Ha nem vágsz bele az átalakításba, akkor ilyet vegyél (240V/100V).
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Re: 220-100 volt átalakító
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Vagy akkor már a trafót kicserélni;-)tunerman írta: ↑2025.03.23., vas. 10:07
A Japán 100 voltos hálózatra tervezett készülékeket nem ajánlott 110 voltról használni.
Mivel 230/100 voltos autotransformer elég ritka Európában, meg kellene nézni a készülék belsejében nincs-e lehetőség a 110 voltos átkötésre...ahhoz sokkal hamarabb találni autotransformert.
TJ.
A Japán 100 voltos hálózatra tervezett készülékeket nem ajánlott 110 voltról használni.
Mivel 230/100 voltos autotransformer elég ritka Európában, meg kellene nézni a készülék belsejében nincs-e lehetőség a 110 voltos átkötésre...ahhoz sokkal hamarabb találni autotransformert.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2866
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1260
Re: Lemezjátszó
Egy Teka 1300ges vagy egy 1200g új ára kb 1.400e-1.780e. :)revox írta: ↑2025.03.22., szomb. 22:09Azt gonfolom, a ráköltendő összeg minél kisebb, annál jobban érdemes a futómű felé billenteni a mérleg nyelvét. Haverom Elite Rock+merlin táp+excalibur. Kondo ezüst a karban ami qssc Vx-ben végződik. Kondo ezüsttel belső kábelezett 47Lab MC pre. Mindehez egy Hana SL. Persze, így nehéz arányosítani, de egy Elite Rock mai ára, ebben a verzóban kb 2-3 mill lenne kb...
De használtan sokkal olcsóbb. Azért ez a futómü màr elbír komolyabb PU-val is, de azért elmarad a rock reference stabilitásától. A Reference nagyobb tányérja azért más szintre emeli. Talán 2004 vagy 2005 demóztunk a Referencé(dd)el, akkor Kondo IO-j ment a Schroderr Reference karba.
A dolog valahol 4mill körül megfordulhat. 4ért már van olyan (új ár) futómü, ami már tudja, amit ahhoz kell,hogy NAGY hang legyen, így el lehet kezdeni ha lóvé mint a tenger, elbaxni akár a dupláját is PU-ra.
Persze, ez csak az én véleményem, de ezt is követem, így épülgetett a rendszer szép lassan...
Rega kar nekem nagyon nem kellene, annak ellenére, hogy máshol (ahol nem ismerem a rendszert és a lemezeket sem) tud tecceni pl egy Systemdek lemezjátszón egy Rega Ania-val már pár órán keresztül. De tudom, hogy egy Roksan Tabrizzal is annyival jobb, hogy semmi értelme a Rega karok tuningjára egy fillért is költeni mellette, pedig a tuningok (főleg az ellensúly csere) a Regán is sokat javít.
És hangszedőkkel is úgy vagyok, hogy másnál el tudom hallgatni ismeretlenül már akár a Denon 103r - et is (valameddig), otthon sajnos komolyabb EMT, Vdh Frog gold, Crimson, Umami red, Dyna xv1s, stb szint alatt már hiányérzetem van. Igaz itt 7/24-ben tudnia kell teljesíteni.... :)
És nem annak vagyok a híve, hogy ne mutassa meg a rendszer a hibákat, hanem szóljon kellemesen(cserébe persze sokminden mást se hall meg az ember tőle)
Inkább mutasson mindent és kicsit dolgozok azon, hogy a hibákat kigyomláljam.
Persze ha egy komoly rendszeren hallgatja az ember a lemezeit, utána a sokkal gyengébbeken is már meghallja azokat a hangokat (nagyrészüket legalábbis) és ez felértékeli a "kisebb" rendszer hangját. Átmenetileg!
És ezért volt az, hogy Rega karban otthon nekem nem is tetszenek az mc hangszedők (talán az Ania az első ami tetszene. Talán(már)) és nem csak Rega futóművel. Mert azok együtt már annyi hibát csinálnak, hogy nagyon összeválogatottésnagyongyenge rendszer kellene, hogy ne zavarjanak. De ott már kérdésessé válna, hogy érdemes-e úgy zenét hallgatni?! Még lehetne folytatni, de jobb ilyenekről személyesen.... És nagyrésze nem is hozzád szól.... :) Nyilvános a fórum...
Sziahunorraul írta: ↑2025.03.22., szomb. 23:10Sziasztok, szeretnék egy hozzáértőt, aki beãllítaná a hangszedőmet. Micro Seiki dd8 ma 505-ös kar. Egy nagaoka mp 200-at kellene belőni. Vácon vagyok, a kiszállást, munkát fizetném. Előre is köszönöm ha valaki tudna és hajlandó is segíteni. Copland csa 8 és heed quasar után szólalna meg. Köszi a válaszokat. 30-59728kilencvenkilenc
Én szívesen beállítom.
De csakis ingyé

