Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4486
Kapcsolat:

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: revox »

supravox írta:
2025.01.31., pén. 14:47
revox írta:
2025.01.31., pén. 14:05
supravox írta:
2025.01.31., pén. 13:43
Egy pici tyuning.
MoFi leszorító.
A lemeztől nem láccik az oyaide mat.
Ez a kettő együtt eléggé odaver.
20250131_134002.jpg
arra kerestem rá, csak a fotón úgy látszott, hogy sz alja bagyobb átmérö. Omyat nem találtam :D

FOTÓ OLDALT,FOTÓ BELÜL ÉS SÚLYA :rolleyes: :smile53:

nyilván rágugliztam,de ilyen formát nem dobott :)
Ott van,hogy MoFi
400gramm körüli
https://respectphono.de/en/mofi-super-h ... AkEALw_wcB
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 240

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Rock60 írta:
2025.01.31., pén. 16:52

Milyen jellegű ez az anyag ?
Pengével vágható, fúrható szerinted ?
Olyasmi, mint egy kemény gumi, vagy inkább mint a plexi ?
Két nagyon vékony nyomtatott műanyag réteg közt van valamilyen csillapítóanyag. Szerintem simán fúrható, akár vágható is (hacsak nem hajlamos nagyon a törésre).
Csatolmányok
20250131_165832.jpg
20250131_165852.jpg
20250131_165907.jpg
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

DeProtector írta:
2025.01.31., pén. 16:02

Miután szó volt róla, nagy nehezen rávettem magamat és beszereltem az Enhancert.
...Meglepően olcsó volt az általa okozott pozitív változásokat tekintve, szóval bátran merem ajánlani mindenkinek.
Milyen jellegű ez az anyag ?
Pengével vágható, fúrható szerinted ?
Olyasmi, mint egy kemény gumi, vagy inkább mint a plexi ?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

DeProtector írta:
2025.01.31., pén. 16:02

Miután szó volt róla, nagy nehezen rávettem magamat és beszereltem az Enhancert.
...Meglepően olcsó volt az általa okozott pozitív változásokat tekintve, szóval bátran merem ajánlani mindenkinek.
Akartam kérdezni, mi is ez, de megtaláltam... :smile53:
Szívesen kipróbálnám és is, de szerintem nálam nem használható... sad.gif

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 240

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

zoli73 írta:
2025.01.06., hétf. 18:11

Azért erről az Audio Origami Enhancer-ről írhatnal valamit, még nem is hallottam róla.
Nos ígértem, hogy beszámolok, ha már kipróbáltam.

Miután szó volt róla, nagy nehezen rávettem magamat és beszereltem az Enhancert (Nálam a hi-fi bütykölése egy nemkívánatos tevékenység. A hangszedő beállítás meg aztán pláne, én csak a végeredményt szeretem élvezni.).

A változás sokkal nagyobb, mint amire számítottam. A hatása kb az, hogy egy csomó zajt lepucol, amiről eddig nem tudtuk, hogy van. Ez legpregnánsabban a középsávban és attól felfelé jelentkezik. Így aztán eltűnnek magasfrekis torzítások, javul a térérzet és úgy általában a hallgathatóság. Mindezt úgy, hogy semmit nem vesz el, sem dinamikát, sem mélyet, semmit.
Meglepően olcsó volt az általa okozott pozitív változásokat tekintve, szóval bátran merem ajánlani mindenkinek. Mikor év végén vettem akciósan kb 10e Ft-ra jött ki az ára, de ha 80-at kérnének érte még azt is simán hozná!

És akkor még idevarrnám a Collaro Audio Mat lemezalátét beszámolómat is, mert igazából arra voltam nagyon kíváncsi. E mellé rendeltem tulajdonképpen "miért ne?" alapon csak az Enhancert.

