Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Saját hifis cuccaimról készült képek

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1472

Re: Saját hifis cuccaimról készült képek

Hozzászólás Szerző: vazze »

HoriTon írta:
2025.10.12., vas. 15:06
severance írta:
2025.10.12., vas. 11:40
HoriTon írta:
2025.10.11., szomb. 08:24
Nem veszem magamra a kritikát.
Ha már ennyire golyóálló vagy, én is odapörkölök ;-) Az építőiparban tevékenykedek, és sohasem értettem, ahogy az építészek el vannak ájulva egymás remekeitől - de mindig csak az épület homlokzatát mutogatják, és ritka kivételtől eltekintve egy szó sem esik a mögöttes megfontolásokról, a műszaki megoldásokról. Sajnálatos, hogy a legtöbb embernek ennyi elég is belőle, de szerintem így ez ebben a formában minden, csak nem szakma, és nem hobbi - legfeljebb felületes élvezkedés. Én speciel mindig próbálok átadni információt a saját elképzeléseimről is, ezzel egyben vitára bocsátva azt. Ha nem veszed zokon, ez esetben biztatnálak erre :rolleyes:
Szia!
Akkor ide is bemásolom a más csoportban megosztott leírást az erősítővel kapcsolatban.

"
Sziasztok!

Akik ismernek azok tudják, hogy rendelésre nem szoktam csinálni erősítőt. Jön egy ötlet és máris beindul a hifibogár. Az elképzelést hamarosan a tettek követik. Az elkészült erősítőt néhány hónapig örömködve használom, majd eladom, mert ismét beindul a fantáziám.

Néhány hónappal ezelőtt, megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy tudnék-e olyat, vagy még jobbat csinálni, mint az Audio Note Conqueror SE triódás 300B-s erősítőm.

Röviden a válasz: igen. Sőt!

A projekt januárban a dizájn kitalálásával kezdődött, amelynél figyelembe vettem az alkatrészek egymásra gyakorolt hatását a rezgés és a hő elvezetését. Számomra mindig nagyon fontos volt az esztétikum és a szerelés minősége. Kezdetben megelégedtem az átlagos minőségű alkatrészekkel, de mára már elsőbbséget élvez a jobb, audió célra gyártott elemek felhasználása.

Ami a dizájnt illeti, törekedtem arra, hogy olyan formát keressek, ami nem hétköznapi. Úgy érzem, hogy a hagyományos rack formából már nem lehet többet kihozni. Gyakorlatilag az már teljesen ki van maxolva. Így más formát kellett keresnem. Az ihletet a Gamer PC szolgáltatta. Az elkészült erősítő lehet, hogy első ránézésre kicsit idegen a hifi világában, de nekem bejön (a feleségemnek viszont, nagyon nem tetszik). Igen, azt elismerem, hogy megosztó lett a látványa.

A tervrajzokat elkészítettem, már csak egy ügyeskezű lakatosra volt szükségem.
A dobozhoz felhasznált anyagok: 1,5mm vastag acéllemez, 2mm szálra csiszolt rozsdamentes acéllemez, 1,5-s polírozott rozsdamentes acéllemez, 1,5mm furatos lemez, 10mm füstszínű akrillap, valamint cseresznyefa betétek, amelyek bordó és lakk bevonatot kaptak.

A kapcsolási rajz rendelkezésemre állt, ami megegyezik az Audio Note Conqueror kapcsolásával. Az erősítő elkészítésénél a tanácsaival, Takiszer Ati állt a rendelkezésemre.

Minden megvolt ahhoz, hogy megcsináljam az eddigi legjobb triódás SE csöves erősítőmet.

Megkezdődött az alkatrészek beszerzése. Ellenállásoknak ismét a jól bevált PRP-ket választottam. A kimenő trafók, Biczó féle hiperszil kivitelűek. A tápoknál 3db trafóra volt szükségem, (közülük az egyik Sizel) külön a fűtésekhez az anódhoz és a hangerő távkapcsolóhoz. A kondik Philips, TAD típusúak. A csatoló kondenzátor pár Godina Audio. A fojtó szintén a lengyel Sizel gyártmánya. Kábelek, csatlakozók, foglalatok a Kácsa audiótól jöttek. A hangerő szabályzó motoros Alps poti. A 300B csövek Psvane, a 6SN7GTB Tung-sol, valamint az egyenirányító cső JAN-CAHG 5R4WGA (5U4G).

Tehát 5 hónap elteltével, elkészült.

