Majd megbeszélem T. Gáborral, aki a tervezője, hogy adjon mérési eredményeket. A többi DAC Meitner DA2 és MA3, Gustard A22, R26, Merging Anubis és Hapi II, Naim 333 streamer, Accuphase DP-570 SACD/DAC és egy Audio-GD volt, aminek most nem emlékszem a pontos típusára.phyton71 írta: ↑2025.10.25., szomb. 13:21Valamilyen mérés a DAC-ról esetleg, elég lenne számszerűsitve (sinad).? A többi DAC-ról lehetne némi infót kapni, gyártó?kaef2 írta: ↑2025.10.16., csüt. 12:08Prototípus hazai D/A konverter a rendszerben. Csak USB csatlakozás van rajta és csak XLR kimenete. Amanero USB interfész, AKM csip. Kiválóan hajtja előfok nélkül is az aktív hangfalaimat.
6A3D7C1A-914B-4CDF-91C2-CED6F60FB506.JPEG
Az elmúlt években több tucat DAC járt nálam, 30-40 ezer eurós árúakkal bezárólag. Egyik sem mutatott olyan életszerűséget, a kevéssé utómunkázott koncertfelvételekkel, emlékeim szerint, mint ez. Nemsokára lesz belőle egy még véglegesebbnek tűnő verzió is, még fejlettebb verzió, de már ez is egyfajta csoda.
(Szerintem és nálam)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Re: Saját hifis cuccaimról készült képek
Valamilyen mérés a DAC-ról esetleg, elég lenne számszerűsitve (sinad).? A többi DAC-ról lehetne némi infót kapni, gyártó?kaef2 írta: ↑2025.10.16., csüt. 12:08Prototípus hazai D/A konverter a rendszerben. Csak USB csatlakozás van rajta és csak XLR kimenete. Amanero USB interfész, AKM csip. Kiválóan hajtja előfok nélkül is az aktív hangfalaimat.
6A3D7C1A-914B-4CDF-91C2-CED6F60FB506.JPEG
Az elmúlt években több tucat DAC járt nálam, 30-40 ezer eurós árúakkal bezárólag. Egyik sem mutatott olyan életszerűséget, a kevéssé utómunkázott koncertfelvételekkel, emlékeim szerint, mint ez. Nemsokára lesz belőle egy még véglegesebbnek tűnő verzió is, még fejlettebb verzió, de már ez is egyfajta csoda.
(Szerintem és nálam)
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
IC és táp kábel csere a fejhallgató erősítőnél. Csak a drót lett vékonyabb, a hangzás nem:-)
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Szia!merida írta: ↑2025.10.19., vas. 11:52"Szia! Köszönöm a méltató szavakat.
Nem veszem magamra a kritikát.
Végülis az erősítő dizájn bemutatása volt a célom. Úgy gondolom, hogy nem mindennapi a kialakítása, kicsit eltér a megszokott formáktól, ami sokaknak érdekes lehet.
Szóval a hang bemutatása, másodlagos volt a teló nem alkalmas rá."
Nagyon szép munka, gratulálok ! Esetleg összetettebb zenei anyag, többet árulna el a hangjáról, képességéről.
Talán ez a zene megfelő lesz.
https://youtu.be/YSTgiFHshNk?si=d6oCGpZyaDQam_T3
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line
"Szia! Köszönöm a méltató szavakat.
Végülis az erősítő dizájn bemutatása volt a célom. Úgy gondolom, hogy nem mindennapi a kialakítása, kicsit eltér a megszokott formáktól, ami sokaknak érdekes lehet.
Nagyon szép munka, gratulálok ! Esetleg összetettebb zenei anyag, többet árulna el a hangjáról, képességéről.
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Prototípus hazai D/A konverter a rendszerben. Csak USB csatlakozás van rajta és csak XLR kimenete. Amanero USB interfész, AKM csip. Kiválóan hajtja előfok nélkül is az aktív hangfalaimat.
