Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1446

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:
2025.08.24., vas. 20:21

Én csak 3 drótot ismerek, a Neotech, Acrolink, meg a Furut. A jóember olyasmit ír, hogy a furu tudja a legjobbak 95 %-át? Hát ezt nem tudom. Ahhoz pár drága/nagyon drága drótot is hallani kellene, de nálam érzetre az volt, hogy ha a Furu 95%, akkor az Acro az kb 50 és a Neotech nem kellene! De valószínűbb, hogy a Furu nem tud 95-öt, és az Acro csak a Furu-hoz képest 50.... :)
Anélkül, hogy a Furut hallottam volna bármikor is, és biztosan q.jó, én azt mondanám, hogy a blogban is ismertetett legjobbakhoz képest - 6000 Dolcsi - 70 - 80 % - ot tudhat.
Mint tudjuk, minden relatív... :smile29:

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Deenoo írta:
2025.08.24., vas. 18:48
wasiliy888 írta:
2025.08.24., vas. 14:57
Elmo írta:
2025.08.24., vas. 14:24
Rendeltem egy DH Labs Reunion Cat8 ethernet kábelt, amire majd nyilván kerülnek valamilyen csatlakozók is. A kérdés, hogy egy Cat7 dugó "visszabutítja" a kábelt is Cat7-re? Ha igen, számít ez bármit a stremelés szempontjából?
A másik kérdésem a csatlakozók minőségére vonatkozik. Telegartnerrel szemeztem de az megduplázza a kábel árát.

Találtam pár olcsóbb alternatívát:

https://www.pcx.hu/nikomax-csatlakozo-d ... -mt-403520

https://www.pcx.hu/delock-rj45-dugaszol ... fem-185827

https://www.hik-online.hu/keline-ke-ft4 ... yword=rj45

Van ezekkel valakinek tapasztalata?
Biztosan számít a minőségi csatlakozó, a vezetőszálak anyaga, az árnyékolás és még sok egyéb tényező. És ahogy Koscsó Feri által belinkelt cikkben írják a zavarszűrés is:

https://medium.com/@mediaengineering/va ... 1c394e01da

Én kipróbáltam, és nálam bevált, jól hallható javulást hozott három darab ferrit gyűrű a kábelen (darabja 520 Ft).
Kérlek, tölts fel képet a kábelről, hogyan is néz ki, amennyiben nem nagy kérés. :)
HQ-tól vetted a ferriteket avagy honnan?
Köszönöm!
D'
Nem tudom miért érdekel a kábel, de tessék. Az egy igazi gatya drót, talán még felirat sincs rajta. Nem emlékszem honnan van, lehet, adták a routerhez, amikor a szolgáltató errefelé járt, és bekötötte a netet. A ferrit gyűrű HQs, látszik a fotón a pontos száma, "szerencsére" van belőle többféle, nem tudom mi a jobb, ha lötyög a kábelen, mint nálam, vagy ha szorosabb. Az egyik ennyi ohmos, a másik meg amannyi.
Csatolmányok
Cat5 meggyűrűzve az igazi
Cat5 meggyűrűzve az igazi
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Alex_Aston írta:
2025.08.24., vas. 19:59

Mivel a Cat5e alkalmas 1Gbps sebességre, így lakásban mindenre (igen, képminőségre) IS elegendő, főleg ekkora távon. Nem is gondolnád, hogy mennyi mindenre bőven elég egy ilyen lenézett ruhaszárító kötél. Főleg, ha nincs megfertőzve az ember a minél magasabb számok bűvöletével az elnevezésben. :rolleyes:
De ha nagyon zavar, akkor át tudod húzni cső kiszedés nélkül, mert maga a Cat5e kábel lehet a behúzószál. 10m-en nem kellene, hogy gond legyen, kivéve, ha ekkora távra 10 kanyart raktak be, bár ezt kétlem.