Elsőre nagyon biztatóak a hallottak. Döbbenet az a hangtömeg, amit ezek a kimenők kipréselnek magukból. Csuklóból, könnyedén hozza a legmélyebb hangokat is. A felbontásában sem találok kivetnivalót. Most a tesztelések, mérések időszaka jön.

Az első benyomásom alapján (halkan) kijelenthetem, hogy a bejáratás után eléri, de lehet, hogy le is kerüli hangban az AN erősítőmet és akkor leszek majd igazán bajban.

Mert csak 1 maradhat! ;-) "

Szóval, ezek a sorok három éve íródtak. Azóta sem okozott csalódást az erősítő.

Ez konkrétan nagyon a felső liga leborulok.gif
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 621

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

severance írta:
HoriTon írta:
Ha már ennyire golyóálló vagy, én is odapörkölök ;-) Az építőiparban tevékenykedek, és sohasem értettem, ahogy az építészek el vannak ájulva egymás remekeitől - de mindig csak az épület homlokzatát mutogatják, és ritka kivételtől eltekintve egy szó sem esik a mögöttes megfontolásokról, a műszaki megoldásokról. Sajnálatos, hogy a legtöbb embernek ennyi elég is belőle, de szerintem így ez ebben a formában minden, csak nem szakma, és nem hobbi - legfeljebb felületes élvezkedés. Én speciel mindig próbálok átadni információt a saját elképzeléseimről is, ezzel egyben vitára bocsátva azt. Ha nem veszed zokon, ez esetben biztatnálak erre :rolleyes:
Szia!
Akkor ide is bemásolom a más csoportban megosztott leírást az erősítővel kapcsolatban.

"
Sziasztok!

Akik ismernek azok tudják, hogy rendelésre nem szoktam csinálni erősítőt. Jön egy ötlet és máris beindul a hifibogár. Az elképzelést hamarosan a tettek követik. Az elkészült erősítőt néhány hónapig örömködve használom, majd eladom, mert ismét beindul a fantáziám.

Néhány hónappal ezelőtt, megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy tudnék-e olyat, vagy még jobbat csinálni, mint az Audio Note Conqueror SE triódás 300B-s erősítőm.

Röviden a válasz: igen. Sőt!

A projekt januárban a dizájn kitalálásával kezdődött, amelynél figyelembe vettem az alkatrészek egymásra gyakorolt hatását a rezgés és a hő elvezetését. Számomra mindig nagyon fontos volt az esztétikum és a szerelés minősége. Kezdetben megelégedtem az átlagos minőségű alkatrészekkel, de mára már elsőbbséget élvez a jobb, audió célra gyártott elemek felhasználása.

Ami a dizájnt illeti, törekedtem arra, hogy olyan formát keressek, ami nem hétköznapi. Úgy érzem, hogy a hagyományos rack formából már nem lehet többet kihozni. Gyakorlatilag az már teljesen ki van maxolva. Így más formát kellett keresnem. Az ihletet a Gamer PC szolgáltatta. Az elkészült erősítő lehet, hogy első ránézésre kicsit idegen a hifi világában, de nekem bejön (a feleségemnek viszont, nagyon nem tetszik). Igen, azt elismerem, hogy megosztó lett a látványa.

A tervrajzokat elkészítettem, már csak egy ügyeskezű lakatosra volt szükségem.
A dobozhoz felhasznált anyagok: 1,5mm vastag acéllemez, 2mm szálra csiszolt rozsdamentes acéllemez, 1,5-s polírozott rozsdamentes acéllemez, 1,5mm furatos lemez, 10mm füstszínű akrillap, valamint cseresznyefa betétek, amelyek bordó és lakk bevonatot kaptak.

A kapcsolási rajz rendelkezésemre állt, ami megegyezik az Audio Note Conqueror kapcsolásával. Az erősítő elkészítésénél a tanácsaival, Takiszer Ati állt a rendelkezésemre.

Minden megvolt ahhoz, hogy megcsináljam az eddigi legjobb triódás SE csöves erősítőmet.

Megkezdődött az alkatrészek beszerzése. Ellenállásoknak ismét a jól bevált PRP-ket választottam. A kimenő trafók, Biczó féle hiperszil kivitelűek. A tápoknál 3db trafóra volt szükségem, (közülük az egyik Sizel) külön a fűtésekhez az anódhoz és a hangerő távkapcsolóhoz. A kondik Philips, TAD típusúak. A csatoló kondenzátor pár Godina Audio. A fojtó szintén a lengyel Sizel gyártmánya. Kábelek, csatlakozók, foglalatok a Kácsa audiótól jöttek. A hangerő szabályzó motoros Alps poti. A 300B csövek Psvane, a 6SN7GTB Tung-sol, valamint az egyenirányító cső JAN-CAHG 5R4WGA (5U4G).