Dunakeszin lakom.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Sziasztok, szeretnék egy hozzáértőt, aki beãllítaná a hangszedőmet. Micro Seiki dd8 ma 505-ös kar. Egy nagaoka mp 200-at kellene belőni. Vácon vagyok, a kiszállást, munkát fizetném. Előre is köszönöm ha valaki tudna és hajlandó is segíteni. Copland csa 8 és heed quasar után szólalna meg. Köszi a válaszokat. 30-59728kilencvenkilenc
De használtan sokkal olcsóbb. Azért ez a futómü màr elbír komolyabb PU-val is, de azért elmarad a rock reference stabilitásától. A Reference nagyobb tányérja azért más szintre emeli. Talán 2004 vagy 2005 demóztunk a Referencé(dd)el, akkor Kondo IO-j ment a Schroderr Reference karba.
A dolog valahol 4mill körül megfordulhat. 4ért már van olyan (új ár) futómü, ami már tudja, amit ahhoz kell,hogy NAGY hang legyen, így el lehet kezdeni ha lóvé mint a tenger, elbaxni akár a dupláját is PU-ra.
Persze, ez csak az én véleményem, de ezt is követem, így épülgetett a rendszer szép lassan...
Azt gonfolom, a ráköltendő összeg minél kisebb, annál jobban érdemes a futómű felé billenteni a mérleg nyelvét. Haverom Elite Rock+merlin táp+excalibur. Kondo ezüst a karban ami qssc Vx-ben végződik. Kondo ezüsttel belső kábelezett 47Lab MC pre. Mindehez egy Hana SL. Persze, így nehéz arányosítani, de egy Elite Rock mai ára, ebben a verzóban kb 2-3 mill lenne kb...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Voyager
- V.I.P.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Ha eltekintünk a Vaddisznódtól, akkor hogy látod a helyes pu/kar/futómű ár-arányt ?
Mondjuk egy Rock, Voyd, Pink, Oraculum, vagy bármilyen más hétköznapibb lemezjátszónál ?
Ez jó kis lemezjátszó.grindlock írta: ↑2025.03.22., szomb. 20:41Teka SL1200 MK3D
Remélem sikerül megoldanod a feladatot
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- Voyager
- V.I.P.
Ha a hangszedőre fordítunk arányaiban több figyelmet, az "szebben" szól. Ha a futóműre, "jobban" szól.
A kar a ttd és pu interfésze.
Ha hoz valaki egy rega p3-ast, Kondo IO-val (vagy bármivel), szívesen összeengedem a mázsás vaddidznóval, amiben egy goldring MM van.
Ezek a nagy futóművek olyan energiákat szabadítanak fel, amit kis futóművel lehetetlen, Mellé, az alsó oktáv CD-szerűen kottázható, de testesebb, teltebb, simább. Magyarul a hangspektrum teljesebb és valósabb enetgiákat közvetítenek.
Nekem a konzervzenében fontos az energia (akár egy zongorabillentyű óvatos leütésére is értem, nem csak a Budapest Ragtima Band tornádóként lecsapó örömzenélésre),így nem nehéz levenni,melyik tábort erősítem, bár, ahogy olvastam,nem sokan vannak ebben a táborban
A gond ott van, keverednek fogalmak.Rock60 írta: ↑2025.03.22., szomb. 16:41Bocsika, erre csak reagálnom kell...![]()
![]()
Nagyon sok példát olvashattunk akár itthoni próbálgatások eredményeképpen is - revox is tudna mesélni - hogy egy gyengébb futómű/kar kombinációban egy drága hangszedő csak vergődik, viszont egy ütős futóművön egy közepes karban egy átlagos hangszedő is szárnyalhat.
Persze, mit értesz "előrébb" alatt ? Forintosítani kellene...![]()
Én ebben is az arányosság híve vagyok, ami persze nem egyenlőséget jelent.
Ha egy millióból raknék össze egy lemezjátszót, ott kb 500 ezer jutna a futóműre, 350 - 150, 300 - 200, esetleg 250 - 250 a karra és a hangszedőre.
Ha a hangszedőre fordítunk arányaiban több figyelmet, az "szebben" szól. Ha a futóműre, "jobban" szól.
A kar a ttd és pu interfésze.
Ha hoz valaki egy rega p3-ast, Kondo IO-val (vagy bármivel), szívesen összeengedem a mázsás vaddidznóval, amiben egy goldring MM van.
Ezek a nagy futóművek olyan energiákat szabadítanak fel, amit kis futóművel lehetetlen, Mellé, az alsó oktáv CD-szerűen kottázható, de testesebb, teltebb, simább. Magyarul a hangspektrum teljesebb és valósabb enetgiákat közvetítenek.
Nekem a konzervzenében fontos az energia (akár egy zongorabillentyű óvatos leütésére is értem, nem csak a Budapest Ragtima Band tornádóként lecsapó örömzenélésre),így nem nehéz levenni,melyik tábort erősítem, bár, ahogy olvastam,nem sokan vannak ebben a táborban

