt, meg minden, de azért csak nem lehet rossz ez a cucc, ha már az A8-assal is igen sokan elégedettek. Bár ez mondjuk 2x annyiba kerül, ami már elég nagy ugrás.

https://www.av-online.hu/lejatszo/evers ... teszt_4617
Ez engem is érdekelne, mondjuk összehasonlítani egy általam használt Lumin T3-mal (lineáris táppal), nagyjából hasonló árkategória. Izgalmas a sokrétűsége, aminek egy részét én is ki tudnám használni, nem mintha a Luminnal bármi problémám lenne.
Ilyen teszt engem is erdekelne de az audio pc-emmel, persze a Lumin teszt is erdekelne. Csak jot lehet olvasni ezekrol az Eversolo-krol.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Üdv! (Beteszem ide is, mert most vettem észre, hogy a NAS topic már 7 éve halott)
Synology 416Play nas-t ki szeretnék próbálni egy Microsoft tuning táppal, amin 5,5x2,5 dc csati van. Tudja valaki, hogy a synology táp 4 pines csatlakozóját hogy hívják pontosan, és létezik-e olyan átalakító, ami az egyikből a másikat csinálja?
Kösz előre is!

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 112

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Alex_Aston írta:
2025.11.15., szomb. 10:29
Tudom, fizetett teszt, meg minden, de azért csak nem lehet rossz ez a cucc, ha már az A8-assal is igen sokan elégedettek. Bár ez mondjuk 2x annyiba kerül, ami már elég nagy ugrás.

https://www.av-online.hu/lejatszo/evers ... teszt_4617
Ez engem is érdekelne, mondjuk összehasonlítani egy általam használt Lumin T3-mal (lineáris táppal), nagyjából hasonló árkategória. Izgalmas a sokrétűsége, aminek egy részét én is ki tudnám használni, nem mintha a Luminnal bármi problémám lenne.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”