Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2691

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

revox írta:
2025.07.09., szer. 10:21
írja Dixi: én még nem találkoztam olyan A class amplifikációval,amelyben van igazi "harapás",de ami késik,nem múlik :)

pedig ott van csak energia... azon a videón ami van,emléxem,majd lefújt a kanapéról az alig hallható hangerőn a cucc.
nemrég voltam egy havernál,aki vette egy AN erősítőt. alapvetően a tipikus hifis zenéket kedvelte, pedig top felsőszériás Shindot használt és egyéb finomságokat, nem rossz hangfalakkal (pl Living Voice). na vett egy erősítőt, vittem át kondo drótokat és rájött, hogy szereti a nirvanát is :D tényleg jó volt. De az okát nem tudom, miből ered, hogy ez nálunk nem annyira terjedt el. lehet a régi pozdorjás AN/Snell dobozok miatt.
hogy ON maradjon, ez igaz a drótjaikra is, de valahogy nem szokott összejönni sok embernek az install, aztán kukázza a lehetőséget. gondolom, már kiderült,én se szeretem a piszmogást, kell az erő ,energia. de ez igaz az élet egyéb területeire. Ha autóba ülök, nekem kevés az 50km/h városban, de nem is a sebesség érdekel, a gyorsulás, menetdinamika, gyors irányváltás, stb... az az élvezetes,nem a tempó. na,a hifiben se szeretem a maszatolást, de ott se a hangerő számít, a gyorsaság :rolleyes: (persze, nem baj, ha van lehetőség megkúpolni a hangerőt, de nem szoktam sűrűn)

nem biztatok erre senkit, de van benne lehetőség :rolleyes:
ez itt off,az adminisztációt majd megkérem,tegye át az általános csevegőbe :smile53: ...nagyon általánositva,az A osztály inkább a simaság,barsonyos,finomabb hangzásvilágot képviselte az én mostani hifista életemben...lehetséges hogy meg kell szögelni ilyenkor vlmilyen durvább tölcséres hangszoróval,és akkor esetleg kéz a kézben járhatnak 31_1_21.gif
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1380

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Alex_Aston írta:
2025.07.06., vas. 11:20

Te elkezdtél már megint okfejteni a saját kis zárt világod alapján, mondván megint csak te tudod a tutit? Igen.
Te meg megint elkezdtél okoskodni, elemezni és személyeskedni, pedig nem kért fel rá senki.
Tartsd meg magadnak a személyemmel kapcsolatos véleményedet, mert az személyeskedés.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3317

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Rock60 írta:
2025.07.06., vas. 11:12

Emlékeztetőül...
És elkezdett ilyen irományokat írni?

"...szomszédnak is lehet villogni, asszonypajtásnak is tetszik, takarítani is könnyű körülötte, mi kell még..."

Nem.

Minősített bárkit is? Nem.

Te elkezdtél már megint okfejteni a saját kis zárt világod alapján, mondván megint csak te tudod a tutit? Igen.

Szerintem a kettő elég nagy különbség.
Csak a Marantz! :-D

Rock60
Őslakos
Őslakos

kaef2 írta:
2025.07.02., szer. 21:18
Fel lehet ezt fogni úgyis, hogy egy rakás igénytelen, gazdag ember vette őket, akiknek rossz a hallása, de úgyis, hogy ennyien kerültek közelebb ahhoz, hogy egyszer majd legyen egy tényleg igényes rendszerük otthon, azt remélve, hogy majd feltámad bennük az igény a továbblépésre.
Emlékeztetőül.
A remény hal meg utoljára.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Luxor Audio írta:
2025.07.06., vas. 10:23
Rock60 írta:
2025.07.06., vas. 06:08
Nem feltétlen annyira rossz a hallásuk, és igénytelenek, csak azt gondolják, hogy ennyi elég is a hifi oltárán.
Közülük nagyon kevesen lehetnek, akik felismervén, hogy zsákutcába keveredtek, kitolatnának onnan.
Az ember már csak olyan, hogy a zsákutcába mindenki mást oda tud képzelni, csak önmagát nem.
Miért is nem kaef - et okítjátok Alexxel együtt ?