Ezzel szerencsére pont ugyan ilyen pozitív végeredményt kaptam. Meglepően sokat javított az előtte használt 5mm-es Achromat-hoz képest. Régóta nagy megelégedéssel használtam az Achromatot, de feltűnt, hogy az angoloknál a Sondekeken kb 80%-ban a Collaro-t használják. Kipróbálva gyorsan megértettem, hogy miért. A Collaro sokkal természetesebb, levegősebb hangot produkál, jobb mélytartománnyal. Az egész "hihetőbb", emberibb ahogy megszólal ezzel. Ehhez képest az Achromatnak loudness hangja van, mosottabb összképpel, miközben nem megy olyan mélyre (itt mindenki értse megfelelően, kontextusban az egészet. Szándékosan kisarkítom a hatásukat a könnyebb magyarázat érdekében, még véletlenül sem szeretném lehúzni az Achromatot.)
Azért is volt számomra meglepő, mert ránézésre nem bíztam ebben. A Collaro egy elég vékony (ám ahhoz képest meglepően nehéz), elméletileg több rétegű gyapjúból készült textil valami (természetesen antisztatikus). A végeredmény mindenesetre remek, szintén ajánlom. Elsősorban természetesen azoknak, akiknek a lemezjátszóján a Linn-hez hasonlatos fém lemeztányér van. A gyártó is kiemeli, hogy leginkább ilyeneknél jön ki az előnye. Plusz másról nem is tudok nyilatkozni, nem próbáltam semmilyen más lemezjátszón. Egyébként kb 50e Ft volt, nagyjából mint egy Achromat.

Jómagam egyébként a Lennart Svensson-tól rendeltem a fent említett dolgokat (https://www.linnarts.se/). Svéd kereskedő, így onnan nincs vám+áfa.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

revox írta:
2025.01.31., pén. 14:05
supravox írta:
Egy pici tyuning.
MoFi leszorító.
20250131_134002.jpg

Ott van,hogy MoFi
400gramm körüli
https://respectphono.de/en/mofi-super-h ... AkEALw_wcB
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

supravox írta:
Egy pici tyuning.
MoFi leszorító.
20250131_134002.jpg

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

Egy pici tyuning.
MoFi leszorító.
20250131_134002.jpg
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.01.29., szer. 18:34
revox írta:
2025.01.29., szer. 14:54
Rock60 írta:
2025.01.29., szer. 14:36

Azért ez nem annyira meglepő...
A LINN " front - end mindenekelőtt " filozófiája is a futóművet tartotta legfontosabbnak, esetleg együtt a futómű/kar/pu triót.
A nagy gépeden a kar is sokkal jobb.
igen,az érdekes kérdés,mit tekintünk első elemnek :) Mészáros Jani magát a tűt és csiszolását, még a tűszár nélkül, más meg a komplett lemezjátszót. nézőpont kérdése, engem itt a PU-k egyértelmű fölénye,vagy nemFölénye érdekelt. Persze, az Avalonnal is jött,hogy abba került egy MR profulú, ezüstcsévés hansgzedő és ami a vicces, jobb volt a track-követése, mint az RS Lab karban, de a nagy futómű elég erősen rányomta a bélyegét a produkcióra. Ezért nem költök én pl a Rega kar ellensúlyára (ugye SM :rolleyes: ), ami most a nagy dögre van felszerelve. Szól,nem rossz, költ rá a fene. Ha jobb hangot akarok, átteszem a másik lemezjátszóra,ami komolyabban van kiépítve.
Már nehezen követem ezt a sok nem ismert dolgot :) , de a Rega karok nagyon háklisak az mc hangszedőre. (mm-el meg szerintem nem szól elég jól. Nem tud...) de amit hallottam és szerintem jó bele a Denon 103r, meg a Rega Ania. Hangszedőt komplett 1 egységnek tekintem, mert nem sok mindent tud az ember otthon változtatni rajta. Igaz MM esetén azonos testbe sokszor cserélhető jobbra a tű és szokott jócskán javítani. Pl AT 740, Goldring 1012 tálan... Már nem emlékszem annyira a típusszámokra, de 1042 tűvel sokkal jobb lett! Viszont pl Eroica helyett a 103r durván jobban szól! Mint ahogy a 250kar a műanyag tengely helyett egy Technoweight - tel is. Csak úgy már drága.... Kicsit kell tenni hozzá és egy Roksan zi sokkal jobb lesz. És marhára nem kevesebb a mélye sem, csak sokkal tisztább, nem maszatos.
alapvetően a ZYX, bár többen féltek ettől, nem rossz a Rega karral. Abszolute érzteti,hogy oda bekerült egy Ezüst ZYX, épp ezért voltam kíváncsi, ho lfolyik el több víz a rendszerből :rolleyes:

