Akkor miért adtad el, ha nagyon jó volt ?
Nálam volt még régen egy ARC D70 utánépítése, az nagyon rossz volt szegény.
Zsíros, összemosott definiálatlan hang.
/ Music Reference RM9 - hez hasonlítottuk./
Amenjuliush írta: ↑2024.12.25., szer. 11:15Valójában ennek a csatlakozónak minden eszközön az a célja, hogy az adott berendezés a Voyager által leírtak szerint, "zavarjelek, búgás vagy rádiófrekvenciás interferencia csökkentésére" kidolgozott földelési struktúrába megfelelően kerüljön bekötésre. Ami magába foglalHATja annak az elenyészően csekély számú földelési lehetőséggel megáldott hangfalaknak csatlakoztatását IS a végfok ilyen termináljához, de nem ez az alapvető célja.
Valójában ennek a csatlakozónak minden eszközön az a célja, hogy az adott berendezés a Voyager által leírtak szerint, "zavarjelek, búgás vagy rádiófrekvenciás interferencia csökkentésére" kidolgozott földelési struktúrába megfelelően kerüljön bekötésre. Ami magába foglalHATja annak az elenyészően csekély számú földelési lehetőséggel megáldott hangfalaknak csatlakoztatását IS a végfok ilyen termináljához, de nem ez az alapvető célja.
Szia, Boldog Ünnepeket
Ezért nem kell felhívni. Nyugodtan írd le, hogy miért érzed félreértelmezésnek.
Ez a csatlakozó jellemzően az audiojelek, vagy a készülék belső elektromos környezetének földelésére szolgál, nem pedig a hálózati földelés továbbítására.
Ezt kifejtenéd ?
Senki sem vonja kétségbe, hogy a földelőponttal megépített hangsugárzók ezen opciója felesleges, bár gyakran felmerül, hogy szerepük és hatásosságuk, illetve előnyük nem mindig egyértelmű.hodyka írta: ↑2024.12.24., kedd 16:02Akkor megoldódott a kérdésVoyager írta: ↑2024.12.24., kedd 14:31Pontosan erről szól a történet.juliush írta: ↑2024.12.24., kedd 13:58Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!![]()
Ilyen esetekre általában azt javasolják, hogy a szub magasjelű bemenetének "pozitív" kapcsait kössük a végerősítő "pozitív" kimeneteire, míg a szub "negatív" bemenetét egy meglevő referencia földre, többnyire az előfokon, vagy épp a végfokon, ha van ilyen kialakítva.![]()
![]()
Akkor a hang dobozon csak viccből rakták ki az 5. csatlakozót........többet lehet érte kérni![]()
Akkor megoldódott a kérdésVoyager írta: ↑2024.12.24., kedd 14:31Pontosan erről szól a történet.juliush írta: ↑2024.12.24., kedd 13:58Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!![]()
Ilyen esetekre általában azt javasolják, hogy a szub magasjelű bemenetének "pozitív" kapcsait kössük a végerősítő "pozitív" kimeneteire, míg a szub "negatív" bemenetét egy meglevő referencia földre, többnyire az előfokon, vagy épp a végfokon, ha van ilyen kialakítva.![]()
Van ami vicces, és van ami nem, Ő így értelmezi, ÉN meg segíteni akartam és nem viccelniVoyager írta: ↑2024.12.24., kedd 14:29Baromira nem értem, hogy miért kell ezt ilyen komolyan venni?hodyka írta: ↑2024.12.24., kedd 12:47Tudod most Karácsony van, nem szeretnék vitázni, sem veled sem másokkalMézga Aladár írta: ↑2024.12.24., kedd 11:47Nem gondolnám, hogy Nelson Pass ne olvasta volna el a saját végfokának a manuálját!
