Asszonypajtások nem egyformák...
/ Mondjuk a sarokba nem keltene nagy feltűnést, csak rengeteg maddzag kéne.../
Melyik az a link ?

Asszonypajtások nem egyformák...
Ez is benne lehet vastagon, de pl a disznónak hátránya az is, hogy egy kardeszkásra készült. Én is nézegettem, hogy tudnék rá legalább két kart szerelni (aminek az én szintemen semmi értelme, legyen egy jó kar és PU, de szeretek játszani), de csak úgy lehet, ha nem túl elegánsan, valahova felfúrok egy plusz "építményt", ami az olaszos dizájlnolást pofánveriRock60 írta: ↑2025.03.15., szomb. 09:04Akkor kb. Linn ár mind a három.revox írta: ↑2025.03.14., pén. 22:01ez is jogos, de ez se kutya. Jól ismerem a DPS-t, Kürthy használta vagy 15 évig. Jó hangja van, de ezt azért soknak érzem. OK, kar is van rajta, de ebből bőven kitelik a mázsás disznóm, álvánnyal, karral (már újonnan. ugyanit árulják, így találtam a shopra)DeProtector írta: ↑2025.03.14., pén. 21:49... pl a Linn nemrég kijött egy új LP12 upgrade-el. A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.
Azért nem lehet eltekinteni az asszonyfaktortól.![]()
Hiába jobb a " Disznó " a DPS - nél és a Linn - nél is, sok háztartásba nem tehetné be a lábát, ezért kérhetnek a csinos kicsikért fajlagosan többet, vagy inkább reciprok, azért nem kérhetnek a " Disznóért " annyit, amennyit a hangja alapján lehetne.
Akkor kb. Linn ár mind a három.revox írta: ↑2025.03.14., pén. 22:01ez is jogos, de ez se kutya. Jól ismerem a DPS-t, Kürthy használta vagy 15 évig. Jó hangja van, de ezt azért soknak érzem. OK, kar is van rajta, de ebből bőven kitelik a mázsás disznóm, álvánnyal, karral (már újonnan. ugyanit árulják, így találtam a shopra)DeProtector írta: ↑2025.03.14., pén. 21:49... pl a Linn nemrég kijött egy új LP12 upgrade-el. A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.
Nem vagy vele egyedül.
Nagy innováció...DeProtector írta: ↑2025.03.14., pén. 21:49A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.
![]()
Erről beszéltem... Melyiket hány havi fizuért kaptad meg akkor és mennyiért most?revox írta: ↑2025.03.14., pén. 23:23ELEX jelzett... a TW Acusticot visszaszívom. én a "kompakt" Raven GT-re gondoltam, ami még nemrég megállt 2m alatt, ami nem kevés, de a konkurenciához képest azért elég megnyeró futőmű... beduplázott, sorry...azt csak csendben mondom, nemrég (azért jópár éve), az akkori top, Raven AC is röhögve kifért 2 alatt... Még a Csontos Istvánét én adtam el, de pontosan nem emléxem, de szerintem 1 mill körül... most a rega planar3 kiszerelt tápos verziója fél milla... alakul
![]()
ez is jogos, de ez se kutya. Jól ismerem a DPS-t, Kürthy használta vagy 15 évig. Jó hangja van, de ezt azért soknak érzem. OK, kar is van rajta, de ebből bőven kitelik a mázsás disznóm, álvánnyal, karral (már újonnan. ugyanit árulják, így találtam a shopra)DeProtector írta: ↑2025.03.14., pén. 21:49És akkor még meg sem említettünk olyanokat, hogy pl a Linn nemrég kijött egy új LP12 upgrade-el. A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.
![]()
És akkor még meg sem említettünk olyanokat, hogy pl a Linn nemrég kijött egy új LP12 upgrade-el. A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.
a Projectet nem tudom, se pro, se kontra, de az árazás tényleg megborult. de nemrég láttam valami weblapon, pedigrésebb névvel lemezjátszót ettől többért és nem mondanám, hogy túl bonyolult szerkezet lett volna. Nem tojáshéj, de bizonyos aspektusból mégis...
Abban a világban ahol egy Projectre rá merik írni,hogy 2.5 mikulás ott semmin sem csodálkozom.