A koaxnak meg örülj, mert a DIGI box nélkül szolgáltatja a TV-t, és koax kábel kell neki, azt kell közvetlen a TV-be dugni. Azon jön az össze HD csatorna, tökéletes minőségben, felesleges plusz doboz és távirányító nélkül. Nálam is ez van, áldom is az eget emiatt, hogy nem valami Telekomos, vagy One hülyeség, ami újabb kábelezést és plusz eszközöket igényel, és mellé sokkal kényelmetlenebb is a használata. Szóval a koax jóóóó :D
Ok, kösz...
Csak 5 kanyar van benne. De egyenes állapotban húzták be, utána tették bele a horonyba. Ahogy néztem, nem nagyon mozdítható már így, valamiért...
Elhiszem, amit írsz, az a helyzet, hogy digi vonalon nem vagyok túl járatos.
Csak azt szoktam meg, hogy a hifiben járatlan villanyszerelők semmit nem értenek a mi hobbinkból, nem értik mire való a jobb tápkábel, az ösvény, a nagyobb keresztmetszet, az olvadó biztosíték ház a sínen, stb...
Azért gondoltam, hogy az árnyékolatlan cat5e csak szerintük jó, olvasva itt a cat 6,7, 8 - ról...
És, nálam is itthon, a router és a box között ott a Viablue EP-7 ...
Mind ezek miatt gondoltam, hogy egy kis plusz befektetést még megérne a 10 méternyi Lan, főleg, hogy később nincsen lehetőség kicserélni...

A coax az elmondásod alapján tényleg jó, meg végül is már ott van, elfér a falban...
:cheers1:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1263

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2025.08.24., vas. 18:53
istvan01 írta:
2025.08.24., vas. 09:49
Jay Luong egy évi munkája fekszik 27 fajta power kábel tesztelésében, amiben kábelek bejáratása is figyelembe lett véve. A teszt 2019-ben készült, és a kábelek kisebb része ismert hazánkban is. Azonban a módszere példás. Választott egy rangos, sokk helyen kiválónak tartott referencia kábelt is: Furutech DPS4.1-et, hozzá illő FI-50-es végekkel.
https://audiobacon-net.translate.goog/2 ... _tr_pto=sc
Jó volt olvasni ezt a blogot, több okból is.
Ami a legfontosabb, alapvetően rengeteg új információhoz juthatunk, aminek a közelébe a büdös életben nem férhetnénk.
Kivételt képez a Furu DPS 4.1, amit ismerhetünk, ha máshonnan nem is, SM elmondta egy párszor, a Vz - vel együtt, hogy nagyon jó drótok...
Megtudhattuk, hogy olcsóbban is sok jó kábel akad és azt is, hogy a legjobbak sajnos a legdrágábbak. Hmmm...
Gondolhatnánk, hogy Jay Luong milyen szerencsés helyzetben van, hogy nem kell végigolvasnia az ügyeletes szkeptikusok tamáskodását, kötözködését, de nem így van.
Érdemes (?) megnézni a blog kinti olvasói egy mérésfanatikus részének beszólásait, mekkora baromságokat hordanak össze...
Úgy tűnik, nyugatabbra sincsen kolbászból az ezüstdrót. :D Vagy ezüstdrótból a kerítés... gondolkodik.gif
Azért nem egyszerű közös nevezőre hozno ezeket a dolgokat.... Én csak 3 drótot ismerek, a Neotech, Acrolink, meg a Furut. A jóember olyasmit ír, hogy a furu tudja a legjobbak 95 %-át? Hát ezt nem tudom. Ahhoz pár drága/nagyon drága drótot is hallani kellene, de nálam érzetre az volt, hogy ha a Furu 95%, akkor az Acro az kb 50 és a Neotech nem kellene! De valószínűbb, hogy a Furu nem tud 95-öt, és az Acro csak a Furu-hoz képest 50.... :) Tálán még annyi, hogy szerintem egy Siltech Ruby Hill2 meg kb csak max 60%..... Az olcsóbb Tunami, Ksl spc diy, ANL diy, ilyenek kb 25 max 30.... Eupen talán 15, olcsó DHLabs, valami 314 (furukava, vagy mi... Már nagyon régen volt) az a 110y (ölflex?) csak 10, ..... Sima pc kábelek már csak 1-2%-kal kevesebb.... :) Na, lényegében a Furu az Acro után nem csak annyi, hogy "hm... ez azért sokkal jobb", hanem annyival "hogy húba....g". Pedig az Acro is nagyon jobb, mint a pc drótok, meg ölflex, meg eupen, meg hasonlók. Persze minél jobb rendszerben halljuk, annál durvábbak a különbségek. ~1M árú rendszer felett.... De 1,5M felett már nagyon erősen kijönnek ezek a dolgok.már úgy us, ha nincsenek nagyon drága kábelek a rendszerben. Pl csak gyári karkábel a Rega karban, Kimber pbj vagy hasonlók, stb. Ja és persze csak "ha érzékenyek a készülékek a kábelezésre". :) De melyik nem az! :)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3528

