Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Italokról, csak igényesen (képek feltöltése tilos!)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2325

Re: Italokról, csak igényesen (képek feltöltése tilos!)

Hozzászólás Szerző: cables »

Alex_Aston írta:
2025.03.10., hétf. 20:25
cables írta:
2025.03.10., hétf. 20:02

Ez így van, de én nagyon sajnálom azokat az embereket, akik pl. rendszeresen söröznek kollégákkal. Én azt teljesen elveszett időnek tartom....
...elmentem az első kocsmába és úgy lement 2 korsó, hogy észre se vettem. Szóval aki nehéz fizikai munkát végez, és izzad az más dolog. Ott tényleg kell a sör.
gondolkodik.gif
Nincs itt ellentmondás. Azt is megértem, ha Aszpirin szereti a pohárba buggyanó háromszor lepárolt single malt hangját, ami már már audio élvezet kategória.
Én a rendszeres ívást nem tartom helyesnek. A kollégákkal való rendszeres ivászat meg a saját esetem miatt kínos emlék nekem. A cégünknél én kezdeményeztem a rendszeres teniszt, a főnökeim rászoktak erre és a végén úgy éreztem nekik a négy korsó sör fontosabb, mint előtte a mozgás.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cables írta:
2025.03.10., hétf. 21:30
Igen, jól kibeszéltük a piálást. Viszont az audio teszt komolyabb dolog, bár lehet, hogy valaki még ezzel se ért egyet :)
Az Auchentoshan nevű, háromszor párolt (!!!) single malt whiskynek igen jó a hangja, amikor töltöd!
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Igen, jól kibeszéltük a piálást. Viszont az audio teszt komolyabb dolog, bár lehet, hogy valaki még ezzel se ért egyet :)

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 339

Hozzászólás Szerző: Vasti »

cables írta:
2025.03.10., hétf. 20:50
Pillanat. Kollégákról írtál, nem barátokról. Ne keverd a kettőt. Nem ugyanaz
Miért? A kolléga nem lehet barát, és a barátból nem lehet kolléga?!
Néha a két halmaz metszete eléggé nagy! ;-)
Simán lehet jóban lenni, és évtizedeken keresztül baráti kapcsolatot ápolni a kollégákkal!
Sőt, néha a barát kollégák és a nem kolléga barátok között is kialakul a barátság, és ilyenkor így járnak együtt, valóban évtizedeken keresztül ide-oda. Mint pl. az apósomék ;-)
De nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától, ebben a témában meg már elmondtam, amit akartam :-)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Vasti írta:
2025.03.10., hétf. 20:35
cables írta:
én nagyon sajnálom azokat az embereket, akik pl. rendszeresen söröznek kollégákkal. Én azt teljesen elveszett időnek tartom. Ráadásul nem szeretem ilyenkor a kocsma egyre emelkedő hangerejét, vitahajlam erősödik, baromi könnyű konfliktusba keveredni idegenekkel. Ja és utálom a részegeket :)s dolog. Ott tényleg kell a sör.
Hááááát ez érdekes!

Az emberi kapcsolatok ápolása jó dolog, de valljuk be, azért kevés olyan család van, akik örülnek, ha viszonylag rendszeresen esténként összejön 4-6-8 vagy még több ember pár óráig társasági életet élni a nappaliban ;-)
Pont az ilyenekre valók pl. a kocsmák. Érted? A barátokkal töltött idő a fontos, nem a sör! Az csak a hidratálás miatt kell ;-)
Pillanat. Kollégákról írtál, nem barátokról. Ne keverd a kettőt. Nem ugyanaz

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó

cables írta:
én nagyon sajnálom azokat az embereket, akik pl. rendszeresen söröznek kollégákkal. Én azt teljesen elveszett időnek tartom. Ráadásul nem szeretem ilyenkor a kocsma egyre emelkedő hangerejét, vitahajlam erősödik, baromi könnyű konfliktusba keveredni idegenekkel. Ja és utálom a részegeket :)s dolog. Ott tényleg kell a sör.
Hááááát ez érdekes!