Rock60
Őslakos
Őslakos

Alex_Aston írta:
2025.07.06., vas. 09:45

Vagy nem egyedül élő remeték, esetleg nem "önző disznók", hogy a családra bármit ráerőltetnek, stb.
Fontos a design, mert olyan az életük, hogy abba nem fe bele egy fél szobát elfoglaló hifi cucc.
Nincs ezzel semmi baj.

Ki vagy te, hogy ezt kritizáld, és miért? Nem tök mindegy, ki miért vette? Ezer.más oka lehet még.
Simán el tudom képzelni, hogy többségük sokkal boldogabban hallgat zenét, mint te, mert leul, es élvezi, nem pedig hallgatás közben a (vélt) hibákat keresi.

Nekem sem mindegy, hogy néz ki egy cucc. Lehet akármilyen jó, ha nem passzol az ízlésembe, nem veszem meg, ha ingyen lenne, akkor sem.
Szerinted, aki nem ilyen micsodát hallgat, az mind remete, vagy önző disznó, aki ráerőlteti a családkára a csúnya hobbiját ?
Szerinted, aki nem ilyen micsodát hallgat, azt mind nem érdekli, hogy néz ki a cucca ?
Mind ronda ocsmánysággal tömi tele a szobáját, pl Supravox, Reserved, Elex, és még sokan mások és persze én is.
És boldogtalanul hallgatjuk a zenét. Nyilván.
Nyugi van. Kapj be egy Seduxent, vagy Sanaxot és hideg zuhany. :kiss:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.07.06., vas. 11:19-kor.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11006
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Rock60 írta:
Nem feltétlen annyira rossz a hallásuk, és igénytelenek, csak azt gondolják, hogy ennyi elég is a hifi oltárán. Letisztult design, sehol semmi drót, szomszédnak is lehet villogni, asszonypajtásnak is tetszik, takarítani is könnyű körülötte, mi kell még ?
...
Közülük nagyon kevesen lehetnek, akik felismervén, hogy zsákutcába keveredtek, kitolatnának onnan.
Az ember már csak olyan, hogy a zsákutcába mindenki mást oda tud képzelni, csak önmagát nem.

A hobbimra nem szeretnék oltárként tekinteni, ami előtt rendszeresen áldoznom kell. Nagyon élvezem, hogy nincs hatalmas állvány, kábelerdő és készülékhegy a szobában és hogy zenehallgatáshoz elég egyetlen kütyüt bekapcsolnom. A szomszédnak soha nem mutogattam, nem is érdekli, ahogy az "asszonypajtást" sem igazán, megvannak a saját passziói, azokba meg én nem dumálok bele. De ő is használja, mert a Volume rendszeresen feljebb van tekerve, mint ahogy én szoktam hagyni. És ebben én látom az örömöt.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3317

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Rock60 írta:

Az első mondatodat tartom valószínűnek.
Nem feltétlen annyira rossz a hallásuk, és igénytelenek, csak azt gondolják, hogy ennyi elég is a hifi oltárán.....
Vagy nem egyedül élő remeték, esetleg nem "önző disznók", hogy a családra bármit ráerőltetnek, stb.
Fontos a design, mert olyan az életük, hogy abba nem fe bele egy fél szobát elfoglaló hifi cucc.
Nincs ezzel semmi baj.

Ki vagy te, hogy ezt kritizáld, és miért? Nem tök mindegy, ki miért vette? Ezer.más oka lehet még.
Simán el tudom képzelni, hogy többségük sokkal boldogabban hallgat zenét, mint te, mert leul, es élvezi, nem pedig hallgatás közben a (vélt) hibákat keresi.

Nekem sem mindegy, hogy néz ki egy cucc. Lehet akármilyen jó, ha nem passzol az ízlésembe, nem veszem meg, ha ingyen lenne, akkor sem.
Csak a Marantz! :-D

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2298

Hozzászólás Szerző: cables »

twinastir írta:
2025.07.04., pén. 00:02
"Urak" ultra gáz ez az egész ....én mint sokáig elsők között Devialet tulaj írom....mért nincs kérdeznék sokan ?
Más ingatlanban élek és mint minden változik de a józan ész és a realitás nem. megkerülhető vagy ???
Mi az ultra gáz?