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Rock60 írta:
2025.08.24., vas. 19:23
A fiam lakásában történik egy teljes körű felújítás, ahol a villanyszerelők digi kábeleket is húznak a falba.
Előre erről nem egyeztettünk, de meglepődve láttam, hogy az előszobában lévő modem ( router ) és a nappaliban lévő tv állványra szánt setup box közé szürkécske Cat5e kábelt húznak. ( Kb. 10m.)
Én azt hittem, hogy ez a drót már a dínókkal kihalt... gondolkodik.gif
Ugyan ezt húzták - ami már annyira nem érdekes talán - a fénymásolóhoz és az asztali számítógéphez is.
Bizonygatták, hogy a Cat5e mindent tud, ami "nekem kell", azt pont.
Ha a hifi most nem is elsődleges szempont, de talán egyszer mégis lesz ott egy streamer, viszont a képminőség mindenképpen szempont lenne, milyen alternatívát lenne érdemes választani, amíg van lehetőség az áthúzásra ?
( Ki kell szedni a gégecsövet a falból, mert a kanyarok miatt másképp nem megy.)

Ja, még valami.
Behúztak egy coaxot is a TV állványhoz.
Van ennek manapság bármi értelme ?
Köszi. :napsut:
Cat5e kábel, ha csak LAN adat biztonságra készülünk, lehet elég. Majd valami Ethernet tesztelővel meg kéne járatni.
Ennél kényesebb a high-end cél, főleg audiora, ott már lehetne rá költeni flancosabb kábelre. Ebben én nem vagyok kompetens, pl azért sem, mert egy nagy lóugrással átléptem. Üvegkábelt húztam a routerem és sztreamerem közé. Ehhez kell optikás switch, üveg kábel. Az üveg kábel kb azonos méter árban van mint bármelyik kommersz LAN kábel. Az optika modulok az üveg végeken, az amit minőségre érdemes választani. De, az a költség, amit erre a 20m-es üveg LAN-ra költöttem, abból jó ha kijönne egy kékvérű, audiora is jónak minősített 2m Ethernet kábel.

Ha falban gégecsövekben megy a kábel, akkor azt nagy rádiusszal szabad csak vezetni, mert különben abba kábelt cserélni kínszenvedés, vagy lehetetlen.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3599

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Rock60 írta:
2025.08.24., vas. 19:23
A fiam lakásában történik egy teljes körű felújítás....

....Behúztak egy coaxot is a TV állványhoz.
Van ennek manapság bármi értelme ?....
Mivel a Cat5e alkalmas 1Gbps sebességre, így lakásban mindenre (igen, képminőségre) IS elegendő, főleg ekkora távon. Nem is gondolnád, hogy mennyi mindenre bőven elég egy ilyen lenézett ruhaszárító kötél. Főleg, ha nincs megfertőzve az ember a minél magasabb számok bűvöletével az elnevezésben. :rolleyes:
De ha nagyon zavar, akkor át tudod húzni cső kiszedés nélkül, mert maga a Cat5e kábel lehet a behúzószál. 10m-en nem kellene, hogy gond legyen, kivéve, ha ekkora távra 10 kanyart raktak be, bár ezt kétlem.

A koaxnak meg örülj, mert a DIGI box nélkül szolgáltatja a TV-t, és koax kábel kell neki, azt kell közvetlen a TV-be dugni. Azon jön az össze HD csatorna, tökéletes minőségben, felesleges plusz doboz és távirányító nélkül. Nálam is ez van, áldom is az eget emiatt, hogy nem valami Telekomos, vagy One hülyeség, ami újabb kábelezést és plusz eszközöket igényel, és mellé sokkal kényelmetlenebb is a használata. Szóval a koax jóóóó :D
Csak a Marantz! :-D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