Az emberi kapcsolatok ápolása jó dolog, de valljuk be, azért kevés olyan család van, akik örülnek, ha viszonylag rendszeresen esténként összejön 4-6-8 vagy még több ember pár óráig társasági életet élni a nappaliban ;-)
Pont az ilyenekre valók pl. a kocsmák. Érted? A barátokkal töltött idő a fontos, nem a sör! Az csak a hidratálás miatt kell ;-)

De nem vagyunk egyformák, ennyi.

Én csak annyit akartam mondani, hogy az alkohol biztosan méreg - de régóta egy szelet parizer is, a gyümölcsök, a zöldségek, a húsok, a levegő, a csapvíz, stb. stb.

Ja, éppen most láttam vagy olvastam valahol: a ruhák is! Az anyaguk, vagy a festékük, arra már nem emlékszem.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3556

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:

Ez így van, de én nagyon sajnálom azokat az embereket, akik pl. rendszeresen söröznek kollégákkal. Én azt teljesen elveszett időnek tartom....
...elmentem az első kocsmába és úgy lement 2 korsó, hogy észre se vettem. Szóval aki nehéz fizikai munkát végez, és izzad az más dolog. Ott tényleg kell a sör.
gondolkodik.gif
Csak a Marantz! :-D

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Vasti írta:
2025.03.10., hétf. 19:07

Aztán meg vannak emberek, akik sohasem ittak, dohányoztak, sohasem ettek egészségtelen dolgokat, nem voltak káros környezeti hatásoknak kitéve, és ennek ellenére a húszas - harmincas éveikben, vagy még korábban szörnyű, gyötrelmes és értelmetlen halált halnak valamilyen hülye kór miatt.
Ez így van, de én nagyon sajnálom azokat az embereket, akik pl. rendszeresen söröznek kollégákkal. Én azt teljesen elveszett időnek tartom. Ráadásul nem szeretem ilyenkor a kocsma egyre emelkedő hangerejét, vitahajlam erősödik, baromi könnyű konfliktusba keveredni idegenekkel. Ja és utálom a részegeket :)

Egy időben páros teniszeztünk kollégákkal és valaki bevezette a mindenki fizet egy rund korsó sört. Nekem 4 korsó brutál sok. Irodai munkásként. Amikor költöztettük az egyik kollégát reggel 5-től 9-ig mert akkor volt fuvar, elmentem az első kocsmába és úgy lement 2 korsó, hogy észre se vettem. Szóval aki nehéz fizikai munkát végez, és izzad az más dolog. Ott tényleg kell a sör.

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó

Az tény, hogy elvileg az alkohol a legkisebb mennyiségben is méreg. ;-)

De minden ember más: genetika, életmód, stb., azért aztán bármi lehet, és annak az ellenkezője is.

Az apósom 75 éves, szerintem 50 évesen csak szeretnék olyan egészséges és fitt lenni, mint ő. Világ életében "állami" dolgozó volt, irodista, de faluról származik, kicsi gyerek korától keményen melózott, ha kellett. Aztán amikor a fősuli után dolgozni kezdett, családot alapított, és beköltözött a panelba ;-) , azonnal vett egy "hegyet" (felénk Zalában így hívják a hétvégi ház szerű valamit, ahol van szőlő, gyümölcs, veteményes, stb.) , ami még mindig megvan neki, szóval állandó elfoglaltság, heti több nap is akár, néha több, télen mondjuk persze semmi.
Na szóval ;-) a fickó világ életében élvezeti alkoholfogyasztó ;-) volt, és még mindig az, de minimum 90%-ban saját bor, meg házi pálesz (tényleg állati jót főz, gyógyszer!) Emellett ha a régi kollégákkal - haverokkal összejönnek (gyakran) , akkor főleg sörözik.
75 évesen fiatalos, szálkás izomzatú ;-) , szellemileg totál friss.