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Teka SL1200 MK3DLa_Valse írta: ↑2025.03.22., szomb. 20:07Nem minden lemezjátszóban van trafó. A főszabály szerint csak olyan átalakítók jöhetnek szóba, amelyek szinuszos feszültséget szolgáltatnak. A tirisztoros/triakos fázishasításos megoldások kenyérpirítókhoz valók.![]()
Nem minden lemezjátszóban van trafó. A főszabály szerint csak olyan átalakítók jöhetnek szóba, amelyek szinuszos feszültséget szolgáltatnak. A tirisztoros/triakos fázishasításos megoldások kenyérpirítókhoz valók.

"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Voyager
- V.I.P.
Van jelentősége, de jobban jársz ha az eredeti trafót cserélteted ki (JÓ) szakemberrel.
220-100 volt átalakító
Üdv mindenkinek
Japán lemezjátszók esetén 220/100 volt átalakító kell a megfelelő működéshez.
Itt van jelentősége, hogy milyen eszköz végzi ezt?
Arra gondolok, hogy van lényeges különbség a párzres és a soktízezres átalakító között?
Köszi
Japán lemezjátszók esetén 220/100 volt átalakító kell a megfelelő működéshez.
Itt van jelentősége, hogy milyen eszköz végzi ezt?
Arra gondolok, hogy van lényeges különbség a párzres és a soktízezres átalakító között?
Köszi
Az "előrébb" Linn - és majd a HFM - fogalma, hogy mi van közelebb a műsorforráshoz. És nem értékítélet.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Bocsika, erre csak reagálnom kell...

Nagyon sok példát olvashattunk akár itthoni próbálgatások eredményeképpen is - revox is tudna mesélni - hogy egy gyengébb futómű/kar kombinációban egy drága hangszedő csak vergődik, viszont egy ütős futóművön egy közepes karban egy átlagos hangszedő is szárnyalhat.
Persze, mit értesz "előrébb" alatt ? Forintosítani kellene...

Én ebben is az arányosság híve vagyok, ami persze nem egyenlőséget jelent.
Ha egy millióból raknék össze egy lemezjátszót, ott kb 500 ezer jutna a futóműre, 350 - 150, 300 - 200, esetleg 250 - 250 a karra és a hangszedőre.
Minden további véleményezést megelőzve - talán a beírásomból ki is derül - én nem részesítem a futóművet-kart előrébb valónak a hangszedőnél. 

- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1260
Remélem saját tapasztalataid alapján is elfogadod hogy ez a hangzáskarakterre vonatkozik és nem a hangminőségi szintre! És a korabeli lehetőségeikre.... Mikor volt? 35-40 éve?akvapark írta: ↑2025.03.22., szomb. 08:56A" futómű, futómű über alles" a HiFi magazinban Darvas László véleménye, de személyes közlése is.
Még a digitális eszközökre is kiterjesztődött eme vélemény.![]()
A" futómű, futómű über alles" a HiFi magazinban Darvas László véleménye, de személyes közlése is.Rock60 írta: ↑2025.03.21., pén. 20:03Meg kart. Meg hangszedőt.
Egyébként az eszköz alatt a komplett lemezjátszót értették. " Front End ".

Még a digitális eszközökre is kiterjesztődött eme vélemény.

- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 245
Eleinte csak futóművet szerintem. De ezen nem fogunk összeveszni.Rock60 írta: ↑2025.03.21., pén. 20:03Meg kart. Meg hangszedőt.
Egyébként az eszköz alatt a komplett lemezjátszót értették. " Front End ".
Amúgy eltekintve a kicsit sem visszafogott marketingjüktől, nyilván egyetértek az elvvel, miszert a lánc elejének nagyon jónak kell lennie, mert onnan csak egyre kevesebb lesz, hozzátenni már nem lehet.
Talán korabeli lapok is úgy fogalmaztak, hogy ha van 10 pénzed hifi-re, abból 7-8 legyen a lemezjátszó.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2