Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- pärt
- Őslakos
- Értékelés: 5105
Re: Kerékpározás
Hőség miatt évente rápróbálok a reggeli körre, de nálam nem működik. Hűvösebbnek hűvösebb, de olyankor még minden izmom alszik.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9297
Ez a mai tekerés kemény volt ebben a hőségben.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- pärt
- Őslakos
Részben technikai sport - akár a hifi - nincs értelme címkézni, mi hülyeség, mi nem. Mindenki saját szempontjai szerint súlyoz, teljesen hanyagolni egyik oldalt sem lehet. Megnyekkent technikával garantált a szenvedés, csakúgy mint fogalmatlan módszertannal.asebestyen írta: ↑2025.08.08., pén. 19:25Jelenleg azt hiszem 5 bicajom van már csak, mindegyiken van lánc. 11s lancból van 2 bontatlan, 3 KMC waxolt, 1 valamilyen sram amivel Szilárd adta a bicajt, illetve 2 shimano lánc amiket váltva használtam míg szarakodtam ilyen hulyesegekkel.
A sportelettannak legalább van értelme (számomra).
Néha nem árt leltározniasebestyen írta: ↑2025.08.08., pén. 19:25Jelenleg azt hiszem 5 bicajom van már csak, mindegyiken van lánc. 11s lancból van 2 bontatlan, 3 KMC waxolt, 1 valamilyen sram amivel Szilárd adta a bicajt, illetve 2 shimano lánc amiket váltva használtam míg szarakodtam ilyen hulyesegekkel.

5 outi,vagy mtb is? Csajom Téged is szeretne

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7698
Jelenleg azt hiszem 5 bicajom van már csak, mindegyiken van lánc. 11s lancból van 2 bontatlan, 3 KMC waxolt, 1 valamilyen sram amivel Szilárd adta a bicajt, illetve 2 shimano lánc amiket váltva használtam míg szarakodtam ilyen hulyesegekkel.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- pärt
- Őslakos
Kell még az egy kilométere eső sportélettani cikk verseny is, hogy mindenkinek legyen esélye nyerni. 

- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7698
Legyen kinek a legalacsonyabb az 1 láncszemre jutó kihasználtsága verseny is. Meg ki mire nem vált át a semmihez más rendszerre verseny. Illetve kinek marad annyi lánca jelenlegi készletéből, amiből minden koporsószege alá jut 1 láncszem verseny. És persze fontos, hogy még egy rozsdapötty se legyen rajta majd akkor sem. Node mivel kell ehhez kenni addig, hogy állásában ne legyen baja? 

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
nem csak lánc: sor, (lánc)tányérok a 11-es rendszerhez (én ugyan nem térek át a 12sp-re

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
ja,hogy láncok darabszámáról? bocs

...
egy fene... játék... xal pärt nyer,mert a fajlagos láncok számát kell nézni. neki egy bicajra jut 6. nekem,most,hogy belegondolok, több van, mert pl a télihez is van a fentlévő mellett axxem 3 tartalék. Aztán van a görgős bicaj,a két nyári, de az egyik 10,másik 11s (nyilván,mindhez van tartalék/csere is). monti, BMX (ahhoz is van tarcsi racsni, még rotor is

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
nem vágom a shimano láncokat. egy DA-m volt,talán üreges volt. a kmc sl és dlc üreges, az fix és hasított a szem oldallapja

csendespihenőn vagyok fórumügyileg. elfáradtam kicsit :)
amúgy nekem a tisztítószer gyanús. biztos benga erős és ha nincs visszakenve az egész lánc az megeheti. Sebi is ezt használ, Őt kell leutánozni, ha neki nem rohad
halfnote.hu
halfnote.hu
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6329
Tudom mit, és miért csinálsz - és értelek is,pärt írta: ↑2025.08.08., pén. 10:11(Fejhallgatóból például több van. Sokkal...)
Úgy jön ki a matek, hogy vaxolva vannak, három rotálódik, a másik három meg levaxolva várja a bevetést. Úgy tippelem, hogy a kilométereim alapján kb. 20 évig jó vagyok lánc terén.![]()
Ja, és a fent lévővel együtt van 4 sorom. Vaxos használat mellett az is elég 30-40 évre, 100 évesen meg majd ráérek gondolkodni, hogy hogyan tovább.(Ha egyáltalán lesz még tovább. Ahogy most állnak a dolgok, lehet, hogy addigra már az agyevő zombik is éhen haltak.
)

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Revi még nem nyilatkozott,várjuk meg.pärt írta: ↑2025.08.08., pén. 09:22Valóban. A Dura Ace üreges.trane írta: ↑2025.08.08., pén. 09:04a fent lévővel egyetemben 4 Ultegra láncom van, és (kívülről) egyik sem üregesMézga Aladár írta: ↑2025.08.07., csüt. 14:46... +1 infó: az Ultegra lánc csapjai üregesek. Netes infó de otthon lecsekkolom.![]()
(Csak kicsivel csúsztál le az első helyről; nekem 6 van, ebből három használatban.)