A regák felhúzása nem hülyeség, de nálam felesleges. és igen, az MM goldring ha megbicsaklik 1- veszek bele tűt, 2- veszek egy másik 1012-t... :D

az eroica és a Denon a Hanák megjelenésével értelmét vesztette. Amikor bejöttek, még az Analog Audio forgalmazta. Az első hónapban, csak én telepítettem vagy 5-6 Hanát, csak a környékünkön, kb 20 kilis szórásban és elég kifinomult rendszerekben is szuperált és a fenti hangszedőket is váltotta itt-ott. Volt, ahol komolyabbat. Persze, nem óriásölő, de van bennük potenciál és az ár/érték viszonya elég jónak mondható.Az Avalonban nekem is a legkisebb EL Hana előtt egy Eroica volt. Jó volt az,de a Hana jobb,... a ZYX még jobb :D
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
2025.01.29., szer. 14:54
Rock60 írta:

A LINN " front - end mindenekelőtt " filozófiája is a futóművet tartotta legfontosabbnak, esetleg együtt a futómű/kar/pu triót.
igen,az érdekes kérdés,mit tekintünk első elemnek :) Mészáros Jani magát a tűt és csiszolását, még a tűszár nélkül, más meg a komplett lemezjátszót. nézőpont kérdése, engem itt a PU-k egyértelmű fölénye,vagy nemFölénye érdekelt. Persze, az Avalonnal is jött,hogy abba került egy MR profulú, ezüstcsévés hansgzedő és ami a vicces, jobb volt a track-követése, mint az RS Lab karban, de a nagy futómű elég erősen rányomta a bélyegét a produkcióra. Ezért nem költök én pl a Rega kar ellensúlyára (ugye SM :rolleyes: ), ami most a nagy dögre van felszerelve. Szól,nem rossz, költ rá a fene. Ha jobb hangot akarok, átteszem a másik lemezjátszóra,ami komolyabban van kiépítve.
Már nehezen követem ezt a sok nem ismert dolgot :) , de a Rega karok nagyon háklisak az mc hangszedőre. (mm-el meg szerintem nem szól elég jól. Nem tud...) de amit hallottam és szerintem jó bele a Denon 103r, meg a Rega Ania. Hangszedőt komplett 1 egységnek tekintem, mert nem sok mindent tud az ember otthon változtatni rajta. Igaz MM esetén azonos testbe sokszor cserélhető jobbra a tű és szokott jócskán javítani. Pl AT 740, Goldring 1012 tálan... Már nem emlékszem annyira a típusszámokra, de 1042 tűvel sokkal jobb lett! Viszont pl Eroica helyett a 103r durván jobban szól! Mint ahogy a 250kar a műanyag tengely helyett egy Technoweight - tel is. Csak úgy már drága.... Kicsit kell tenni hozzá és egy Roksan zi sokkal jobb lesz. És marhára nem kevesebb a mélye sem, csak sokkal tisztább, nem maszatos.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.01.29., szer. 14:56
revox írta:
2025.01.29., szer. 13:04

Nekem a leszorítója nem jött be annyira, egy -jól eltalált- stabilizerrel jobban szólt kb fél, vagy egy kategóriával.
Erről még akkor beszéltünk, mikor árultad.
Szerintem a Te példányodon valami a lemez középső feltámasztásánál el volt faragva. A lemeznek nem lett volna szabad a levegőben fityegni - persze, hogy levegősebb és kicsit lazább volt így a hangja, mint a Rock-nak, ahol a gyári leszorító le tudta teljesen húzni a lemezt.
Nálad a leszorító valami hiányosság miatt nem tudta betölteni a feladatát, és a stabival jobbat dobott a véletlen.
Amit én láttam Avalon-t működés közben, ott ugyan úgy rásímult a lemez a tányérra, mint bármelyik Rock - on.

