Részben technikai sport - akár a hifi - nincs értelme címkézni, mi hülyeség, mi nem. Mindenki saját szempontjai szerint súlyoz, teljesen hanyagolni egyik oldalt sem lehet. Megnyekkent technikával garantált a szenvedés, csakúgy mint fogalmatlan módszertannal.asebestyen írta: ↑2025.08.08., pén. 19:25Jelenleg azt hiszem 5 bicajom van már csak, mindegyiken van lánc. 11s lancból van 2 bontatlan, 3 KMC waxolt, 1 valamilyen sram amivel Szilárd adta a bicajt, illetve 2 shimano lánc amiket váltva használtam míg szarakodtam ilyen hulyesegekkel.
A sportelettannak legalább van értelme (számomra).
Néha nem árt leltározniasebestyen írta: ↑2025.08.08., pén. 19:25Jelenleg azt hiszem 5 bicajom van már csak, mindegyiken van lánc. 11s lancból van 2 bontatlan, 3 KMC waxolt, 1 valamilyen sram amivel Szilárd adta a bicajt, illetve 2 shimano lánc amiket váltva használtam míg szarakodtam ilyen hulyesegekkel.
A sportelettannak legalább van értelme (számomra).
Jelenleg azt hiszem 5 bicajom van már csak, mindegyiken van lánc. 11s lancból van 2 bontatlan, 3 KMC waxolt, 1 valamilyen sram amivel Szilárd adta a bicajt, illetve 2 shimano lánc amiket váltva használtam míg szarakodtam ilyen hulyesegekkel.
nem csak lánc: sor, (lánc)tányérok a 11-es rendszerhez (én ugyan nem térek át a 12sp-re
ja,hogy láncok darabszámáról? bocs
nem vágom a shimano láncokat. egy DA-m volt,talán üreges volt. a kmc sl és dlc üreges, az fix és hasított a szem oldallapja
Tudom mit, és miért csinálsz - és értelek is,pärt írta: ↑2025.08.08., pén. 10:11(Fejhallgatóból például több van. Sokkal...)
Úgy jön ki a matek, hogy vaxolva vannak, három rotálódik, a másik három meg levaxolva várja a bevetést. Úgy tippelem, hogy a kilométereim alapján kb. 20 évig jó vagyok lánc terén.![]()
Ja, és a fent lévővel együtt van 4 sorom. Vaxos használat mellett az is elég 30-40 évre, 100 évesen meg majd ráérek gondolkodni, hogy hogyan tovább.(Ha egyáltalán lesz még tovább. Ahogy most állnak a dolgok, lehet, hogy addigra már az agyevő zombik is éhen haltak.
)
Revi még nem nyilatkozott,várjuk meg.pärt írta: ↑2025.08.08., pén. 09:22Valóban. A Dura Ace üreges.trane írta: ↑2025.08.08., pén. 09:04a fent lévővel egyetemben 4 Ultegra láncom van, és (kívülről) egyik sem üregesMézga Aladár írta: ↑2025.08.07., csüt. 14:46... +1 infó: az Ultegra lánc csapjai üregesek. Netes infó de otthon lecsekkolom.![]()
(Csak kicsivel csúsztál le az első helyről; nekem 6 van, ebből három használatban.)
(Fejhallgatóból például több van. Sokkal...
Az a rohatt megalománia...
Valóban. A Dura Ace üreges.trane írta: ↑2025.08.08., pén. 09:04a fent lévővel egyetemben 4 Ultegra láncom van, és (kívülről) egyik sem üregesMézga Aladár írta: ↑2025.08.07., csüt. 14:46... +1 infó: az Ultegra lánc csapjai üregesek. Netes infó de otthon lecsekkolom.![]()
a fent lévővel egyetemben 4 Ultegra láncom van, és (kívülről) egyik sem üregesMézga Aladár írta: ↑2025.08.07., csüt. 14:46... +1 infó: az Ultegra lánc csapjai üregesek. Netes infó de otthon lecsekkolom.
Elhamarkodottan ígértem, az utolsó láncvásárlásomkor az M7100 (105) lánc került a bringára.Mézga Aladár írta: ↑2025.08.07., csüt. 14:46+1 infó: az Ultegra lánc csapjai üregesek. Netes infó de otthon lecsekkolom.
+1 infó: az Ultegra lánc csapjai üregesek. Netes infó de otthon lecsekkolom.
Megbízható forrásból vettem.
Sziasztok!
Nem is írok inkább semmit,mert nálam nagyon kiverte a biztosítékotVinkler írta: ↑2025.08.07., csüt. 09:30Meg is jött a Shimano válasza. Csak egy részét másolom be nektek.
"Én is tapasztaltam már hasonlót (mosás után vizesen hagyott lánc berozsdásodott helyenként), de nem éreztem, hogy jelentős hatással lenne a rendszer teljesítményére (megfelelő kenés mellett persze), mivel felületi rozsdáról beszélünk.
A Shimano sajnos nem vállal garanciát arra, hogy az acél láncai nem tudnak berozsdásodni."
Halkan jegyzem meg, ez az új lánc, kb 3 hónapja van használatban, ha jól emlékszem 3 alkalommal lett lemosva.Kb 31 éve bringázom, van még a családban 6 bringa, egyiknél sincs ilyen probléma.
Ez teljes gyász.Vinkler írta: ↑2025.08.07., csüt. 09:30Meg is jött a Shimano válasza. Csak egy részét másolom be nektek.
"Én is tapasztaltam már hasonlót (mosás után vizesen hagyott lánc berozsdásodott helyenként), de nem éreztem, hogy jelentős hatással lenne a rendszer teljesítményére (megfelelő kenés mellett persze), mivel felületi rozsdáról beszélünk.
A Shimano sajnos nem vállal garanciát arra, hogy az acél láncai nem tudnak berozsdásodni."
Halkan jegyzem meg, ez az új lánc, kb 3 hónapja van használatban, ha jól emlékszem 3 alkalommal lett lemosva.Kb 31 éve bringázom, van még a családban 6 bringa, egyiknél sincs ilyen probléma.