A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
A mindenki által unásig hallgatott Liberty előadója, Anette Askvik lesz az idei HIGH END 2025® kiállítás fő védnöke.
Legalább most a megfelelő "tesztpintyőkét" fogták be a beltenyész hifis társadalom számára, mert Steven Wilson nem volt igazán kézenfekvő választás.
Csatolmányok
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Jól jártak akik láthatták, mivel az 1988-at megelőző években jelentek meg Peter Gabriel - So(1986) és Sting - Nothing Like The Sun (1987) máig legjobb albumai. Tehát, akkoriban még igazán kiváló kompozíciókat hallhatott tőlük a nagyérdemű.
...és Tracy Chapman is akkor kezdett felemelkedni - az első albuma a mai napig a legjobb szerintem (pedig hallgatom a többit is)
Jól jártak akik láthatták, mivel az 1988-at megelőző években jelentek meg Peter Gabriel - So(1986) és Sting - Nothing Like The Sun (1987) máig legjobb albumai. Tehát, akkoriban még igazán kiváló kompozíciókat hallhatott tőlük a nagyérdemű.
1978. Eric Idle és a Beatles-tag George Harrison a Monty Python's Brian élete című film forgatása közben. Harrisonnak van egy kb. 15 másodperces megjelenése a filmben, amit azért kapott a készítőktől, mert anyagilag támogatta a pénzszűke miatt leállt forgatást. Harrison annyira imádta a társulatot, hogy jelzáloghitelt vett fel a házára a pénz előteremtésére
.
1978_eric_idle_and_george_harrison_on_the_monty_python_s_life_of_brian_set.jpg (54.39 KiB) Megtekintve 4678 alkalommal
Draco ULTIMATE
Az Ab OvO mostanra a 6. (élet)évét taposta, így ideje volt a kategóriában egy (vér)frissítésnek.
Maga a kábel az Infinity DNS-én alapul, ami talán nem akkora hátrány...
Mivel nem akartam egy újabb megnevezés memorizálásával terhelni senkit, ezért a tisztességben megőszült, Draco-t léptettem egy magasabb ligába.
Lehetséges a későbbiekben az analog kábelek is kapnak egy Ultimate frissítést, amely egyben kategória lépéssel is jár, de ez jelenleg távlati terv.
Draco ULTIMATE
Az Ab OvO mostanra a 6. (élet)évét taposta, így ideje volt a kategóriában egy (vér)frissítésnek.
Maga a kábel az Infinity DNS-én alapul, ami talán nem akkora hátrány...
Mivel nem akartam egy újabb megnevezés memorizálásával terhelni senkit, ezért a tisztességben megőszült, Draco-t léptettem egy magasabb ligába.
Lehetséges a későbbiekben az analog kábelek is kapnak egy Ultimate frissítést, amely egyben kategória lépéssel is jár, de ez jelenleg távlati terv.
Csatolmányok
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Nem kenyerem a kiegészítők ajnározása, de az Isoacoustics GAIA sorozata teljesítménye megérdemel egy szájszáradással kísért agymenést.
Nem új keletű a találkozásom a céggel, mivel évek óta nagy megelégedéssel használom a referencia láncomban a termékeiket és már az Avalon monitorok alatt is használtam jó egy évtizede utómunka rendszerben az állványukat.
Jelen írásom apropójául az szolgált, hogy pár hónapja, belekezdtem a másodrendszerem Gajásításába.
Konkrétabban a monitorok GAIA2, míg a szubok alá GAIA3 készleteket installáltam.
Maga a termék egy tetszetős, matt króm felületkezelésű, öntvény pogácsába ágyazott, megadott súlykorlátokkal rendelkező, elasztomer anyagú elcsatolás.
Tehát hiába próbálnánk kimatekozni, hogy elég az olcsó(bb) Gaia3, 100Kg-os hangsugárzó alá nem tehető bűntelentül egy 32Kg-os súlyhatárral rendelkező készlet, mivel kilapítja az elcsatolást és felül a végpontokra, ezáltal azonnal kivégezve a termék hatásmechanizmusát.