)
Úgy jön ki a matek, hogy vaxolva vannak, három rotálódik, a másik három meg levaxolva várja a bevetést. Úgy tippelem, hogy a kilométereim alapján kb. 20 évig jó vagyok lánc terén.
Ja, és a fent lévővel együtt van 4 sorom. Vaxos használat mellett az is elég 30-40 évre, 100 évesen meg majd ráérek gondolkodni, hogy hogyan tovább.
(Ha egyáltalán lesz még tovább. Ahogy most állnak a dolgok, lehet, hogy addigra már az agyevő zombik is éhen haltak.
)
- pärt
- Őslakos
(Fejhallgatóból például több van. Sokkal...

Úgy jön ki a matek, hogy vaxolva vannak, három rotálódik, a másik három meg levaxolva várja a bevetést. Úgy tippelem, hogy a kilométereim alapján kb. 20 évig jó vagyok lánc terén.

Ja, és a fent lévővel együtt van 4 sorom. Vaxos használat mellett az is elég 30-40 évre, 100 évesen meg majd ráérek gondolkodni, hogy hogyan tovább.

- Vinkler
- Adminisztrátor
Minek nektek ennyi lánc?
A nyakatokban is hordjátok?

A nyakatokban is hordjátok?

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Az a rohatt megalománia...

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
(Csak kicsivel csúsztál le az első helyről; nekem 6 van, ebből három használatban.
)
- pärt
- Őslakos
Valóban. A Dura Ace üreges.trane írta: ↑2025.08.08., pén. 09:04a fent lévővel egyetemben 4 Ultegra láncom van, és (kívülről) egyik sem üregesMézga Aladár írta: ↑2025.08.07., csüt. 14:46... +1 infó: az Ultegra lánc csapjai üregesek. Netes infó de otthon lecsekkolom.![]()
(Csak kicsivel csúsztál le az első helyről; nekem 6 van, ebből három használatban.

a fent lévővel egyetemben 4 Ultegra láncom van, és (kívülről) egyik sem üregesMézga Aladár írta: ↑2025.08.07., csüt. 14:46... +1 infó: az Ultegra lánc csapjai üregesek. Netes infó de otthon lecsekkolom.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára trane 2025.08.08., pén. 09:05-kor.
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 117
Elhamarkodottan ígértem, az utolsó láncvásárlásomkor az M7100 (105) lánc került a bringára.Mézga Aladár írta: ↑2025.08.07., csüt. 14:46+1 infó: az Ultegra lánc csapjai üregesek. Netes infó de otthon lecsekkolom.
Mindig, mindennél van jobb!
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
+1 infó: az Ultegra lánc csapjai üregesek. Netes infó de otthon lecsekkolom.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Megbízható forrásból vettem.
Az előző lánc, pedig az új bringán volt gyárilag.
- pärt
- Őslakos
Valóban, láttam is videót, ahol eredeti és hamisított Dura láncot hasonlítottak össze. Iszonyú mennyiségű fake cucc kereng, és természetesen nem csak Shimano. De gondolom, Vinkler nem valami alis/temus szutykot vett.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
Sziasztok!
105 és Ultegra 11S 12S láncokat használok sok 10 e km óta és soha nem volt ilyen gondom.
Viszont igen sok hamis Shimano alkatrész van a kereskedelemben.
Valahol olvastam, hogy a csomagolást is ezért változtatták meg.
Nem is írok inkább semmit,mert nálam nagyon kiverte a biztosítékotVinkler írta: ↑2025.08.07., csüt. 09:30Meg is jött a Shimano válasza. Csak egy részét másolom be nektek.
"Én is tapasztaltam már hasonlót (mosás után vizesen hagyott lánc berozsdásodott helyenként), de nem éreztem, hogy jelentős hatással lenne a rendszer teljesítményére (megfelelő kenés mellett persze), mivel felületi rozsdáról beszélünk.
A Shimano sajnos nem vállal garanciát arra, hogy az acél láncai nem tudnak berozsdásodni."
Halkan jegyzem meg, ez az új lánc, kb 3 hónapja van használatban, ha jól emlékszem 3 alkalommal lett lemosva.Kb 31 éve bringázom, van még a családban 6 bringa, egyiknél sincs ilyen probléma.

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Ez teljes gyász.Vinkler írta: ↑2025.08.07., csüt. 09:30Meg is jött a Shimano válasza. Csak egy részét másolom be nektek.
"Én is tapasztaltam már hasonlót (mosás után vizesen hagyott lánc berozsdásodott helyenként), de nem éreztem, hogy jelentős hatással lenne a rendszer teljesítményére (megfelelő kenés mellett persze), mivel felületi rozsdáról beszélünk.
A Shimano sajnos nem vállal garanciát arra, hogy az acél láncai nem tudnak berozsdásodni."
Halkan jegyzem meg, ez az új lánc, kb 3 hónapja van használatban, ha jól emlékszem 3 alkalommal lett lemosva.Kb 31 éve bringázom, van még a családban 6 bringa, egyiknél sincs ilyen probléma.

- Vinkler
- Adminisztrátor
Meg is jött a Shimano válasza. Csak egy részét másolom be nektek.
Halkan jegyzem meg, ez az új lánc, kb 3 hónapja van használatban, ha jól emlékszem 3 alkalommal lett lemosva.
Kb 31 éve bringázom, van még a családban 6 bringa, egyiknél sincs ilyen probléma.
Halkan jegyzem meg, ez az új lánc, kb 3 hónapja van használatban, ha jól emlékszem 3 alkalommal lett lemosva.