Mekkora a budget?
Ha nem lenne limit, én ezt lehet kipróbálnám hozzá:
Benchmark LA4 + Benchmark AHB2 (x2 in mono mode)
vagy
Heed Thesis Lambda + Heed Thesis Omega (x2 mono mode)
Mekkora a budget?
Én is így gondolom,viszont sokat utána olvastam,és szinte minden fórumon (tesztekben is) a nagyobb teljesítményt ajánlják.alto írta: ↑2025.02.16., vas. 12:28Vannak elterjedt tévhitek, amiket úgy tűnik nem lehet elégszer cáfolni.voges írta: ↑2025.02.16., vas. 10:51Néztem,de szerintem kevés lenne teljesítményben.A hangfalam mérések szerint 84dB,és lemegy majdnem 3 Ohm-ig.wasiliy888 írta: ↑2025.02.15., szomb. 14:18Én ezt
viewtopic.php?f=32&t=204754&p=2931923&h ... d#p2931923
ajánlottam itt már többeknek, mégis eladó még mindig. Igaz, csak egy sztereó végfok, de olcsó és jó, 2x80 watt. Ehhez veszel egy használt dacot, ami jó előfoknak meg egy kábelt a két eszköz összekötésére, és jódarabig nincsen gondod.
(Elac Vela BS 403).
Amit ajánlanak hozzá,és ki lehetne maxolni az 100watt rms erősítő....Most ideiglenesen egy Smsl A6 Icepower-rel hallgatom![]()
Az egyik ilyen, a hangfalak maximális terhelhetőségének az értelmezése. Az egy elég semmitmondó adat, egyedül azt adja meg, hogy mekkora ráadott teljesítményt képest még károsodás nélkül elviselni a hangfal. Semmit nem mond azonban arról, hogy milyen hangosan fog szólni a hangfal, és egyátalán nem jelenti azt, hogy ekkora teljesítményű erősítőt igényelne valójában a hangfal.
A hangfal érzékenysége már egy jóval fontosabb paraméter. Viszont önmagában ebből sem lehet következtetni a szükséges erősítő teljesítményre, mert teljesen más a helyzet egy 15 nm-es szobában, mint egy 200 nm-es óriás nappaliban.
Bár a BS 403 valóban a power hungry kategóriába sorolható, egy átlagos méretű lakószobában, normál zenehallgatási hangerőhöz bőven elég neki is a 40-50 wattnyi erősítő teljesítmény.
Vannak elterjedt tévhitek, amiket úgy tűnik nem lehet elégszer cáfolni.voges írta: ↑2025.02.16., vas. 10:51Néztem,de szerintem kevés lenne teljesítményben.A hangfalam mérések szerint 84dB,és lemegy majdnem 3 Ohm-ig.wasiliy888 írta: ↑2025.02.15., szomb. 14:18Én ezt
ajánlottam itt már többeknek, mégis eladó még mindig. Igaz, csak egy sztereó végfok, de olcsó és jó, 2x80 watt. Ehhez veszel egy használt dacot, ami jó előfoknak meg egy kábelt a két eszköz összekötésére, és jódarabig nincsen gondod.
(Elac Vela BS 403).
Amit ajánlanak hozzá,és ki lehetne maxolni az 100watt rms erősítő....Most ideiglenesen egy Smsl A6 Icepower-rel hallgatom![]()
Néztem,de szerintem kevés lenne teljesítményben.A hangfalam mérések szerint 84dB,és lemegy majdnem 3 Ohm-ig.wasiliy888 írta: ↑2025.02.15., szomb. 14:18Én ezt
Szia!wasiliy888 írta: ↑2025.02.05., szer. 20:35Ezt a két típust én se hallottam, de volt Arcam Alpha One, Diva A75 és Rega Brio-r (mk1) erősítőm is. Mindegyik jó volt, és bár a DivaA75 erősebb, nagyobb mint a másik kettő, nekem mégis a három közül a Rega tetszett a legjobban.voges írta: ↑2025.02.05., szer. 19:54Használt lenne.A dac egy kicsi előny,inkább a hangmínőség érdekelene.wasiliy888 írta: ↑2025.02.05., szer. 19:51
Szia!
Ezek használtan, vagy újonnan kerültek a látókörödbe?
