"megy a gőzhenger ezerrel"... írod.chord_ írta: ↑2025.03.24., hétf. 08:20Mindenki ezt csinálja. Te is, én is. Az Internet most ilyen lett.
Hogy a net előtt valahogy úgy sikerülnek a kereséseink, hogy a saját igazunkat támasszák alá. Ez különösen akkor szembetűnő, ha kicsit szél ellen vagyunk, mert ott különösen nagy kincs a megtalált félinformáció / pletyka / urban legend; és gyakorlatilag majdnem mindenre található érvelés vagy egy (közepesen) jó történet.
Meg gondold már át egy kicsit. Itt megy a gőzhenger ezerrel; egy csomóan vagytok itt kereskedők, forgalmazók, ex-kereskedők, konstruktőrök, diyerek, akik a fősodorral vitorláztok szépen kábelileg; igazából a számok, a keresési eredmények, a sajtó, a stb... mind-mind titeket támaszt alá.
Jön valaki, aki a totál ellenkezőt hiszi, és a vastag szigetelésekkel szemben alkotja a 'termékeit'.
Hát persze, hogy felhördül, és beszólogat. Hiszen az ő szempontjából ellentétes igazságokat támogattok.
Én csodálkozom, hogy csak ennyit.:)
Nekem úgy tűnik, hogy mintha ez a gőzhenger pont fordítva működne, mint ahogy ezt sugallod, valamiféle Dávid-Góliát harcnak beállítva a tökegyszerű, gábor zsazsai logikájú folyamatos promóciót - amely mintha nem egészen a hiteles, műszaki jellegű érvelésen alapulna (amivel összességében persze semmi baj, Gábor Zsazsa is jól megélt belőle, addig, amíg a fórum működési szabályainak megfelel). Nagyon jó lenne, ha a világ olyan egyszerű lenne, ahogy ez tálalva van.
Van akinek ez bejön, hisz a csodákban, van akinek meg nem.
Ennyi a történet lényege.