Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7095

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

A nap képe! :photograph:
Csatolmányok
MBL.jpg
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 124

Hozzászólás Szerző: Block »

wasiliy888 írta:
2025.08.19., kedd 09:21
Ma ünnepli 80. születésnapját Ian Gillan.
happybday.gif

Két évvel ezelőtt tini fiam rávett, hogy menjünk el a Deep Purple koncertjére. Őszintén szólva nem voltam boldog, hogy ezt kérte születésnapjára. Mert a '90-es években, amikor utoljára élőben hallottam őket és én fiatal voltam, ők már akkor sem. Féltem, hogy csalódás lesz a koncert. De legnagyobb meglepetésemre "működött" a dolog, jött a libabőr, óriási élmény volt. Az eredeti tagok közül még Glover (basszus) és Paice (dobok) adták a Purple-re oly' jellemző masszív alapot.

Child in time leborulok.gif

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 142

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Ma ünnepli 80. születésnapját Ian Gillan.
happybday.gif

Két évvel ezelőtt tini fiam rávett, hogy menjünk el a Deep Purple koncertjére. Őszintén szólva nem voltam boldog, hogy ezt kérte születésnapjára. Mert a '90-es években, amikor utoljára élőben hallottam őket és én fiatal voltam, ők már akkor sem. Féltem, hogy csalódás lesz a koncert. De legnagyobb meglepetésemre "működött" a dolog, jött a libabőr, óriási élmény volt. Az eredeti tagok közül még Glover (basszus) és Paice (dobok) adták a Purple-re oly' jellemző masszív alapot.
Csatolmányok
2022_Lieder_am_See_-_Deep_Purple_-_Ian_Gillan_-_by_2eight_-_9SC6765.jpg
2022_Lieder_am_See_-_Deep_Purple_-_Ian_Gillan_-_by_2eight_-_9SC6765.jpg (65.22 KiB) Megtekintve 181 alkalommal
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3443

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

William Hanna és Joseph Barbera tervezi Tom és Jerry-t 1937-ben.

tom_and_jerry.jpg
Csak a Marantz! :-D

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Steven Spielberg, 1977-ben egy ARP 2500-zal a Harmadik típusú találkozások forgatásán.
Csatolmányok
Spielberg.jpg
Spielberg.jpg (109.02 KiB) Megtekintve 424 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3443

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Michael Jordan 1983-ban a kollégiumi szobájában, és szintén 1983-ból egy igazán érdekes állat... :D
Jordan.jpg
Jordan.jpg (101.21 KiB) Megtekintve 576 alkalommal
Sharp.jpg
Sharp.jpg (108.87 KiB) Megtekintve 575 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Agymenés: ON

Házi Bono? Oh, NO!

Nagyon sokszor nem reagálok, témákra, hozzászólásokra, mert tudom mi lenne belőle, vagy mivé fajulhat. Sajnos az íratlan, általános netes etika nem üti meg az érdemi vita, de többségében még az értelmes társalgás belépő szintjét sem.
Még itt a fizetős, saját ValhallA topicban sem szólok hozzá bizonyos jellegű rifröf megnyilvánulásokhoz, pedig sokszor remeg a billentyűzet felett a kezem, de úgy vagyok vele, hogy jobb a békesség.
Inkább ne legyen egy poszt sem, mintsem valami nívó alatti sárdobálás, személyeskedés bontakozzon ki, ráadásul akaratomon kívül.
Legtöbbször már az is nehezemre esik, hogy az ellenségeskedő, itt-ott megszólítgató, leminősítő DIY kábel"ellenmestereket" a szintjüknek megfelelő viszontválaszban részesítsem. Magyarul, hogy megvédjem magam a nagyobb nyilvánosság előtt...

youtu.be/HzH5VeuXvFA

Olyan húsz évvel ezelőtt még akadt pár unatkozó, valós tudással felvértezett, ízig-vérig szakember a fórumokon, de ma már a többség ignorálja a tudás alapú fórumozást, így a régi gárda szinte teljesen elpárolgott.
Manapság egyesek a sajáttól eltérő véleményt a személyük ellen irányuló, erőszakos cselekedetként élik meg, legyenek bármilyen gyér tudásanyag, valós tapasztalat hiányában.
Sokszor látni egy adott emberen, hogy segítségre szorul, szinte kiált érte, de az sokkal inkább lejön a stílusból, hogy nem képes tanácsokat, sem pedig építő jellegű kritikát, nem, hogy elfogadni, meghallgatni sem.
Nyilván azokból az önjelölt, egyben önhitt polihisztorokból is túlkínálat van manapság, akik „mindenhez is” értenek, közben pedig a saját, drága komponensekből építkező láncaik nem képesek egy elfogadható, belépő high end  szintű prezentációra sem.
Persze mások felé azt kommunikálják, hogy "világlegjobb", "agyonverte", de az otthonuk magányában az asszony távollétében , de annak engedélyével a rendszert kritikusan hallgatva, remélhetőleg legalább maguknak nem hazudnak…
Szerintem a rendszerépítés művészet és mellé valós szaktudást is igénylő elfoglaltság, de még egyszer sem találkoztam olyan hobbistával aki saját bevallása szerint ne értett volna hozzá. Szerintem én is értek hozzá! :D