(Szerintem és nálam)
(Szerintem és nálam)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
HoriTon írta: ↑2025.10.16., csüt. 11:03
Elnézést, rosszul emlékeztem.
Több videót csináltam Motorola Edge 40 Neo telóval is.
Nagyon ajánlom.
De ez Samsung Galaxy Tab S9FE+ (X610) -el készült.
Szia!
Motorola Edge 40 Neo
Azért nekem megsúghatod, milyen teló csinál ilyen felvételt.
szerintem ez jól átjön
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
HoriTon írta: ↑2025.10.12., vas. 15:06Szia!severance írta: ↑2025.10.12., vas. 11:40Ha már ennyire golyóálló vagy, én is odapörkölök ;-) Az építőiparban tevékenykedek, és sohasem értettem, ahogy az építészek el vannak ájulva egymás remekeitől - de mindig csak az épület homlokzatát mutogatják, és ritka kivételtől eltekintve egy szó sem esik a mögöttes megfontolásokról, a műszaki megoldásokról. Sajnálatos, hogy a legtöbb embernek ennyi elég is belőle, de szerintem így ez ebben a formában minden, csak nem szakma, és nem hobbi - legfeljebb felületes élvezkedés. Én speciel mindig próbálok átadni információt a saját elképzeléseimről is, ezzel egyben vitára bocsátva azt. Ha nem veszed zokon, ez esetben biztatnálak erre![]()
Akkor ide is bemásolom a más csoportban megosztott leírást az erősítővel kapcsolatban.
"
Sziasztok!
Akik ismernek azok tudják, hogy rendelésre nem szoktam csinálni erősítőt. Jön egy ötlet és máris beindul a hifibogár. Az elképzelést hamarosan a tettek követik. Az elkészült erősítőt néhány hónapig örömködve használom, majd eladom, mert ismét beindul a fantáziám.
Néhány hónappal ezelőtt, megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy tudnék-e olyat, vagy még jobbat csinálni, mint az Audio Note Conqueror SE triódás 300B-s erősítőm.
Röviden a válasz: igen. Sőt!
A projekt januárban a dizájn kitalálásával kezdődött, amelynél figyelembe vettem az alkatrészek egymásra gyakorolt hatását a rezgés és a hő elvezetését. Számomra mindig nagyon fontos volt az esztétikum és a szerelés minősége. Kezdetben megelégedtem az átlagos minőségű alkatrészekkel, de mára már elsőbbséget élvez a jobb, audió célra gyártott elemek felhasználása.
Ami a dizájnt illeti, törekedtem arra, hogy olyan formát keressek, ami nem hétköznapi. Úgy érzem, hogy a hagyományos rack formából már nem lehet többet kihozni. Gyakorlatilag az már teljesen ki van maxolva. Így más formát kellett keresnem. Az ihletet a Gamer PC szolgáltatta. Az elkészült erősítő lehet, hogy első ránézésre kicsit idegen a hifi világában, de nekem bejön (a feleségemnek viszont, nagyon nem tetszik). Igen, azt elismerem, hogy megosztó lett a látványa.
A tervrajzokat elkészítettem, már csak egy ügyeskezű lakatosra volt szükségem.
A dobozhoz felhasznált anyagok: 1,5mm vastag acéllemez, 2mm szálra csiszolt rozsdamentes acéllemez, 1,5-s polírozott rozsdamentes acéllemez, 1,5mm furatos lemez, 10mm füstszínű akrillap, valamint cseresznyefa betétek, amelyek bordó és lakk bevonatot kaptak.
A kapcsolási rajz rendelkezésemre állt, ami megegyezik az Audio Note Conqueror kapcsolásával. Az erősítő elkészítésénél a tanácsaival, Takiszer Ati állt a rendelkezésemre.