A zene nagyjából (a dallam :) ) lejön ezeken. Aki a mélységeibe is bele akar látni /hallani, nem ússza meg komolyabb hangszedők nélkül. Systemdekre már nyugodt szívvel fel lehet tenni az Umami Redet is.revox írta: ↑2025.03.14., pén. 08:42nem ismerek minden hangszedőt, inkább csak általánosan tudok beszélni, de az biztos, ha valaki olyan költségvetésben gondolkodik, mint azt @tarzaan jelezte, akkor már elérhető a MC-zés, de MC esetén már nem biztos, hogy érdemes ennek alámenni. Akkor jobb megoldás lehet egy MM, ha valaki kevesebb büdzsével akar lemezjátszózni. Egyébként annak is megvan az előnye, pl a Goldring 1000-es szériája elég igénytelen, de zenei mindenevő és az örökkévalóságig él, ha el nem kopik,vagy törik, stb... Egy jó phonoval és egy G1012-vel pl lehet meglepetéseket okozni, főleg, ha valak felhajt egy jóféle -olcsóbban beszrezhető- csöves phonot (pl Audio Inoovations P1 vagy P2). Itt az alsó régióban, inkább azt figyeltem meg (bár ez minden szintre igaz), ha kisebb a költségvetés, érdemes a hangsúlyt a futóműre fordítani. Pl,aki venni akar egy alap Regát, inkább tegyen még hozzá és menjen rá egy Edwardsra (nagy előnye,hogy ezek viszonylag újak,nem régen vannak jelen a placcon). Ha megy tovább, és talál egy jó állapotú Townshend Avalont,arra, még tovább egy Systemdeck (bár,én azt az AValon elé tenném, árban és népszerűsdégben ez a sorrend), Elite Rock és lehet lépdelni felfele. Ezen több fog múlni, mint a phonon, ráadásul a phonoban, hangszedő terén, ha van egy jó alap (futómű) már lehet később építkezni. Nem akarok a 100kilos vaddisznóról -újra- mesélni, de az megdöbbentő, mit szól egy mezei regaRB250 és Goldring 1012GX-el, Goldring PA1 phonoval és gatyamadzagokkal. Végülis,azok amik a lenti HES képen vannak, csak kicsit erősebb kiépítésbenSoundMania írta: ↑2025.03.14., pén. 06:42Nyilván nem arról van szó, hogy miket vagy épp ezeket, hanem, hogy ezeknél rosszabbat nem kellene, mert ezek már nagyon az alja... Egy Denon 103r talán 40%-et , egy jól megcsinált EMT TSD Kiseki Blue kb 62%, Frog kb 65%, Umami Red talán 70%-ot tud... (ortofon om-ek kb amennyi a számuk fele.... :) :) Remélem nincs 40-nél nagyobb mert akkor annyit sem tudnak :) )
Ami biztos, okosan kell analógozni és van élet az alsó szegmensben is, de biztos, hogy sok a buktató. Emlékszem valami zöld AT MM-re, ami vérolcsó volt, de egyenletesen szólt. Nem volt felbontásbajnok, de kifejezetten jól illeszkedett, akár egy Planar3-ban is, így ez se reménytelen, de aki teheti, kicsit álmodjon nagyobbat, mert manapság a CD-k már oda tudnak verni az alsó szegmensnek![]()
Ma ez már olcsónak számít... Nem ismertek, így "keveset" kérhetnek csak érte. Érdemes megnézni az ismertebb és -magukat főleg- jobbnak érzett gyártók árait és a felépítést. 4-5 kilós lemezjátszókért is elkérnek 2 millát és az náluk a totál belépő szint, de úgy általában is :(
nem ismerek minden hangszedőt, inkább csak általánosan tudok beszélni, de az biztos, ha valaki olyan költségvetésben gondolkodik, mint azt @tarzaan jelezte, akkor már elérhető a MC-zés, de MC esetén már nem biztos, hogy érdemes ennek alámenni. Akkor jobb megoldás lehet egy MM, ha valaki kevesebb büdzsével akar lemezjátszózni. Egyébként annak is megvan az előnye, pl a Goldring 1000-es szériája elég igénytelen, de zenei mindenevő és az örökkévalóságig él, ha el nem kopik,vagy törik, stb... Egy jó phonoval és egy G1012-vel pl lehet meglepetéseket okozni, főleg, ha valak felhajt egy jóféle -olcsóbban beszrezhető- csöves phonot (pl Audio Inoovations P1 vagy P2). Itt az alsó régióban, inkább azt figyeltem meg (bár ez minden szintre igaz), ha kisebb a költségvetés, érdemes a hangsúlyt a futóműre fordítani. Pl,aki venni akar egy alap Regát, inkább tegyen még hozzá és menjen rá egy Edwardsra (nagy előnye,hogy ezek viszonylag újak,nem régen vannak jelen a placcon). Ha megy tovább, és talál egy jó állapotú Townshend