istvan01 írta:
2025.08.24., vas. 14:43

Adatbiztonság, hibamentesség szempontjából 1-2m Ethernet kábelnél mak mindegy CAT6, CAT6A, CAT7, CAT8 a kábel és csatlakozó. A CAT8-at például azért találták ki, hogy RJ45 csatin, réz kábelen is lehessen akár 40Gbps adat sebesség. Azonban én nem tudok (lehet hogy van) ilyen felületű hálózati eszköz. Üvegkábelek alkalmasak itt már, fajlagosan sokkal olcsóbban és elképesztő kábel hosszakra is. Egészen más lehet a hangzás befolyás a kábeleknek és csatlakozóknak. Nem arányos a CATx emelkedéssel.
A fiam lakásában történik egy teljes körű felújítás, ahol a villanyszerelők digi kábeleket is húznak a falba.
Előre erről nem egyeztettünk, de meglepődve láttam, hogy az előszobában lévő modem ( router ) és a nappaliban lévő tv állványra szánt setup box közé szürkécske Cat5e kábelt húznak. ( Kb. 10m.)
Én azt hittem, hogy ez a drót már a dínókkal kihalt... gondolkodik.gif
Ugyan ezt húzták - ami már annyira nem érdekes talán - a fénymásolóhoz és az asztali számítógéphez is.
Bizonygatták, hogy a Cat5e mindent tud, ami "nekem kell", azt pont.
Ha a hifi most nem is elsődleges szempont, de talán egyszer mégis lesz ott egy streamer, viszont a képminőség mindenképpen szempont lenne, milyen alternatívát lenne érdemes választani, amíg van lehetőség az áthúzásra ?
( Ki kell szedni a gégecsövet a falból, mert a kanyarok miatt másképp nem megy.)

Ja, még valami.
Behúztak egy coaxot is a TV állványhoz.
Van ennek manapság bármi értelme ?
Köszi. :napsut:

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.08.24., vas. 18:53

Gondolhatnánk, hogy Jay Luong milyen szerencsés helyzetben van, hogy nem kell végigolvasnia az ügyeletes szkeptikusok tamáskodását, kötözködését, de nem így van.
Érdemes (?) megnézni a blog kinti olvasói egy mérésfanatikus részének beszólásait, mekkora baromságokat hordanak össze...
Úgy tűnik, nyugatabbra sincsen kolbászból az ezüstdrót. :D Vagy ezüstdrótból a kerítés... gondolkodik.gif
A komment falat én is el kezdtem olvasni, hátha ott is lesz értelmezhető infó, de nem. 20-30, többségében szkeptikus okoskodás után abba hagytam.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

istvan01 írta:
Jay Luong egy évi munkája fekszik 27 fajta power kábel tesztelésében, amiben kábelek bejáratása is figyelembe lett véve. A teszt 2019-ben készült, és a kábelek kisebb része ismert hazánkban is. Azonban a módszere példás. Választott egy rangos, sokk helyen kiválónak tartott referencia kábelt is: Furutech DPS4.1-et, hozzá illő FI-50-es végekkel.
Jó volt olvasni ezt a blogot, több okból is.
Ami a legfontosabb, alapvetően rengeteg új információhoz juthatunk, aminek a közelébe a büdös életben nem férhetnénk.
Kivételt képez a Furu DPS 4.1, amit ismerhetünk, ha máshonnan nem is, SM elmondta egy párszor, a Vz - vel együtt, hogy nagyon jó drótok...
Megtudhattuk, hogy olcsóbban is sok jó kábel akad és azt is, hogy a legjobbak sajnos a legdrágábbak. Hmmm...

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

wasiliy888 írta:
2025.08.24., vas. 14:57
Elmo írta:
Rendeltem egy DH Labs Reunion Cat8 ethernet kábelt, amire majd nyilván kerülnek valamilyen csatlakozók is. A kérdés, hogy egy Cat7 dugó "visszabutítja" a kábelt is Cat7-re? Ha igen, számít ez bármit a stremelés szempontjából?
A másik kérdésem a csatlakozók minőségére vonatkozik. Telegartnerrel szemeztem de az megduplázza a kábel árát.

Biztosan számít a minőségi csatlakozó, a vezetőszálak anyaga, az árnyékolás és még sok egyéb tényező. És ahogy Koscsó Feri által belinkelt cikkben írják a zavarszűrés is:

Én kipróbáltam, és nálam bevált, jól hallható javulást hozott három darab ferrit gyűrű a kábelen (darabja 520 Ft).
Kérlek, tölts fel képet a kábelről, hogyan is néz ki, amennyiben nem nagy kérés. :)
HQ-tól vetted a ferriteket avagy honnan?
Köszönöm!
D'

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Elmo írta:

Dynavox X4000
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Elmo írta:

Adatbiztonság, hibamentesség szempontjából 1-2m Ethernet kábelnél mak mindegy CAT6, CAT6A, CAT7, CAT8 a kábel és csatlakozó. A CAT8-at például azért találták ki, hogy RJ45 csatin, réz kábelen is lehessen akár 40Gbps adat sebesség. Azonban én nem tudok (lehet hogy van) ilyen felületű hálózati eszköz. Üvegkábelek alkalmasak itt már, fajlagosan sokkal olcsóbban és elképesztő kábel hosszakra is. Egészen más lehet a hangzás befolyás a kábeleknek és csatlakozóknak. Nem arányos a CATx emelkedéssel.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 293

