Rock60 írta: ↑2025.02.08., szomb. 22:26
supravox írta: ↑2025.02.08., szomb. 22:21
Nyílván a sasszi nem érhet hozzá a izé tetejéhez mert akkor nem rugózik
Ez jó...
Milliméterben kifejezve ?
Egyébként szerintem az izé teteje és a sasszie között fix a távolság. Maga az izé két fele között változik a távolság a tekergetésre.
Nekem legalább is úgy tűnne használhatónak.
Zoli ?
Ahogy Dixie is irta már, a láb egy darabból van, ez egy alu cső. Szintezni a menetesszár tekergetésével lehet, amihez a rugók csatlakoznak.
A lemezjátszó aljától való távolság szabályozható, bár függ a lemezjátszó súlyától is, csak az a lényeg, hogy vízszintes legyen, és ne érje el az alját. Az én esetemben kb. 1cm ez a távolság.
Az LSD-hez készült lábakban M6-os menetesszár van, lábanként 3-3 rugóval, ill. a lábakban 1-1 hengeres szivacs. A Regához való is valami hasonló, csak súlyban hozzá illő erősségű rugókkal, amit feltételezek, hogy a Technics-hez való lábban is így van, vagy lehet, hogy nem 3 rugó van egy lábban, hanem talán több, talán négy, hogy a nagyobb súlyt elbírja.
Három lábú lemezjátszóhoz való-e? Talán. Ha a menetesszár stimmel, és a három db elbírja a súlyát, akkor igen.
Bár a link, amit mellékeltem, abban felsorol néhány lemezjátszót, amihez ajálja egyértelműen, és tudtommal mindegyik szett 4 darabos, de ettől még mással is kompatibilis lehet.
Pontosítom magam. A Dixie által mellékelt képen, egy 3 lábú Clearaudio lemezjátszó alatt is ilyen lábak vannak, tehat igen, 3 lábú lemezjátszó alatt is használható. Illetve ezen a képen látható, hogy kb. milyen távolságban van a láb teteje a lemezjátszó aljától.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech