Az idők folyamán volt nálam hosszabb ideig amorf magos trafós előfok (Promitheus, a dual mono), triódás csöves, (Clarinet Pre - 40e euro), a legnagyobb két dobozos Pass Labs (ez kicsivel olcsóbb, mint a Clarinet), autoformeres passzív (Nagy Pál-féle), 50 éves klasszikus Naim NAP, a nagy 552 -es Naim, és egy műveleti erősítős angol, a híres pro audiós MC2 Audio hifi brandjétől, az Ultrafide Pre. Adjunk még hozzájuk több tucat (analóg, digitálisan) szabályozható kimenetű streamert, DAC-ot.tottyi írta: ↑2025.10.30., csüt. 09:12Szia, Te olyan fajta ember vagy aki szeret teszteket vegezni es meg eszkoze is vannak hozza, szeretem olvasni a tesztjeidet. Veletlenul nincs kedved egy olyan teszthez, hogy miert irjak jobbnak a reles hangeroszabajzos eloerositoket? Marmint magat a potmetert vagy minek nevezzuk. Ilyeneken gondolkodom, hogy mivan ha pl kieg egy-ket rele a jelutban ha nem annyira minoseges relekbol csinaljak meg. Meg, hogy vannak olyan potmeterek amik rengeteg ellenallasbol vannak, hogy ezek nem-e hasonlok a relesekhez vagy csak a strukturajuk hasonlo es aztan vannak az analog hangeroszabajzok de ott meg azt irjak, hogy a relesek jobban birjak idovel bar en szemely szerint ebben nem hiszek de ez az en velmenyem csak. Annyit sikerul kiolvasnom ezekbol a tesztekbol, hogy a relesek jobban viselkednek a hangeroszabalyozasnal, tisztabbak. Engem mondjuk az zavar benne, hogy kozben ha halkabb a zene akkor kattog es ebbol kifolyolag melyikek azok amik nem annyira hangosan kattognak mint pl ami nekem van Benchmark HPA4, allitolag a Mola Mola Mekua halkabb de meg nem volt szerencsem hozza. Azt is irtak, hogy nem hallani a jelutban, ezt kiprobaltam es csak max hangeronel lehetett hallani amikor nem szolt a zene bar ha zene szolna akkor lehet nem hallanam a zeneben de ezt nem mertem kipobalni a szomszedok vegett. Van-e olyan statisztika, hogy melyiknek van nagyobb elettartama, stb. Minden erdekel ezek korul. Google ChatGPT megvolt, beszelgettunk par napot ezekrol de valos tapasztalatok erdekelnenek.
Legjobban az Ultrafide jött be, ezt hallgatom most is, utána pedig a Nagy Pali - féle autoformeres. Kb egyforma az ára a kettőnek, olyan 4 ezer angol fontról beszélünk (én persze kicsit másképpen döntöm el, hogy mi a "jobb" számomra, mint a nagy átlag- nem biztos, hogy a véleményem bárki számára is releváns). A nagyon drágák esetében nem hallottam olyan pluszt, ami miatt megfordult volna a fejemben, valahogy összekaparni rájuk a pénzt.
Ha felhívsz szívesen elmondom részletesen is a tapasztalatokat. Vagy összehozhatunk egy Teams vagy Google Meets videó konferenciát is, ahol átbeszéljük a résztvevők tapasztalatait. Esetleg a november végi Audio Forumos nyilt napon is lehet erre szervezni egy kerekasztal beszélgetést.