Avalont,arra, még tovább egy Systemdeck (bár,én azt az AValon elé tenném, árban és népszerűsdégben ez a sorrend), Elite Rock és lehet lépdelni felfele. Ezen több fog múlni, mint a phonon, ráadásul a phonoban, hangszedő terén, ha van egy jó alap (futómű) már lehet később építkezni. Nem akarok a 100kilos vaddisznóról -újra- mesélni, de az megdöbbentő, mit szól egy mezei regaRB250 és Goldring 1012GX-el, Goldring PA1 phonoval és gatyamadzagokkal. Végülis,azok amik a lenti HES képen vannak, csak kicsit erősebb kiépítésbenSoundMania írta: ↑2025.03.14., pén. 06:42Nyilván nem arról van szó, hogy miket vagy épp ezeket, hanem, hogy ezeknél rosszabbat nem kellene, mert ezek már nagyon az alja... Egy Denon 103r talán 40%-et , egy jól megcsinált EMT TSD Kiseki Blue kb 62%, Frog kb 65%, Umami Red talán 70%-ot tud... (ortofon om-ek kb amennyi a számuk fele.... :) :) Remélem nincs 40-nél nagyobb mert akkor annyit sem tudnak :) )
Nyilván nem arról van szó, hogy miket vagy épp ezeket, hanem, hogy ezeknél rosszabbat nem kellene, mert ezek már nagyon az alja... Egy Denon 103r talán 40%-et , egy jól megcsinált EMT TSD Kiseki Blue kb 62%, Frog kb 65%, Umami Red talán 70%-ot tud... (ortofon om-ek kb amennyi a számuk fele.... :) :) Remélem nincs 40-nél nagyobb mert akkor annyit sem tudnak :) )revox írta: ↑2025.03.13., csüt. 14:48ezen elsiklottam, de gondolom, itt a kis Regákra gondoltál. Az a gond, ezek is tényleg elég belépő szintű lemezjátszók, de ami még érdekesebb, hogy valamikor a Goldring megrendelt a Regától egy lemezjátszót. Más volt a tányér és a tányércsapágy. Elmaradt az üvegtányér üveges hangja és valahogy maga a sasszi se volt olyan csörgős. Nem lett belőle óriásölő, de mindezt akkor 112(4?)ezer forintért kínálták, egy Goldring 1012GX hangszedővel, amivel így alámentek egy Planar3 futómű árának (hangszedő nélkül), amitől jobban szólt. Nem volt hosszú életű a dolog, gondolom a Rega hamar kapcsolt, hogy ez nem bót és az volt a vicces, talán 12 vagy 15 volt a minimum rendelés, ami be lett rendelve, alig lehetett eladniSoundMania írta: ↑2025.03.13., csüt. 07:05És már a Rega lemezjátszókba sem 2m-ek meg olcsóbbak lennének valók.![]()
Havernak még van egy. Kérdezte, eladja e... Javasoltam neki, zacskózza le,aztán ha valami baja lesz az Elite Rocknak, lesz tartalék, míg valamit nem kerít.
Talán ez volt a Goldring GR2(ezzel járt karöltve a Goldring PA1 phono, ami vélhetően szintén valami meghekkelt Rega lehetett, ami 20 ezer volt. Ezt se sokáig árulták. Nekem van egy mentve, azzal fut az MM lemezjátszó és meglepően jól szól). Valamikor ezt a párost demóztam is HES-n... Kérdezték, mit szeretnék demózni, erre böktem rá
![]()
moth.jpg
ennyire már nem meléxem, de raktam ilyeneket sűrűn... meg néztem, ki jön be
ezen elsiklottam, de gondolom, itt a kis Regákra gondoltál. Az a gond, ezek is tényleg elég belépő szintű lemezjátszók, de ami még érdekesebb, hogy valamikor a Goldring megrendelt a Regától egy lemezjátszót. Más volt a tányér és a tányércsapágy. Elmaradt az üvegtányér üveges hangja és valahogy maga a sasszi se volt olyan csörgős. Nem lett belőle óriásölő, de mindezt akkor 112(4?)ezer forintért kínálták, egy Goldring 1012GX hangszedővel, amivel így alámentek egy Planar3 futómű árának (hangszedő nélkül), amitől jobban szólt. Nem volt hosszú életű a dolog, gondolom a Rega hamar kapcsolt, hogy ez nem bót és az volt a vicces, talán 12 vagy 15 volt a minimum rendelés, ami be lett rendelve, alig lehetett eladniSoundMania írta: ↑2025.03.13., csüt. 07:05És már a Rega lemezjátszókba sem 2m-ek meg olcsóbbak lennének valók.
azért mi, akik még emlékszünk rá, hogy kellett abban az időben (2000 környékén) le-vadász-nia egy-két kuncsaftot, nem erre asszociálunk
Az Eroica ára kb egyezik a Hana EL-el. Nekem volt egyszerre mindkettő, nem kérdés,.. nem jó a szó a billen a mérleg, mert azonnal zuhan
Lemaradt: Itt a Fórumunkon az egyik legmegbecsültebb tag.