Aztán meg vannak emberek, akik sohasem ittak, dohányoztak, sohasem ettek egészségtelen dolgokat, nem voltak káros környezeti hatásoknak kitéve, és ennek ellenére a húszas - harmincas éveikben, vagy még korábban szörnyű, gyötrelmes és értelmetlen halált halnak valamilyen hülye kór miatt.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

---
Az a baj, hogy az ember idővel megöregszik. És akkor megváltozik az élete. Tapasztaltabb, okosabb lesz, de a fizimiska, beleértve a mozgást az sajnos legyengül. Nekem baromi szerencsém van, mert úgy adódott, hogy egész életemben gyalog jártam, tehát mozogtam. 75 éves koromig elég jó szinten rendszeresen teniszeztem. Inni, normálisan, társaságban, evés után ittam alkoholt. De inkább bort, sört és csak nagyon ritkán rövidet.
Ez a polémia abból indult, hogy valaki kedvesen ajánlotta audio teszteléshez a pálinkát. Én ott nem tartom szerencsésnek. Olyan dolgokra kell figyelni, ami az ember agyát teljesen lefoglalja. Ahhoz nem kell lazítás. Ha meg van a végeredmény, mindenki döntött, akkor szerintem nem rossz egy kis italozás. Van egy vevőm, aki az egyik jó nevű pince borait teríti. Ő mindig kínál, ha ott vagyok, de azt szoktam mondani, előbb a munka, aztán ihatunk egy kis bort.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2749

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Na jól belelendültetek. :D Kb mint a CD-s topikban a vinilesek ;peace; De hát ilyenek vagyunk mi. Csak egy példa az alkohol mellett (húúúú). Apósom városi buszt vezetett kb 20 évig egy vidéki nagyvárosban. Ebből élt ebből kereste a kenyerét. Egyszer csak a céghez jött egy új üzemorvos. Mindenki meg volt szeppenve, mert ha valakit alkalmatlannak minősített, akkor a megélhetése került kockára. Amikor apósom ment be megkérdezte tőle: Egy hónapban hányszor szokott berúgni? Húha erre mi a jó válasz? gondolkodik.gif Válasz: Egyszer.... Doktornő : Az kevés. Mi a sz@r? Ez valami vicc? Doktornő folytatja: Tudja az a felhalmozott feszültség, stressz ami a munkakörrel jár sokkal károsabb a szervezetre mintha párszor berúg és levezeti ezt a feszültségét. Apósom viccesen: Ezt írásba is tudná adni, tudja a feleségem miatt :D :D
Szóval nem (csak) az alkohol pusztít. Ahogy már írtátok millió más is. A levegő, a vegyi anyagok, a mozgásszegény életmód. És a stressz. Jómagam is fogyasztok italt, amikor olyan kedvem van. Van olyan hogy örömömben, volt olyan hogy bánatomban. Volt hogy berúgtam? Persze? Egy egyetemi, vagy kollégiumi buli józanul? Most őszintén? Másnap szarul voltam igen. Ahogy öregszem egyre ritkábban hasítok bele kb évente egyszer, baráti társaságban, de már az se olyan mint régen. Persze e mellett alkalomhoz méltóan szoktam inni, ha jól esik. Szombaton pl. egy jó kertészkedés után igen is jól esett egy sör. Vasárnap bringázás után jólesett? Persze. Szégyelljem magam? Bocs nem. Ellenben van olyan hogy eltelik úgy egy hónap, hogy semmi.. Mert nem volt kedvem és kész. Pedig amennyi pia van itthon (95%-t kaptam) hogy arra egy masszív alkoholista is csak csettintene. Japántól Mexikóig sok mindent kaptam sok helyről, ritka és márkás piák is.

Lassan már ott tart a világ, hogy nem élünk, nem élvezzük az életet, a pillanatot, hanem rágódunk mindenen. Globális felmelegedés, éghajlatváltozás, mikro korom, mikro műanyag, marhahús, zajártalom stb stb. Próbáljuk már élvezni egy kicsit az életet. Úgyis meghal mindenki nem? Aki iszik alkoholt az is meg aki nem az is.