Tehát 5 hónap elteltével, elkészült.

Elsőre nagyon biztatóak a hallottak. Döbbenet az a hangtömeg, amit ezek a kimenők kipréselnek magukból. Csuklóból, könnyedén hozza a legmélyebb hangokat is. A felbontásában sem találok kivetnivalót. Most a tesztelések, mérések időszaka jön.

Az első benyomásom alapján (halkan) kijelenthetem, hogy a bejáratás után eléri, de lehet, hogy le is kerüli hangban az AN erősítőmet és akkor leszek majd igazán bajban.

Mert csak 1 maradhat! ;-) "

Szóval, ezek a sorok három éve íródtak. Azóta sem okozott csalódást az erősítő.
Csatolmányok
P_20220312_191754_1.jpg
P_20220312_191703.jpg
P_20220306_092657_1_1_1.jpg
P_20220417_115738.jpg
P_20230401_131012.jpg
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

severance írta:
HoriTon írta:
Hmmm... most odapörköltél...
Miért nem kérdezel? Ezen a fórumon itt a lehetőség.
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 129

Hozzászólás Szerző: severance »

HoriTon írta:

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.

KopaszKutya írta:
2025.10.11., szomb. 07:59
HoriTon írta:
2025.10.09., csüt. 20:19

youtu.be/UvB_IOY9zbU
Szépen megépített, igényes rendszer és még így jutubon is átjön a jó hang. :smile32:

Félek negatív dologról megnyilvánulni, mert manapság mindenki mindent azonnal zokon vesz, ezért ne vedd személyeskedésnek, mivel nem te indítottad el ezt a trendet, de aki kitalálta azt, hogy felteszek egy videót egy rendszerről, aminek az (is) lenne a célja, hogy (a jutub minőségét figyelembe véve) valamilyen szinten átjöjjön a rendszer tudása, hangja, nem tudom miért kell körbe-körbe körözni a szobába, hogy még véletlenül se a hangon legyen a hangsúly, hanem hogy hogyan néz ki az elektronika eleje vagy hátulja. Nem lenne jobb 1 percben körbe járni, utána leülni középre és elindítani a zenét? Tudom itt is van már fejlődés, van aki zene közben körbe járja a szobát, de ez alatt profi mikrofonnal veszi fel a hangot, nem telefonról.

Tényleg nem rosszból írtam, sajnos mára ez lett a divat, de még a jutub butítása mellett is néha elég szépen át tud jönni egy rendszer kvalitása, ha oda figyel az adó és vevő. :smile53:
Szia! Köszönöm a méltató szavakat.
Végülis az erősítő dizájn bemutatása volt a célom. Úgy gondolom, hogy nem mindennapi a kialakítása, kicsit eltér a megszokott formáktól, ami sokaknak érdekes lehet.
Szóval a hang bemutatása, másodlagos volt a teló nem alkalmas rá.

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 198

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

HoriTon írta:
2025.10.09., csüt. 20:19

youtu.be/UvB_IOY9zbU
Szépen megépített, igényes rendszer és még így jutubon is átjön a jó hang. :smile32:

Félek negatív dologról megnyilvánulni, mert manapság mindenki mindent azonnal zokon vesz, ezért ne vedd személyeskedésnek, mivel nem te indítottad el ezt a trendet, de aki kitalálta azt, hogy felteszek egy videót egy rendszerről, aminek az (is) lenne a célja, hogy (a jutub minőségét figyelembe véve) valamilyen szinten átjöjjön a rendszer tudása, hangja, nem tudom miért kell körbe-körbe körözni a szobába, hogy még véletlenül se a hangon legyen a hangsúly, hanem hogy hogyan néz ki az elektronika eleje vagy hátulja. Nem lenne jobb 1 percben körbe járni, utána leülni középre és elindítani a zenét? Tudom itt is van már fejlődés, van aki zene közben körbe járja a szobát, de ez alatt profi mikrofonnal veszi fel a hangot, nem telefonról.

