Sziasztok,
Kereken 2 évvel ezelőtt kaptam kézhez Ákostól az Infinity család hangszórókábelét - akkor egy rövid kis írásban próbáltam meg összeszedni az érzéseimet. Őszintén szólva nem egyszerű feladat megfogalmazni a hallottakat amikor az ember beköt egy, vagy akér több Infinity kábelt a rendszerébe. Tele lehetne írni a mindenkori kis memoárt mindenféle magasztos jelzőkkel, de a legjobb módja annak, hogy meggyőződjön róla az ember, ha van lehetősége bekötni a saját rendszerébe.
Szóval amikor Ákos elkészült az Infinity kábelekkel - hangfalkábel, összekötő, AES/EBU -, akkor beszélgettük, hogy lassan eljut addig a bizonyos "falig", amin már nagyon nehéz továbblépni. Természetesen tisztában voltam azzal, hogy nem fog megállni és folyamatosan dolgoztatni fogja a kis agytekervényeit

így el is készült az Ultimate verzióval - amivel kapcsolatban szintén megosztottam Veletek a gondolataimat - remélem nem unjátok még
És ahogy az lenni szokot, a fejlődés nem áll meg és elkészült Ákos legújabb alkotása, az Infinity Generation II (későbbiekben csak G2 néven fogom emlegetni), mely hangfalkábel formájában öltött testet.
Úgy gondoltam, hogy most a két verzió közötti különbségekre próbálok meg fókuszálni, hiszen az előző generációról már írtam, így nem akarom magam ismételgetni.
A legszembetűnőbb különbség a 2. generációnál, hogy organikusabb a hangzás. Ha valaki folyamatosan figyelemmel kíséri Ákos ezen blogját, az talán még emlékszik, hogy Usher BE-10 hangfalaim vannak. Mint majdnem minden zárt doboznak, ennek is van egyfajta "doboz" hangja, amit ez a G2 olyan szinten leredukál, hogy már-már olyan hangzást kapok mint amire csak egy komolyabb sztatikus hangszóró képes. A magas és ének hangoknál olyan fokú a tisztaság, hogy tényleg egy élő színpadra varázsolja az embert. Ez a fajta érzés, eddig egy Martin Logan CLX hallgatása közben lett rajtam úrrá. (Természetesen most is mint mindig, vonatkoztassunk el attól a ténytől amit mindenki ismer, hogy az egész láncot hallja az ember, nem csak egy adott komponenst.) Mivel a rendszeremben most csak a hangszórókábelt cseréltem így kvázi tökéletes képet tudok alkotni a változásokról. Nagyon szeretjük az akusztikus hangszerelésű zenéket, valamint a komolyzenéket is. A G2 sok szempontból is túlmutat az első generációs kábelhez képest, de ahogy pár sorral feljebb már említettem a G2 talán legnagyobb erénye az organikus hangzás totális semlegességgel. Tisztaságban, részletességben már a G1 is elképesztő volt, de Ákos még ezeken a területeken is tovább tudott lépni, átugorva azt a bizonyos falat.
Végszóként muszály lesz Önmagamat ismételnem, hogy: Van-e még tovább???