Sinclair írta: ↑2025.07.20., vas. 11:41
Azért mert neked is ilyen van,attól még nem kell elájulni!
Musical Fidelity M6si500,Hegel H190,LYNGDORF TDAI-3400 ebbe van mindenféle hókuszpókusz is.
De még sorolhatnám,nem lenne elég egy oldal.
De szerintem hagyjuk mert ennek nincs értelme,maradjatok a régi retró erősitőknél én haladok a korral meg a technikával.
Ezek egy hangyaf@sznyit drágább vasak, ezen készülékek hangi kvalitásait inkább egy korabeli Accuphase elő-végfok párossal lehetne összevetni, ha már ezredfordulós japán hifiről van szó...
Az eredeti hozzászólásomban meg inkább pont erre akartam utalni, hogy a potenciális vásárlói kör nagyon eltérő egy prémium vintage készülék és egy mai digitális all in one darab esetében.
Történetesen van itthon egy Hifirose Rs201e is, ami árban inkább illeszkedik a Denon S10-hez, de a "100 éves" erősítő hangi adottságai - talán a felbontás kivételével - mindenben messze meghaladják a kis Rose tudását, pedig a sajtója annak se rossz.
A mai tömeggyártók nagy része ebben az árkategóriában sajnos feláldozza a digitális hókuszpókusz és a felbontás oltárán a nehezen megfogható zeneiséget és egy nagyon száraz, analitikus előadás lesz a végeredmény, ami kiválóan tud működni egy jól masterelt nagyfelbontású anyag esetében, egyébként meg élvezhetetlen.
Szerencsére vannak azért emberi árban elérhető, figyelemre méltó és kiváló hangú, mai modern D osztályban működő erősítők is (nuForce, NAD M2, csak hogy a Denon árkategóriájában maradjak), de nem ez a jellemző, az általad említett darabok sem a tömeges gyártás termékei.
Összességében azt gondolom és a tapasztalatok is ezt erősítik - legyen az régi, vagy új - egy jól átgondolt topológia, minőségi és jól szeparált alkatrészek, egy rezgéscsillapított ház, a jó tápellátás és a megfelelő tápszűrés vissza fog köszönni a hangminőségben is.
A Dacia Spring vásárlóit meg hiába is próbálnánk meggyőzni, hogy vegyenek egy régi Mercedest S osztályt abból a pénzből, mert mások a két vásárlóréteg prioritásai.
Peace!