Ja, a csapágy az olyan. Ha három cseppel többet pöttyintek bele, már az Istennek sem akar lemenni - napokig úgy maradna - de ha már lement két centit, akkor meg kihúzni alig lehet... :smile51:
Ilyenkor nem szoktam már tökölni, rárakom a tányérkát, az kinyomja belőle a szuszt, és szépen leliftezik... :D
azt már régen kivettem, már az alátétet :rolleyes: még akkor...

nekem a Rock volt,hogy a tányérral se ült le. valsz a csapágy alján összegyűlt valamennyi és nem tudta átsajtolni másnapra,így ki kellett "mártogatnom" beőle a fölösleget :D
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2025.01.29., szer. 13:04

Nekem a leszorítója nem jött be annyira, egy -jól eltalált- stabilizerrel jobban szólt kb fél, vagy egy kategóriával.
Erről még akkor beszéltünk, mikor árultad.
Szerintem a Te példányodon valami a lemez középső feltámasztásánál el volt faragva. A lemeznek nem lett volna szabad a levegőben fityegni - persze, hogy levegősebb és kicsit lazább volt így a hangja, mint a Rock-nak, ahol a gyári leszorító le tudta teljesen húzni a lemezt.
Nálad a leszorító valami hiányosság miatt nem tudta betölteni a feladatát, és a stabival jobbat dobott a véletlen.
Amit én láttam Avalon-t működés közben, ott ugyan úgy rásímult a lemez a tányérra, mint bármelyik Rock - on.

Ja, a csapágy az olyan. Ha három cseppel többet pöttyintek bele, már az Istennek sem akar lemenni - napokig úgy maradna - de ha már lement két centit, akkor meg kihúzni alig lehet... :smile51:
Ilyenkor nem szoktam már tökölni, rárakom a tányérkát, az kinyomja belőle a szuszt, és szépen leliftezik... :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:

halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2025.01.29., szer. 14:01
lelövöm magam,de azt még elmesélem, az alsó kép akkor született,amikor azt vizsgáltam, mennyire fontos a rendszer eleje. Van elmélet,ami szerint a hangszedő, mivel,amit az nem olvas ki,később azt nem lehet visszatenni a legfontosabb. Vagyis az eleje a fontos elvet vizgsáltam.

Az Avalonban a ZYX Ultimate Airy R3 S (vagy valami ilyesmi :D ), mint silver (tekercs) hangszedő volt. A másik,nagy tohonya lemezjátszóban a legkisebb Hana EL. árkülönbözet kb 10szeres (a kis Hana 110ezer volt és vele kb azonos időben a ZYX 1,2m.

Avalon futómű és Rega kar, Kondo réz kábel a phonoig, illetve az Opera futómű és RS Lab kar. Kondo ezüst a phonoig.

A nagy futómű bőségesen elverte az Avalont a ZYX-el...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2883
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Denon DP-30, Pioneer PL-707?
Kinek mi a tapasztalata velük?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

lelövöm magam,de azt még elmesélem, az alsó kép akkor született,amikor azt vizsgáltam, mennyire fontos a rendszer eleje. Van elmélet,ami szerint a hangszedő, mivel,amit az nem olvas ki,később azt nem lehet visszatenni a legfontosabb. Vagyis az eleje a fontos elvet vizgsáltam.

Az Avalonban a ZYX Ultimate Airy R3 S (vagy valami ilyesmi :D ), mint silver (tekercs) hangszedő volt. A másik,nagy tohonya lemezjátszóban a legkisebb Hana EL. árkülönbözet kb 10szeres (a kis Hana 110ezer volt és vele kb azonos időben a ZYX 1,2m.

Avalon futómű és Rega kar, Kondo réz kábel a phonoig, illetve az Opera futómű és RS Lab kar. Kondo ezüst a phonoig.

