Alex_Aston írta: ↑2025.08.24., vas. 19:59
Mivel a Cat5e alkalmas 1Gbps sebességre, így lakásban mindenre (igen, képminőségre) IS elegendő, főleg ekkora távon. Nem is gondolnád, hogy mennyi mindenre bőven elég egy ilyen lenézett ruhaszárító kötél. Főleg, ha nincs megfertőzve az ember a minél magasabb számok bűvöletével az elnevezésben.
De ha nagyon zavar, akkor át tudod húzni cső kiszedés nélkül, mert maga a Cat5e kábel lehet a behúzószál. 10m-en nem kellene, hogy gond legyen, kivéve, ha ekkora távra 10 kanyart raktak be, bár ezt kétlem.
A koaxnak meg örülj, mert a DIGI box nélkül szolgáltatja a TV-t, és koax kábel kell neki, azt kell közvetlen a TV-be dugni. Azon jön az össze HD csatorna, tökéletes minőségben, felesleges plusz doboz és távirányító nélkül. Nálam is ez van, áldom is az eget emiatt, hogy nem valami Telekomos, vagy One hülyeség, ami újabb kábelezést és plusz eszközöket igényel, és mellé sokkal kényelmetlenebb is a használata. Szóval a koax jóóóó
Ok, kösz...
Csak 5 kanyar van benne. De egyenes állapotban húzták be, utána tették bele a horonyba. Ahogy néztem, nem nagyon mozdítható már így, valamiért...
Elhiszem, amit írsz, az a helyzet, hogy digi vonalon nem vagyok túl járatos.
Csak azt szoktam meg, hogy a hifiben járatlan villanyszerelők semmit nem értenek a mi hobbinkból, nem értik mire való a jobb tápkábel, az ösvény, a nagyobb keresztmetszet, az olvadó biztosíték ház a sínen, stb...
Azért gondoltam, hogy az árnyékolatlan cat5e csak szerintük jó, olvasva itt a cat 6,7, 8 - ról...
És, nálam is itthon, a router és a box között ott a Viablue EP-7 ...
Mind ezek miatt gondoltam, hogy egy kis plusz befektetést még megérne a 10 méternyi Lan, főleg, hogy később nincsen lehetőség kicserélni...
A coax az elmondásod alapján tényleg jó, meg végül is már ott van, elfér a falban...