Ugyan angol es nem kinaiul van, de hatha… oroszt vegkepp nem talaltam, bocs!gomolalaci írta: ↑2025.02.28., pén. 20:44A polaritás mit számít egy olvadó biztosítónál??????????????????
https://youtu.be/zuQHag0GA5Y
Ugyan angol es nem kinaiul van, de hatha… oroszt vegkepp nem talaltam, bocs!gomolalaci írta: ↑2025.02.28., pén. 20:44A polaritás mit számít egy olvadó biztosítónál??????????????????
A polaritás mit számít egy olvadó biztosítónál??????????????????
Amper szám ugyan annyi legyen? Köszönöm!
Igen, DC mehet az AC helyere, AC viszont nem a DC helyere a polaritas miatt.
Szia !frankie írta: ↑2025.02.07., pén. 13:24Tisztelt Tagtársak!
Van-e itt valakinek tapasztalata a következő vezetékekkel, mint tápkábel vagy ösvény alap?
Duelund Dca 12 vagy 16
Jantzen 006-0051 (ezüstözött réz Sonopart-nál)
Mundorf ACS2150 Angelique
Gigawatt LC-Y Evo
Nálam jelenleg Prysmian 3x4Mkh van. Igen, motoszkál a bogár...
Nem.
Nem vitatom.
Nem állítottam, hogy teljesen mindegy.
Igen, ezt Long nekem is mondta. Az a baj, hogy a 6 méteresemnek jó a hangja, a 10 méteresnek kevésbé, a 16 ês 20 méteresnek meg jobb, mint a 10 métereseknek. Csak ezért kérdeztem, hogy en rontottam el valamit, vagy fizikai törvényszerűség okozza, amivel jó lenne tisztában lennem?marconi írta: ↑2025.01.27., hétf. 13:32Költözés után a 21m es elhozott ösvényem feldarabolása előtt (merthogy a cucc kb a vilanyóra mellett van jelenleg.)Longot kérdeztem meg tud e valamit erről, ő mondta hogy ők arra jutottak hogy minimum 7m kell legyen. Jó hír ha a hosszabb jobb mert nemsokára megépül az új nappali, oda eleve kb 18-20m kell. Hamarosan ráfülelek 4 féle leendő ösvény anyagra.
Azért ez érdekes dolog.marconi írta: ↑2025.01.27., hétf. 13:32Költözés után a 21m es elhozott ösvényem feldarabolása előtt (merthogy a cucc kb a vilanyóra mellett van jelenleg.)Longot kérdeztem meg tud e valamit erről, ő mondta hogy ők arra jutottak hogy minimum 7m kell legyen. Jó hír ha a hosszabb jobb mert nemsokára megépül az új nappali, oda eleve kb 18-20m kell. Hamarosan ráfülelek 4 féle leendő ösvény anyagra.
Költözés után a 21m es elhozott ösvényem feldarabolása előtt (merthogy a cucc kb a vilanyóra mellett van jelenleg.)Longot kérdeztem meg tud e valamit erről, ő mondta hogy ők arra jutottak hogy minimum 7m kell legyen. Jó hír ha a hosszabb jobb mert nemsokára megépül az új nappali, oda eleve kb 18-20m kell. Hamarosan ráfülelek 4 féle leendő ösvény anyagra.
Én ebben nem, vagyok olyan biztos.
Ezek a hátrányok nem osztanak - szoroznak, e miatt senki nem fog lemondani erről a változatról.
Minden bizonnyal vannak akik máshogyan tapasztalták, de az én (nagyobbik) rendszeremben a csillagpontos bekötés jobb eredményt hoz. Igaz, hogy a két nagy teljesítményű (hídba kapcsolt) sztereóvégfokot nem szerettem volna egymásra fűzni, ezért is építettem ki csillagpontosan az aljzatot.