Rock60
Őslakos
Őslakos

kaef2 írta:
Fel lehet ezt fogni úgyis, hogy egy rakás igénytelen, gazdag ember vette őket, akiknek rossz a hallása, de úgyis, hogy ennyien kerültek közelebb ahhoz, hogy egyszer majd legyen egy tényleg igényes rendszerük otthon, azt remélve, hogy majd feltámad bennük az igény a továbblépésre.
Az első mondatodat tartom valószínűnek.
Nem feltétlen annyira rossz a hallásuk, és igénytelenek, csak azt gondolják, hogy ennyi elég is a hifi oltárán.
Letisztult design, sehol semmi drót, szomszédnak is lehet villogni, asszonypajtásnak is tetszik, takarítani is könnyű körülötte, mi kell még ?
- Hogy tetszik drágám ? Szép ugye ? Julika is örülni fog neki. :kiss:
Majd betesszük a Karácsonyfa alá...
- Igen, mókuskám, gyönyörű ! :kiss:
Remekül fog mutatni közöttük a márványasztal a fehér porceláncicával...

Előre menekülvén majd megveszik a nagyobb modellt.

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 120

Hozzászólás Szerző: twinastir »

"Urak" ultra gáz ez az egész ....én mint sokáig elsők között Devialet tulaj írom....mért nincs kérdeznék sokan ?
Más ingatlanban élek és mint minden változik de a józan ész és a realitás nem. megkerülhető vagy ???

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3492

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

ZolaBA írta:
2025.07.03., csüt. 09:04
Devialet Phantom-ból van I-es és II-es is, azon belül pedig további típusok.
A kisebb és olcsóbb II-es csak 16x16x22cm, ami gondolom elég ok a kompromisszumokra :)
Én a Pennában egy lakótelepi nappaliban halottam az I-es silver-t, azóta is azt érzem venni kéne :D az árán kívül ami visszatart, hogy azt olvastam egyáltalán nem javítható, lejár a gari és lutri lesz, ahhoz meg tényleg drága.

devialet phantom.jpg
Ezt a D50-es hifi són hallva én is gyorsan menekültem a szobából. Ez bombasztikus, meg mindenegyben, de neeem.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Devialet Phantom-ból van I-es és II-es is, azon belül pedig további típusok.
A kisebb és olcsóbb II-es csak 16x16x22cm, ami gondolom elég ok a kompromisszumokra :)
Én a Pennában egy lakótelepi nappaliban halottam az I-es silver-t, azóta is azt érzem venni kéne :D az árán kívül ami visszatart, hogy azt olvastam egyáltalán nem javítható, lejár a gari és lutri lesz, ahhoz meg tényleg drága.
devialet phantom.jpg
devialet phantom.jpg (113.23 KiB) Megtekintve 1368 alkalommal
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3650

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Aszpirin írta:
2025.07.02., szer. 23:33
kaef2 írta:
A megjegyzésem a betett screenshoton említett verzióra és nem a kiállításon fotózott fancy Gold verzióra vonatkozik
Okés, szerintem félreértettem.
Láttam, amit betettél. de azt hittem, azt gondoltad, hogy azokból volt a kiállításon a bemutató. Persze, 1000 euróért per darab közelebb viszi a zenét, bár 2 darab JBL boombox is igen jó ár/érték arányú ebből a nézőpontból. Roont nem tud, de elég neki egy telefon is :D Ráadásul nagyságrendileg többet eladtak már, mint Phantomokból :D :D Na jó, ezt csak balga fricskának szántam :D
(Mellesleg nekem is van, használom is kertipartikon :D )
Nem gond, a félreértések azért vannak, hogy helyretegyük őket.
:smile53:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11006
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2025.07.02., szer. 18:41
Luxor Audio írta:
2025.07.02., szer. 15:10
Az egész HiFi hobbi és ez a fórum is tele van visszakanyarodásokkal.
Ezt a nagy igazságot még hány változatban szándékozod leírni? :D
Nem tudom, mire gondolsz, esetleg összetévesztesz valakivel. Én most írtam le először és talán utoljára, a szóhasználat Cables mestertől származik.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5999

