Na jól belelendültetek.

Kb mint a CD-s topikban a vinilesek

De hát ilyenek vagyunk mi. Csak egy példa az alkohol mellett (húúúú). Apósom városi buszt vezetett kb 20 évig egy vidéki nagyvárosban. Ebből élt ebből kereste a kenyerét. Egyszer csak a céghez jött egy új üzemorvos. Mindenki meg volt szeppenve, mert ha valakit alkalmatlannak minősített, akkor a megélhetése került kockára. Amikor apósom ment be megkérdezte tőle: Egy hónapban hányszor szokott berúgni? Húha erre mi a jó válasz?

Válasz: Egyszer.... Doktornő : Az kevés. Mi a sz@r? Ez valami vicc? Doktornő folytatja: Tudja az a felhalmozott feszültség, stressz ami a munkakörrel jár sokkal károsabb a szervezetre mintha párszor berúg és levezeti ezt a feszültségét. Apósom viccesen: Ezt írásba is tudná adni, tudja a feleségem miatt
Szóval nem (csak) az alkohol pusztít. Ahogy már írtátok millió más is. A levegő, a vegyi anyagok, a mozgásszegény életmód. És a stressz. Jómagam is fogyasztok italt, amikor olyan kedvem van. Van olyan hogy örömömben, volt olyan hogy bánatomban. Volt hogy berúgtam? Persze? Egy egyetemi, vagy kollégiumi buli józanul? Most őszintén? Másnap szarul voltam igen. Ahogy öregszem egyre ritkábban hasítok bele kb évente egyszer, baráti társaságban, de már az se olyan mint régen. Persze e mellett alkalomhoz méltóan szoktam inni, ha jól esik. Szombaton pl. egy jó kertészkedés után igen is jól esett egy sör. Vasárnap bringázás után jólesett? Persze. Szégyelljem magam? Bocs nem. Ellenben van olyan hogy eltelik úgy egy hónap, hogy semmi.. Mert nem volt kedvem és kész. Pedig amennyi pia van itthon (95%-t kaptam) hogy arra egy masszív alkoholista is csak csettintene. Japántól Mexikóig sok mindent kaptam sok helyről, ritka és márkás piák is.
Lassan már ott tart a világ, hogy nem élünk, nem élvezzük az életet, a pillanatot, hanem rágódunk mindenen. Globális felmelegedés, éghajlatváltozás, mikro korom, mikro műanyag, marhahús, zajártalom stb stb. Próbáljuk már élvezni egy kicsit az életet. Úgyis meghal mindenki nem? Aki iszik alkoholt az is meg aki nem az is.
Van egy kollégánk aki szintén nem iszik, amikor céges buli van senki nem piszkálja hogy gyere már koccintani, csak egy kicsit. Viszont ő se mondja soha senkinek hogy minek iszol. Talán jobb lenne itt is. Ez számomra olyan személyes dolog mint a vallási, vagy párt hovatartozás...

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."