Voyager írta: ↑2025.01.26., vas. 11:36Nincs egyértelműen jobb vagy rosszabb megoldás, mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ahogyan te is említetted.gofry írta: ↑2025.01.25., szomb. 21:17Sziasztok!
Ha már kész a tápösvény (1 db) és a végére szeretnék 3 konnektort tenni (2 erősítő, 1 forrás) azt, hogy a legjobb megtenni?
Bocs ha nagyon laikus pongyola megfogalmazás lesz:
-Csokikal csillagpontosan
-Sorolhatóan összekötve
Melyiknek milyen előnye, hátránya van?
Egy előtét gipszkarton falra megy a konnektor, szóval bármelyik megoldás működhet még :)
Nincs egyértelműen jobb vagy rosszabb megoldás, mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ahogyan te is említetted.gofry írta: ↑2025.01.25., szomb. 21:17Sziasztok!
Ha már kész a tápösvény (1 db) és a végére szeretnék 3 konnektort tenni (2 erősítő, 1 forrás) azt, hogy a legjobb megtenni?
-Sorolhatóan összekötve
Egy előtét gipszkarton falra megy a konnektor, szóval bármelyik megoldás működhet még :)
Szerintem fűzd fel a konnektorokat az ösvény kábelre sorban, így csak egy anyagváltás/kontaktus lesz a drót és a konnektor között.gofry írta: ↑2025.01.25., szomb. 21:17Sziasztok!
-Sorolhatóan összekötve
Közben átgondoltam a felvetést, és szerintem ez a kérdés kicsit árnyaltabb.Rock60 írta: ↑2025.01.11., szomb. 08:00Ez így van.Voyager írta: ↑2025.01.11., szomb. 00:23
Szerintem ebben a témában sem az a lényeg, hogy egymást győzködjük. Ha valakinek teljesen mindegy és nem tartja fontosnak a helyes csatlakoztatást, elfogadom és eszem ágában sincs meggyőzni arról, hogy mit hall vagy mit kellene hallania.
Sokunk elég tapasztalt már ahhoz, hogy elsősorban ne mások véleményének próbáljunk megfelelni, hanem a saját ízlésünket kövessük. Inkább szánjunk arra időt, hogy igazán megismerjük a rendszerünk hangját és saját magunkat.
Néha eszembe jut egyik kedves fórumtársunknál tett látogatásom.
Irigylésre méltó, nagyon - nagyon jó hang van Nála - magas szintű hangfalak és erősítőrendszer - de saját bevallása szerint, nem igen hall különbséget a tápkábelek hangja között..
Ez így van.Voyager írta: ↑2025.01.11., szomb. 00:23
Szerintem ebben a témában sem az a lényeg, hogy egymást győzködjük. Ha valakinek teljesen mindegy és nem tartja fontosnak a helyes csatlakoztatást, elfogadom és eszem ágában sincs meggyőzni arról, hogy mit hall vagy mit kellene hallania.
Sokunk elég tapasztalt már ahhoz, hogy elsősorban ne mások véleményének próbáljunk megfelelni, hanem a saját ízlésünket kövessük. Inkább szánjunk arra időt, hogy igazán megismerjük a rendszerünk hangját és saját magunkat.
Szerintem ebben a témában sem az a lényeg, hogy egymást győzködjük. Ha valakinek teljesen mindegy és nem tartja fontosnak a helyes csatlakoztatást, elfogadom és eszem ágában sincs meggyőzni arról, hogy mit hall vagy mit kellene hallania.ANDS írta: ↑2025.01.10., pén. 20:54Nálam 2010 óta többen, többször végeztünk “vaktesztelést”.
A cd futóművek közötti különbség hallatszott, azon átmentünk.
A fázishelyes dugóállás tesztelés során még senki nem tudta megmondani, mikor jobb, szóval azt elhiszem, hogy ki lehet mérni, de még nem vagyok meggyőzve arról, hogy ezt bárki valóban hallja is.
Nálam 2010 óta többen, többször végeztünk “vaktesztelést”.