A Coltrane Supreme Extreme, mint ahogyan azt az elnevezésben is jelzi a gyártó, nem az áruházi hifi kategória.
Aki legalább felületesen követi, hogy milyen agymenésekkel terhelem az ide látogatókat, tudhatja, hogy minden erőmmel ellene vagyok a mai High End Audio piac nonszensz árpolitikájának.
Több alkalommal kőkemény kritikát fogalmaztam meg a dologgal kapcsolatosan, vagyis egyetértek a hozzászólókkal.
Mindezek ellenére, amikor bárhol feltűnik egy lőtávolon kívüli, extrém drága termék, még nem kellene, hogy minden egyes adandó alkalommal, kollektív (le)hurrogást generáljon. 
Gondolom gyerekkorában mindenkinek volt posztereken szuper-sportkocsi, vagy fotómodell kitéve a falakon. Vagy akkor is ment a durci, mert túl drága és nem lehetséges birtokolni?
Gondolom ha így lett volna, senki nem ragasztja ki a posztereket, ahol a Ferrari, RUF Porsche vagy Cindy Crawford néni pislogott vissza bután, keserédes mementókén!. 
Szerintem érdemes elfogadni, hogy vannak, lesznek olyan dolgok, amiket soha az életben, de még reinkarnáció után sem fogunk birtokolni. 

Számtalanszor előjön, hogy én ennyi meg annyi pénzből, sokkal inkább zenészeket hívnék az otthonomba. Szerintem ez minden létező oldalról totális téveszme!
Első körben azért, mert a sztereó high end audió és a valós előadás nem vethető kritikus szinten össze. Valószínűleg a stabil, több évtizedes gyártói (hasba)marketing hintette el azt a tévképzetet a köztudatban, hogy a sztereó rendszer a „valós” előadás konkurenciája, vagy legalább hasonlatos hozzá.
A kettő dolog úgy viszonyul egymáshoz, mint a füstölt csülök koviubival a színes kígyó gumicukorral megszórt tejbegrízhez!
A valóságos tér érzetét kettő csatornás lánc, soha nem lesz képes úgy érzékeltetni, mint mondjuk egy 9-12csatornás surround rendszer a megfelelően rögzített forrásanyaggal. Már ha itt, ilyen összevetésben a zene valósága, zenei tér, vagy „élő jelleg” élvez prioritást. 
Mielőtt még azzal jön valaki, hogy menjek el GyárfásPicibácsihoz Galgamogyoródra az utánépített Ongaku rendszerét meghallgatni vagy a deltafone audióhoz Kakasházára, „mert ott van" és "besz@rsz, behugyozol tőle”.
Köszönöm, de nem szükséges, mert ma már ürítettem és van közel harminc éves hallgatási, tesztelési referenciám, élő, hangosított egyaránt , de még ma is napi szinten foglalkozom a témával, munka és hobbi szinten egyaránt. 
Ennek ellenére, sokkal inkább találom kielégítőnek, hogy tegyük fel egy ultra sokcsatornás surround rendszer, bénácskán imitálja a valóság érzetet, mint azt, hogy hús-vér zenészek legyenek a maguk rigolyáival, "színes egyéniségükkel" a béke szigeteként funkcionáló lakásomban.
Mivel relatíve sokat foglalkozom, „dolgozom” zenészekkel, színpadi emberekkel a magánvéleményem az, hogy nagy többségük igazán nehéz, míg kisebb hányaduk meg egyenesen elviselhetetlen személyiség.
Ki akarna ilyen embereket a lakásán vendégül látni? Vagy amint leteszik a hangszert, azonnal dobjam ki őket?
A másik oldala a dolognak, hogy magában a zenész a klasszis előadás, művészi és előadói képesség maximalizmusának a lehetőségét hordozza, de a kiszolgáló szakembergárda nélkül annak minőségi megnyilvánulása szinte teljesen kizárt.
A hangszertechnikusok és egyéb járulékos szakembergárda, elektronika, színpadtechnika elengedhetetlen részei a produkciónak és magának a zenész(ek)nek is. 
Szóval lehetséges, hogy akik vágyják az extravagáns, magamutogató zenészek közelségét az első alkalom után nagyra értékelnék a valós előadás kvalitásához mérten szegényes otthoni sztereó láncukat és azon is leginkább az OFF gombot. 
Amikor ezt az egészet logikusan átgondoljuk és összekombináljuk, akkor az jön ki, hogy egyetlen nívós alkalom is többe kerülne, mint egy Ultra High End lánc vagy hangdoboz, pláne ha az MTV Unplugged-hez hasonló hangminőségű privát előadásokra vágyunk, mint amilyen a mára audiophile hanganyaggá nemesedett, Eric Clapton - Unplugged korong.