Minden megvolt ahhoz, hogy megcsináljam az eddigi legjobb triódás SE csöves erősítőmet.
Megkezdődött az alkatrészek beszerzése. Ellenállásoknak ismét a jól bevált PRP-ket választottam. A kimenő trafók, Biczó féle hiperszil kivitelűek. A tápoknál 3db trafóra volt szükségem, (közülük az egyik Sizel) külön a fűtésekhez az anódhoz és a hangerő távkapcsolóhoz. A kondik Philips, TAD típusúak. A csatoló kondenzátor pár Godina Audio. A fojtó szintén a lengyel Sizel gyártmánya. Kábelek, csatlakozók, foglalatok a Kácsa audiótól jöttek. A hangerő szabályzó motoros Alps poti. A 300B csövek Psvane, a 6SN7GTB Tung-sol, valamint az egyenirányító cső JAN-CAHG 5R4WGA (5U4G).
Tehát 5 hónap elteltével, elkészült.
Elsőre nagyon biztatóak a hallottak. Döbbenet az a hangtömeg, amit ezek a kimenők kipréselnek magukból. Csuklóból, könnyedén hozza a legmélyebb hangokat is. A felbontásában sem találok kivetnivalót. Most a tesztelések, mérések időszaka jön.
Az első benyomásom alapján (halkan) kijelenthetem, hogy a bejáratás után eléri, de lehet, hogy le is kerüli hangban az AN erősítőmet és akkor leszek majd igazán bajban.
Mert csak 1 maradhat! ;-) "
Szóval, ezek a sorok három éve íródtak. Azóta sem okozott csalódást az erősítő.
Ez konkrétan nagyon a felső liga
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Szia!severance írta: ↑2025.10.12., vas. 11:40Ha már ennyire golyóálló vagy, én is odapörkölök ;-) Az építőiparban tevékenykedek, és sohasem értettem, ahogy az építészek el vannak ájulva egymás remekeitől - de mindig csak az épület homlokzatát mutogatják, és ritka kivételtől eltekintve egy szó sem esik a mögöttes megfontolásokról, a műszaki megoldásokról. Sajnálatos, hogy a legtöbb embernek ennyi elég is belőle, de szerintem így ez ebben a formában minden, csak nem szakma, és nem hobbi - legfeljebb felületes élvezkedés. Én speciel mindig próbálok átadni információt a saját elképzeléseimről is, ezzel egyben vitára bocsátva azt. Ha nem veszed zokon, ez esetben biztatnálak erre![]()
Akkor ide is bemásolom a más csoportban megosztott leírást az erősítővel kapcsolatban.
"
Sziasztok!
Akik ismernek azok tudják, hogy rendelésre nem szoktam csinálni erősítőt. Jön egy ötlet és máris beindul a hifibogár. Az elképzelést hamarosan a tettek követik. Az elkészült erősítőt néhány hónapig örömködve használom, majd eladom, mert ismét beindul a fantáziám.
Néhány hónappal ezelőtt, megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy tudnék-e olyat, vagy még jobbat csinálni, mint az Audio Note Conqueror SE triódás 300B-s erősítőm.
Röviden a válasz: igen. Sőt!
A projekt januárban a dizájn kitalálásával kezdődött, amelynél figyelembe vettem az alkatrészek egymásra gyakorolt hatását a rezgés és a hő elvezetését. Számomra mindig nagyon fontos volt az esztétikum és a szerelés minősége. Kezdetben megelégedtem az átlagos minőségű alkatrészekkel, de mára már elsőbbséget élvez a jobb, audió célra gyártott elemek felhasználása.
Ami a dizájnt illeti, törekedtem arra, hogy olyan formát keressek, ami nem hétköznapi. Úgy érzem, hogy a hagyományos rack formából már nem lehet többet kihozni. Gyakorlatilag az már teljesen ki van maxolva. Így más formát kellett keresnem. Az ihletet a Gamer PC szolgáltatta. Az elkészült erősítő lehet, hogy első ránézésre kicsit idegen a hifi világában, de nekem bejön (a feleségemnek viszont, nagyon nem tetszik). Igen, azt elismerem, hogy megosztó lett a látványa.