A nagy futómű bőségesen elverte az Avalont a ZYX-el...
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.01.29., szer. 10:45
revox írta:
2025.01.29., szer. 10:04

Aztán egy Townshend Avalon nyugdíjazta a TT1-et is.
Nyilván nagyon más karakter, de nem gondoltam volna, hogy a baby Townshend legyűri a TT1 - et is... gondolkodik.gif
Más - más környezetben hallottam csak őket, nem igen volt közös pont, de a TT1 is nagyon tetszett, annak ellenére, hogy a filces gépek szösze - köde mindig kihallatszik egy kicsit...
na,megkerestem... azért az a baby Townshend nme annyira bébi, legfeljebb házon belül...
ezen a képen látszi,hogy a sasszi nem egy sima deszka,ami látszani vélik,sejlik, hanme több réteg. Nem tudom mi, de valami olyan kemény HDF, vagy hasonló dolog,amibe előfúrás nélkül nem is tudtam becsavarni az RCA aljzat facsavarjair (ez kapott karkábelt és aljzatot). Merev és ha nem is nagyon nehéz, nem olyan sasszi,mint pl egy Rega-2, vagy 3-é. Aztán a csapágyazása a szokásos TWSHND, hogy a filmrétegnél ha több olajat teszel,le se ül másnapra se, annyira pontos az illesztése. Gumi nélkül a belső tányér elég sokáig pörög :) A tányérja nem túl nehéz, 2 kg körül van, de valami jól eltalált műanyag. Nekem a leszorítója nem jött be annyira, egy -jól eltalált- stabilizerrel jobban szólt kb fél, vagy egy kategóriával.

Kép

stabilizerrel... egész komoly optikát ad neki a stabi :D
Kép
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.01.29., szer. 10:45
revox írta:

Nyilván nagyon más karakter, de nem gondoltam volna, hogy a baby Townshend legyűri a TT1 - et is... gondolkodik.gif
Más - más környezetben hallottam csak őket, nem igen volt közös pont, de a TT1 is nagyon tetszett, annak ellenére, hogy a filces gépek szösze - köde mindig kihallatszik egy kicsit...
az az igazság,elég vegyesen hallgatok zenét. már stílus. Nálam a TT1+arm2+Eroica+AN-V+S2+AN-V és a többi,ami a képen látszik szépen szólt, de kraftosabb zenén valahogy nem éreztem a kraftot. Az Avalon egy ismerősöm hozta, valami célja volt vele,de nem nekem akarta eladni. Aztán, csak úgy, poénból bekötöttük és kb 5 másodperrc elég volt,hogy "na,ez itt is marad" (de lehet ez volt a fondorlatos célja, de én nem bántam :D ).

mindezek mellett van valami nagyon természetes a hangjában és sima. bizonyos értelemben a sokkal precízebb Rockhoz képest is levegősebb volt, de azért összességében a Rock jobb. A Referncét hagyjuk,más kávéház. Persze,ahogy lépdelünk felfele az egyéb egységekkel (kar,PU,drótok,phono,stb...) a Rock egy idő után elhúz a francba :rolleyes:
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 608

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

revox írta:
2025.01.29., szer. 09:09
ha már nosztalgia... bár a revoxról csak előívott képem van,amit valaha beszkenneltem,de lövésem sincs,hol van, de a kis Thorens még elkísért egy ideig...

első AN rendszerem (kb 25 éve), élén a TD150-el (vdH MM1) Akinek jó a szeme, a jobb hangfal középmély magasságában megbújik egy 3Wattos Philips, csöves erősítő az ókorból :D
an_1.jpg