Mert ha Regaból egy régebbi Elexről van szó, akkor abban nincs például dac, az Arcam SA10ben van.
Ezt a két típust én se hallottam, de volt Arcam Alpha One, Diva A75 és Rega Brio-r (mk1) erősítőm is. Mindegyik jó volt, és bár a DivaA75 erősebb, nagyobb mint a másik kettő, nekem mégis a három közül a Rega tetszett a legjobban.voges írta: ↑2025.02.05., szer. 19:54Használt lenne.A dac egy kicsi előny,inkább a hangmínőség érdekelene.wasiliy888 írta: ↑2025.02.05., szer. 19:51Szia!
Mert ha Regaból egy régebbi Elexről van szó, akkor abban nincs például dac, az Arcam SA10ben van.
A kérdés viszont úgy szól, hogy "melyiknek lehet jobb hangja"?wasiliy888 írta: ↑2025.02.05., szer. 19:51Szia!
Használt lenne.A dac egy kicsi előny,inkább a hangmínőség érdekelene.wasiliy888 írta: ↑2025.02.05., szer. 19:51Szia!
Szia!
A kérdés átkerült a helyére.
Nagyon régen volt,teljesen más láncom volt.a későbbi hangsugárzóimhoz nagyobb teljesítmény kellett!
Nem hiszek, hanem ki akarom próbálni. Hinni a fülemnek fogok.gomolalaci írta: ↑2025.01.25., szomb. 20:42Ha hiszel az olvadó biztosítók hagzásbeli hatásán, akkor az előszobai lehet a kezdő alany, vagy a fürdőszobai......
Ezek után bármelyik ,,páros" jöhet....![]()
Nem hiszek, hanem ki akarom próbálni. Hinni a fülemnek fogok.gomolalaci írta: ↑2025.01.25., szomb. 20:42Ha hiszel az olvadó biztosítók hagzásbeli hatásán, akkor az előszobai lehet a kezdő alany, vagy a fürdőszobai......
Bocsi de Te akkora p...cs vagy..gomolalaci írta: ↑2025.01.25., szomb. 20:42Ha hiszel az olvadó biztosítók hagzásbeli hatásán, akkor az előszobai lehet a kezdő alany, vagy a fürdőszobai......wwwolfman írta: ↑2025.01.25., szomb. 20:12Sziasztok!
Adott egy Krell KAV400xi erősítő. Arra gondoltam, hogy kipróbálnék a gyárilag szerelt üveg biztosíték helyett egy komolyabbat.
Azzal szembesültem viszont, hogy ebben a gépben három helyen is van biztosíték. Egy pár méretes a készülékházban, de ennek a cseréjéhez belül is meg kéne bontani, azt egyelőre nem erőltetném.
Ezen van kívülről szerelhető a tápbemenet alatt, ez dupla 5x20-as, 4A-s.
Illetve van egy-egy két oldalt a hangfal kimenetek mellett, ezek méretes, 8A-s, 6x32-esek.
Azon morfondírozok, hogy melyik párossal kezdjek, melyiknek lehet nagyobb befolyása a hangra?
Ha hiszel az olvadó biztosítók hagzásbeli hatásán, akkor az előszobai lehet a kezdő alany, vagy a fürdőszobai......wwwolfman írta: ↑2025.01.25., szomb. 20:12Sziasztok!
Adott egy Krell KAV400xi erősítő. Arra gondoltam, hogy kipróbálnék a gyárilag szerelt üveg biztosíték helyett egy komolyabbat.
Azzal szembesültem viszont, hogy ebben a gépben három helyen is van biztosíték. Egy pár méretes a készülékházban, de ennek a cseréjéhez belül is meg kéne bontani, azt egyelőre nem erőltetném.
Ezen van kívülről szerelhető a tápbemenet alatt, ez dupla 5x20-as, 4A-s.
Illetve van egy-egy két oldalt a hangfal kimenetek mellett, ezek méretes, 8A-s, 6x32-esek.
Azon morfondírozok, hogy melyik párossal kezdjek, melyiknek lehet nagyobb befolyása a hangra?
Barna volt, de az enyémen - emlékeim szerint - nem volt hangerőszabályzó, mint a Tieden.