Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6166

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

ValhallA írta:
2025.02.27., csüt. 13:00

Jól jártak akik láthatták, mivel az 1988-at megelőző években jelentek meg Peter Gabriel - So(1986) és Sting - Nothing Like The Sun (1987) máig legjobb albumai. Tehát, akkoriban még igazán kiváló kompozíciókat hallhatott tőlük a nagyérdemű.
...és Tracy Chapman is akkor kezdett felemelkedni - az első albuma a mai napig a legjobb szerintem (pedig hallgatom a többit is) :smile32:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 6954

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

[/quote]

Ez milyen alkalom volt?
[/quote]

https://en.wikipedia.org/wiki/Human_Rights_Now!

https://www.hatvanimagnosklub.hu/2021/11/04/468/

Jól jártak akik láthatták, mivel az 1988-at megelőző években jelentek meg Peter Gabriel - So(1986) és Sting - Nothing Like The Sun (1987) máig legjobb albumai. Tehát, akkoriban még igazán kiváló kompozíciókat hallhatott tőlük a nagyérdemű.

youtu.be/N3I1HLbqIkE
Csatolmányok
human rights.png
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: Linner »

ValhallA írta:
2025.02.25., kedd 13:51
A nap képe! :photograph:
(Népstadion, Balról: Hobo, Bruce Springsteen, Tracy Chapman, Sting, Bródy János, Peter Gabriel és Youssou N'Dour 1988-ban.)
Ez milyen alkalom volt?
Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Acos Lustre, Denon DL103
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

(Népstadion, Balról: Hobo, Bruce Springsteen, Tracy Chapman, Sting, Bródy János, Peter Gabriel és Youssou N'Dour 1988-ban.)
Csatolmányok
nap képe 1122.jpg

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 490

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Usher - Valhalla - Emotiva

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
Nap képe nautilus.jpg

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

1978. Eric Idle és a Beatles-tag George Harrison a Monty Python's Brian élete című film forgatása közben. Harrisonnak van egy kb. 15 másodperces megjelenése a filmben, amit azért kapott a készítőktől, mert anyagilag támogatta a pénzszűke miatt leállt forgatást. Harrison annyira imádta a társulatot, hogy jelzáloghitelt vett fel a házára a pénz előteremtésére

.
1978_eric_idle_and_george_harrison_on_the_monty_python_s_life_of_brian_set.jpg
1978_eric_idle_and_george_harrison_on_the_monty_python_s_life_of_brian_set.jpg (54.39 KiB) Megtekintve 4093 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
Omar Hakim.jpg
Omar Hakim.jpg (36 KiB) Megtekintve 4170 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

James Bond 1996.jpg
James Bond 1996.jpg (56.26 KiB) Megtekintve 4330 alkalommal
(Timothy Dalton, Roger Moore, Pierce Brosnan 1996)

youtu.be/de2rBeWNgFo

youtu.be/Fp4CR2HcHLQ

youtu.be/4hGQ97tCTOs

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
TONE.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

A nap képe(i)! :photograph:
Csatolmányok
napképe 2.jpg
napképe.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

(Akira Kurosawa and Toshiro Mifune)
Csatolmányok
a nap képe AK.jpg
a nap képe AK.jpg (34.36 KiB) Megtekintve 4216 alkalommal

Bécó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 353

Hozzászólás Szerző: Bécó »

ValhallA írta:
2025.02.05., szer. 13:54
Draco ULTIMATE
Az Ab OvO mostanra a 6. (élet)évét taposta, így ideje volt a kategóriában egy (vér)frissítésnek.
Maga a kábel az Infinity DNS-én alapul, ami talán nem akkora hátrány... :rolleyes:
Mivel nem akartam egy újabb megnevezés memorizálásával terhelni senkit, ezért a tisztességben megőszült, Draco-t léptettem egy magasabb ligába.
Lehetséges a későbbiekben az analog kábelek is kapnak egy Ultimate frissítést, amely egyben kategória lépéssel is jár, de ez jelenleg távlati terv.
Gratula Ákos! :tutiok:

