Szép munka, gratulálok, ismerem ezeket a hangszórókat, jó alapanyag, különösen a mélyközép.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Re: Saját hifis cuccaimról készült képek
Tisztázódtak a félreértések a kollégával aki miatt erre a hírtelen elhatározásra jutottam.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Seas magas és SB Acoustics mélyközép 22 literes reflex dobozban.
A doboz elég furfangos mert habár kívülről nem látszik, de az előlap 40mm vastag. A doboz mdf míg az eleje valódi fa. Belül többrétegű csillapítás, a magasnak üreg marva az előlapba így nincs mögötte lyuk hátrafelé. Hangváltó Jantzen alkatrészekből lábtól-lábig szerelve. Bejáratás után még hangolok rajta de már így is elégedett vagyok vele.
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 442
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1249
Szép, letisztult setup!
Hosszú volt az út idáig és nem volt sem könnyű sem pedig zökkenőmentes de már járódnak a saját tervezésű és építésű dobozaim

Castle Knight 5 (2,5-utas) és Dali Zensor 7 (2-utas) hangfalak, miniDSP Flex Eight aktív hangváltás, 3db végfoknak átalakított sztereó Sony rádióerősítő, passzív mini PC hang-, és beépített 2TB-os SSD-vel rendelkező Mede8er "ezres" médialejátszó video anyagok lejátszására. (A mini PC egy saját offline routerrel rendelkezik, androidos - foobarCon - távirányításhoz.) Katt az OFF feliratra, akit bővebben érdekel.
Megújult a zene és moziszobám - új erősítő, új JBL ES hangfalak, végre mennyezeti sugárzók is vannak(Dolby Atmos - DTS-X hangzás), új bőrkanapé, új szőnyeg...

AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
- 4you
- V.I.P.
- Értékelés: 1152
Règ jártam erre!!!,párosan szèp az èlet minden tekintetben.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
A történelmi hűség kedvéért talán érdemes megemlíteni, hogy a tavalyi első hazai (nagyon sikeres) bemutatóra én vittem kb 30 millió forint értékű Siltech, Crystal Cable ezüst-arany kábeleket, AES/EBU-hoz, táphoz. Nem hasonlítottuk az átlagos kábelezéshez, de ott arról szólt a rendszer.twinastir írta: ↑2025.09.03., szer. 09:52Ismétlem nem a vélt ár a lényeg, használt piacon pl :/AUDIO-MARKT/ 17000 EUR áron kelt el 1.5 éves KiiAudio + BXT.
A lényeg a megvalósított innováció amit egyre több gyártó próbál másolni de szabadalmak védik mint korábban a Devialet esetében is.
Bruno Putzeys kiemelkedik a konstruktőrök világában és ha megnézed a KiiAudio facebook oldalát hogy milyen stúdiók használják a hangsugárzóikat nem kell több magyarázat
Bruno Putzeys szerint nem kell semmi különleges kábel mert minden kapcsolat lan kábelen megy és így jó Minden benne van csak egy forrás kel és kész.
Részemről lezárom a témát mert ha valaki veszi a fáradságot minden infót megtalál és ne csak a lóvén elmélkedjen .
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 876
Szerintem engem felreertettel.twinastir írta: ↑2025.09.03., szer. 09:52Ismétlem nem a vélt ár a lényeg, használt piacon pl :/AUDIO-MARKT/ 17000 EUR áron kelt el 1.5 éves KiiAudio + BXT.
A lényeg a megvalósított innováció amit egyre több gyártó próbál másolni de szabadalmak védik mint korábban a Devialet esetében is.
Bruno Putzeys kiemelkedik a konstruktőrök világában és ha megnézed a KiiAudio facebook oldalát hogy milyen stúdiók használják a hangsugárzóikat nem kell több magyarázat
Bruno Putzeys szerint nem kell semmi különleges kábel mert minden kapcsolat lan kábelen megy és így jó Minden benne van csak egy forrás kel és kész.
Részemről lezárom a témát mert ha valaki veszi a fáradságot minden infót megtalál és ne csak a lóvén elmélkedjen .
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Ismétlem nem a vélt ár a lényeg, használt piacon pl :/AUDIO-MARKT/ 17000 EUR áron kelt el 1.5 éves KiiAudio + BXT.
Utoirat: Joval asszony baratabb mint a ketto fekete mosogep amim most van. :) ES azt is tarsuk szem elott, hogy joval kisebb helyet foglal el.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 876
Most ha jol ertettem akkor neked ez van meg. Mert ez most kb 33 ezer auro es jobbak a parameterei mint az en ATC-mnek. Persze nem hallottam eloben de mivel meg oldalra is van hangfala talan jobban szetteriti a hangot a szobaban. Ha igy van akkor jobban megeri mert nekem az egesz rendszerem tobbe kerul jocskan bar lehet a Kii-hez is kellenek a jo kabelek. Nekem ami tetszik benne az az, hogy 3db-en lemegy 20Hz-re ami az ATC-nel 6db-en 25Hz-re. Az mondjuk igaz ha csak en is egy streamer-eloerosit-t hasznalnek az ATC-hez akkor joval olcsobb lett volna a rendszer. Na de kitudja, hogy a Kii-hez is nem-e kell a jo korites.twinastir írta: ↑2025.09.02., kedd 22:06Kár az áron rugózni mert nem tudod a részleteket de nem is tartozik senkire
De ha összeadod akár a fórumon hirdetett "drága komponensek,drótok, alátét, tuning, kígyó olaj" stb. árait közel nem jön ki ez a minőség.
Tapasztalás hogy az akusztika szinte senkinél nem tökéletes . Rendszer árának a többszöröst költheted el de nem hozza el a nirvánát . Hiába való az állandó cserebere valamint az ebből származó "amortizáció "az eredmény lehangoló ,ennek felismerése után a szoba sötét sarkában könnycseppjeiket morzsolják ...