Hozzászólás Szerző: Elmo »

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
Jay Luong kedvenc és furcsa kábeléről részletesebb teszt:
High Fidelity Cables CT-1 Ultimate
A kábel gyártója szabadalmaztatott mágnessel módosítja a kábel áramát. Miközben mi eddig úgy tudtuk, az ideális ha az audio kábel közelében nincs mágnesezhető /ferromágneses/anyag, még aranyozás alatti mikronos vastagságú nikkel rétegben sem. Itt meg ennél sokkal erősebb állandó mágnes lehet az egyes vezetők körül.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

pjm írta:
2025.08.21., csüt. 14:08
SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 13:56

Ahogy szoktam írni, pl a wwplatinum ic kábele is szar a vz mellett. Meg egy csomó más. 35 év alatt amiket ki tudtam próbálni a vz nyomába sem értek áraktól függetlenül.
Kéretik fejlegyezni, hogy egy pontban egyetértünk, miszerint nem egyértelmű Soundmania szerint sem, hogy a drágább drót feltétlenül jobb(an tetszik).
Ebben semmi extra nincsen.
Soha nem mondta senki - SM sem - hogy bármelyik drága kábelt érdemes fenntartás nélkül megvenni. ( Főleg, ha van Vz.)

Persze sokkal korrektebb lett volna, ha még a következő mondatot is benne hagytad volna az idézésben :
" De ez azt sem jelenti, hogy nincsen jobb, csak még nem találtam, azok közül a lehetőségek közül, amivel összefutottam."

Egyébként, ha jól tudom talált - kétszeres áron - és persze az is AN...

De nem véletlenúl a Vz - t hangoztatja és ajánlja mindig, bár egyáltalán nem olcsó, annak bravúros az ár/érték aránya.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6335

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A tápösvényes hsz-ek átkerültek a helyükre.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

wasiliy888 írta:
2025.08.22., pén. 16:50
Én is az alsó szegmensben tervezek egynéhány próbát. Nem úgy mint Supravox (de többek között az ő ajánlása alapján is), tehát nem szub kábelről van szó, hanem egy viablue lanról. Amit Rock60 és MrCollector is jónak tart árához viszonyítva, és sikerült egy haveromtól kölcsönbe elkunyiznom.

Először a ferrit gyűrűs utp helyére próbálom be, ha azt könnyedén átlépi, megnézem mit tud a ww starlight8 helyén, de ez már egy kb dupla árban lévő kábel.
A végén lehet, hogy a kölcsöndarab marad.
Sztem a Via lan nem csak az árához viszonyitva piszok jó.
Mondom ez az én Vz-m😆😆😆😆
Mondom úgy,hogy már csak Vertere van a láncban.
De tényleg nagyon jó szívvel ajánlom.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

wasiliy888 írta:
2025.08.22., pén. 16:50
Én is az alsó szegmensben tervezek egynéhány próbát. Nem úgy mint Supravox (de többek között az ő ajánlása alapján is), tehát nem szub kábelről van szó, hanem egy viablue lanról. Amit Rock60 és MrCollector is jónak tart árához viszonyítva, és sikerült egy haveromtól kölcsönbe elkunyiznom.

Először a ferrit gyűrűs utp helyére próbálom be, ha azt könnyedén átlépi, megnézem mit tud a ww starlight8 helyén, de ez már egy kb dupla árban lévő kábel.
Nekem a Via a WW platinum lan helyett is jobban tetszett.
De bármi lehet.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dynavox X4000

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Épp Hiperkarmát tolok.
Hmmm...kegyetlen.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hali
Tartozom egy rövid beszámolóval.
Kb. 2 hete szert tettem egy REL Classic98 subwooferre.
Baromira tetszik amit csinál.
Természetesen jó hifista módjára kitaláltam,hogy a gyári tápkábel és a nagyszintű jelkábel azért nem a világ teteje.
Korábban páran írtátok,hogy sok jelentősége nincs,nem annyira számít ott már a kábelezés.
Hát...izé.
Jelentem,hogy de k....a.
Pedig csak egy padláson talált Via tápkábelt és egy kácsás, eredendően tápkábelnek szánt 5000ft/m 2m-es kábelt hajintottam be jelkábelnek, a gyári 10m-es helyett.
Lényegesen tisztább,megfogottab,transzparensebb a sound.
Ennyi.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9318