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Draco ULTIMATE
Az Ab OvO mostanra a 6. (élet)évét taposta, így ideje volt a kategóriában egy (vér)frissítésnek.
Maga a kábel az Infinity DNS-én alapul, ami talán nem akkora hátrány... :rolleyes:
Mivel nem akartam egy újabb megnevezés memorizálásával terhelni senkit, ezért a tisztességben megőszült, Draco-t léptettem egy magasabb ligába.
Lehetséges a későbbiekben az analog kábelek is kapnak egy Ultimate frissítést, amely egyben kategória lépéssel is jár, de ez jelenleg távlati terv.
Csatolmányok
Draco u 1.jpg
Draco U 2.jpg
Draco u 3.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
BS nap.jpg
BS nap.jpg (86.68 KiB) Megtekintve 3962 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
nap képe1122.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Agymenés: ON

Nem kenyerem a kiegészítők ajnározása, de az Isoacoustics GAIA sorozata teljesítménye megérdemel egy szájszáradással kísért agymenést.

Nem új keletű a találkozásom a céggel, mivel évek óta nagy megelégedéssel használom a referencia láncomban a termékeiket és már az Avalon monitorok alatt is használtam jó egy évtizede utómunka rendszerben az állványukat.
Jelen írásom apropójául az szolgált, hogy pár hónapja, belekezdtem a másodrendszerem Gajásításába.
Konkrétabban a monitorok GAIA2, míg a szubok alá GAIA3 készleteket installáltam.
Maga a termék egy tetszetős, matt króm felületkezelésű, öntvény pogácsába ágyazott, megadott súlykorlátokkal rendelkező, elasztomer anyagú elcsatolás.
Tehát hiába próbálnánk kimatekozni, hogy elég az olcsó(bb) Gaia3, 100Kg-os hangsugárzó alá nem tehető bűntelentül egy 32Kg-os súlyhatárral rendelkező készlet, mivel kilapítja az elcsatolást és felül a végpontokra, ezáltal azonnal kivégezve a termék hatásmechanizmusát.
A készlet tartalmazza a legelterjedtebb dobozoknál alkalmazott, szabvány hosszúságú menetes szárakat egy univerzális „biciklikulcs” társaságában.
Mondjuk az sem zavarna ha nem, mert lemegyek a műhelyembe és bármit leesztergálok hozzá, de azért Nagyné Kiss Aranka gyógypedagógusnak jól jön ez a fajta gyártói figyelmesség.

Az elcsatolás hasznossága, hangzásjavítása, változása, „tecciksége”, nevezzük bárhogy, azonnal az első taktusokon tetten érhető.
A szub alatt azonnal, megkérdőjelezhetetlenül hallható a Gaia hozadéka.
A legnagyobb különbség a gyári tüske gumitalp és egyéb dizájner termékek után, hogy sokkal feszesebb a megszólalás, illetve magasabb hangerőre késztethető a lánc, ergo sokkal később kezdenek el a tereptárgyak, bútorok zenélni.
A feszességet úgy kell érteni, hogy az inkább házi-mozihoz dedikált, passzív membránokkal kiegészített szubjaim, szinte már a kategória legjobb zárt dobozait idéző módon kezdtek el zenélni, méghozzá úgy, hogy megtartották a konstrukcióra jellemző előnyös kiterjesztést.
Tehát, igen effektív módon működik az Isoacoustics megoldása és gyanítom minél egyszerűbb építésű, olcsóbb egy doboz, annál többet profitálhat egy ilyen speciális alátétből, amely a nevéhez hűen valóban izolál.
Tehát bátran ajánlom a relatíve olcsó, 150-250ezer Ft-os szubokhoz is, mivel hiába közel egy olcsóbb szub árába kerül a készlet, egyszerűen megfelelő elcsatolás nélkül nem működik optimálisan a mélynyomó, hangsugárzó.
Az Isoacoustics-ot már felfedezték a méregdrága készülékeket gyártó cégek, mint a BayZ Audio, vagy a Marten Design, ugyanis a csúcs dobozaik OEM papucsokba bújtak.
Az egyes készletek, bár fotón közel hasonlónak tűnnek a valóságban igen eltérő átmérőkkel rendelkeznek.