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Mellesleg pont a Devialet Phantomok árainak keresése közben, az általam berakott link mögötti termékoldal nézegetésekor tanultam egy új hifis jelzőz: kvintesszenciális. Bevallom, nem tudtam, hogy egy hifis cucc kvintesszenciális is lehet. De nagyon barón hangzik. Kvintesszenciális :D :D Ezt meg kell jegyeznem :D

(a "kvintesszencia" jelentését ismertem, de jelzőként még sosem láttam)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

kaef2 írta:
A megjegyzésem a betett screenshoton említett verzióra és nem a kiállításon fotózott fancy Gold verzióra vonatkozik
Okés, szerintem félreértettem.
Láttam, amit betettél. de azt hittem, azt gondoltad, hogy azokból volt a kiállításon a bemutató. Persze, 1000 euróért per darab közelebb viszi a zenét, bár 2 darab JBL boombox is igen jó ár/érték arányú ebből a nézőpontból. Roont nem tud, de elég neki egy telefon is :D Ráadásul nagyságrendileg többet eladtak már, mint Phantomokból :D :D Na jó, ezt csak balga fricskának szántam :D
(Mellesleg nekem is van, használom is kertipartikon :D )
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2025.07.02., szer. 18:31
kaef2 írta:
2025.07.02., szer. 14:29
Aszpirin írta:
2025.07.02., szer. 14:13

Itt az általam készített kép, én erre fanyalogtam (az én füleimnek tényleg borzalmas volt)
IMG_6192.jpeg
Ez egy kb 2 x 1000 Eurós komplett aktív hangsugárzó, streaminggel, Roon üzemmóddal.

Screenshot 2025-07-02 at 14.25.01.png

Ár/érték arányban, feleségbarát kivitelt tekintve, egyáltalán nem mondanám rossznak.
Sok ismerősöm használja.
Erre válaszoltam már, de úgy tűnik, valamiért eltűnt az éterben.

Szóval, ha jól megnézed a képet, akkor (főleg a baloldalin látszik) szerintem ebből van rajta 2 darab:
https://www.audiomekka.hu/cikk/4069/Dev ... 8-dB-Gold/
és hozzá ebből az állványból még két darab:
https://www.audiomekka.hu/cikk/4083/Dev ... nic-White/

Igaz, hogy ez Magyarország ahol ugye "világbajnok" az ÁFA meg amúgy is rengeteg cucc sokkal (és néha indokolatlanul sokkal) drágább, mint pl. a Lajtán túl, de azért mutass kérlek egy linket, ahol ezt 2x1000 euróért megveszed :rolleyes:

ÉS nekem tényleg nem tetszett, de NAGYON nem. Az Ár/érték aránya ezért szubjektíve (hangzása a fülemnek - de gustibus non est disputandum) és objektíve is (ára) nálam sokkal rosszabb, mint az ismerőseidnél. :rolleyes:
A megjegyzésem a betett screenshoton említett verzióra és nem a kiállításon fotózott fancy Gold verzióra vonatkozik (beteszem még egyszer a screenshotot, hogy ne kelljen keresni), hogy melyik típusnak az árát említettem:
Screenshot 2025-07-02 at 14.25.01.png
A Penna aktuális honlapjáról való a screenshot (nettó darab árat mutat a felirat tanulsága szerint). Ha nem lehet ennyiért megvenni tőlük, azt Dankó Péteren érdemes számonkérni, de az Alzánál is nagyjából ennyibe kerül.

