Én ezeket a gyártókat úgy szoktam jellemezni, hogy karakteres, és megosztó hangzást képviselnek. Van akinek nagyon tetszik, míg másnak nagyon nem. Plinius rendszert csak egyszer hallottam, de nem tudott rám semmilyen hatást gyakorolni, teljesen közömbös volt. Viszont Devialet-t, és Hegel-t többször is, de egyszer sem tetszett semennyire sem, sőt, némelyik kifejezetten irritáló volt. Pontosan tudom, hogy mire gondolsz.cables írta: ↑2025.07.01., kedd 10:16Nem volt előítéletem, valahogy fokozatosan erősödött bennem a érzés, hogy nekem ez túl éles hang. De nem vitatom a te véleményed, maximálisan elhiszem, hogy te szuper jónak hallottad.juliush írta: ↑2025.07.01., kedd 08:52
Egy hifivel évtizedek óta foglalkozó embernek nyilván nem kellemes a feltételezés, de kíváncsi vagyok, mennyre befolyásolta az élményt a berendezés, modern, áramvonalas, csillogó, "hideg", ha úgy tetszik megjelenése, és az alapján kialakított prekoncepció, mert amit én hallottam, az minden volt, csak nem hideg.
Volt két hasonló élményem két másik high-end készülékkel/márkával. Az egyik egy csúcs Plinius rendszer volt, a másik egy komoly Hegel rendszer.
Persze ez csak ízlés kérdése, amin ugyebár vitatkozni nem szokás. Még jó, hogy elég széles a kínálat, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.