youtu.be/TOBFkdNOFzY

Ami furcsa az egészben, hogy én is azonnal átmegyek a sokat emlegetett, "egyszeri hifisbe" és hangos lelkendezésbe kezdek, amennyiben valami a mai piaci viszonyok között működik és a marketing anyagokban leírtak szerinti módon ellátja a feladatát.
Az Isoacoustics a Mutec-hez hasonlóan a professzionális szcénából érkezett a High End Audio színtérre és ott jelen állás szerint, kénytelen-kelletlen, X-Y pénzért még nyújtani is kell valamit.
Amennyiben PRO vizeken, hatástalan, vagy túlárazott valami, akkor jobb esetben nem vásárolják a szakemberek, rosszabb esetben pedig még amolyan ingyenes grátiszként körbe is röhögik.
Ezzel ellentétben a High-End Audio rákfenéje a zömében realitást nélkülöző árazáson túl a „teccikség”, ízlések, érzések, varázslás, kamuzás, amelyre szépen lassan a szakértelemről áthelyeződik egy komplett iparág.
Rengetegen gyártanak rezgéscsillapítókat, általam designer készülékelemeknek nevezett dolgokat, mindenféle előtanulmány vagy szakértelem nélkül, amelyek minimum ennyiért, vagy még sokkal többért hatástalanok, vagy kevésbé hatásosak mint a Gaia.
A mai High End világban, úgy tűnik, egyes „termékeknek” elég úgy is kinézni és szólni „mintha” a többit meg majd megoldja a világlegjobbjázás és a végtelen ideologizálás.
A Gaia annyiban különbözik ezektől, nem kizárólag úgy néz ki , nem csak mintha, hanem teszi a dolgát!
Kell ennél több…?
Csatolmányok
GAIA 1-2-3.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

(Roger Moore és magyar szinkronja, Láng József Budapest 1972)
Csatolmányok
Roger Moore és magyar szinkronja, Láng József.jpg
Roger Moore és magyar szinkronja, Láng József.jpg (97.39 KiB) Megtekintve 4207 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Majdnem napra pontosan negyven éves, és én személy szerint nem unom.

youtu.be/s3wNuru4U0I

Pár szösszenet a hátteréről.

https://tenger.media/2025/01/24/negyven ... -the-world
Csak a Marantz! :-D

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
Rockport.jpg

arthur3d
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 285

Hozzászólás Szerző: arthur3d »

Sziasztok,

Pár évvel ezelőtt, amikor Ákos elkészítette az első Infinity kábelemet – ez a hangfalkábel volt -, tudtam, hogy addig nem nyugszom amíg minden kábelem nem lesz Infinity.
Azóta már elkészült az Infinity Ultimate család is – az XLR összekötőről írtam is pár sort, ami nem sikerült hosszúra, mivel ez már (véleményem szerint) az a szint amiről nehéz írni... tényleg hallani kell és akkor lehet megérteni igazán, mert itt a különböző jelzők már kevésnek bizonyulnak.

Folyamatosan fejlődött a rendszerem kábelek terén (is) és már csak egy utolsó darab volt hátra, az USB kábel. Az igazat megvallva a korábbi kábelem is egy nagyon jó, Valhalla Ab-Ovo kábel, de ha már az összes kábelem Infinity és Ultimate, akkor ezt is mindenképp szerettem volna lecserélni. Ákost, kb. 1 éven keresztül bombáztam az ötletemmel, hogy készíthetne egy USB kábelt is Infinity-ből. Végül elkészült az első demo példányt, ami nagyon jól sikerült, így bizakodva vártam, hogy számomra is készítsen egyet. Teltek a hónapok, majd időközben megszületett az Ultimate verzió, így már arról kezdtünk el beszélgetni, hogy mi lenne ha az én kábelem már ebből keszülne – egész pontosan Ákos jelezte, hogy nagyon megérné ha már abból készülne és Őt is nagyon érdekelné, hogy milyen lenne, szóval megbeszéltük, hogy legyen Ultimate.