Van egy kollégánk aki szintén nem iszik, amikor céges buli van senki nem piszkálja hogy gyere már koccintani, csak egy kicsit. Viszont ő se mondja soha senkinek hogy minek iszol. Talán jobb lenne itt is. Ez számomra olyan személyes dolog mint a vallási, vagy párt hovatartozás... :kiss:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 695

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

Vinkler írta:
2025.03.10., hétf. 09:46
Valójában minden mérgező, ami körbevesz minket. A levegő, a víz, a feldolgozott élelmiszerek, minden. Ez alól az alkohol sem kivétel. Számomra a végletességek pont annyira megdöbbentőek, mint a mértéktelenségek. Én például már egy ideje nem fogyasztok alkoholt rendszeresen (mondjuk az évi egy alkalom is az lehet, bár ennél azért többször), de hétvégén jön a család ünnepelni, biztosan fogyasztunk pezsgőt, magam részéről a vaddisznó pörkölt mellé biztosan fogok fogyasztani vörösbort is. Ettől nem gondolnám, hogy jobban mérgezem magam, mintha végigsétálnék a körút mellett. Vagy gondoljunk csak bele a 60-as években milyen vegyszerekkel kezelték az élelmiszereket, amikről mára szinte kivétel nélkül beigazolódott, hogy az emberi szervezetre kifejezetten veszélyes méreg. Mindenki mással mérgezi magát, aki nem alkohollal, az mással, vagy mással is. Attól mert néha megiszol egy-egy pohárral még nem leszel sem rossz ember, sem alkoholista. Forgatni lehet, amerre csak akarod.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Én a végletességek és mértéktelenségek mellé odatenném a relativizálást is, ami ugyanúgy megdöbbentő. Azért mert több más mérgező hatás vesz körül ez még belefér. Ezzel magyarázom, hogy miért nem mondok le róla. Sajnos a szeszesitalok fogyasztása társadalmilag teljesen elfogadottá vált, miközben a legveszélyesebb kábító hatású drogok közé tartoznak, amit úton-útfélen beszerezhetsz élelmiszerboltokban, gyerekeknek szemmagasságban elhelyezve, érzékenyítve őket. Rossz ember leszek-e ha mégis élek a fogyasztás lehetőségével? Szerintem igen, mert nem gondolom végig a dolog morális oldalát(figyelem, most fogok forgatni ;) ) Olyan önző vagyok vagy figyelmetlen, hogy trendinek meg jópofának érzem magam, hogy most lelazulok(megérdemlem), oldom egy kicsit a hangulatot, miközben csak önmagam egy mérgezési tüneteket mutató változatává válok. Így látnak a környezetemben tartózkodók, adott esetben gyermekeim is, akiknek ez szintén jópofa dolognak tűnik, hiszen milyen vidámnak látszom. Attól, hogy ezt egy évben egyszer teszem nem változtat az üzeneten. Na és ott vannak a társadalmi kockázatok, azok költségei, stb..., aminek okozója vagyok, akár egyetlen pohár vörösbor elfogyasztásával is, részint mert ezeket a hatásokat bagatellizálom. Mert már régóta nem vagyok egy társadalom tudatos és felelősségteljes tagja csak egy önmagát megvalósító független személy, akit ösztönei hajtanak és az élvhajhászat motíválja. Tehát a pillangóhatás elve alapján egy pohár vörösbor elfogyasztása is rombadöntheti az emberi civilizációt. Persze szigorúan átvitt értelemben és szerintem :smile49:
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ezt itt hagyom étvágygerjesztőnek. :cheers1:

"Az alkohol a pszichoaktív drogok közé tartozik, (depresszáns) emellett általános sejtméreg.
Nincs olyan szerv, amelyre ne hatna károsan, és nincs olyan betegség, amelynek kialakulásának kockázatát ne növelné. Az alkoholos italok fogyasztása drasztikusan növeli a szív- és érrendszeri betegségek, a szájüregi rák, a gégerák, a nyelőcsőrák, a gyomorrák, a májrák, a vastagbélrák és az emlőrák kialakulásának kockázatát, fogyasztásának következményeként az agy öregedik és csökken a térfogata, a szürke- és fehérállománynak pedig csökken a tömege. "
Szerintem!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