https://penna-poor.hu/devialet/phantom-reactor-900/

A Phantom sorozat ár/érték arányban, szolgáltatásait, designját és a hangját tekintve számos potenciális vásárlónak meg tudja oldani a zenehallgatással kapcsolatos elvárásait. 10 év alatt több, mint 60 ezer darabot adott el belőlük a gyártó. Ezzel az egyike lehet a valaha legnagyobb mennyiségben eladott aktív hangsugárzóknak. Fel lehet ezt fogni úgyis, hogy egy rakás igénytelen, gazdag ember vette őket, akiknek rossz a hallása, de úgyis, hogy ennyien kerültek közelebb ahhoz, hogy egyszer majd legyen egy tényleg igényes rendszerük otthon, azt remélve, hogy majd feltámad bennük az igény a továbblépésre.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2025.07.02., szer. 19:21
Snipi írta:
2025.07.02., szer. 16:43
A DSP nem ördögtől való, csak tudni kell használni. Ami egyáltalán nem triviális.
Amúgy meg DSP-ből kismillió féle lehet, nem csak szobaakusztika-korrekció.
A DSP-zés kapcsán konkrétan semmiféle alkalmazást nem említettem, a szoba korrekciót sem. Csupán annyit próbáltam leírni, hogy nagyon jól kell érteni az érdemi használatához.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2025.07.02., szer. 16:53
Szóval nem jutottunk sehova. Onnét indult a vita, hogy a Devialet cég csőd közelbe került. A vita eredménye annyi, hogy ez egyeseknek meglepő, másoknak, többünknek meg nem. Na jónapot mindenkinek!
A beszélgetés onnan indult, hogy valaki betette az MBL - nek befektetőt kereső német cég nyilatkozatát linkben, különösebb magyarázat nélkül. Ezt próbáltam megmagyarázni és hasonló példaként megemlítettem a Devialet és a Marantz/Denon példáját is.

Ennek kapcsán egy @Cables nevű user kinyilvánította, hogy neki mennyire nem tetszett a Devialet hang, amikor egy magyar felhasználónál járva hallotta. Eltérítve így a high-end audióban előforduló pénzügyi, finanszírozási nehézségekről a párbeszéd irányát a Devialet "hangjáról" szóló vita irányába.

Vagyis az elmúlt kb két tucat hozzászólás egyáltalán nem arról szólt, amit az összefoglalód állít: "A vita eredménye annyi, hogy ez egyeseknek meglepő, másoknak, többünknek meg nem."

Arról, hogy ki, mennyire lepődött meg ezen, nem nagyon születtek hozzászólások. Ha jól értelmezem, amit írtál, egyedül Te sugalmaztad, hogy a Devialet azért kerülhetett bajba, mert nem szól elég jól (Dénes Zolinál Neked nem tetszett a hang, mivel az túl élesen szólt, írtad).

Akit érdekel a Devialet tőkebevonásának az oka és története, az off mögött olvashat róla.
[OFF - katt ide ha látni akarod]

A befektető keresésének több oka is volt: részben stratégiai, részben pénzügyi természetű. A főbb indokok a következők:

1. Nemzetközi terjeszkedés finanszírozása
A Devialet célja, hogy tovább erősítse jelenlétét olyan piacokon, mint az USA, Kína és a Közel-Kelet. Ezeken a piacokon a brand ismertség növeléséhez, értékesítési hálózat bővítéséhez és marketingkampányokhoz jelentős tőkére van szükség.

2. Új technológiai fejlesztések
A cég nemcsak prémium hangszóróiról ismert (pl. Phantom széria), hanem szabadalmaztatott audio technológiáiról is, amelyeket más iparágakban is hasznosítani kíván (pl. autóipar, okostelefonok, streaming). E fejlesztések (mint az ADH erősítőtechnológia vagy az un akusztikus DSP-k) továbbfejlesztéséhez szintén komoly K+F ráfordítás szükséges.

3. Veszteséges működés ellensúlyozása
Annak ellenére, hogy prémium márka, a Devialet az elmúlt pár évben nem termelt stabil nyereséget. A jelentős marketing- és kutatás-fejlesztési költségek, valamint a hardvergyártás skálázása, mint más iparágakban is, nagy tőkeigénnyel jár.

4. Tőzsdére jutás és/ vagy stratégiai partner bevonása
A hírek szerint a Devialet hosszú távon a tőzsdére lépést (IPO) is fontolgatja, ehhez azonban stabil növekedést és befektetői bizalmat kell felépítenie. Alternatív forgatókönyvként egy technológiai vagy elektronikai óriással való partnerség (vagy felvásárlás) is képben volt.