A tervrajzokat elkészítettem, már csak egy ügyeskezű lakatosra volt szükségem.
A dobozhoz felhasznált anyagok: 1,5mm vastag acéllemez, 2mm szálra csiszolt rozsdamentes acéllemez, 1,5-s polírozott rozsdamentes acéllemez, 1,5mm furatos lemez, 10mm füstszínű akrillap, valamint cseresznyefa betétek, amelyek bordó és lakk bevonatot kaptak.
A kapcsolási rajz rendelkezésemre állt, ami megegyezik az Audio Note Conqueror kapcsolásával. Az erősítő elkészítésénél a tanácsaival, Takiszer Ati állt a rendelkezésemre.
Minden megvolt ahhoz, hogy megcsináljam az eddigi legjobb triódás SE csöves erősítőmet.
Megkezdődött az alkatrészek beszerzése. Ellenállásoknak ismét a jól bevált PRP-ket választottam. A kimenő trafók, Biczó féle hiperszil kivitelűek. A tápoknál 3db trafóra volt szükségem, (közülük az egyik Sizel) külön a fűtésekhez az anódhoz és a hangerő távkapcsolóhoz. A kondik Philips, TAD típusúak. A csatoló kondenzátor pár Godina Audio. A fojtó szintén a lengyel Sizel gyártmánya. Kábelek, csatlakozók, foglalatok a Kácsa audiótól jöttek. A hangerő szabályzó motoros Alps poti. A 300B csövek Psvane, a 6SN7GTB Tung-sol, valamint az egyenirányító cső JAN-CAHG 5R4WGA (5U4G).
Tehát 5 hónap elteltével, elkészült.
Elsőre nagyon biztatóak a hallottak. Döbbenet az a hangtömeg, amit ezek a kimenők kipréselnek magukból. Csuklóból, könnyedén hozza a legmélyebb hangokat is. A felbontásában sem találok kivetnivalót. Most a tesztelések, mérések időszaka jön.
Az első benyomásom alapján (halkan) kijelenthetem, hogy a bejáratás után eléri, de lehet, hogy le is kerüli hangban az AN erősítőmet és akkor leszek majd igazán bajban.
Mert csak 1 maradhat! ;-) "
Szóval, ezek a sorok három éve íródtak. Azóta sem okozott csalódást az erősítő.
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 613
Hmmm... most odapörköltél...severance írta: ↑2025.10.12., vas. 11:40Ha már ennyire golyóálló vagy, én is odapörkölök ;-) Az építőiparban tevékenykedek, és sohasem értettem, ahogy az építészek el vannak ájulva egymás remekeitől - de mindig csak az épület homlokzatát mutogatják, és ritka kivételtől eltekintve egy szó sem esik a mögöttes megfontolásokról, a műszaki megoldásokról. Sajnálatos, hogy a legtöbb embernek ennyi elég is belőle, de szerintem így ez ebben a formában minden, csak nem szakma, és nem hobbi - legfeljebb felületes élvezkedés. Én speciel mindig próbálok átadni információt a saját elképzeléseimről is, ezzel egyben vitára bocsátva azt. Ha nem veszed zokon, ez esetben biztatnálak erre![]()
Miért nem kérdezel? Ezen a fórumon itt a lehetőség.