mike-rame írta:
2025.03.10., hétf. 09:17
Aszpirin írta:
2025.03.09., vas. 16:14
Nekem személyesen egy kardiológus javasolta, magánrendelésen, a rendszeres de mértékletes (napi egy pohár) vörösbor-fogyasztást.
(nem tartottam meg hosszabb távon a tanácsot, mert annyira nem imádom a bort)
Feltételezhetően(kudarc szülőanyja) hibás tudásból eredő, jó szándékkal adott rossz tanács, vagy amíg van beteg van munkám. :smile49: Most képzeld el ha egy autószerelő azt javasolná, hogy rendszeresen de mértékletesen tölts egy kis vizet a gépjárműved motorjába.(mert az kis mértékben hűti azt) :P
Feltételezhetően, minden bizonnyal.
Nem tudom elképzelni ezt a párhuzamot, de ha esetleg kardiológus vagy, akkor priviben keress meg, mert lehet, hogy szerzel egy új pácienst.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 591

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Én ismertem egy masszív alkoholista manust. Vagyis inkább a szüleim ismerőse volt, én még akkor gyerek voltam. Pali bácsinak hívták. Az a mondás járta akkor az ismeretségi körében, hogy nem a Pali alkoholista, hanem az alkohol "paliista". :D El lehet képzelni. Már reggel 9-kor (minden nap) be volt állva mint a hatos anya, és aznap még vagy 2-3-szor berúgott. Így ment ez minden nap. Majd természetesen ideje korán elhunyt. Tüdőrákban. (Mondjuk olyan hatvanegynéhány éves korában.)
A doki aki a boncolást vezette szintén ismerős volt. Mondta, hogy a Pali mája patika volt, szuper. A tüdeje ... az borzalmas. Megjegyzem Pali bácsi életében egy szál cigit el nem szívott, ha 10 km-es körzetben valaki bagózott már bokákolt annyira utálta a bagófüstöt.
Értetlenül állt mindenki az eset előtt aki ismerte Pali bácsit ...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

mike-rame írta:
2025.03.10., hétf. 09:17

...A mértékletességet gyakorlatilag bármire rá lehet húzni de attól még a káros hatások működni fognak a rendszeresség következtében....
Te most taglaltad az alkoholizmut, miközben én pont az írtam, hogy az alkoholizmus káros. És pont a (napi) rendszeresség az, mennyiségtől függetlenül.
Én, és szerintem itt a többség sem erről beszélt, hanem arról, hogy kb. havi egy alkalommal elfogyasztott pár pohár bor, vagy pálinka miatt nem lesz rövidebb az átlag ember élete.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 591

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Ha semmi nem mérgezné a szervezetet, akkor logikusan örökké élnénk. Sajnos az alkohol teljes elvonásával sem tudjuk ezt az eredményt elérni. :D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9252

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Valójában minden mérgező, ami körbevesz minket. A levegő, a víz, a feldolgozott élelmiszerek, minden. Ez alól az alkohol sem kivétel. Számomra a végletességek pont annyira megdöbbentőek, mint a mértéktelenségek. Én például már egy ideje nem fogyasztok alkoholt rendszeresen (mondjuk az évi egy alkalom is az lehet, bár ennél azért többször), de hétvégén jön a család ünnepelni, biztosan fogyasztunk pezsgőt, magam részéről a vaddisznó pörkölt mellé biztosan fogok fogyasztani vörösbort is. Ettől nem gondolnám, hogy jobban mérgezem magam, mintha végigsétálnék a körút mellett. Vagy gondoljunk csak bele a 60-as években milyen vegyszerekkel kezelték az élelmiszereket, amikről mára szinte kivétel nélkül beigazolódott, hogy az emberi szervezetre kifejezetten veszélyes méreg. Mindenki mással mérgezi magát, aki nem alkohollal, az mással, vagy mással is. Attól mert néha megiszol egy-egy pohárral még nem leszel sem rossz ember, sem alkoholista. Forgatni lehet, amerre csak akarod.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 695