Utoirat: Joval asszony baratabb mint a ketto fekete mosogep amim most van. :) ES azt is tarsuk szem elott, hogy joval kisebb helyet foglal el.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Kár az áron rugózni mert nem tudod a részleteket de nem is tartozik senkire
De ha összeadod akár a fórumon hirdetett "drága komponensek,drótok, alátét, tuning, kígyó olaj" stb. árait közel nem jön ki ez a minőség.
Tapasztalás hogy az akusztika szinte senkinél nem tökéletes . Rendszer árának a többszöröst költheted el de nem hozza el a nirvánát . Hiába való az állandó cserebere valamint az ebből származó "amortizáció "az eredmény lehangoló ,ennek felismerése után a szoba sötét sarkában könnycseppjeiket morzsolják ...
10M+++ HUF-ért szóljon is jól!twinastir írta: ↑2025.09.02., kedd 14:20Ez a hallgatási pozícióban készült? Igen. /kii three bxt kombo /
Valóban 10 Hz a alja....Sokáig volt mindenféle Magnepan 1x Martin Logan mert planar hívő vagyok voltam de ez mindent visz
Nincs klasszikus "sweet spot" és alapvetően nem a görbét hallgatod
https://www.youtube.com/watch?v=-4EBw-Pug-Q
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Ez a hallgatási pozícióban készült? Igen. /kii three bxt kombo /
Valóban 10 Hz a alja....Sokáig volt mindenféle Magnepan 1x Martin Logan mert planar hívő vagyok voltam de ez mindent visz
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 901
A grafikon osztása jobban érdekelne, meg hogy mi sugároz az infra tartományban.

Nem szotkam hibázni.
Ez a hallgatási pozícióban készült?
- -CB-
- Beköltözött
A 2 állvány kell, mert a 2 monoblokk -mint tudod- a B rendszert hajtja. Az való igaz, hogy kisebb állvány is elég lenne, de az asszony nem hagyná eladni a tömör tölgy-acél állványokat. Gondolkoztam, hogy kettévágom a nagyot és a kisebbik állványt (ami a Lacié volt) adom el, de az meg olyan cuki :-)Alex_Aston írta: ↑2025.09.01., hétf. 10:58A két polc helyett úgy latom, most már egy is elég. Add el az egyiket, és akkor a probléma megoldva.![]()
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3603
A két polc helyett úgy latom, most már egy is elég. Add el az egyiket, és akkor a probléma megoldva.

Csak a Marantz! :-D
- -CB-
- Beköltözött
Eddig tele volt mindkét állványom gyakorlatilag felesleges, dekorációnak megtartott dolgokkal. (Deck, DAC, póterősítő, nem működő tuner).De sikeresen eladtam mindent. Erre ott maradtak a csupasz polcok. Jönnek a különféle nippek, porcelánkutya :-), stb. Kinek mikkel sikerül a különböző üres helyeket kitölteni?