kis "tuning" után még mindig a Thorens a felső polcon, igaz, itt a TT1 megy...
tt1_jsp.jpg
A kis aranyos Philips AG 9016-os, nekem is volt :D
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.01.29., szer. 09:26
Fordított időutazás ?
Lemezjátszóban előre, erőlködőben visszafelé, vagy a TT1 már korábban meg volt, csak parkoltattad, vagy az Innovations - ok kerültek elő hosszabb pihenő után...? :yingyang: ?
jaaa, ezt enm is jól értettem... A level1 AN volt az első... Az innovatuonsok korábbi gépek,de akkor az AN Level4 szintnek feleltek meg megépítésben, attól eltekintve,hogy ez PP volt, nem SE. Így nekem az elég erősen előrelépés volt. CSak ezeket nehéz volt levadászni, főleg az előfokot, de a végfokok se szaladgáltak minden utcában... Töbhónapos vadászattal sikerült őket külföldről leszedni. Szerencsére mind tökéletes, tuningmentes állapotban.
TEgyük hozzá, én ekkor kezdtem dolgozni és idő (money :rolleyes: ) kellett mindenre
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.01.29., szer. 09:26
revox írta:

Kis "tuning" után még mindig a Thorens a felső polcon, igaz, itt a TT1 megy...
tt1_jsp.jpg
Értem én, hogy gőzgép, de mitűl mén ? :D
Ha a Thorens után jött a TT1, akkor az AN erősítők után jöttek a Innovations - ok ?
gondolkodik.gif
Fordított időutazás ?
Lemezjátszóban előre, erőlködőben visszafelé, vagy a TT1 már korábban meg volt, csak parkoltattad, vagy az Innovations - ok kerültek elő hosszabb pihenő után...? :yingyang: ?
kicsit már homályos a történet, de volt az AN level1 + J/sp, ami magasabb szint volt (de volt, egy K/D is,csak az az étkező/nappaliban egy Zero rendszerrrel, vagy OTO-val,mikor, mi volt elfekvőben (abban az időben volt sok dolgom, kicsit kupeckedtem vele :kapdelm: ).

A TT1 jött,hogy AN legyen az is, meg új. Egyébként idővel az került felülre, szinergia és abban MC volt már.

Az Innovations talán még a TT1 előtt jött,de ezt már nem tudom, de talán igen, de kb majdnem egyidőben.

Inkább csak "mérföldkövekre" emlékszem már,de időben kicsit kavarodik. Szerintem utána a J/Sp-t nyugdíjazta egy Konus Essence (egyutas), de azt nem vettem meg,csak kipróbáltam kb egy hónapig. De akkor már éreztem a tölcsérek szelét,így a kedvező alkalomig várva egy AN AZ2 dolgozott és egy Vibavoice épített egyutas, amiért egy Goldring Eroicát adtam. Én maradtam akkor az MM-nél (Goldring 1012GX), az "olcsó" trafó (AN S2) + Eroica nem győzött meg az MC felsőbbrendűségéről.

Azóta MC-zek, de az már másik történet, de van egy MM-es lemezjátszóm is (mitadisten, G1012GX-el :D és Goldring PA1 phonoval, Rega RB250). Az asszonynak azt engedem kezelni, abba nagy anyagi kárt nem tud tenni :D de simán hallgatható, igaz, kb 100kilónyi futómű van alatta :kapdelm:
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:

Kis "tuning" után még mindig a Thorens a felső polcon, igaz, itt a TT1 megy...
tt1_jsp.jpg
Értem én, hogy gőzgép, de mitűl mén ? :D
Ha a Thorens után jött a TT1, akkor az AN erősítők után jöttek a Innovations - ok ?
gondolkodik.gif
Fordított időutazás ?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ha már nosztalgia... bár a revoxról csak előívott képem van,amit valaha beszkenneltem,de lövésem sincs,hol van, de a kis Thorens még elkísért egy ideig...

első AN rendszerem (kb 25 éve), élén a TD150-el (vdH MM1) Akinek jó a szeme, a jobb hangfal középmély magasságában megbújik egy 3Wattos Philips, csöves erősítő az ókorból :D
an_1.jpg

kis "tuning" után még mindig a Thorens a felső polcon, igaz, itt a TT1 megy...
tt1_jsp.jpg
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

tudtam,hogy valahol még vannak képek :D

150
thorens.jpg

160
IMG_8004.JPG
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”