Így visszagondolva, mondhatom, hogy kb. 1,5 évet vártam, hogy lehessen egy Infinity USB kábelem - ami végül Ultimate lett –, de minden percét megérte ez a várakozás... no de ne szaladjuk előre.

Egészen pontosan 1 héttel ezelőtt érkezett meg és mivel munkaidő volt, szóltam a kollégámnak, hogy kiszaladok pár perce, mert muszály volt kibontanom a csomagot, hogy megnézzem magát a kábelt.
Íme néhány kép és megértitek, hogy miért is voltam gyermeki izgalommal telítődve, hiszen képet már küldött róla Ákos, de élőben akartam már látni :D A munkanap végét alig bírtam kivárni, hazaértem és már kötöttem is be a rendszerbe.
01_c.jpg
02_c.jpg
03_c.jpg
04_c.jpg
Azt mindenki tudja ugye, hogy az első meghallgatásból nem lehet és nem is szabad következtetéseket levonni, de azért már ilyenkor is szokott jelentkezni a változás. És itt most nem is akármilyen fejlődés jelent meg! Olyan tisztaság és részletesség formájában öntött alakot a változás, hogy tényleg nem jutottam szóhoz. Sokszor elképzeltem, hogy hol milyen különbségeket fogok majd hallani, de ahogy az elején is írtam, erre szerintem nem lehet felkészülni. Ezt tényleg hallani kell, de azért megpróbálom szavakba önteni. Így 1 hét után kb. 50 óra járatás után már szépen integrálódott a rendszerbe (nyílván még messze van a 2-300 óra), ami nem is volt nagy meglepetés, hiszen az összes kábel Infinity és Infinity Ultimate.
Az elsők között lehetett hallani a magas hangok leképezését olyan részletekkel és tisztasággal amit csak a természetben lelhetünk meg. Mint egy hegyi forrás lágy csobogása melynek felszínén táncolnak a lemenő nap sugarai, egy igazi katarzis. Ilyenkor érti meg az ember igazán, hogy mit is jelent az, hogy a zene megérinti a lelkünket. Mi nagyon szeretjük a hegedűt, csellót, zongorát és bizony most libabőrös lettem, amikor a kedvenc zenéinket hallgattuk. A zenei előadások textúrát kapnak, hús-vér lénnyé alakulnak át, megjelenik a tömegük, tapintható formát öltenek. Vannak karácsonyi zenéink, többek között templomi kórusok. Ha élhetek egy hasonlattal, akkor talán úgy fogalmaznám meg, hogy az Ab-Ovo kábelhez viszonyítva, itt már nem csak azt lehet megszámolni, hogy hányan énekelnek a kórusban, hanem azt is meg lehet különböztetni, hogy ebből hány nő és férfi énekel. Tényleg elképesztő az a szinergia amit magával hozott ez az USB kábel, egyfajta varázslat, amit Ákos a kis “boszorkánykonyhájában kifőzött”.

Utószóként talán csak annyit írnék, hogy (jelenleg) úgy gondolom, hogy kábelek terén elértem a maximumot... persze a tápkábeleim még nem az Infinity család tagjai, de talán a Draco és az Aura Ref. V3/1 kábelekkel sincs okom szomorkodni... de mint tudjuk mindig lehet fejlődni...

To Infinity and beyond! :D
It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian. Robert Capa (1913-1954)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
nap képe 11.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
Sade.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
DL2.JPG

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”