youtu.be/kseSoguuiCs

Eric Capton báttya, aki a referencia Coltrane doboz sokszorosába kerülő (Philippe Patek)órákat gyűjt és visel a koncerteken, ráadásul mindegyiken másikat, vajon mennyiért vállalna egy hazai hifisnek privát haknit?
Segítek a nagyságrend belövésében egy linkkel.:
https://superwatchman.com/eric-clapton-patek-philippe/
No de még ha nem is megyünk ennyire messzire exkluzivitásban, vajon egy A-HA vagy az azóta klasszikus felállásban már régen nem is létező Queensryche mit kérne?

youtu.be/xKM3mGt2pE

youtu.be/RDkS2je4mFo

Vagy időgép is akad a sarokban? Magyarán a High End Audio pont arra való amire kitalálták.
Megidézni, rég letűnt korszakokat, elmúlt szép zenei pillanatokat, előadásokat, nyilvánvaló, de még észszerű kompromisszumok mellett.
Természetesen lehet egy jobb napokat is látott, simléder, zenebohócot is hívni a flaszterról élő performanszra, egyetlen szál, viharvert, hangosítás nélküli dobozgitárjával egy korsó sörért, de az meg nem fog úgy szólni mint a Marten referencia dobozából a U2 vagy Clapton.
Róka fogta csuka!

Annyiban rehabilitálnám a Marten Design-t, hogy a jelenlegi áraikkal csak az aktuális piaci trendeket követik le. 
Többségében arról van szó, hogy manapság a nímand, sok esetben hanyagul összeácsolt, extrém designer cuccokat gyártó cégek, millió USD körüli összegekért kezdték el árulni a térplasztikáikat. 
Nagyon kritikusan véve, számomra alig egy tucatnyi gyártó van jelenleg a piacon, akiknek a termékei egyáltalán szóba jöhetnének és hajlandó is lennék a készülékeikért pénzt adni. 
Jorgen Olofsson és Leif Olofsson jogosan érezhette kicsit sértve magát München-ben, hiszen ott vannak évtizedek óta a piac ütőerén a referencia dobozaikkal... 
Érzésre benne van ebben az árazásban a felhígult szegmensre való reflektálás, vagyis a vételárral is nyomatékosítani szeretnék dobozaik, valós felsőbbrendűségét, egyben megerősítve a piaci pozíciót.

A Marten-re sok mindent lehet igaz, de hogy sz@rok lennének a dobozaik azt pont nem! 
Ezt a kalibert hazai, környékbeli kereskedőknél lehetetlenség meghallgatni, mert a forgalmazó, nagyon érthető okokból nem vállal megtérülés hiányában semmiféle kockázatot. A hazai piacunk pedig még a középkategóriás Marten-t sem biztos, hogy elbírná... Hobbiból egyetlen kereskedő sem fog ilyen extrém minőségű, méretű, áró hangsugárzót készletezni, még akkor sem, ha valamilyen csoda folytán megtehetné.
Egyébként ismerve a hazai hifis virtust, egy nyilvános demónak, mindössze annyi lenne az eredménye, hogy az ingyen kávé felhörpintése és a katalógusok, szórólapok begyűjtése után, röhögve fetrengő emojis hozzászólásokkal fikáznák agyon a terméket az összes még működő hifis fórumon. Nem feledve az örökzöld "agyonvertézést" és az "enyém jobb" típusú,, dedós, „építő jellegű” megnyilvánulásokat, amelyeket képes beszámolókkal színesítve görgethetnénk tucatszám.
Még ha lenne, vagy lesz is valahol, kizárólagosan magánszemélynél van realitása meghallgatásnak.
Akinek pedig ilyen kaliber van otthon, nem fogja telefirkálni a netet, nagyon is érthető okokból.
Amennyiben valaki ilyet akar meghallani, akkor jelenleg az egyetlen valós, napjainkban is dinamikusan fejlődő High End piactéren teheti meg, vagyis Ázsiában.
Nem véletlen, hogy az összes komoly gyártó általában ott mutat be mindent és az ottani kereskedők élveznek abszolút prioritást a világ egyéb részein találhatóakkal szemben.
Ott lépten-nyomon fel lehet bukni az ilyen cuccokban, de még a Marten-től lényegesen drágábbakban is!
Ellenben itt a versenyképtelen, jelenleg a saját gazdaságát elföldelő EU régióban szerintem ez már lassan esélytelen.
Talán a Perfect Sense-nél lesz egy mutogatós darab meg a Marten saját demó szobájában, de kb. ennyivel ennyi.
Egyébként megvolt a világpremier és többségében pozitív kritikát kapott, nem mellékesen pedig hatalmas tömeget vonzott  a cég jelenlegi zászlóshajója.:
https://www.facebook.com/photo?fbid=115 ... 8486483001
A vágyakozás a mai napon még nem kerül pénzbe, úgyhogy durcizás helyett, ha javasolhatom vágyjon mindenki inkább egy Marten - Supreme Extreme-re! 
Bono.jpeg
Agymenés: OFF