5. Végül is 2024 év végén az egyik tulajdonos 30 milió eurós további tőkét vitt be. Ennek is köszönhetően jelenhetett meg az új Astra nevű high-end erősítőjük.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 882

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Aszpirin írta:
2025.07.02., szer. 19:12
Fogalmam sincs, hogy közönség kedvence-e. Én ezeket a grafikonokat most látom először, kizárólag egy szubjektív véleményt írtam le. Meg is lepődtem, hogy a méréseken ilyen bajnoki eredményeket produkált. Én tuti nem kérném a szobámba, annyiért pedig, amennyiért vesztegetik, főleg nem. Felőlem ettől még lehetnek a számok és a görbék a közös pont :D Az eset annál tanulságosabb - számomra.
Másoltam a leírást, tudós emberek, földi halandók, átlag userek bevonásával meghatározták a preferenciagörbéket, amihez minél jobban közelít valami, elvileg annál inkább közkedveltebb lesz/lenne a hangja.

Nem kell a számok alapján menni. Amiről zenét hallgatok, arról vagy nincsenek ilyen számok, vagy egyébként sem érdekel, hogy nagyon zöld, mert amúgy praktikus okokból használom. A számok alapján viszont már mehet a korrekció (Te is használod, ha nem is látod azokat), kis rálátással lehet közelíteni, mi fog illeni a szobába, melyik dobozt lehet/érdemes korrekciózni. Stb.

Na de ugye, hogy Neked is tanulságosabb volt, mint egy sima "szerintem meg életem legjobb, legzeneibb hangja" kijelentés, vagy leírom ismételve a megelőző véleményeket?!
Nem szotkam hibázni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Snipi írta:
2025.07.02., szer. 16:43
A DSP nem ördögtől való, csak tudni kell használni. Ami egyáltalán nem triviális.
Én DSP-zek otthon, és szeretem (a cuccomba beépített Dirac-féle szobaakusztika-korrekció, nálam elég jól működik, mondjuk megszenvedtem kicsit a 9 pontos beméréssel is... de szerencsére nem kellett tudnom, mit mér, csak pontosan elhelyezni a mikrofont 9 különböző helyen - és akkor ez még az egyszerűbbik bemérés :D ).

Amúgy meg DSP-ből kismillió féle lehet, nem csak szobaakusztika-korrekció.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

fererencz írta:
2025.07.02., szer. 19:07
Teljesen valid, hogy valakinek nem tetszik. Szerintem viszont így érdekes a dolog, hogy elvileg (papíron) közönség kedvence kellene, hogy legyen, de nem az?
Fogalmam sincs, hogy közönség kedvence-e. Én ezeket a grafikonokat most látom először, kizárólag egy szubjektív véleményt írtam le. Meg is lepődtem, hogy a méréseken ilyen bajnoki eredményeket produkált. Én tuti nem kérném a szobámba, annyiért pedig, amennyiért vesztegetik, főleg nem. Felőlem ettől még lehetnek a számok és a görbék a közös pont :D Az eset annál tanulságosabb - számomra.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 882

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Aszpirin írta:
2025.07.02., szer. 18:38

Amúgy hallottad, vagy számok és grafikonok alapján próbálod megállapítani, hogy szólnak?
Nekem már eszembe sem jutott bármilyen elemzésre és mérésre rákeresni, amiután hallottam. Tuti, hogy nem nekem való, azért. Pedig nagy híve vagyok a méréseknek, objektív jellemzőknek. Ettől még elfogadom, ha másnak ez tetszik.
Nem hallottam, különben leírtam volna, talán nem is állapítottam meg semmit. Szvsz a bármilyen véleményemnél (barkiénél) hasznosabb a méréssel összevetni. Az egy fix pont.

Bemegyek egy lakásba, szerintem jó hűvös van, de a gazda izzad. Nyár van, de bent 24,5 Celsius.

Teljesen valid, hogy valakinek nem tetszik. Szerintem viszont így érdekes a dolog, hogy elvileg (papíron) közönség kedvence kellene, hogy legyen, de nem az?
Nem szotkam hibázni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Luxor Audio írta:
2025.07.02., szer. 15:10
Az egész HiFi hobbi és ez a fórum is tele van visszakanyarodásokkal.
Ezt a nagy igazságot még hány változatban szándékozod leírni? :D

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”