https://www.passlabs.com/wp-content/upl ... 200924.pdf
Boldog ünnepeket Neked is
Több gyártó is ajánlja a HI-LEVEl vezérlést az aktív szub-okhoz. Jómagam is így használok néhányat, szerintem pontosabb basszust eredményez és jobban össze lehet hangolni a fő hangsugárzókkal.alto írta: ↑2024.12.24., kedd 14:48Én mindig azt szoktam javasolni, hogy ha az erősítőn van hangerőszabályozott preout vagy sub kimenet, azon keresztül érdemes bekötni a subot, és a nagyjelű hangfalkimenetről csak akkor, ha az előbbire nincs lehetőség. Utóbbi esetben pedig vigyázni kell, mert a földfüggetlen kimenetű erősítők esetén (ilyenek a szimmetrikus felépítésű erősítők és általában a D-osztályuak és a csövesek is) ezt tilos így bekötni, és nincs minden erősítőben ez ellen beépített védelem. Nem is értem igazán, hogy a REL milyen megfontolások alapján preferálja a magasjelű hajtást. Volt olyan ügyfelem aki a figyelmeztetés ellenére ezt "jobban tudta", lett is füst, amper szag, és sírásrívás.juliush írta: ↑2024.12.24., kedd 13:58Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!![]()
Ilyen esetekre általában azt javasolják, hogy a szub magasjelű bemenetének "pozitív" kapcsait kössük a végerősítő "pozitív" kimeneteire, míg a szub "negatív" bemenetét egy meglevő referencia földre, többnyire az előfokon, vagy épp a végfokon, ha van ilyen kialakítva.
Itt van például a REL ajánlása Audio Research csöves erősítők bekötésére:
k tűnik elsőre, de működik, az egyik ügyfelemnél pont így lett megoldva a sub bekötése egy Audio Research i/50 erősítővel.
Az új csúcs Heed Helikon végfok hátulján is valami hasonló figyelmeztetés szerepel. Just FYI, hátha érint valakit innenjuliush írta: ↑2024.12.24., kedd 13:58Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!![]()
Ilyen esetekre általában azt javasolják, hogy a szub magasjelű bemenetének "pozitív" kapcsait kössük a végerősítő "pozitív" kimeneteire, míg a szub "negatív" bemenetét egy meglevő referencia földre, többnyire az előfokon, vagy épp a végfokon, ha van ilyen kialakítva.
Én mindig azt szoktam javasolni, hogy ha az erősítőn van hangerőszabályozott preout vagy sub kimenet, azon keresztül érdemes bekötni a subot, és a nagyjelű hangfalkimenetről csak akkor, ha az előbbire nincs lehetőség. Utóbbi esetben pedig vigyázni kell, mert a földfüggetlen kimenetű erősítők esetén (ilyenek a szimmetrikus felépítésű erősítők és általában a D-osztályuak és a csövesek is) ezt tilos így bekötni, és nincs minden erősítőben ez ellen beépített védelem. Nem is értem igazán, hogy a REL milyen megfontolások alapján preferálja a magasjelű hajtást. Volt olyan ügyfelem aki a figyelmeztetés ellenére ezt "jobban tudta", lett is füst, amper szag, és sírásrívás.juliush írta: ↑2024.12.24., kedd 13:58Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!![]()
Pontosan erről szól a történet.juliush írta: ↑2024.12.24., kedd 13:58Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!![]()
Baromira nem értem, hogy miért kell ezt ilyen komolyan venni?hodyka írta: ↑2024.12.24., kedd 12:47Tudod most Karácsony van, nem szeretnék vitázni, sem veled sem másokkalMézga Aladár írta: ↑2024.12.24., kedd 11:47Nem gondolnám, hogy Nelson Pass ne olvasta volna el a saját végfokának a manuálját!
Boldog ünnepeket Neked is
Tudod most Karácsony van, nem szeretnék vitázni, sem veled sem másokkalMézga Aladár írta: ↑2024.12.24., kedd 11:47
Nem gondolnám, hogy Nelson Pass ne olvasta volna el a saját végfokának a manuálját!
Pontosan az alábbit írja le a kézikönyv:Mézga Aladár írta: ↑2024.12.24., kedd 11:47Nem gondolnám, hogy Nelson Pass ne olvasta volna el a saját végfokának a manuálját!hodyka írta: ↑2024.12.23., hétf. 21:05SziaMézga Aladár írta: ↑2024.12.23., hétf. 18:54Kimeneti csatlakozás
Ez akkor lehet fontos, ha aktív mélysugárzót csatlakoztat a kimenethez
az erősítőről – ha jelföldelésre van szüksége, használja a fehér földelést
terminál a hátsó panelen található.
https://www.diyaudio.com/community/thre ... ts.126888/
Olvasd már el légyszives, és majd rájössz mire is van, az hogy egy gyártó írományát rosszul írják meg, vagy rosszul fordítják le