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Mindenki megy a lecsóba 3 napra.
Vagy most befejezitek ezt a semmitmondó csörtét!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4503
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

KLajos írta:
2025.08.21., csüt. 14:29

Azt hiszem, az örökös Kondo Vz-re hivatkozás és a nemrég leírt Triangle Comete (ami istenien szólt a B&W CDM1 helyett, amikor átvitted a haverodhoz, ugye) kicsit ellentmondásos. Sokszoros a szorzó a Kondo javára: 1 méter ic kétszer drágább használtan, mint a Comete párja frissen.

De legalább nem életszerű egy ilyen összeállítás. Hivatkozni a homályból persze lehet rá, csak felesleges.
Szerintem SM a sima, régi un Custom Made AN-Vz-ről beszél, nem a Kondo KSL-ről. A KSL egy újabb kiadás és drágább, bár a CM se moindható oclsónak.

Viszotn én is jártam úgy ismerőssel, akinek akkor éppen, jobb híján egy Pionner mezei reeiver volt és ennek a CD-je, két bazii nagy Goodmans egyutas elé bekötve. Borzalmasan nagyot szólt azzal a Vz-vel. Ezzel nem mondom, hogy fusson mindenki ilyet venni, csak ismerem ezt az élményt.
De van másik sztorim, amikor Kürthy Tamás nagy FAL-ára (ez egy elég komoly, hangfal) bekötöttünk egy sima, mezei Harman/kardon cuccot, jobb híján, (mivel akkor már eladtam az előtte ott lévő Kondokat) hogy szóljon valami zene és borzalmasan jól szólt így is.

másik ilyen dolog, amikor egy Kondo Neiro erősítőt olyan helyzetbe hoztunk, hogy vérolcsó DVD lejátszó (MBO. Ismeri bárki? :D ), gatyamadzag drótok és kukáérett hangfal a garázs aljáról és borzalmasan jól szólalt meg így is (ezt eljátszotta a hifi piac magazin is, csak ők Tannuy Mercuryval. Hasonlóan megdöbbentek és nem találtak jelzőket a Neirora :rolleyes: )

Ezt a jelenséget én úgy hívom: "A NAGYSÁG ÁTKA".

Egyszerűen, vannak olyan dolgok a hifiben, ami tökmindegy, hova teszed, "hatalmasságát" átnyomja a rendszer többi egységén és olyan erősen dominál, hogy a gyenge partnerek ellenére is nagyot szól. Úgy tűnik ez a kábel is ilyen. Bár, én sok helyen nem próbálgattam, de valóban volt néhány hasonló élményem ilyen magas szintű drótokkal (is).

És akkor képzeljük el, amikor a rendszer minden elem ilyen nagy. Azt nehéz lesz, de létező jelenség.

De ha megnézed, RockGyuri is valami olyat írt 1-2 napja a digit kábeléről, amit SM is hangoztat.

Hogy ki vegyen ilyet? Nekem tökmindegy, csak segítek megérteni SM miért ennyire lelkes. Én rég lexarom, kinek mi van, az a lényeg, a saját cuccom rendben legyen :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1263

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

ANDS írta:
2025.08.21., csüt. 15:05
SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 14:47

Vagyis megint nem értettél meg semmit!
Nekem mindegy milyen a kábel, csak mondjuk tudjam milyen a vz-hez képest. Persze, hogy can más is ami jó, csak nem jutottam máshoz, mint amiket írok. De, hogy te felsorolsz bármennyit (csak márkát, típust nem!) az nem jelenti azt, hogy ha azonos árban van is, vagy ha drágább is mint a vz, lenne olyan jó, vagy csak megközelítené.
Érteni?
Fülelek kábeleit használtam 1997- től 2010- ig. (13 év nyugalom, semmi kábeltesztelés).
Azóta Zimonyi Ati kábeleit használom a hangfalas rendszeremben (15 éve).
Leírtam már egy hónapja. Az igaz, hogy csak egyszer.
Nem maradt meg, hogy már írtad. Mivel nen ismerem őket, nem is tudok mondani róluk/rájuk semmit. De voltak nálam már magyar "gyártóktól" kábelek..... Siralmasak.... :(
Szerintembhallgasd meg Vz-vel is a rendszered. Meg Platinum powerkábellel.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”