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

Aszpirin írta:
2025.03.09., vas. 16:14
Nekem személyesen egy kardiológus javasolta, magánrendelésen, a rendszeres de mértékletes (napi egy pohár) vörösbor-fogyasztást.
Feltételezhetően(kudarc szülőanyja) hibás tudásból eredő, jó szándékkal adott rossz tanács, vagy amíg van beteg van munkám. :smile49: Most képzeld el ha egy autószerelő azt javasolná, hogy rendszeresen de mértékletesen tölts egy kis vizet a gépjárműved motorjába.(mert az kis mértékben hűti azt) :P
Alex_Aston írta:
2025.03.09., vas. 18:05
Ha a vízből túl sokat iszol, meghalsz, pedig a testünk kb. 60%-a vízből van, és a víz miatt (is) van élet a földön, aminek az ivása nélkül pár nap alatt meghalnánk.
Akkor a víz méreg? gondolkodik.gif
Mértékletesség a lényeg itt is, mint sok minden más esetében szerintem.
Igen ezek fizikai hatások. Ha felfúvod a tüdődet sűritett levegővel az is káros pedig a levegő éltető. A gyomorban is ott a sósav tehát nem lehet mérgező. Nyugodtan ihatunk még hozzá külön flakonból mértékletesen. :o
A mértékletességet gyakorlatilag bármire rá lehet húzni de attól még a káros hatások működni fognak a rendszeresség következtében. A mértékletes "szeszivók" idővel magukon is tapasztalhatják a tüneteket. Kezdődik a hideg, fázós végtagokkal, láthatóvá válnak a hajszálerek(először az arcon/borvirág), majd jönnek a rövidtávú memóriás zavarok és elkerülhetetlenül megkezdődik az elbutulás(itt vagyok példának :P ).
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Gyerekkoromtól fogva testközelből néztem végig a mértékletes szeszivás folyamatát. :smile49: Szüleim rendszeresen engem küldtek a boltba cigarettáért meg üveges borért, vodkáért(10 éves koromtól)Nem voltak rossz emberek, sosem bántottak, gondoskodtak rólam, helytálltak az élet minden területén. A hatások azonban utólérték őket. Apámat 50 éves korában vitte el a szesz. Anyám "csak" demens lett. Egy több szakmával és munkahellyel rendelkező, értelmes, művelt asszonyból egy teljesen öntudatlan vegetáló "lénnyé" változott.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2749

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Lemmy9.1 írta:
2025.03.09., vas. 19:08
Ugyanmár.
A mértéletesség az egyik ősi magyarázkodás a sok közül. Ha nem lenne mértékletesség, belehalnál a mérgezésbe.
Mondjuk ha este iszol egy sört otthon a meccs alatt, annak mi a magyarázata?
Én tudom rá a választ, de nem mondom el neked, nehogy te is elkezd mérgezni magad és a végén egy önpusztító alkoholista legyél ;)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Ugyanmár.
A mértéletesség az egyik ősi magyarázkodás a sok közül. Ha nem lenne mértékletesség, belehalnál a mérgezésbe.
Mondjuk ha este iszol egy sört otthon a meccs alatt, annak mi a magyarázata?
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
2025.03.09., vas. 16:55
Valószínű a saját önigazolását adta tovább. :kapdelm:
Az alkohol méreg, és tudatmódosító. :smile49:
De ezt így itt leírni eretnekség, mert a felnőtt lakosság legnagyobb része piál, és személyes sértésnek veszi.
Ha a vízből túl sokat iszol, meghalsz, pedig a testünk kb. 60%-a vízből van, és a víz miatt (is) van élet a földön, aminek az ivása nélkül pár nap alatt meghalnánk.
Akkor a víz méreg? gondolkodik.gif

Mértékletesség a lényeg itt is, mint sok minden más esetében szerintem.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9252

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Lemmy9.1 írta:
2025.03.09., vas. 16:55
De ezt így itt leírni eretnekség, mert a felnőtt lakosság legnagyobb része piál, és személyes sértésnek veszi.
Jaj. Nemár. 36_1_5.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”