A készlet tartalmazza a legelterjedtebb dobozoknál alkalmazott, szabvány hosszúságú menetes szárakat egy univerzális „biciklikulcs” társaságában.
Mondjuk az sem zavarna ha nem, mert lemegyek a műhelyembe és bármit leesztergálok hozzá, de azért Nagyné Kiss Aranka gyógypedagógusnak jól jön ez a fajta gyártói figyelmesség.
Az elcsatolás hasznossága, hangzásjavítása, változása, „tecciksége”, nevezzük bárhogy, azonnal az első taktusokon tetten érhető.
A szub alatt azonnal, megkérdőjelezhetetlenül hallható a Gaia hozadéka.
A legnagyobb különbség a gyári tüske gumitalp és egyéb dizájner termékek után, hogy sokkal feszesebb a megszólalás, illetve magasabb hangerőre késztethető a lánc, ergo sokkal később kezdenek el a tereptárgyak, bútorok zenélni.
A feszességet úgy kell érteni, hogy az inkább házi-mozihoz dedikált, passzív membránokkal kiegészített szubjaim, szinte már a kategória legjobb zárt dobozait idéző módon kezdtek el zenélni, méghozzá úgy, hogy megtartották a konstrukcióra jellemző előnyös kiterjesztést.
Tehát, igen effektív módon működik az Isoacoustics megoldása és gyanítom minél egyszerűbb építésű, olcsóbb egy doboz, annál többet profitálhat egy ilyen speciális alátétből, amely a nevéhez hűen valóban izolál.
Tehát bátran ajánlom a relatíve olcsó, 150-250ezer Ft-os szubokhoz is, mivel hiába közel egy olcsóbb szub árába kerül a készlet, egyszerűen megfelelő elcsatolás nélkül nem működik optimálisan a mélynyomó, hangsugárzó.
Az Isoacoustics-ot már felfedezték a méregdrága készülékeket gyártó cégek, mint a BayZ Audio, vagy a Marten Design, ugyanis a csúcs dobozaik OEM papucsokba bújtak.
Az egyes készletek, bár fotón közel hasonlónak tűnnek a valóságban igen eltérő átmérőkkel rendelkeznek.
Ami furcsa az egészben, hogy én is azonnal átmegyek a sokat emlegetett, "egyszeri hifisbe" és hangos lelkendezésbe kezdek, amennyiben valami a mai piaci viszonyok között működik és a marketing anyagokban leírtak szerinti módon ellátja a feladatát.
Az Isoacoustics a Mutec-hez hasonlóan a professzionális szcénából érkezett a High End Audio színtérre és ott jelen állás szerint, kénytelen-kelletlen, X-Y pénzért még nyújtani is kell valamit.
Amennyiben PRO vizeken, hatástalan, vagy túlárazott valami, akkor jobb esetben nem vásárolják a szakemberek, rosszabb esetben pedig még amolyan ingyenes grátiszként körbe is röhögik.
Ezzel ellentétben a High-End Audio rákfenéje a zömében realitást nélkülöző árazáson túl a „teccikség”, ízlések, érzések, varázslás, kamuzás, amelyre szépen lassan a szakértelemről áthelyeződik egy komplett iparág.
Rengetegen gyártanak rezgéscsillapítókat, általam designer készülékelemeknek nevezett dolgokat, mindenféle előtanulmány vagy szakértelem nélkül, amelyek minimum ennyiért, vagy még sokkal többért hatástalanok, vagy kevésbé hatásosak mint a Gaia.
A mai High End világban, úgy tűnik, egyes „termékeknek” elég úgy is kinézni és szólni „mintha” a többit meg majd megoldja a világlegjobbjázás és a végtelen ideologizálás.
A Gaia annyiban különbözik ezektől, nem kizárólag úgy néz ki , nem csak mintha, hanem teszi a dolgát!
Kell ennél több…?
Csatolmányok