Pontosan erről van szó.zoli73 írta: ↑2025.02.02., vas. 13:15Ezekkel a leszorítókkal én korábban többször lyukra futottam.
Az első egy diy darab volt, amit egy esztergályos ismerősöm készített, rozsdamentes acélból.
Ez még ma is megvan, több lemezjátszómon próbáltam, de mindegyiken csak rontott, megdöglesztette a hangot, a lecsengések lerövidültek, olyan mesterséges lett az egész. Használom most is(mikor mire), de nem lemezleszorítónak.
Később próbálkoztam egy no name kínai szorítóssal, illetve a Pro-Ject Clamp-it leszorítójával, de ezekkel csak győzködtem magamat, mert valójában nem hallottam semmit, csak megszokából használtam.
Aztán egy időre felhagytam az ilyen irányú kisérletekkel, gondoltam nem kell ezt nekem eröltetni, e nélkül is megy a zenehallgatás.
Aztán múlt évben feltűnt ez.:https://www.topclassaudio.com/web/eng/u ... p?gid=6375
Utánaszaglászva az jött le, hogy ezt dícsérik, a "népitélet" igen pozitív róla, így úgy döntöttem, utoljára még teszek egy próbát ezzel, és ha ezzel sem hallok semmit, akkor végleg elengedem a kérdést.
Jó, hogy így döntöttem, mert ezidáig ez az egyetlen ami működik, ennek határozottan hallható a hatása, ami ráadásul pozitív! Stabilabb, határozottabb, folyékonyabb a hang, és ezt többszöri oda-vissza próba után sikerült leszűrni, megállapítani. A korábbiak után, szinte meg is lepett, de elégedettséggel is töltött el, hogy működik.
Gyanítom, más is járt már így, de javaslom ne adja fel, érdemes kitartónak lenni!
Ahány lemezjátszó annyiféle megoldás hozhat jó eredményt. Az Orsonic-ot nem próbáltam még, de ami késik nem múlik. - bakancslistás -