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

Engem nem érdekel az ára, az se, hogy ki"mibűl veszi", hanem, hogy a belső kábelezése "... Jorma Paragon, nagy tisztaságú rézvezetőkkel, –180°C-ig tartó kriogén kezeléssel" készült. Semmi faxni, űber nemesfém! Kíváncsi lennék mekkora "tuning potenciál van benne :D (...ez persze csak vicc :D ) Egy tapasztalt, halló ember véleménye is érdekelne a hangsugárzóról, (nem kiállítási hallgatásról) hogy mondjuk vágyjak-e rá. Biztos nagy élmény lehet akkor is ha nem tudod az árát!
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: pali923 »

nemtomm írta:
2025.08.06., szer. 09:48
Sajnos az darabár sad.gif
Sajnos. :rolleyes:
Pedig már elkezdtem gyűjteni rá! 31_1_21.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

KisMarci írta:
2025.08.06., szer. 10:17
nemtomm írta:
earforce írta:
2025.08.06., szer. 06:51
Érték/ár arányban nagyon ott van, főleg utóbbiban. A megfelelő réteg el is fogja kapkodni idő előtt.
https://nintronics.co.uk/products/marte ... g-speakers

400M++ HUF / pár :fekverohog:
Most ebből mennyi kell? 4 db?
Vagy a képen ugyanannak az eleje-hátulja van és akkor csak 2db?
Ha visszalapozol itt a 3. oldal közepe táján láthatod a teljes párat (négy nagy oszlop). München 2025 High End kiállítás fotói között van.
Csatolmányok
Valami ilyesmi a váltója (ez is ömagában egy lakás ára kb, vagy egy kisebb autó minimum)
Valami ilyesmi a váltója (ez is ömagában egy lakás ára kb, vagy egy kisebb autó minimum)
IMG_6383.jpeg (182.56 KiB) Megtekintve 917 alkalommal
Dynavox X4000
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 495

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

nemtomm írta:
earforce írta:
Érték/ár arányban nagyon ott van, főleg utóbbiban. A megfelelő réteg el is fogja kapkodni idő előtt.

Most ebből mennyi kell? 4 db?
Vagy a képen ugyanannak az eleje-hátulja van és akkor csak 2db?
Usher - Valhalla - Emotiva

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

earforce írta:

"Az igazi barát szemből támad."

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: pali923 »

earforce írta:
Az szuper! Ennyi pénzből hetente el tudom hívni a kedvenc előadóimat hozzánk egy kerti koncertre. :rolleyes: 31_1_21.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2942

Hozzászólás Szerző: earforce »

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

coltrane.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

"Behind the Scenes: Return of the Jedi 1983"
Csatolmányok
Jedi.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

"Akira Kurosawa with Francis Ford Coppola and George Lucas in 1981."
Csatolmányok
nap képe.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Hozzászólás Szerző: cables »

Esetleg még annyit a képhez, hogy nem akárkik reklámozzák az Amigát: Andy Warhol és a Blondie énekesnője Debbie Harry

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Ma 40éve jelent meg a paradigmaváltó "Home Computer" gépcsalád első
tagja(A1000) amely minden létező tekintetben megelőzte a korát.
Boldog évfordulót Commodore AMIGA!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Amiga_1000

https://www.generationamiga.com/2025/07 ... eneration/

"Forty years ago today the Amiga computer was unveiled to the world in a glitzy launch event at the Lincoln Center in New York. The Amiga’s legacy to contemporary computing is often overlooked and under reported. Happy Birthday Amiga ! "
Csatolmányok
amiga.jpg

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 495

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Még egy kis sztorizás Ozzy-ról. leborulok.gif

https://444.hu/2025/07/22/ozzy-leghulyebb-sztorijai
Usher - Valhalla - Emotiva

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Slash ma 60 éves!
happybday.gif
Csatolmányok
63391543_e2bc5fbdb17a040482d2d149c8c26d3e_wm.jpg
Dynavox X4000

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
Don.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

R.I.P. Ozzy Osbourne
Csatolmányok
Ozzy.jpg

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”