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Ha már ennyire golyóálló vagy, én is odapörkölök ;-) Az építőiparban tevékenykedek, és sohasem értettem, ahogy az építészek el vannak ájulva egymás remekeitől - de mindig csak az épület homlokzatát mutogatják, és ritka kivételtől eltekintve egy szó sem esik a mögöttes megfontolásokról, a műszaki megoldásokról. Sajnálatos, hogy a legtöbb embernek ennyi elég is belőle, de szerintem így ez ebben a formában minden, csak nem szakma, és nem hobbi - legfeljebb felületes élvezkedés. Én speciel mindig próbálok átadni információt a saját elképzeléseimről is, ezzel egyben vitára bocsátva azt. Ha nem veszed zokon, ez esetben biztatnálak erre
Szia! Köszönöm a méltató szavakat.KopaszKutya írta: ↑2025.10.11., szomb. 07:59Szépen megépített, igényes rendszer és még így jutubon is átjön a jó hang.![]()
Félek negatív dologról megnyilvánulni, mert manapság mindenki mindent azonnal zokon vesz, ezért ne vedd személyeskedésnek, mivel nem te indítottad el ezt a trendet, de aki kitalálta azt, hogy felteszek egy videót egy rendszerről, aminek az (is) lenne a célja, hogy (a jutub minőségét figyelembe véve) valamilyen szinten átjöjjön a rendszer tudása, hangja, nem tudom miért kell körbe-körbe körözni a szobába, hogy még véletlenül se a hangon legyen a hangsúly, hanem hogy hogyan néz ki az elektronika eleje vagy hátulja. Nem lenne jobb 1 percben körbe járni, utána leülni középre és elindítani a zenét? Tudom itt is van már fejlődés, van aki zene közben körbe járja a szobát, de ez alatt profi mikrofonnal veszi fel a hangot, nem telefonról.
Tényleg nem rosszból írtam, sajnos mára ez lett a divat, de még a jutub butítása mellett is néha elég szépen át tud jönni egy rendszer kvalitása, ha oda figyel az adó és vevő.![]()
Szóval a hang bemutatása, másodlagos volt a teló nem alkalmas rá.
- KopaszKutya
- Törzsvendég

- Értékelés: 198
Szépen megépített, igényes rendszer és még így jutubon is átjön a jó hang.
Félek negatív dologról megnyilvánulni, mert manapság mindenki mindent azonnal zokon vesz, ezért ne vedd személyeskedésnek, mivel nem te indítottad el ezt a trendet, de aki kitalálta azt, hogy felteszek egy videót egy rendszerről, aminek az (is) lenne a célja, hogy (a jutub minőségét figyelembe véve) valamilyen szinten átjöjjön a rendszer tudása, hangja, nem tudom miért kell körbe-körbe körözni a szobába, hogy még véletlenül se a hangon legyen a hangsúly, hanem hogy hogyan néz ki az elektronika eleje vagy hátulja. Nem lenne jobb 1 percben körbe járni, utána leülni középre és elindítani a zenét? Tudom itt is van már fejlődés, van aki zene közben körbe járja a szobát, de ez alatt profi mikrofonnal veszi fel a hangot, nem telefonról.
Tényleg nem rosszból írtam, sajnos mára ez lett a divat, de még a jutub butítása mellett is néha elég szépen át tud jönni egy rendszer kvalitása, ha oda figyel az adó és vevő.
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature
Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
Komplett Schmidt Ferenc kábelezés
Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
Komplett Schmidt Ferenc kábelezés
Stabil rendszerem már évek óta... úgy is mondhatnám apu játékai.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Ha már ilyen hideg van akkor én is befűtök
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- pucok
- Törzsvendég

- Értékelés: 903
Reggel ez volt a hangszórón. Lehet , hogy a Hifibogár?
Végre teljes lett a család...picit barátkozni kellett vele, de egyre jobban tetszik.
Korábban írtam a KIIAudio rendszerem méréséről , ezért úgy gondolom hogy a tervezőnél nincs jobb információ forrás a megvalósításról.
https://www.youtube.com/watch?v=l74svpwXwRg
https://www.youtube.com/watch?v=l74svpwXwRg
A király,
saját kép, de már nincs meg.
saját kép, de már nincs meg.