Tényleg nem rosszból írtam, sajnos mára ez lett a divat, de még a jutub butítása mellett is néha elég szépen át tud jönni egy rendszer kvalitása, ha oda figyel az adó és vevő. :smile53:
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature

Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

Komplett Schmidt Ferenc kábelezés

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1010

Hozzászólás Szerző: csövi »

1110756.jpg
1110761.jpg
Stabil rendszerem már évek óta... úgy is mondhatnám apu játékai.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha már ilyen hideg van akkor én is befűtök
IMG_7479.jpeg

pucok
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 902

Hozzászólás Szerző: pucok »

1759525702450.jpg
Reggel ez volt a hangszórón. Lehet , hogy a Hifibogár?

qxa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: qxa »

Végre teljes lett a család...picit barátkozni kellett vele, de egyre jobban tetszik.
Csatolmányok
20250925_101713.jpg

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 141

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Korábban írtam a KIIAudio rendszerem méréséről , ezért úgy gondolom hogy a tervezőnél nincs jobb információ forrás a megvalósításról.
https://www.youtube.com/watch?v=l74svpwXwRg

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 173

Hozzászólás Szerző: xilop »

A király,
saját kép, de már nincs meg. uvegajto.gif

20150912_101022.jpg
20150912_101022.jpg (54.48 KiB) Megtekintve 1842 alkalommal
20150912_101036.jpg
20150912_101036.jpg (84.5 KiB) Megtekintve 1842 alkalommal

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1249

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Ha már kék fény, akkor én is😃
Csatolmányok
20250924_203818.jpg

Carrobi
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: Carrobi »

Ha már csöves, akkor csatlakozok Én is
Csatolmányok
IMG_0070.jpeg

erisza
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 159

Hozzászólás Szerző: erisza »

Ha már fűtési szezon, akkor a hangulatvilágítás és a jó zene sem árt... 3in1 :)
Bendix_Valvo_4.jpg

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 173

Hozzászólás Szerző: xilop »

Fűtőkészülék 5 db radiátorral, rövid idő alatt befűti a szobát😁
20150902_083112.jpg

bordor
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 79

Hozzászólás Szerző: bordor »

20250925_164036.jpg
+1 a csöveseknek

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4171

Hozzászólás Szerző: juliush »

4you írta:
2025.09.23., kedd 15:04
Fűtès szezon ON!
Nem kell ahhoz feltétlenül cső-rengeteg!!! ;)
DSCF4058.jpg
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1152

Hozzászólás Szerző: 4you »

Fűtès szezon ON!
Csatolmányok
IMG_20250923_150302.jpg
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5246

Hozzászólás Szerző: fülelek »

vazze írta:
2025.09.16., kedd 19:50
Hosszú volt az út idáig és nem volt sem könnyű sem pedig zökkenőmentes de már járódnak a saját tervezésű és építésű dobozaim :rolleyes:
Szép munka, gratulálok, ismerem ezeket a hangszórókat, jó alapanyag, különösen a mélyközép.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

severance írta:
2025.09.16., kedd 21:17
vazze írta:
2025.06.06., pén. 05:45
Sajnos megváltoztak a körülmények amiknek köszönhetően jó eséllyel a büdös életbe többet nem töltök fel erre a fórumra semmit. Jó egészséget kívánok mindenkinek! leborulok.gif
Most akkor hogy van ez? gondolkodik.gif

Tisztázódtak a félreértések a kollégával aki miatt erre a hírtelen elhatározásra jutottam.

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 129

Hozzászólás Szerző: severance »

vazze írta:
2025.06.06., pén. 05:45
Sajnos megváltoztak a körülmények amiknek köszönhetően jó eséllyel a büdös életbe többet nem töltök fel erre a fórumra semmit. Jó egészséget kívánok mindenkinek! leborulok.gif
Most akkor hogy van ez? gondolkodik.gif

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

kasumi írta:
2025.09.16., kedd 20:15
vazze írta:
Hosszú volt az út idáig és nem volt sem könnyű sem pedig zökkenőmentes de már járódnak a saját tervezésű és építésű dobozaim :rolleyes:

IMG_7420.jpeg

IMG_7422.jpeg
Erről mondhatnál többet is. :rolleyes:

Seas magas és SB Acoustics mélyközép 22 literes reflex dobozban.
A doboz elég furfangos mert habár kívülről nem látszik, de az előlap 40mm vastag. A doboz mdf míg az eleje valódi fa. Belül többrétegű csillapítás, a magasnak üreg marva az előlapba így nincs mögötte lyuk hátrafelé. Hangváltó Jantzen alkatrészekből lábtól-lábig szerelve. Bejáratás után még hangolok rajta de már így is elégedett vagyok vele.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 442

Hozzászólás Szerző: kasumi »

vazze írta:

IMG_7420.jpeg

IMG_7422.jpeg
Erről mondhatnál többet is. :rolleyes:
Újratervezés

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”