Konkrétumot, vagyis, hogy melyik album melyik trackjében gondolod úgy, hogy valami nem jó. Hogy akit érdekel, az meghallgathassa, hogy ugyanaz-e a véleménye.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 12:41Feri, nem vagyok jó megfoghatatlan dolgok jellemzésében. Mit vársz konkrétan? Ha azt írom, hogy több dinamikát, akkor mi lenne a válasz? Hogy ez nem konkrét, írjam meg mennyivel többet? :)kaef2 írta: ↑2025.01.27., hétf. 11:30Furcsa, hogy lehetetlen konkrét válaszokat kapni... az viszont elszomorító, hogy a válaszokban valahogy muszáj odaszúrni valami egyhén dehonesztálót.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 11:25
Ugyan kiadókat írtam, de választhatod bármelyik lemezüket, hozzáférni eredeti kiadásban is amihez lehetne hasonlítanod.
De azt hittem ismered őket. Legalább párat...
Már nem veszek lemezeket csak azért, hogy megtudjam mennyire jó a hangja. Van elég és azoknak még a műsoranyaga is tetszik.
A magam részéről tehát megállapítom, hogy nem sikerült semmiféle konkrét problémát megemlíteni a kiadványok sz@rozása kapcsán.
Ez van.
Írj valami eligazítást légyszi mit vársz.
Ezért hivatkoztam a lemezek közti különbségekre, gondolván ismersz közülük párat és egyszerűbb ha hallod és érted. De nem.... Na mindegy....
Így csak olyanokat tudnék írni ami marhára nem konkrét és szerintetek szubjektív. Hogy árad a zene, meg aurája van, meg kinyílik és magától értetődőek a zenei történések, stb.... De biztos nem ilyenekre gondolsz... Ezért jobb lenne ha ismernéd amiket írtam.... Magad fogalmazhatnád meg. Hogy szakmaibb legyen.
A kiadványok mindig sokféle kompromisszum összességei. A technológiából, a hordozóból adódóan és persze az aktuális divatoknak megfelelően. Az LP-k mély hangja például sokszor monosított vagy neadjisten még le is van vágva belőle 50 Hz alatt, hogy ráférjen a lemezoldalra a felvétel.
Nem a véleményeddel van bajom (és általában soha senkiével sem), csak arra szeretném a figyelmet felhívni, hogy a túlzott általánosítás nem jó. Amikor az ember azt gondolja, hogy az Ő igaza az egyetlen igazság.